Πρόβλημα με πεθερά!HELP!
Είδα τι γράψατε σε άλλα φόρουμ και πραγματικά θέλω την βοήθεια όλων σας.
Εδώ και καιρό είμαι με κάποιον τον οποίο υπεραγαπάω και νομίζω πως είναι ο ιδανικός άνθρωπος για μένα.Μου έκανε πρόταση γάμου και γω δέκτηκα και ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Μέχρι τότε είχα γνωρίσει τους γονείς του και η σχέση μου μαζί τους ήταν κάτι παραπάνω από άψογη και φιλική.
Η μητέρα του από την αρχή ήταν ένας περίεργος , νευρικός και επιθετικός άνθρωπος άλλά ποτέ δεν της είχα δόσει δικαίωμα για τίποτα έτσι και η σχέση μας ήταν φαινομενικά τουλάχιστον καλή. Την συμπαθούσα να φανταστείτε και την καταλάβαινα σε πολλά πράγματα.
Μετά την ανακοίνωση της πρότασης γάμου , η μητέρα του για ένα διάστημα άλλαξε στάση απέναντι μου. Μούτρα , πικρόχολα σχόλια , έψαχνε αφορμές για να μου την πεί. Εδωσα τόπο στην οργή και το θέμα ξεπεράστηκε αφήνωντας μου κάποιες πικρίες. Οταν αρραβωνιαστήκαμε και επίσημα , με το που είδε τις βέρες , με το που βρήκαμε το σπίτι μας , η πεθερά ξέφυγε!
Από τότε προκαλεί συνεχώς καταστάσεις : ότι οι γονείς μου την υποτίμησαν , ότι εγώ είμαι ξένη και την κάνω να τσακώνεται με τον γιό της , ότι δεν έχω προίκα (σημειωτέον εκτός από 3 σπίτια έχω και μια πολύ καλή δουλειά!) , ότι όλα περί του γάμου είναι δικές μου υποχρεώσεις , ότι αυτή στα νειάτα της ήταν πιο όμορφη από μένα , ότι είχα το θρασσος να αγκαλιάζω τον πατέρα μου και όχι αυτήν (είμαι απαράδεκτη...δεν είμαι

, ότι καμοία δεν αγαπάει τον γιό της όπως αυτή κλπ κλπ κλπ
Ο μελλον άντρας μου (αν μας αφήσουν αυτές οι καταστάσεις ποτέ να παντρευτούμε) είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Καταλαβαίνει ότι η μητέρα του είναι άδικη και της ρίχνει άδικο.Προσπάθησε επανειλημμένα να την βάλει στην θέση της και δεν έχω παράπωνο απ αυτόν. Αυτή η γυναίκα όμως δεν καταλαβαίνει με τίποτα ότι μας κάνει συνεχώς κακό.
Εχω φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι τρομερή απογοήτευση και πικρία με όλα αυτά που λέει. Με πιάνει το εγωιστικό μου γιατί είμαι μια γυναίκα όμορφη , καλλιεργημένη , μορφωμένη , απο αξιολογη οικογένεια με μια πολύ καλή δουλειά και το βασικότερο : λατρεύω το γιό της. Είμαι το όνειρο κάθε πεθεράς. (δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά αυτή είναι η πραγματική εικόνα)
Δείχνει ότι την ενοχλούν τα πάντα , δείχνει ότι ζηλεύει , θέλει πάση θυσία ο γιός της να επιστρέψει σπίτι (γιατί τόλμησε να μείνει μαζί μου) και αυτό που την τσακίζει είναι ότι δεν μπορεί να μου βρεί ελάττωμα γι αυτό πάει να δημιουργήσει συνεχώς καταστάσεις.
Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω τσακωθεί ποτέ μαζί της. Εχω δείξει υπερβολική ευγένεια, τσακώνομαι όμως μαζι με τον γιό της γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι ΔΕΝ μπορεί να την βάλει στην θέση της (να μου φέρεται τυπικά και ευγενικά τίποτα παραπάνω δεν ζητάω!) ακόμα και αν προσπάθησε.
Ολη αυτή η κατάσταση με κάνει να αισθάνομαι μόνη μου και ξένη ..,και ότι βρίσκομαι σε εχθρικό περιβάλλον και εμπόλεμη κατάσταση.
Πώς να το χειριστώ ; Πως να της φέρομαι ; Πώς να την αντιμετωπίσω;
Με το κακό θα αγριέψει και σίγουρα θα βαλθεί να μας χωρίσει!
Με το καλό πονάω και πληγώνομαι εγώ.
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
στα social media