Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Διαζύγιο-Παιδιά-Την εμπειρία σας

Σελίδα : 1

chrisfo

# 1 στις 7/12/2005
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 23
'Aρεσαν+: 0%

Διαζύγιο-Παιδιά-Την εμπειρία σας

Αγαπητοί συνδίκτυοι,
Θα ήθελα την κατάθεση των προσωπικών εμπειριών των χωρισμένων με παιδιά, σχετικά με την αντίδραση των παιδιών στη διάσταση και κατόπιν στο διαζύγιο των γονιών τους.
Η δική μου υπόθεση έχει εν συντομία ως εξής:
Με τη σύζυγό μου είμαστε 10 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε δύο αγόρια ηλικίας 7 και 2,5 ετών. Τ α τελευταία 2-2,5 χρόνια η σχέση μας παρουσιάζει βασικά δομικά προβλήματα, τα οποία έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, χωρίς όμως να φανεί κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Πριν 1 μήνα προχωρήσαμε σε διάσταση. Εξήγησα στο μεγάλο γιό, κατόπιν συνεννόησης με τη μαμά του, με όσο πιο απλά λόγια μπορούσα, οτι ο μπαμπάς θα έμενε προσωρινά στο σπίτι της γιαγιάς μέχρι αργότερα να μένει σε ένα δικό του σπίτι, οτι αγαπά τη μαμά όπως και η μαμά εκείνον, αλλά έχουν κάποιες διαφωνίες που δεν σχετίζονται με τον ίδιο ή τον αδερφό του, οτι θα με βλέπει όποτε και όσο συχνά θέλει κλπ.
Ειναι πολύ έξυπνο αλλά και κλειστό, ευάισθητο παιδί. Μετά τήν πρώτη εβδομάδα, όπου είχε στενοχωρηθεί και το έδειχνε, η συμπεριφορά του έχει γίνει όπως πριν, στο σχολείο η επίδοσή του δεν έχει αλλάξει, δεν εκδηλώνει κάτι, αν και είμαι σίγουρος οτι τον απασχολεί. Στον 1 μήνα της διάστασης, οι επαφές μου με τα παιδιά έιναι συχνότατες (4-5 φορές την εβδομάδα) και στο σπίτι τους-πέρα απο βόλτες και λοιπά- και τις περισσότερες φορές με την παρουσία της μητέρας τους, για 2-3 ώρες κάθε φορά. Η σχέση μου με τη μητέρα τους είναι άψογη σε τέτοια θέματα (πάντα ήταν)-αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη βοήθεια που χρειάζεται αλλά και την όποια συμπαράσταση (αφού εγώ ήμουν που αποφάσισα να φύγω). Στον μικρό δεν αναφέρομαι γιατί δεν έχει αντιληφθεί,λόγω ηλικίας, τι συμβαίνει.
Ζητώ λοιπόν την εμπειρία σας και συγγνώμη που σας κούρασα.
Μπορούν να διατηρηθούν αυτές οι ισορροπίες, δεδομένου οτι και οι δύο γονείς νοιαζόμαστε πολύ για τα θέματα και την ψυχολογία των παιδιών?
Τι μπορεί να εμφανιστεί σαν αντίδραση απο τον μεγάλο (ή και τον μικρό) σε λιγο καιρό ή αργότερα ακόμα?
Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί?
Τα φώτα σας παρακαλώ χωρισμένοι/ες με παιδιά. Πιστεύω οτι οι εμπειρίες σας θα μου είναι πολύτιμες!

# 2 στις 7/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Ρίξε μιά ματιά στο παρακάτω. Ισως σε βοηθήσει..

http://www.sxeseis.gr/viewthread.php?tid=9101

# 3 στις 9/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Φιλε μου νιωθω τις αγωνιες σου γιατι τα ιδια περιπου ζω και εγω. Αυτο που εχω να σου πω ειναι αυτο που λεω και στον εαυτο μου. Μερικες φορες μεγαλονοντας μας εχουν παρουσιασει ( οικογενειακο περιβαλλον, συγγενικο κτλ ) τον κοσμο πως ειναι. Μεγαλωνοντας ομως εμεις διαπιστονουμε οτι δεν ειναι ετσι ακριβως, και μερα με την ημερα προσπαθουμε να τον φτιαξουμε οπως εμεις νομιζουμε. Ασυνηδητα μερικες φορες περναμε στον χωρο του εγωισμου και μερα με την ημερα μετακινουμαστε απο τον καλο κοσμο που ονειρευτηκαμε στον εγωισμο και προσπαθουμε εγωιστηκα να εφαρμοσουμε αυτο που εμεις νομιζουμε. Ξεχναμε σε αυτο το σημειο οτι ο κοσμος ειναι ομορφος απο διαφορες πλευρες και νομιζουμε οτι μονο απο την δικη μας πλευρα ειναι ο καλυτερος με αποτελεσμα σιγα σιγα να χανουμε αυτους που εχουμε μαζι μας ή μας εχουνε μαζι τους, γιατι εχουμε φτασει στο σημειο να οριζουμε. Δεν καταλαβαινουμε οτι με το να οριζεις μονος δεν ειναι αυτο που φανταστηκες και εχεις φτασει εδω να σκεφτεσαι τι θα γινει με τα παιδια ? Πως θα το παρουν και πως θα αντιδρασουν ? Σοκ φιλε μου στην αρχη και τα πρωτα σημαδια ειδη πρεπει να τα βλεπεις και φαντασου οτι ειναι μονο η αρχη. Πιστευω πως πρεπει εμεις οι πατεραδες, αυτης της μεριδας που αποφασησαν να ερθουν προς το παρον σε διασταση και δεν ξερω εγω σε τι αυριο, να ξανασκεφτουμε σοβαρα το ολο θεμα. Πιστευω οτι αγαπας ολα τα μελη της οικογενειας σου και σε αυτο δεν βγαζω εξω την γυναικα σου, γιατι μαζι της εζησες δυνατες και ευτυχισμενες στιγμες. Μπορεις να ανατρεξεις σε αυτες τις στιγμες ? Συζητα με την γυναικα σου και προσπαθηστε να βγαλετε τα εγω σας. Ειναι νωρις ακομα μπορεις, μα μην γινεσαι και φορτικος απεναντι της. Πρωτευουν τα παιδια σας που και οι δυο τ'αγαπατε. Μην κανετε αυτο το λαθος του χωρισμου (αφου απο αυτα που μας λες τουλαχιστον δεν αναφερεις κατι σοβαρο που να φερει χωρισμο). Απο τους γαμους που χαλασανε, εμαθα εδω στο sxeseis και σε συμβουλες ειδικων, οτι οι περισσοτεροι χαλασαν για ασημαντους λογους ετσι απλα και ελαφρα την καρδια οπως διαβασα και αλλου. Μην κανετε κατι για το οποιο αυριο μπορει και να βαρατε το κεφαλι σας στον τοιχο. Ο ατιμος ο εγωισμος μονο διαφορες φερνει ποτε δεν ενωνει. Πιστευω να μπορεσετε να επικοινονησετε εγω αυτο προσπαθω μα ακομα δεν τα εχω καταφερει ελπιζω ομως ελπιζω. Μακαρι εσυ να τα καταφερεις καλυτερα.
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost