Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ποσο σοφο ειναι να παντρευεται κανεις "νωρις";

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

Dardana

# 1 στις 20/12/2005
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651
'Aρεσαν+: 0%

Ποσο σοφο ή οχι θεωρειτε το να παντρευεται κανεις σε μικρη ηλικια (π.χ. στα 18 με 20) ή να παντρευεται τον πρωτο του "σεβντα";

Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

# 2 στις 20/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Σε όλα τα θέματα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ετσι και εδώ ενδεχομένως να υπάρχουν ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία και μετά από χρόνια εξακολουθούν να είναι αγαπημένα και μονιασμένα. Γνωρίζω άτομα που παντρεύτηκαν τον πρώτο έρωτα της ζωής τους και πραγματικά ευτυχήσανε. Γνωρίζω και άλλα που δεν σταθήκανε και τόσο τυχερά. Αν η κόρη μου στα 18 της ερχόταν ένα ωραίο πρωϊνό και μου έλεγε πως επιθυμεί να παντρευτεί το αγόρι που αγάπησε το σίγουρο είναι ότι η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν αρνητική. Δεν εννοώ φωνές, καυγάδες και αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου, όμως θα της έλεγα πως δεν με βρίσκει σύμφωνη και θα της εξηγούσα τους λόγους μου οι οποίοι είναι το νεαρό της ηλικίας και η έλλειψη εμπειριών, το επαγγελματικό μέλλον και η συνεπάγουσα οικονομική ανεξαρτησία, οι ευθύνες (όπως παιδιά) που θέλουν μία σχετική ωριμότητα για να ανταπεξέλθει κανείς και βέβαια θα πρότεινα μία εναλλακτική λύση αν εξακολουθούσε να επιμένει όπως εκείνη της συγκατοίκησης. Πιστεύω πως καλό είναι κανείς να έχει κάποιες εμπειρίες στην ζωή του προτού πάρει την απόφαση να δεσμευτεί και πως δεν χρειάζεται να βιάζεται τόσο, άλλωστε μιλάμε για ηλικίες όπου υπάρχει ακόμα πλεόνασμα χρόνου.

dimis2004

# 3 στις 20/12/2005
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 35

Γάμος

Για μένα δεν είναι και το πιο συνετό ο γάμος σε πολύ μικρή ηλικία κυρίως γιατί δεν έχουμε τις εμπειρίες που έρχονται αργότερα και που μας βοηθάνε να ωριμάσουμε και να αντιμετωπίζουμε πιο συνετά τα προβλήματα.
Ένα άλλο προβλημα είναι και το οικονομικό που πρέπει να λυθεί κι αυτό.
Dimis

# 4 στις 21/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
MIKROS MIKROS PANTREPSOU H MIKROS KALOGEREPSOU
POSO SWSTH EINAI AYTH H PAROIMIA?????

# 5 στις 21/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Όσο σοφό είναι γενικώς το να παντρεύεται κανείς στη σημερινή εποχή χωρίς να έχει ζήσει τη ζωή του και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί οικονομικά.

Για τα νεαρά δε κορίτσια που τεκνοποιούν σε πολύ μικρή ηλικία είναι συχνά και έγκλημα κατά της υγείας τους και κατά της υγείας του νεογέννητου. Οταν η γυναίκα είναι πολύ μικρή ηλικιακά (ή πολύ μεγάλη) για τεκνοποίηση κινδυνεύει από ανωμαλίες το έμβρυο.

nina_skg

# 6 στις 21/12/2005
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Απαντήσεις: 43
Η απάντηση της tassja καλύπτει πλήρως αυτά που θα έλεγα σκεφτόμενη ψύχραιμα

Είμαι όμως παθούσα (από τα 16!!!)
και απαντώ και στις δύο ερωτήσεις με πάθος:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!!!

# 7 στις 21/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Τι έιναι αυτό που μπορεί να κρινει μια ενέργεια ,σε μια συγκεκριμενη φαση της ζωής μας σοφό ή όχι.
Θα το κρίνουμε τωρα στην ηλικία της ωριμότητας και με τις εμπειρίες μας ,΄΄η ακόμη και εκ του αποτελεσματος??????
Απο μόνο του αυτό δν έχει σοφία απλ΄λα γιατι στα 19 σου στα 20 σκέπτεσαι με διαφορετικό τρόπο,κατω απο άλλες συνθηκες επιλλεγεις και ...και ...
Λοιπον εγω που παντρεύτηκα τα 19 μου γεννησα στα 20 και στα 24 μου χρονια ειχα χωρισει ήδη με δυο παιδιά,νοίωθω υπεροχα μιλωντας με τουδυο υπεροχους γιους μου εγω ειμαι 47 και ο μεγαλος μου 27,ομεσαιος 25,νοιώθωθ υπεροχα όταν πηγαινω μαζι τους για καφε,νοιώθ υπεροχα που εγινα μανα τους και οσα κι ανα τοτε περασα ,εινα απλά ανάμνηση,το υπαρκτό ειναι η ευτυχία που μου χαρισουν οι λεβεντες μου.
ΑΑΑΑ και γαι να μην ξεχασω και το αλλο σοφό των 37 μου χρονων ...ερωτευτηκα ,παραδόθηκα,εξαπατηθηκα ως στούρνος συναισθηματικά εννοώ,αλλά ήταν και παραμενει το καλυτερο κομματι της ζωής μου κι έχω αυτη την στιγμη που τα μεγαλα μου παιδιά λείπουν μια αγοράκλα,υπεροχη που γιεμιζει την ζωή μου, την ψυχη μου το μυαλο μου,όσον αφορα το κομματι της μάνας,για να μην μπερδευόμαστε γιατι εχω κι ολα τα υπολοιπα κομματια μου ολοζώντανα και ποιοτικά!!!!!!!
Ποιο ειναι άρραγε το σοφόν ???????
Το σοφόν ειναι κατα την ταπεινη μου γνώμη,οτι και να κανεις στην ζωη σου να το αγαπας με τα λαθη του καινα αποδεχεσαι τον εαυτο σου που τα εκανε.Να βλεπεις παντα μπροστα και ψηλλά,να ζεις το παρόν σαν να είναι η τελευταια σου στιγμή και να θυμασαι το παρελθον με γλυκα.
Εν αναμονη των επομενων λαθων μου..........

Dardana

# 8 στις 21/12/2005
author
Γυναίκα / 51 / Διαζευγμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.651
Να ξεκαθαρισω οτι δεν αναφερομαι στο θεμα παιδι ειδικα, αλλα στο θεμα γαμος γενικα, και στο κατα ποσον ειναι κατι στο οποιο ειναι καλυτερα να μπαινει κανεις νωρις στη ζωη του ή λιγο αργοτερα κι εχοντας αποκομισει καποιες περισσοτερες εμπειριες ζωης.
Σαφως και ειναι ομορφο να μην εχει ο γονιος υπερβολικα μεγαλη διαφορα ηλικιας απο τα παιδια, και σαφως καμια μανα ή πατερας δεν μπορει να μετανιωνει για ενα παιδι που εφερε στον κοσμο, ειτε αυτο ηρθε νωρις ειτε αργοτερα.

Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

# 9 στις 21/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
EINAI EGLIMATIKO...eimai kai egw pathousa mia kai pantreytika sta 18..molis aniga ta ftera mou na petaksw..apo ths manas mou thn agalia brethika stou adra mou thn agalia..mia mikeh petalouda....ena moumouki tryfero...pou prin petaksei tis kopsan ta ftera...prin prolabei na anthisei to madisan..nai yparxoun zeygaria pou pantreytikan noris..kai emeinan mia zwh mazi..alla einai spanio..prepei na mazeyoume empiries..prepei na wrimazoume kala..kai meta na erxete o gamos..apo dikia mou peira sas milw..to mono kalo apo ena tetio gamo einai ta paidia..dioti exoun nea mama..eimai sta paidia mou mana kai filh..kai poles fores h korh mou mou eipe...mama poso xairomai pou exw mia nea mama..me katalabaineis apolita...den eisai aysthrh..ta lathi pou ekana egw...den thelw na ta kanoun ta paidia mou..kai doksa to theo..ola pigan kala..toulaxiston meta paidia..to rhto tou laou ..arage se ayth thn periptwsh einai sofo???????MIKROS MIKROS PANTREPSOU H MIKROS KALOGEREPSOU???????????oxi...einai to megalhtero lathos..

nina_skg

# 10 στις 21/12/2005
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Απαντήσεις: 43

Παράθεση:
Από το μέλος galazia_sfaira1 - 21/12/05 06:49
... Το σοφόν ειναι κατα την ταπεινη μου γνώμη,οτι και να κανεις στην ζωη σου να το αγαπας με τα λαθη του καινα αποδεχεσαι τον εαυτο σου που τα εκανε.Να βλεπεις παντα μπροστα και ψηλλά,να ζεις το παρόν σαν να είναι η τελευταια σου στιγμή και να θυμασαι το παρελθον με γλυκα.
Εν αναμονη των επομενων λαθων μου.......... ...

Παράθεση:

Η σοφή είσαι εσύ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

# 11 στις 21/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by zarganoula
eimai kai egw pathousa mia kai pantreytika sta 18..molis aniga ta ftera mou na petaksw..apo ths manas mou thn agalia brethika stou adra mou thn agalia..mia mikeh petalouda....ena moumouki tryfero...pou prin petaksei tis kopsan ta ftera...prin prolabei na anthisei to madisan..
να δεις που διαβαζουμε το ιδιο Αρλεκιν...

Vivian

# 12 στις 21/12/2005
author
Γυναίκα / 51 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 340
Νομίζω ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις με ανθρώπους που παντρεύονται μικροί και παραμένουν ευτυχισμένοι. Προτιμότερο κατά την προσωπική μου άποψη είναι να παντρεύεται κάποιος έχοντας μαζέψει κάποια εμπειρία απο τη ζωή, τις σχέσεις και τους ανθρώπους πριν κατασταλάξει σε μια τέτοια σημαντική απόφαση. Για έναν καλό γάμο θεωρώ απαραίτητη την ωριμότητα και την αυτογνωσία και αυτά τα δύο δεν τα κατέχεις σε πολύ μικρή ηλικία.
Άλλη μια μέρα στη ζωή ενός ανόητου.

deus-x

# 13 στις 28/12/2005
author
Ανδρας / 57 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Αγιος Αθανάσιος
Απαντήσεις: 1
Να προσθέσω κι εγώ την άρνησή μου στον "πρώιμο" γάμο. Θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει μια προγενέστερη εμπειρία σχέσεων, ώστε η επιλογή να είναι πραγματικά συνειδητή κι όχι αποτέλεσμα ενός νεανικού ενθουσιασμού. Φυσικά και δεν αποκλείεται άτομα που παντρεύτηκαν νωρίς να έχουν ευτυχήσει, απλά το αντίθετο είναι συνηθέστερο. Το θέμα όμως είναι, πως, απο τη στιγμή που η κοινωνία μας έχει αποδεχτεί (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό) τη συμβίωση, ποια είναι η αναγκαιότητα του πρώιμου γάμου, αφού το ζευγάρι μπορεί να συμβιώσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσει να σταθμίσει αν θα προσωρήσει ή όχι στην επισημοποίηση...γιατί η τελετή του γάμου δεν είναι πια παρά η τυπική ολοκλήρωση της συμβίωσης.

# 14 στις 28/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Κάνουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας μια δεδομένη στιγμή γιατί έτσι πρέπει, θέλουμε, νιώθουμε.

Τι είναι σοφό, πόσο είναι, και αν είναι... ποιος μπορεί να το ξέρει;

Στα δέκα οκτώ μου έγινα μάνα, στα είκοσι δυο μου είχα γίνει ήδη τρεις φορές.

Μεγάλωσα σχεδόν μαζί με τα παιδιά μου.

Έγινα γιαγιά σε σχετικά μεγάλη ηλικία ανάλογα.

Είμαι ευτυχισμένη για όλα αυτά.

Άρα... ήταν σοφό!
Δεν γίνεται Νταρτανουλα μου να μιλάμε μόνο για γάμο χωρίς να αναφέρουμε τα παιδιά μας, Αυτός νομίζω είναι ο σκοπός του γάμου, δεν γίνεται να αποκλείσουμε το ένα από το άλλο.

# 15 στις 29/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Dardana

Πολύ δύσκολο ερώτημα αυτό... Κι ακόμα πιο δύσκολο να το απαντήσει κανείς!

Η παροιμία πάντως είναι ξεκάθαρη, ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου, και όποτε πάω στο εξωτερικό γουστάρω τρελά να βλέπω νεαρά ζευγάρια με όρεξη για τη ζωή αλλά και να τρέξουν πίσω από τα όμορφα, ξανθά, στρουμπουλά μωρά τους.

Μετά σκέφτομαι ότι εγώ στα είκοσι και στα είκοσι δύο μου μυαλό μηδέν, έφευγα από το σπίτι μου Παρασκευή βράδυ και όταν γύριζα δε θυμόμουνα ούτε από πού γύρισα, ούτε τι μέρα είχαμε, ούτε μήνα, ούτε ποια χρονιά... (Το ότι και τώρα πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει δεν το σκέφτομαι)

Αλλά και το ελληνικό σύνδρομο να ζήσω πρώτα να καφριάσω, να χορτάσω κραιπάλες και ξεφάντωμα και μετά να τα αφήσω για πάντα πίσω μου όλα αυτά και να νοικοκυρευτώ, να γίνω άλλη μία υπερήλιξ πρωτοτόκος και να πηδήξω μια γενιά και να γεννήσω κατευθείαν εγγόνι, πάλι δε με ευχαριστεί σαν εικόνα.

Με πιάνουν και τα άγχη μου όταν σκέφτομαι ότι στην ηλικία μου η μάνα μου είχε ήδη δυο παιδιά και εγώ τώρα δεν έχω καν γκόμενο. Άσε που όσο χαμογελάω στον καθρέφτη μου και βλέπω το πόδι της χήνας στο μάτι μου τόσο αγχώνομαι ότι δε θα βρεθεί ποτέ τελικά αυτός ο ρημάδης ο γαμπρός.

Και αν έχεις και κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τις γριές θείες της μάνας σου να σε ρωτάνε "εσύ πώς και δεν έχεις κανένα κόρτε;" το άγχος γίνεται θεόρατο, κι εγώ υπό καθεστώς άγχους δεν μπορώ να λειτουργήσω...

Και κάθε φορά που συναντάω παλιές μου συμμαθήτριες με το ξενυχτισμένο βλέμμα τους και τα παιδιά τους (τι μικρή που είναι η Αθήνα ώρες ώρες, πέφτεις ακριβώς σε άτομα που δεν πρέπει) και με ρωτάνε αν και πότε θα κάνω παιδιά και τέτοια, δεν ξέρω πώς να τις αντιμετωπίσω.

Τελικά, ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να παντρευτεί κανείς; Υπάρχει απάντηση στο ερώτημα αυτό ή είναι κάτι σαν το "υπάρχει μετά θάνατον ζωή";

# 16 στις 29/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ρε σεις...

Κάθε άνθρωπας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει ένα αποτυχημένο γάμο κι ένα τουλάχιστον διαζύγιο...

Οπότε βούρ στο πατσά για την ολοκλήρωση...

fyri_fyri

# 17 στις 29/12/2005
author
Γυναίκα / 48 / Σε σχέση
Αλλη χώρα
Θέματα: 26
Απαντήσεις: 2.622

Παράθεση:
Originally posted by kodikas
Ρε σεις...

Κάθε άνθρωπας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει ένα αποτυχημένο γάμο κι ένα τουλάχιστον διαζύγιο...

Οπότε βούρ στο πατσά για την ολοκλήρωση...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώδικα...

Πάρτε το αλλιώς πλήηζ...
Αν παντρευτείς νωρίς...
Εχεις μέγάλες πιθανότητες...
Να...ελευθερωθείς νωρίς...
Οπότε...

Και ξανά προς τη δόξα τραβά...

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνεις σε όλους το χατίρι...

# 18 στις 29/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Πάντως γνώρισα κάποτε και μια γιαγιά 33 ετών που είχε παντρευτεί στα 16 της (όπως και η κόρη της) και είχε ήδη εγγόνι.
Για μένα δεν λέει να κλείνει ο κύκλος τόσο νωρίς.
Για να επανέλθουμε όμως και στο ερώτημα της Νταρντάνας που μιλάει για τον πρώτο έρωτα μιας κοπέλας που καταλήγει σε (βιαστικό) γάμο, νομίζω ότι σ αυτές τις ηλικίες καμιά κοπέλα δεν μπορεί να ξέρει τις ανάγκες της, πολύ δε περισσότερο να επιλέξει εκείνον που θα την καλύψει όχι μόνο στα 18 της αλλά και μετά από κάποιες δεκαετίες. Οι περισσότεροι νεανικοί έρωτες είναι καταδικασμένοι και συνακόλουθα και οι γάμοι που γίνονται μ αυτές τις συνθήκες. Αλλωστε τα περισσότερα διαζύγια αφορούν γάμους που έγιναν πάνω στην παραζάλη του έρωτα.

# 19 στις 31/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by Dardana
Ποσο σοφο ή οχι θεωρειτε το να παντρευεται κανεις σε μικρη ηλικια (π.χ. στα 18 με 20) ή να παντρευεται τον πρωτο του "σεβντα";

Το έκανα το λάθος, δεν κρατάει.
Το πιο σωστό είναι σε μεγαλύτερη ηλικία που να έχεις ζήσει κάποια πράγματα και να στέκεσαι καλά οικονομικά και επαγγελματικά ώστε να μην έχεις εξαρτήσεις απο κανέναν τρίτο.

# 20 στις 31/12/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

τόπο στα νειάτα

Εξαρτάται,εγω στα παιδια μου παντοτε έλεγα να κανουν εκεινο που τους λεει η καρδιά τους .Αυτό εκανα και εγω οταν "εκλεψα" την μητερα τους στα 28 μου (εκεινη 22)και ζησαμε 23υπεροχα χρονια μαζί.Η πληρης και καταξιωμένη
επαγγελματική αποκατάσταση και των δυο συνηθως καταληγει σε μεσηλικες γονείς στις ημερες μας.Νεοι να παντρευονται και νεοι να κανουνε τα παιδιά τους και η καριερα με την σειρά της.Εν αναγκη να βοηθησουνε και οι γονεις τα παιδιά.
ΥΓ Περασαν 30 χρονια απο τότε,αλλα και σημερα εκεινα τα μυαλά κουβαλάω και ετσι θα επραττα φρονώ
ενας τεως 28αρης

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.