Παράθεση:
Originally posted by ariannina
Xanum burek έχεις καλύψει απόλυτα το θέμα.... Ετσι μού ρχεται να το εκτυπώσω και να της το στείλω σε ανώνυμη επιστολή...χιχι... Νά σαι καλά καλή σου μέρα!
Και κλείνοντας θα πω πως δεν υποστηρίζω ότι είναι τέλειοι, έχουν κι αυτοί τις αδυναμίες τους, αλλά τι διάτανο; Γονείς μας είναι, ας πούνε και μια κουβέντα παραπάνω. Είναι ανάγκη να τους σταυρώσουμε; Λες και εμείς δεν κάναμε ανάλογες μαμακιες και δεν είπαμε πικρόχολα σχόλια σε αυτούς. Δηλαδή που είναι ο σεβασμός όταν τους λες «ρε άντε πάνε σπίτι σου, κουμάντο εδώ κάνω εγώ». Είναι τόσο δύσκολο να πεις «έχεις δίκιο πατέρα, θα το κοιτάξω, ευχαριστώ» και μετά να αποφασίσεις με τον σύντροφο σου πιο είναι το πιο σωστό για εσάς;Παράθεση:
Originally posted by xanumBurek
Αγαπητοι μου:
Αφηστε τη μαμα σας εξω απο τη σχεση σας. Δεν εχει κανένα λογο..Δεν ειστε δεκα χρονων παιδακια ωστε να χει την ευθυνη σας.. Την ευθυνη σας την εχειτε μονο ΕΣΕΙΣ και θα λογοδοτησετε στον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ..
TextΚανένας δεν είπε όχι, αλλά το να πάρω τη ενός μεγαλύτερου για κάτι που με απασχολεί δεν είναι κατακριτέο. Ειδικά αν αυτός ο κάποιος είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου. Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο από αυτούς που έχουν μεγαλύτερη πείρα από εσάς; Στο τέλος την απόφαση θα την πάρω εγώ και η γυναίκα μου, αλλά γνώμες κι από τους 4 γονείς, θα πάρουμε.
Τωρα κατα ποσο μια μαμα θελει το καλο του παιδιου της αυτο σηκωνει πολλλυυυ νερο..ειναι κατι σαν την αγαπη κλπ κλπ...στο ονομα της αγαπης εχουν γινει τα μεγαλυτερα εγκληματα στον κοσμο..
TextΚαι αυτός είναι λόγος να αμφιβάλεις για τα κίνητρα ενός γονέα προς το παιδί του;
Όχι, τόσο ζώα δεν γίναμε ακόμα.
Ναι να τη σεβεστε , ναι να την αγαπατε , αλλα οχι να την εχετε κυριαρχο της ζωης σας. Η μαμα καλα θα κανει να κοιταει τον αντρα της και τις δουλειες της και ν αφησει (ειδικα τ αγορια της) να γινουν επιτελους αντρες.
Text
Αν ο άλλος είναι μαμακιας και μαμάκας ας πρόσεχε αυτή που τον διάλεξε. Άλλο να σέβεσαι τους γονείς και την πείρα τους και άλλο να είσαι φερέφωνο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Και τελειωνω λεγοντας σας.. ΟΤΑΝ καποιος αγαπαει αληθινα., θελει να βλεπει το παιδι του ευτυχισμενο, οχι με τα μετρα τα δικα του..γιατι αυτο ειναι πολυ εγωιστικο. Οταν το παιδι μου ειναι ευτυχισμενο ειμαι κι εγω.. Με τι ειναι? Μ' αυτο που επιλεγει ο ιδιος κι οχι αυτο που γουσταρω και φαντασιωνομαι εγω ως το μονο καλο..
TextΘα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά θα συμπληρώσω πως όποιος αγαπά συμβουλεύει κι ολας και δεν λέει πάνε κόψε το λαιμό σου.
Φιλικα
Μια μητερα με γιο (και κορη)..
Παράθεση:
Originally posted by pigassos71
Όταν ο λαός λέει «καλές νύφες και κακές πεθερές» δεν το λέει τυχαία, κάτι ξέρει αυτός!
Παράθεση:
Originally posted by George_B
Χανουμ μου επιτρέπεις αν σε σχολιάσω ?
Την ξέρουμε αυτή σου τη θεωρία ... και κατά τη γνώμη μου πολύ απλοϊκά το βάζεις το θέμα ... η ευτυχία είναι κάτι μοναδικό και μονοδιάστατο ? Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο ? δεν έχεις δει περιπτώσεις που ένας (άνδρας η γυναίκα δεν έχει σημασία) 'στραβώνεται' και παντρεύεται τον πρώτο που θα τύχει γιατί νομίζει ότι 'έτσι είναι' η ευτυχία ? για να δεις πιο φρούτο σου αρέσει καλύτερα, δεν πρέπει να δοκιμάσεις και το μήλο και το πορτοκάλι, και τη φράουλα ίσως ?
Δεν έχεις δει περιπτώσεις που γίνονται κάποιοι γάμοι που στηρίζονται σε παροδικά 'κενά' η 'αδυναμίες' που όταν καλυφτούν αμέσως ο γάμος κλονίζεται ? Ας πούμε μια κοπέλλα ανασφαλής θα παντρευτεί ένα μεγάλο που της καλύπτει αυτό το πρωταρχικό για εκείνη κενό ... όταν ομως το καλύψει αυτό (η κοπέλλα) και πατήσει γερά στα πόδια της τότε αμέσως της χτυπάνε τα μειονεκτήματα που ίσως έχει ο σύντροφός της.
Επίσης μια μάνα πως να την αφήσεις απ έξω ? Μια μάνα που διαφωνεί ίσως χτυπάει κι ένα καμπανάκι. Δεν μιλάω για τις κομπλεξικές εγωίστριες μάνες αλλά για εκείνες που ξέρουν καλά τη ψυχολογία του αγοριού τους (πιστεύω ότι πραγματικά υπάρχει ισχυρό φίλτρο μάνας - αγοριού) και έιναι σίγουρες ότι κάνει λάθος. Μια αντίθετη μάνα είναι μια ανοιχτή διαρκής πληγή. Ποιά μάνα δε θέλει την ευτυχία του παιδιού της ? Αυτό όμως που ζει το παιδί της τώρα είναι ευτυχία ? με ποιά κριτήρια ? Αυτά είναι τα ερωτήματα. Εγώ είμαι υπέρ της ανοιχτής και σκληρής (αλλά όχι κατινίστικης) κριτικής σε αυτά τα ζητήματα.
Σε ένα γάμο πρέπει να υπάρχει ισορροπία γιατί αλλιώς σύντομα ο ένας από τους δύο (όπου γέρνει πολύ η πλάστιγγα) θα αισθανθεί ότι δίνει πολλά και ίσως ότι πιάστηκε κορόιδο.
Παράθεση:
Εχει καλε μου μεγαλη αποσταση απο το να πει καποιος κοψε το λαιμο σου και κανε ο,τι θες, μεχρι να επεμβαινει και να σου καθοριζει το μελλον σου..με θεμιτους ή αθεμιτους τροπους..
Παράθεση:
Κυρία μου,
να αγίασει ο στόμας σας!
Παράθεση:
Δε μου λες χανουμ να σε ρωτήσω κάτι εσύ που έχεις κόρη ... ας πούμε λοιπόν ότι η κόρη σου είναι στα 20 (δε ξέρω πόσο είναι) και γυρνάει και στα μπαράκια κι εκεί γνωρίζεται με τον μπαρμαν που είναι ο κλασσικός μπαρμαν με τη κορμοστασιά και το στυλ και το λεγειν που γοητεύει και μαγνητίζει και τα ρίχνει ελαφρώς και στη κόρη σου που θαναι κι ομορφούλα και αυτή τσιμπαει και ερωτεύεται τρελλά ... και στον γνωρίζει κιόλας σα σοβαρή σχέση ... Εσύ με το έμπειρό μάτι σου τον κόβεις σαν playboy, ζιγκολό τύπο που ίσως χαπακώνεται κιόλας και που από σοβαρότητα τραλαλα κι απάνω τούρλα.
θα πείς στη κόρη σου 'κορίτσι μου αμα εσύ είσαι ευτυχισμένη εμένα δε μου πέφτει λόγος' η θα της πεις 'βρε βλήμα τι πας και κάνεις, με ποιούς μπλέκεις, αυτός είναι επικίνδυνος' (με αυτά τα λόγια κιόλας για να την ταρακουνήσεις).
Παράθεση:
Δε μου λες χανουμ να σε ρωτήσω κάτι εσύ που έχεις κόρη ... ας πούμε λοιπόν ότι η κόρη σου είναι στα 20 (δε ξέρω πόσο είναι) και γυρνάει και στα μπαράκια κι εκεί γνωρίζεται με τον μπαρμαν που είναι ο κλασσικός μπαρμαν με τη κορμοστασιά και το στυλ και το λεγειν που γοητεύει και μαγνητίζει και τα ρίχνει ελαφρώς και στη κόρη σου που θαναι κι ομορφούλα και αυτή τσιμπαει και ερωτεύεται τρελλά ... και στον γνωρίζει κιόλας σα σοβαρή σχέση ... Εσύ με το έμπειρό μάτι σου τον κόβεις σαν playboy, ζιγκολό τύπο που ίσως χαπακώνεται κιόλας και που από σοβαρότητα τραλαλα κι απάνω τούρλα.
θα πείς στη κόρη σου 'κορίτσι μου αμα εσύ είσαι ευτυχισμένη εμένα δε μου πέφτει λόγος' η θα της πεις 'βρε βλήμα τι πας και κάνεις, με ποιούς μπλέκεις, αυτός είναι επικίνδυνος' (με αυτά τα λόγια κιόλας για να την ταρακουνήσεις).
«Τωρα κατα ποσο μια μαμα θελει το καλο του παιδιου της αυτο σηκωνει πολλλυυυ νερο..ειναι κατι σαν την αγαπη κλπ κλπ...στο ονομα της αγαπης εχουν γινει τα μεγαλυτερα εγκληματα στον κοσμο..»Παράθεση:
που ειπα και δεν το καταλαβα κιολας να μη τους σεβομαστε ή εμεις σαν γονεις , να λεμε να κοψουν το λαιμο τους?
Εχει καλε μου μεγαλη αποσταση απο το να πει καποιος κοψε το λαιμο σου και κανε ο,τι θες, μεχρι να επεμβαινει και να σου καθοριζει το μελλον σου..με θεμιτους ή αθεμιτους τροπους..
μη μου βαζεις στο στομα κουβεντες που ποτε μου δεν διανοηθηκα να σκεφτω...![]()
Παράθεση:
Originally posted by psyche
Ας σταματήσουμε με αυτή την μαστίχα επιτέλους της κακιάς πεθεράς. Γυναίκες είμαστε και ξέρουμε πως όλες οι σχέσεις θέλουν και τον "απαιτούμενο χειρισμό".
Πως το είπε ο μαύρος γάτος; «Κυρία μου,Παράθεση:
Originally posted by psyche
Από τότε που έγινα μάνα και μάλιστα αγορομάνα καταλαβαίνω, νιώθω και αντιλαμβάνομαι πλήρως την ιδιαίτερη "χημεία" μάνας - γιού.
Καμμία πεθερά δεν θα τα "χώσει" στην νύφη αν προτίστως δεν βάλουμε και εμείς το χεράκι μας και δεν δώσουμε και εμείς αυτό το δικαίωμα να επεμβαίνει στην σχέση μας με τον σύντροφό μας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για μάνα - γιό αλλά και μάνα-κόρη.
Ας σταματήσουμε με αυτή την μαστίχα επιτέλους της κακιάς πεθεράς. Γυναίκες είμαστε και ξέρουμε πως όλες οι σχέσεις θέλουν και τον "απαιτούμενο χειρισμό".
Παράθεση:
Originally posted by pigassos71
Αχχχ! Έχει γεμίσει θεοπούλες ο κόσμος! (αυτή η κοντή,,,)
![]()
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media