ψηατ

Τι είναι το Chat;

Τα chat – rooms (εικονικά δωμάτια συζήτησης) είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να κάνετε εύκολα και γρήγορα καινούργιες γνωριμίες και καινούργιους φίλους. Επιλέγοντας ένα από τα δωμάτια συζητήσεων μπορείτε να μιλήσετε σε πραγματικό χρόνο με άλλους ανθρώπους , να γελάσετε , να φλερτάρετε και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας κάνοντας το πρώτο βήμα για μια καινούργια γνωριμία!
Πως μπορώ να συμμετέχω στο Chat ;

Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στο Chat ακολουθείστε τις εξής οδηγίες:

Στο αριστερό μέρος της Κεντρικής Σελίδας του Sxeseis.gr θα δείτε το σύνδεσμο : Είσοδος στα Chat – Rooms ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε να περνούν στην οθόνη σας τα μέλη που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο Chat. Κάνοντας κλικ σε αυτό το σύνδεσμο θα εμφανιστεί στην οθόνη σας όλα τα Chat- Rooms του Sxeseis.gr. Για να μπείτε σε ένα από αυτά κάντε κλικ στον τίτλο του Chat – Room . Θα μεταφερθείτε στο Chat Room που επιλέξατε.
Πως μπορώ να μιλήσω σε ένα Chat – Room;
Παράθυρο Δημόσιας Συζήτησης

Η περιοχή αυτή βρίσκεται πάνω αριστερά στο παράθυρο του Chat room και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο χώρο της οθόνης. Σε αυτή μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που στέλνουν τα άλλα μέλη που βρίσκονται στο chat room. Πριν από κάθε μήνυμα εμφανίζεται το όνομα του μέλους που το έστειλε. Αν κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του μέλους, θα ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο που σας επιτρέπει να του στείλετε απ'ευθείας ένα προσωπικό μήνυμα (Τα προσωπικά μηνύματα απευθύνονται αποκλειστικά σε συγκεκριμένα μέλη και δεν εμφανίζονται στα υπόλοιπα μέλη ή το παράθυρο δημόσιας συζήτησης).
Παράθυρο Παρακολούθησης Μελών

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη μέση και αριστερά στο Chat room ακριβώς κάτω από την Παράθυρο Δημόσιας Συζήτησης. Στην περιοχή αυτή μπορείτε να δείτε τα μόνο τα μηνύματα που στέλνουν συγκεκριμένα μέλη που έχετε εσείς έχετε επιλέξει. Σκοπός της περιοχής αυτής είναι συγκεντρώνει σε ένα σημείο τα κείμενα που αποστέλλει ένα (ή περισσότερα μέλη) χωρίς να μπλέκονται ή να χάνονται μέσα στα δεκάδες κείμενα που εμφανίζονται στο Παράθυρο Δημόσιας Συζήτησης. Και σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα σε ένα μέλος κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του.
Παράθυρο Προσωπικών Μηνυμάτων

Σε αυτό το παράθυρο που βρίσκεται κάτω από Παράθυρο Παρακολούθησης Μελών, μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που στέλνουν άλλα μέλη προσωπικά σε σας. Στο παράθυρο αυτό εμφανίζονται επίσης και τα μηνύματα που στέλνετε εσείς σε άλλα μέλη. Αν θέλετε μπορείτε να απαντήσετε με προσωπικό μήνυμα σε κάποιο που ήδη λάβατε (χωρίς να σβήσετε το κείμενο που ήδη γράφατε) κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του μέλους που σας το έστειλε.
Παράθυρο Αποστολής Μηνυμάτων

Αυτό το παράθυρο που βρίσκεται κάτω και αριστερά της οθόνης του chat room σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα στα άλλα μέλη που βρίσκονται μαζί σας στο chat room. Για να στείλετε ένα μήνυμα συμπληρώστε το κείμενο σας στο πεδίο "Μήνυμα:" και στη συνέχεια πατήστε [Enter] ή κάντε κλικ με το ποντίκι στο πλήκτρο [Αποστολή]. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα με το οποίο θα εμφανίζονται τα μηνύματά σας πατώντας το βελάκι που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο "Χρώμα:". Από την στιγμή που θα επιλέξετε κάποιο, όλα τα μηνύματά σας θα εμφανίζονται με αυτό το χρώμα, χωρίς να χρειάζεται να το επιλέγετε κάθε φορά.

Προκειμένου να κάνετε τα μηνύματα σας πιο εκφραστικά, υπάρχει η δυνατότητα να εισάγεται στο μήνυμα σας εικονίδια (smilies ή emoticons), τα εικονίδια είναι μικρές στατικές ή κινούμενες εικόνες που εκφράζουν συναισθήματα ή καταστάσεις. Για να εισάγετε κάποιο εικονίδιο στο κείμενο σας, πιέστε με το ποντίκι το εικονίδιο . Μόλις το πατήσετε θα ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο με τα διαθέσιμα εικονίδια και τις συντομογραφίες τους. Για να εισάγετε κάποιο απλά κάντε κλικ επάνω του. Μπορείτε επίσης να εισάγετε απ'ευθείας κάποιο εικονίδιο στο κείμενο σας γράφοντας την συντομογραφία του.
Τέλος στο από το πεδίο του μηνύματος υπάρχει η ένδειξη "Μήνυμα προς:". Δίπλα από την ένδειξη αυτή αν το μήνυμα που έχετε γράψει θα σταλεί σε όλα τα μέλη (δημόσιο μήνυμα) ή σε συγκεκριμένα μέλη (προσωπικό ή prive μήνυμα).

Παράθυρο Μελών

Στο παράθυρο αυτό που βρίσκεται κάθετα στο δεξιό μέρος της οθόνης του chat room βρίσκονται συγκεντρωμένες διάφορες πληροφορίες και επιλογές.

Στο πάνω μέρος του παραθύρου βρίσκεται το όνομα του chat room στο οποίο βρίσκεστε, ενώ ακριβώς κάτω από αυτό υπάρχει ένας πίνακας με όλα τα μέλη που βρίσκονται μαζί με εσάς στο chat room.
Ο πίνακας αυτός έχει 4 στήλες και τόσες γραμμές όσα τα μέλη που βρίσκονται στο chat room.
Κάθε γραμμή αποτελείται από 3 κουτάκια επιλογής , το όνομα του μέλους με το σύμβολο για τους άντρες και για τις γυναίκες και τέλος
το εικονίδιο.

Για περισσότερες οδηγίες για την χρήση των Chat-rooms κάντε κλικ εδώ (μεταφορά στον πίνακα του Αλεξ με τα εικονίδια)