30 και... μόνη;

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 8882 φορές
Tελικά δεν έχει καμία σημασία για το πως κατέληξες να είσαι 30 και να μην έχεις μια σχέση που να οδηγεί κάπου. Μπορεί να έφταιγε ο μακροχρόνιος δεσμός σου που μόλις άκουσε την λέξη «επισημοποίηση» βγήκε για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισε! Μπορεί να φταιει το γεγονός ότι ακόμα δεν βρήκες έναν άνθρωπο που με αυτόν να μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου. Μπορεί να ήσουν πολύ απασχολημένη με την καριέρα σου ή πολύ απλά μπορεί να παντρεύτηκες νωρίς και να χώρισες νωρίς. H πιθανώς να μην πιστεύεις στο θεσμό του γάμου. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία για την κατάσταση σου αλλά είναι πολύ καλές δικαιολογίες για να βγεις από την δύσκολη θέση όταν η μαμά ρωτήσει: - Eσύ τελικά πότε θα φτιάξεις τη ζωή σου και πότε θα νοικοκυρευτείς;

Τι της απαντάς; Πως θα σηκώσεις το ψυχολογικό φορτίο με το οποίο θα σε επιβαρύνει ο περίγυρος εάν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, ασχέτως αν είναι επιλογή σου; Το άμεσο οικογενειακό σου περιβάλλον θα σου θέσει τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα :

- Πότε θα κάνεις παιδιά;

- Δεν ξέρεις ότι όσο περνούν τα χρόνια δεν γίνεσαι νεότερη ;

- Θα μείνεις γεροντοκόρη ;

- Σκέφτεσαι ότι οι άλλοι θα λένε ότι είσαι προβληματική και παράξενη;

Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν αφήνουν καμία γυναίκα ανεπηρέαστη και ειδικά τις γυναίκες που αισθάνονται μια γενικότερη ανασφάλεια είτε με την εμφάνιση τους , είτε με την ικανότητα τους να διατηρήσουν μια σχέση , είτε με την ηλικία τους , είτε με την μοναξιά. Πως μπορούν οι μόνες γυναίκες άνω των τριάντα να προστατεύσουν τον εαυτό τους από αυτό τον ψυχολογικό πόλεμο και να μην απογοητευτούν από τον έρωτα και τη ζωή τους γενικότερα;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναρωτηθεί μια γυναίκα είναι η πραγματική αιτία της μοναξιάς. Θέλει να είναι μόνη; Έχει όντως θέσει άλλες προτεραιότητες στη ζωή της πριν τον γάμο; Μήπως δεν είναι επιλογή της αλλά ενώ επιθυμεί να παντρευτεί δεν βρίσκει μια σωστή σχέση ή δεν έχει προτάσεις; Η λίστα με τα αίτια της μοναξιάς μπορεί να είναι ατελείωτη. Το βασικό είναι να τα ανακαλύψει γιατί είναι μόνη. Με αυτό τον τρόπο , θα είναι σε θέση να αντικρούσει οποιαδήποτε σχόλια γίνονται και δεν την εκφράζουν ενώ παράλληλα θα αποφεύγει την εσωτερική σύγκρουση.

Το δεύτερο βήμα είναι να θέσει στόχους για το μέλλον της και να αποφασίσει ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της όσο αφορά την σχέση της. Ψάχνει για μια εφήμερη σχέση ή για μια σχέση με προοπτικές που θα οδηγήσει σε γάμο. Στην ηλικία των 20-28 είναι απόλυτα κατανοητό εάν μια γυναίκα ψάχνει για μια εφήμερη σχέση που ο μόνος της σκοπός είναι διασκέδαση ή η εξερεύνηση. Μετά τα 30 οι συναισθηματικές ανάγκες αλλάζουν και αλλάζει επίσης και το είδος της σχέσης που πιθανό να επιθυμεί μια γυναίκα. Εάν λοιπόν εξακολουθεί να ψάχνει για μια εφήμερη σχέση γιατί δεν αναζητά την δέσμευση τότε αναμφισβήτητα θα είναι πιο ελαστική με τις επιλογές της ενώ αντίθετα εάν ψάχνει για μια σχέση με σκοπό τον γάμο θα πρέπει να λάβει υπόψη της περισσότερους παράγοντες για να αξιολογήσει την σχέση που θα δημιουργήσει. Προσοχή όμως! Η επιλογή της σχέσης με προοπτικές εμπερικλείει τρεις βασικούς κινδύνους :

Κίνδυνος πρώτος: Μια γυναίκα μπορεί να παραμείνει μόνη γιατί βάζει τον «πήχη» πολύ ψηλά και στοχεύει σε κατηγορίες ανδρών που είτε δεν της ταιριάζουν είτε δεν θα την προτιμούσαν σαν σύντροφο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μάθει να βλέπει τον εαυτό της αντικειμενικά και να έχει αντικειμενικές προσδοκίες. Οι χαμηλές προσδοκίες θα την οδηγήσουν σε μια σοβαρή σχέση που δεν θα της ταιριάζει ενώ οι υπερβολικά ψηλές προσδοκίες θα την απογοητεύσουν αφού είναι τρομερά δύσκολο να υλοποιηθούν.

Κίνδυνος δεύτερος : Μια γυναίκα που ψάχνει απεγνωσμένα άντρα για γάμο είναι αγχωμένη και το κάνει υπερβολικά εμφανές. Αυτή η συμπεριφορά όμως τρομάζει τους άντρες φέρνοντας της τα αντίθετα αποτελέσματα. Γι αυτό ψυχραιμία! Θα πρέπει να δώσει τον κατάλληλο χρόνο και μην επικεντρώνεται αποκλειστικά στην «σοβαρή» σχέση. Εάν λειτουργήσει άνετα και αυθόρμητα , χωρίς πιέσεις και τελεσίγραφα, η σχέση θα έρθει από μόνη της.

Κίνδυνος τρίτος : Μια γυναίκα που ψάχνει για μια σχέση με προοπτική πιθανό να προσεγγίζει άντρες οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι για μια σοβαρή σχέση ή δεν έχουν δει το γάμο σαν άμεση προτεραιότητα στη ζωή τους. Θα ήταν λοιπόν λογικό , από τα πρώτα ραντεβού μια γυναίκα να προσπαθήσει να καταλάβει τι πραγματικά επιθυμεί και το άτομο που έχει απέναντι της για το μέλλον του. Εάν οι προσδοκίες τους και τα χρονοδιαγράμματα τους απέχουν χρονικά , τότε πιθανό να υπάρξει απογοήτευση και συγκρούσεις. Η διαφορά ηλικίας λοιπόν ,η κατάσταση σχέσης καθώς και η επαγγελματική κατάσταση στη οποία θα βρίσκεται ο άντρας είναι πολύ σημαντική. Ένας άντρας μικρότερος σε ηλικία πολύ πιθανό να μην έχει πρόθεση να παντρευτεί , όπως και ένας παντρεμένος άντρας δύσκολα θα χωρίσει ή όπως ένας πρόσφατα χωρισμένος άντρας μπορεί να μην θέλει να μιλήσει για γάμο ποτέ ξανά. Ένας άντρας που δεν έχει αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία επίσης δεν θα είναι ιδιαίτερα πρόθυμος για δεσμεύσεις.

Στην περίπτωση που μια γυναίκα είναι 30 και μόνη αλλά έχει και κάποιο παιδί ή παιδιά από ένα προηγούμενο γάμο θα πρέπει να σκεφτεί πολύ πιο σοβαρά το ενδεχόμενο του γάμου μιας και ο άντρας που θα βρει θα πρέπει να αγαπάει και να αποδέχεται τα παιδιά της , θα πρέπει να είναι σε θέση να γίνει θετός τους πατέρας και επίσης και τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να τον συμπαθούν και να τον αποδέχονται εξίσου , για να δουλέψει ο γάμος και κατ επέκταση η οικογένεια. Μια γυναίκα μόνη με παιδιά λειτουργεί ως πρότυπο για τα παιδιά της και δεν θα πρέπει ποτέ να τους δίνει άσχημες εικόνες ή λόγους για να νιώθουν ανασφάλεια στην οικογένεια με καταστροφικές επιπτώσεις στην μελλοντική τους ζωή ως ενήλικες.

Εάν είστε μια γυναίκα μόνη στα τριάντα ή αν έχετε ξεπεράσει τα τριάντα... μην απογοητεύεστε! Στην σημερινή κοινωνία η ηλικία δεν είναι το κριτήριο της ευτυχίας σας! Στα τριάντα είστε στο άνθος της ωριμότητας σας. Ξέρετε τι ζητάτε και προ πάντων αυτό που ζητάτε έχετε μάθει πολύ καλά να το διεκδικείτε! Λειτουργήστε έξυπνα και με αυτοπεποίθηση και μην αφήνετε κανένα να σας γεμίζει με άσχημα συναισθήματα για τον εαυτό σας ή για τις επιλογές σας. Προχωρήστε χρησιμοποιώντας σαν κριτήριο τις επιθυμίες αλλά και την λογική σας και σύντομα όλα θα εξελιχθούν όπως τα θέλετε.


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.2 / 5 σε 30 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

thanasis28
στις 19/1/2006
1

Καλο το αρθρο σας...αλλα μου δινει την εντυπωση οτι μαλλον αγχωνει περισσοτερο την κατηγορια των γυναικων που βλεπει το βιολογικο τους ρολοι να χτυπα σαν ξυπνητηρι...χωρις σταματημο....για την αναζητηση γαμπρου εδω και τωρα...

στις 19/1/2006
2
Μια 30άρα τώρα!!!

Θέλω μια 30άρα καστανόξανθη, κάπου 1,75, αδύνατη τώρα! Εγω δε φοβάμαι τις δεσμεύσεις

Kimmy
στις 21/1/2006
3

unusual thinking:
1)αυτό έλλειπε στην ηληκία σου να φοβάσαι τις δεσμεύσεις
2)πολλά θέλεις

red_green_blue
στις 23/1/2006
4
και με τα 40 τι γίνεται?

Άκου μια γυναίκα να έχει ανασφάλεια αν μείνει μόνη στα 30!!! Όχι μόνο στο άνθος της ωριμότητας της βρίσκεται αλλά η γκάμα των ανδρών που μπορεί να την επιθυμήσουν, για λίγο, για περισσότερο ή και για πάντα είναι η μεγαλύτερη δυνατή σ' αυτή την ηλικία. Ας κοιτάξει λοιπόν να χαλαρώσει και να ασχοληθεί σοβαρά με τις επιλογές της, γιατί τα 40 έρχονται πολύ γρήγορα... και τότε να δούμε τι κάνουμε. Όταν όλα τα καμπανάκια αρχίσουν να χτυπούν σαν τρελλά. Στην υγειά λοιπόν της χρυσής ηλικίας... και κορίτσια... μην αγχώνεστε!!!

kalokardos1966
στις 25/1/2006
5
Σοστα

Πολλη θετικο και ολοκλιρομενο

στις 25/1/2006
6
Χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δέντρο

Για να μην αγχώνονται οι μέν και πανικοβάλονται οι δε, ας μάθουμε ο καθένας να είναι ο εαυτός του, δηλαδή να αποδέχόμαστε ποιοί είμαστε και τις ανάγκες μας, για να δούμε πιο «φυσικά» το θέμα της σχέσης μας. Διαφορετικά, τι 30..τι 40...τι 50...

silverstone
στις 26/1/2006
7
απο 35..και ανω

35 και μόνη έπρεπε να λεέι άρθρο.
Που τις βλεπετε εγω ολο ελεύθερες βλεπω μόνο μονο απο 35 και πανω. Που ειναι 30αρα ελεύθερη αυριο το πρωί την παντρεύομαι!!

defcalion
στις 5/2/2006
8
Αισιοδοξια

ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ -ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ

Beatrice
στις 23/2/2006
9

Ενα μονο θα πω: Αν τα χρονια που περασαν, σου εδωσαν πραγματα, σου εμαθαν κατι καινουριο ή διαφορετικο, αν σε εχουν παει ενα βημα παραπερα και σε εχουν κανει εστω και λιγο καλυτερο, τοτε ειναι χρονια επεικοδομιτικα αρα και ευτυχισμενα. Εστω κι αν υπηρξαν εμπειριες σκληρες ή δυσαρεστες... Εστω κι αν ολα οσα εμαθες ,τα εμαθες δια πυρος και σιδηρου... Σιγουρα υπηρξε κατι καλο σε ολα αυτα. Και σιγουρα εμαθες το "μαθημά" σου.
Αρα για τι μιλαμε;;;;
Μια χαρα ειναι τα 30, και τα ...34 ακομα καλυτερα!
Και ποιος ξερει; Ισως τα 40 και τα 50 να ειναι ακομα καλυτερα!
Καλώς περασαν, λοιπον, οσα χρονια εφυγαν, και καλώς να ερθουν και τα υπόλοιπα. Με ή χωρις συντροφο. Η ζωη έχει παντα πολλά να σου δώσει, αρκει να θελεις να τα δεις!

Beatrice
στις 23/2/2006
10

Ενα μονο θα πω: Αν τα χρονια που περασαν, σου εδωσαν πραγματα, σου εμαθαν κατι καινουριο ή διαφορετικο, αν σε εχουν παει ενα βημα παραπερα και σε εχουν κανει εστω και λιγο καλυτερο, τοτε ειναι χρονια επεικοδομιτικα αρα και ευτυχισμενα. Εστω κι αν υπηρξαν εμπειριες σκληρες ή δυσαρεστες... Εστω κι αν ολα οσα εμαθες ,τα εμαθες δια πυρος και σιδηρου... Σιγουρα υπηρξε κατι καλο σε ολα αυτα. Και σιγουρα εμαθες το "μαθημά" σου.
Αρα για τι μιλαμε;;;;
Μια χαρα ειναι τα 30, και τα ...34 ακομα καλυτερα!
Και ποιος ξερει; Ισως τα 40 και τα 50 να ειναι ακομα καλυτερα!
Καλώς περασαν, λοιπον, οσα χρονια εφυγαν, και καλώς να ερθουν και τα υπόλοιπα. Με ή χωρις συντροφο. Η ζωη έχει παντα πολλά να σου δώσει, αρκει να θελεις να τα δεις!

vivliaxora
στις 23/8/2006
11
ελεος!

afou sou kanei ti kardia perivoli, afou se kanei na pistepseis oti kati den paei kala mazi sou afou eisai 30 (akouson akouson) kai anypantri...kataligei me anafores gia to anthos tis ilikias! kai pali eleos!

monaxia74
στις 23/6/2007
12
Επιλογεσ

Πολλές φορές φτάνοντας στα 30 ακόμα και στα 35 μην έχοντας παντρευτεί είμαστε αναγκασμένες να δικαιολογουμε τις επιλογές μας. Γιατί όμως δεν βλέπουνε και δεν ρωτάνε και τις γυναίκες που είναι ήδη στα 35 τους χωρισμένες και με παιδί;
Εχω κουραστεί να δικαιολογώ τις προσωπικές μου αποφάσεις να μην είμαι σε σχέση που δεν με καλύπτει σε ολα τα επίπεδα. Αν όμως η ίδια σχολιάσω αρνητικά καποια γυναίκα που έχει κατεβάσει τον πήχυ και παντρέυτηκε χωρίζοντας αμέσως μετα και με παιδί ή καποια απο τις γυναίκες χαλία που συνανταω στην ζωή μου γίνομαι η κακια και η μίζερη. Δέχομαι τις επιλογές σας αλλα δεχτείτε τις δικές μου. Πείτε μου μπράβο για τις επιτυχίες μου στην δουλεία. Ρωτείστε άν θέλετε για την προσωπική μου ζωη αλλα όχι στο στυλάκι Ποτε θα παντρευτείς ή ακομα χειρότερα εσυ ακόμα; Είναι επιλογή μου να μην είμαι με καποιον που δεν μου καλύπτει τουλάχιστον τα βασικά που θέλω όπως ειναι επιλογή σε καποια άλλη να μείνει μέσα σε μια σχέση ή σε μια οικογένεια και να ειναι ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ και να διατηρει μια σχέση για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ. Εγώ δεν το κάνω. Ξέρω να περνώ καλά και χωρις συντροφο.

SIMPAN-CHR
στις 20/6/2008
13

sta 30, poli mikri gia na anisixi kapoia gia monaxia
στα 30 ,η καλητερη ιλικια για αναζητηση.-

kiriakoulitsa36
στις 18/11/2009
14

εξαιρετικο...

woman33
στις 3/2/2013
15

simfono me monaksia 74))

CountryBoy
στις 30/4/2013
16

Τα early 30s είναι η ηλικία όπου η (ωραιοτάτη κατά τ'άλλα) γυναίκα βλέπει ότι η "μπογιά" της δε περνάει πια όπως άλλοτε,βλέπει το χρόνο να περνά γρηγορότερα και μη έχοντας βρει τον ωραίο,πλούσιο και cool άντρακλα που πάντα ονειρευόταν,καταλήγει πιο "ευκολάκι" κι από κάτι 16χρονα που ψάχνουν απεγνωσμένα να ξεπαρθενιαστούν!

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή