Δραπετεύοντας από τη σιγουριά...

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 6432 φορές
Μήπως βρίσκεστε σε ένα επαγγελματικό αδιέξοδο; Μήπως το εργασιακό περιβάλλον σας αγχώνει και σας χαλάει την διάθεση; Μήπως η ελάχιστη αναφορά για την δουλειά σας , σας προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας και αηδίας; Μήπως έχετε μπουχτίσει από την υποτίμηση των ικανοτήτων σας και αισθάνεστε μονίμως ότι στο επαγγελματικό σας περιβάλλον μάλλον προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν και μάλιστα με τρόπους τόσο προφανείς που υποτιμούν τη νοημοσύνη σας; Εάν η απάντηση είναι « Ναι!» , τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσάς!

Όσο πιο μεγάλη είναι η πίεση και η αηδία που νιώθετε, τόσο πιο εύκολο είναι να τα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα δεσμά μιας καριέρας που οδηγεί στο πουθενά και να βρείτε τον δρόμο που σας ταιριάζει. Όσο πιο άσχημη είναι η κατάσταση στην επαγγελματική σας ζωή , τόσο πιο πολύ αποκτάτε κίνητρα για να δραπετεύσετε! Αλλά η απόπειρα δραπέτευσης δεν θα είναι εύκολη. Χρειάζεται λεπτομερές πλάνο, ατσάλινα νεύρα , θάρρος , εσωτερική δύναμη,πειθαρχία και καλούς συνεργούς!

Η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα για κανέναν! Και αν ποτέ κανείς σας είπε ότι η επιτυχία του ήταν θέμα τύχης , μάλλον σας είπε ψέματα. Η επιτυχία για να μας πλησιάσει, θα πρέπει πρώτα να της υποσχεθούμε ότι θα της χαρίσουμε όλο το πάθος και την θετική μας διάθεση , θα πρέπει να της χαρίσουμε όλη μας τη δύναμη και όλη μας την αγάπη και την αφοσίωση. Η επιτυχία για να μας πλησιάσει χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται να την θέλουμε απεγνωσμένα και να μην πτοούμαστε από τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Για να μπορέσετε να κάνετε την κίνηση που θα σας απαλλάξει από τα εργασιακά σας δεσμά, θα πρέπει να αποφασίσετε ότι για ένα χρονικό διάστημα θα είστε διατεθειμένοι να χάσετε την ασφάλεια και την σιγουριά που η δουλειά σας προσφέρει. Αυτή η αίσθηση της σιγουριάς είναι αυτό που ουσιαστικά σας παγιδεύει στο φαύλο αυτό κύκλο. Η σιγουριά καθησυχάζει τους φόβους , γι αυτό οι περισσότεροι από εμάς, όταν την βρούμε κάπου σπανίως την αρνούμαστε για χάρη της περιπέτειας και του ρίσκου.

Έτσι, προτιμούμε να μένουμε δυστυχισμένα σίγουροι παρά να ρισκάρουμε για την ευτυχία μας. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να δραπετεύσουμε εάν δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε ένα υπολογισμένο έστω ρίσκο, θυσιάζοντας για ένα μικρό διάστημα τη «βολή» μας και νικώντας έτσι τον πρώτο και μεγαλύτερο μας εχθρό : τον φόβο μας! Για να νικήσουμε τον φόβο και να προχωρήσουμε προς την επιτυχία θα πρέπει να ακολουθήσουμε με πειθαρχία ένα σχέδιο δράσης που θα το προσαρμόσουμε ανάλογα με τον σκοπό μας και τους ευρύτερους μας στόχους.

Αλλαγή στάσης ζωής! : Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής μας και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο γιατί για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε θα πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε εκείνα τα σημεία στα οποία ο τρόπος σκέψης μας είναι λανθασμένος και μας σπρώχνει έτσι στο αδιέξοδο. Αφού συνειδητοποιήσουμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία που μας οδηγούν σε αδιέξοδο, θα πρέπει να θέσουμε στόχους για την διαμόρφωση τους ενώ παράλληλα θα πρέπει να θέσουμε ευρύτερους στόχους για την ζωή και το μέλλον μας. Τι θέλουμε να επιτύχουμε; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία; Και ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγηθούμε στην υλοποίηση των στόχων μας; Η αλλαγή του τρόπου σκέψης μας συνεπάγεται αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμό των στόχων μας. Η γνώση των επιθυμιών και των προσδοκιών μας οδηγεί στην εκπλήρωση τους.

Πίστη στον εαυτό μας! : Έχουμε μιλήσει χιλιάδες φορές για την σημασία της αυτοπεποίθησης αλλά και της αυτογνωσίας. Η αυτοπεποίθηση είναι η γνώση ότι είμαστε μοναδικοί ,ότι αξίζουμε το καλύτερο και ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα αρκεί να το προσπαθήσουμε. Σύμφωνα με ένα σοφό ρητό δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε νέους ωκεανούς εάν δεν έχουμε το κουράγιο να ξεφύγουμε από την θέα της ακτής. Το κουράγιο που χρειάζεται λοιπόν προκύπτει από την πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητες μας. Εάν το πιστέψουμε , μπορούμε. Εάν το αναβάλουμε, φοβόμαστε. Θα πρέπει να υπενθυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας την δύναμη της ψυχής μας αλλά και την πίστη μας στις ικανότητες μας. Η αυτογνωσία μας βοηθά να αναλογιστούμε εκείνα τα χαρακτηριστικά μας που χρειάζονται βελτίωση για να μπορέσουμε έτσι να τα παλέψουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και ακόμα πιο αποτελεσματικοί!

Ο ενθουσιασμός! : Για να πετύχουμε πρέπει να ξεκινάμε με θετική διάθεση! Πρέπει να τρέφουμε το όνειρο μας με την δύναμη του ενθουσιασμού μας. Πρέπει να είμαστε παθιασμένοι με τον στόχο μας και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και των δυσκολιών που πιθανό να προκύψουν. Πρέπει να παλέψουμε για τον στόχο μας με πάθος και με την σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά... και όλα θα πάνε καλά! Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί γι αυτούς που ξέρουν ποιος είναι ο προορισμός τους και που είναι απόλυτα αποφασισμένοι να φτάσουν σ΄αυτόν!

H αφοσίωση! : Εάν δεν αντέχουμε τις δυσκολίες και εάν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αποτυχία με επιπρόσθετη προσπάθεια , τότε είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους μας. Εάν δεν είμαστε αφοσιωμένοι στους στόχους μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αφαιρείται και να αποσπάται από τον στόχο με την πρώτη δυσκολία , δεν θα πάμε πουθενά. Η επιτυχία θέλει σκληρή πειθαρχία και αφοσίωση στο στόχο! Τότε θα μας χαμογελάσει....

Η επιμονή! : Πριν την ανακάλυψη του ηλεκτρικού λαμπτήρα προηγήθηκαν μόλις χίλιες αποτυχημένες προσπάθειες! Ναι , χίλιες. Αυτό θα πει επιμονή. Προσπαθώ μέχρι να πετύχω. Αγωνίζομαι μέχρι να νικήσω.

Τα αγαθά κερδίζονται με κόπους και θυσίες! : Χωρίς σκληρή δουλειά δεν μπορούμε να επιτύχουμε τίποτα! Οι αποτυχία μας γεμίζει με εμπειρίες γι αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Εξάλλου μην ας μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν στην ζωή απαιτούν θυσίες και είναι ....δύσκολα! Αυτό πρέπει να το έχουμε βάλει καλά μέσα στο μυαλό μας....

Είμαστε πραγματικά έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι; Είμαστε έτοιμοι να δραπετεύσουμε; Εάν ναι... θα πρέπει να είμαστε γεμάτοι με κουράγιο , αυτοπεποίθηση , δύναμη και αισιοδοξία. Θα πρέπει να πιστεύουμε στα όνειρα μας και στους στόχους μας και η ικανοποίηση της επιτυχίας... θα μας ανταμείψει!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 20 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

MARY1974
στις 7/12/2007
1
Με αντιπροσωπευει

Αυτη τη στιγμη το συγκεκριμενο θεμα με αντιπροσωπευει 100%

sorokolevante
στις 6/1/2008
2
Τελειο

ΤΕΛΕΙΟ

jn1cban16u
στις 14/3/2008
3
Ακριβως ετσι

οπως τα λεει το αρθρο.

HABOS4
στις 9/4/2008
4
7 με αριστα το 10

Καλο σαν βαση επεξεργασιας δεδομενων ομως θα ηταν καλητερο αν παρουσιαζε κατι ποιο ολοκληρομενο δημιουργωντας προβλιματισμους.

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή