Τελικά...πότε θα παντρευτούμε;

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 15285 φορές
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα ζευγάρια όλων των εποχών που πολλές φορές οδηγεί στον χωρισμό : γάμος! Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον γάμο : στην πλειοψηφία οι γυναίκες προετοιμάζονται για την μέρα του γάμου τους από κοριτσάκια! Ντύνονται νυφούλες, ονειρεύονται εκείνη τη μέρα και περιμένουν με ανυπομονεσία τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο , που θα μοιάζει με τον πρίγκιπα των παραμυθιών της παιδικής τους ηλικίας. Τα αγοράκια όμως έχουν άλλη άποψη...

Από την παιδική ηλικία , οι άντρες μαθαίνουν ότι για να παντρευτούν πρέπει να είναι κουβαλητές και να αποτελούν την «κολώνα» του σπιτιού , πράγμα που για να το πετύχουν θα πρέπει πρώτα να έχουν προχωρήσει με την καριέρα τους και να έχουν φτάσει σε εκείνο το σημείο που θα τους επιτρέψει να ταιριάξουν στο καλούπι του ρόλου που « προγραμματίστηκαν» να παίξουν! Ο λόγος αυτός κάνει πολλούς άντρες να είναι σκεπτικοί και προβληματισμένοι για το πότε θα κάνουν το βήμα της επισημοποίησης της σχέσης τους. Τι γίνεται όμως με εκείνους τους άντρες που δεν θέλουν τον γάμο για άλλους λόγους; Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι;

Ένας βασικός λόγος που μπορεί να αποτρέπει ένα άντρα από τον γάμο , είναι γιατί πιστεύει ότι η γυναίκα με την οποία έχει μια σχέση δεν είναι η ιδανική , σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα , για να προχωρήσει σε ένα γάμο μαζί της. Εδώ σίγουρα προκύπτει το ερώτημα :

- Γιατί παραμένει με αυτή τη γυναίκα και γιατί έχει μια μακροχρόνια σχέση μαζί της , εάν αισθάνεται ότι δεν του ταιριάζει;


H απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι τελικά πολύ απλή! Ο συγκεκριμένος άντρας έχει αισθήματα γι αυτή την γυναίκα , την έχει συνηθίσει και έχει βολευτεί , δεν είναι έτοιμος να την αφήσει και του είναι συναισθηματικά δύσκολο να χωρίσει μαζί της, ασχέτως αν δεν βλέπει το μέλλον τους μαζί. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε πως οι άντρες σπανίως ονειρεύονται το γάμο και ακόμα πιο σπάνια δημιουργούν μια σχέση με σκοπό να καταλήξει σε γάμο. Αυτός ο τρόπος σκέψης δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο το γεγονός ότι μένουν με μια γυναίκα ακόμα και εάν δεν έχουν σκοπό να την παντρευτούν στο τέλος. Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι αυτή πιθανό να κάνει σχέδια και όνειρα!

Ακόμα και εάν η γυναίκα που έχει δίπλα του ένας άντρας είναι η ιδανική , μπορεί ο ίδιος να μην είναι έτοιμος ψυχολογικά για να προχωρήσει στο γάμο. Οι άντρες τις περισσότερες φορές και ειδικά σε ηλικίες κάτω των τριάντα , πιστεύουν ότι είναι πολύ «νέοι» για δεσμεύσεις και ότι πρέπει να ζήσουν εμπειρίες και την εργένικη ζωή στο έπακρο πριν να αποφασίσουν να νοικοκυρευτούν. Θέλουν να μπορούν να έχουν πολλές όμορφες γυναίκες , να μπορούν να μην δίνουν λογαριασμό ή να έχουν την ευθύνη κάποιου άλλου ατόμου και πολύ περισσότερο την ευθύνη των παιδιών. Ας μην ξεχνάμε , ότι πολλοί άντρες πριν να γνωρίσουν την σωστή γυναίκα , πιστεύουν ότι η ζωή με μια και μοναδική γυναίκα είναι μια σκέτη κόλαση και μια φυλακή!

Οι άντρες δεν φαντάζονται τον γάμο τους και δεν κάνουν όνειρα γι αυτόν , χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος! Ξέρουν πως κάποια στιγμή θα παντρευτούν γιατί με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουν οικογένεια. Θεωρούν τον γάμο σαν μια κίνηση που θα κάνουν στο μακρινό τους μέλλον , όταν (και αν...) μεγαλώσουν. Προτιμούν να ζουν την στιγμή και τις σχέσεις τους χωρίς προγράμματα και δεσμεύσεις. Συνήθως , αρχίζουν να σκέφτονται τον γάμο μόνο όταν βρουν την κατάλληλη γι αυτούς γυναίκα και όταν είναι ένα βήμα πριν από το να της προτείνουν τον γάμο. Θέλουν να παντρευτούν την «κατάλληλη στιγμή» , που θα έρθει όταν τα επαγγελματικά τους είναι πλήρως τακτοποιημένα και όταν έχουν την αίσθηση ότι πια είναι καιρός να γίνουν μπαμπάδες! Έτσι , όταν θεωρήσουν ότι είναι αρκετά μεγάλοι για να κάνουν αυτό το τεράστιο βήμα του γάμου , παίρνουν την μεγάλη απόφαση...δεν πραγματοποιούν το παιδικό τους όνειρο αλλά καλύπτουν την ενήλικη τους ανάγκη!

Εντάξει λοιπόν! Ας δεχτούμε πως οι άντρες σκέφτονται σύμφωνα με τον ένα ή με τον άλλο από τους προαναφερόμενους τρόπους όσο αφορά τον γάμο , τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα όταν είναι έτοιμη για γάμο αλλά ο άντρας που έχει δίπλα της αδιαφορεί παντελώς για το θέμα; Η πιο λανθασμένη κίνηση είναι η ψυχολογική πίεση ή ο εκβιασμός :

- Ή θα παντρευτούμε ή θα χωρίσουμε!

Σε αυτή την περίπτωση θα χωρίσετε! Κανένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα υποχωρήσει σε ένα εκβιασμό αυτού του είδους.

Μια άλλη εξίσου λανθασμένη , αλλά πολύ χειρότερη από ηθικής απόψεως κίνηση , είναι η προσποίηση μιας εγκυμοσύνης ή η επιδίωξη μιας εγκυμοσύνης που θα παγίδευε ένα άντρα στον γάμο. Μην θυμώνετε! Δυστυχώς , αυτό συμβαίνει αρκετές φορές και είναι ένα τραγικό λάθος.

Οι άνθρωποι που «εξαναγκάζονται» με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο σε ένα γάμο , είναι ή θα γίνουν δυστυχισμένοι. Ο γάμος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι αποτέλεσμα εκβιασμού ή εξαναγκασμού. Πρέπει να είναι μια αμοιβαία επιθυμία λόγω της βαθιάς πίστης ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι που θα ενωθούν με τα ιερά του δεσμά , θα μπορέσουν να κάνουν ο ένας τον άλλο ευτυχισμένο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ο καλύτερος τρόπος είναι η ειλικρίνεια και ο διάλογος.

Μια διευκρινιστική συζήτηση με τον άντρα που μια γυναίκα έχει στο πλευρό της , είναι υπέρ-αρκετή για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του και τα όνειρα του για το μέλλον. Αν τα όνειρα αυτά είναι διαφορετικά τότε μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει εάν θα μείνει στη σχέση ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ο «καλός » της θα της ζητήσει το χέρι ή αν θα προχωρήσει μπροστά αναζητώντας ένα άντρα που θα είναι πολύ πιο κοντά στην ίδια «φάση ζωής» που και η ίδια βρίσκεται και με τον οποίο θα έχει κοινά όνειρα και κοινές επιδιώξεις! Ακόμα και αν μια γυναίκα επιλέξει να χωρίσει , είναι πολύ πιθανό σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο πρώην σύντροφος της να την προσεγγίσει ξανά γιατί η απουσία της τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει την αξία της στη ζωή του. Από την άλλη πλευρά , η ίδια γυναίκα πιθανό να βρει ένα άντρα πολύ πιο έτοιμο και πολύ πιο κατασταλαγμένο , που να την καλύπτει πολύ περισσότερο από τον πρώην σύντροφο της.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, εάν η σχέση σας δεν εξελίσσεται εδώ και πολύ καιρό, μην διατηρείτε την στασιμότητα αυτή με την σιωπή σας και μην χάνετε τα χρόνια σας δίπλα σε κάποιον άντρα που σε καμία περίπτωση δεν έχει πρόθεση να παντρευτεί...εσάς! Επικοινωνήστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας... και εάν δεν είστε η κατάλληλη γι αυτόν.... ούτε αυτός είναι κατάλληλος για εσάς!


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.7 / 5 σε 32 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

thanasis28
στις 7/2/2006
1
Αψογο

Διαβαζοντας το αρθρο σας,ειναι σαν να με θυμηθηκα πριν μερικα χρονια,οταν ακομη, δεν ειχα μπει στα 30αντα και δεχομουν τοτε διαφορες εμμεσες πιεσεις,με αποτελεσμα να "σκασω".Αλλα και τωρα που μπηκα, παρατηρω, οτι εχω τις ιδιες αποψεις...με το αρθρο σας...
Μηπως τελικα ειμαι πολυ του καλοβολεματος...και αρκετα μικρος...??

στις 8/2/2006
2
Σωστο !

Συμφωνώ απόλυτα, το έχω «ζήσει» και τελικά πολλές παρεξηγήσεις δημιουργούνται όταν ο διάλογος...απουσιάζει.

Kimmy
στις 12/2/2006
3

Πλεον έχει ξεπεραστεί αυτό το στεραιότυπο που θέλει τις γυναίκες να ονειρεύονται το γάμο και τους άντρες να τον αποφεύγουν. Σήμερα νομίζω οι περισσότεροι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) φοβούνται το γάμο. Ας μην τα ρίχνουμε όλα στους άντρες. Πολλές φορές οι άντρες είναι αυτοί που κάνουν σχέδια για το μέλλον ενώ εμείς οι γυναίκες έχουμε βολευτέι σε μια κατάσταση και φοβόμαστε να δούμε παραπέρα.

kontania
στις 24/3/2006
4
το οικονομικό

έχω μια μακροχρόνια σχέση εδω και κοντα στα 9 χρόνια. ειλικρινά δεν κατάλαβα πωσ περασε ο καιρος. να οι σπουδές, να η ανεργία, να οι αρρώστιες, να τα οικονομικά πέρασε ο καιρός και έτσι όπωσ ακριβαίνουν όλα αλίμόνό μας!!!

στην 1/5/2006
5
Γάμος!

Η δική μου άποψη στο συγκεκριμένο άρθρο είναι πως μια επένδυση στο γάμο σημαίνει επένδυση στη ζωή και κατ' επέκταση επένδυση στην αλλαγή. Η αλλαγή συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει τον εαυτό του, ξέρει τί θέλει και τολμάει να πειραματιστεί με την ίδια του τη ζωή, όχι πλέον μόνος του, αλλά δίπλα στον σύντροφό του. Αυτός ο πειραματισμός πάνω στην ίδια του τη ζωή είναι κάτι συναρπαστικό, γεμάτο ευτυχία και έξαρση, έχει όμως και μια πλευρά ανησυχητική για τον ίδιο. Τον τρομάζει, γιατί τον ξανοίγει στο άγνωστο, ενώ έχει συνηθίσει στο βόλεμα. Κατά τη γνώμη μου είναι θέμα ωριμότητας και χαρακτήρα το αν ένας άνθρωπος θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα στη ζωή του κι αυτό μέσω του γάμου, εάν φυσικά αποκλείσουμε τον οικονομικό παράγοντα που πολλές φορές θέτει ένα γάμο σε αναμονή. Και σίγουρα οι "δολοπλοκίες" και οι εκβιασμοί είναι τραγικό λάθος για την επένδυσή του.
Μια καλή συζήτηση, αν έχει κάθε άνθρωπος, με τον εαυτό του πρώτα και στην συνέχεια με τον σύντροφό του, θα δείξει αν η σχέση του θα εξελιχθεί και θα οδηγήσει μελλοντικά στο γάμο.

LIATSOP
στις 4/2/2008
6
Πολυ σωστο

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΟΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΑΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΝ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΕΕΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ? ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ? ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΤΑΤΑΙ?

LIATSOP
στις 4/2/2008
7
Πολυ σωστο

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΟΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΑΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΝ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΕΕΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ? ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ? ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΤΑΤΑΙ?

baby699
στις 3/1/2009
8
Σχεση-γαμοσ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ.ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΟΠΕΛΑ ΘΕΛΕΙ ΓΑΜΟ,ΘΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ Κ Η ΚΟΠΕΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Κ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΟΥΝ!!!ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Κ Ο ΓΑΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mimika85
στις 4/5/2009
9

chrissy1982
στις 5/9/2009
10
ασυμφωνία στο θέμα σοβαρότητα σχέσης

τι γινεται οταν εχετε σχεδιασει να δωσετε λογο για να μην γκρινιαζουν οι γονεις της κοπελας και αυτος κανει πισω και βαζει ορους για το ποτε θα γινουν ολα αυτα και οτι δεν ειναι ετοιμος αλλα λεει οτι σαγαπαει και δεν μπορει να ζησει χωρις εσενα?

lena09
στις 15/9/2009
11
απο λενα!!

οποιοσ δεν αποφασιζει να παντρευτει μετα απο μακροχρονια σχεση απλα δεν θελει....

nantiakiinlove
στις 30/9/2009
12
τελειο

sto myalo mou eisai

annathess
στις 30/10/2009
13

ειμαι ακριβως σαυτη τη φαση!

puca_
στις 12/12/2009
14

κι οταν μετα απο 5 χρονια σχεσης συνειδητοποιεις οτι ο ανθρωπος σου πιθανον να ανηκει στην κατηγορια των αντρων που απλα αποφευγουν την εξελιξη της σχεσης με το προσχημα οτι απλα δεν ειναι ετοιμοι ψυχολογικα,τι κανεις???

melistalaxti30
στις 13/2/2011
15

pos einai dynaton na exeis dosei tin zoi sou se mia makroxronia sxesi k na min perimeneis san gynaika na kataliksei kapou??tote ti kathesai???

podikaki1984
στις 25/3/2011
16

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή