Αγίου Βαλεντίνου και...Single;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 5263 φορές
Aν είστε μόνος / μόνη ή αν έχετε χωρίσει πρόσφατα, η μέρα «εφιάλτης» πλησιάζει! Η μέρα «των ερωτευμένων» έρχεται να σας θυμίσει την μοναξιά σας , τη σχέση που θα θέλατε να είχατε , τον Μπάμπη το ρεμάλι που σας έσπασε τα νεύρα και το Μαράκι που σας «έφτυσε» για τον Νίκο με το κάμπριο. Ποιος ¶γιος του Έρωτα και τρίχες κατσαρές; Εσείς το μόνο που θέλετε είναι να διακτινιστείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν αρκεί να μη βλέπετε τα χαζοχαρούμενα αρκουδάκια , καρδούλες και σοκολατάκια , τριαντάφυλλα και καρτούλες... που όλοι λαμβάνουν σε αυτό το σύμπαν την 14η Φεβρουαρίου ,όλοι εκτός από εσάς! Μπλιάχ...

Μήπως φέτος αποφασίσατε να δηλώσετε ότι η γιορτή του έρωτα είναι ένα κατασκεύασμα της βιομηχανίας της διαφήμισης για να πουλήσει γλυκά και έρωτες και να μας παραμυθιάσει γενικώς; Πέρυσι , όταν είχατε σχέση όμως , τρέχατε σαν τρελοί να κλείσετε τραπέζι σε ένα ρομαντικό μαγαζί και δεν σας ενοχλούσε η εμπορευματοποίηση του έρωτα! ¶λλο τότε - άλλο τώρα... τώρα η γιορτή αυτή είναι άνευ σημασίας για εσάς αφού δεν υπάρχει έτερο ήμισυ. Γι αυτό αποφασίζετε εκτός από το να επαναστατήσετε εναντίον της , να κλειστείτε σπίτι , να μιζεριάσετε και να κοιμηθείτε από τις 9.00 (παρέα με τις κοτούλες), μπας και ξημερώσει η 15η και βγείτε «ατσαλάκωτοι» από την δοκιμασία. Στοπ! Βαθιά αναπνοή...και επαναλάβετε με δυνατή και σταθερή φωνή :

- Μέρα είναι , θα περάσει! Δεν με πειράζει που είμαι μόνος / μόνη!

Και μην το πείτε μόνο , γιατί δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα! Προσπαθήστε να το πιστέψετε έτσι για αλλαγή. Ξέρετε ότι η μέρα των ερωτευμένων είναι πολλές φορές η αιτία για κατάθλιψη , κλάματα ή ακόμα και αυτοκτονίες; Για όνομα του Θεού! Η μέρα αυτή προσπαθεί να μας επιβάλει τον έρωτα που καλώς ή κακώς δεν είναι «Ψεκάστε , σκουπίστε , τελειώσατε...» κατά παραγγελία , θέλει χρόνο. Είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλοι πια ερωτευμένοι κάθε 14η Φεβρουαρίου; Δηλαδή , και γω αν θέλω να ερωτευτώ π.χ τον Αύγουστο ή τον Νοέμβριο βρε αδερφέ - άνθρωποι είμαστε δεν ξέρεις ποτέ τι σου τυχαίνει - τι θα κάνω; Θα πω στον έρωτα να περάσει ξανά τον Φεβρουάριο που έχουμε και γιορτή να γιορτάσουμε γιατί τώρα κωλύομαι! Αμ ...δε!

Ας δούμε λοιπόν τους κανόνες επιβίωσης για τους μόνους και τους μη ερωτευμένους αυτού του πλανήτη. Οι ερωτευμένοι και ζευγαρωμένοι, παρακαλώ πολύ να πάνε στα άλλα άρθρα που τους αφορούν...εδώ θα βαρεθούνε!

Κανόνας πρώτος : Μην καθορίζετε την αξία σας με το αν έχετε ή αν δεν έχετε σχέση!

Σας φαίνεται αδιανόητο; Δεν πειράζει. Ξεπεράστε το αρχικό σοκ αυτής της βαρυσήμαντης αποκάλυψης...και ακούστε αυτό : Έχετε ή δεν έχετε σχέση , δεν παύετε σε καμία περίπτωση να είστε ένα ξεχωριστό – μοναδικό άτομο με χιλιάδες χαρίσματα. Το γεγονός ότι δεν έχετε σχέση δεν σας κάνει αυτόματα μπακούρια , αποτυχημένους , γεροντοκόρες , άσχημους /ες , ανέραστους κλπ. Αυτά όλα είναι ξεπερασμένα! Είστε μοντέρνοι άνθρωποι , δυναμικοί , που ξέρετε τι θέλετε και απλά δεν έχετε βρει το άτομο που θα σας κάνει να το ερωτευτείτε. Όταν το βρείτε , θα γιορτάσετε. Προς το παρόν , δεν τρέχει και τίποτα. Η ύπαρξη ή όχι μιας σχέσης , ούτε σας προσθέτει αλλά ούτε σας αφαιρεί αξία. Η σχέση απλά σας συμπληρώνει αλλά δεν σας καθορίζει. Και μεταξύ μας , καλύτερα να μην έχετε σχέση παρά να έχετε μια σχέση που σας τρωει τη ζωή.

Κανόνας δεύτερος : Για τους πρόσφατα χωρισμένους!

Εάν χωρίσατε πρόσφατα και πραγματικά είστε ένα μαύρο χάλι και ερείπιο από τον χωρισμό...είναι δικαίωμα σας! Δεν είστε υποχρεωμένοι ούτε να συμπεριφέρεστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα , ούτε να προσποιείστε ότι δεν σας νοιάζει. Σας νοιάζει και σας παρανοιάζει. Αν θέλετε να κλάψετε , να το κάνετε! Αν θέλετε να κλειστείτε σπίτι και να βρίσετε τον Θεό του έρωτα και την τύχη σας την μαύρη , πάλι να το κάνετε. Εάν θέλετε να γκρινιάζετε και να παραπονιέστε , δεν θα βρείτε καλύτερη ευκαιρία. Δεν είναι υποχρεωτικό να είστε μέσα στην τρελή χαρά. Απλά , μην ξεχνάτε ούτε στιγμή να θυμηθείτε ότι η ζωή κάνει κύκλους και η σημερινή σας στεναχώρια θα είναι το αυριανό σας χαμόγελο. Μην ξεχνάτε ποτέ να ελπίζετε....και περάστε την μέρα με φίλους και φίλες , κατά προτίμηση στην ίδια κατάσταση με εσάς. Η στεναχώρια , όταν την μοιραζόμαστε , είναι πιο ελαφριά...

Κανόνας τρίτος : Ξυπνήστε τον Σκρούτζ μέσα σας!

Ξέρετε πόσα λεφτά έχετε εξοικονομήσει φέτος που δεν γιορτάζετε; Όντως η γιορτή του έρωτα είναι και η μεγάλη γιορτή των εμπόρων. Φέτος δεν τους κάνατε τη χάρη.

Κανόνας τέταρτος : Αποφύγετε τα επικίνδυνα σημεία!

Δεν υπάρχει λόγος να βγείτε για φαγητό αυτή την μέρα αφού παντού θα συναντήσετε ζευγαράκια και αρκουδάκια και καρδούλες! Μείνετε σπίτι με φίλους , νοικιάστε ένα DVD με άφθονο γέλιο και παραγγείλετε κάτι σε....κοψίδια! Εντελώς αντι – ρομαντικό και επαναστατικό. Μείνετε μακριά από κεριά και λουλούδια και γενικώς αποφύγετε οτιδήποτε πιθανό να σας κάνει να νιώσετε άσχημα και να σας υπενθυμίσει αυτό που με τόσο κόπο παλεύετε να ξεχάσετε.

Κανόνας πέμπτος : Συναντηθείτε με ανθρώπους που αγαπάτε!

Εκτός από γιορτή του έρωτα , η 14η Φεβρουαρίου είναι και γιορτή της αγάπης! Ποιος μου το είπε; Κάθε μέρα δεν θα έπρεπε να ήταν γιορτή της αγάπης; Ωραία , μπορεί να μην είστε ερωτευμένοι , αλλά δεν μπορώ να πιστέψω σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάτε και σας αγαπούν στη ζωή σας , είτε αυτοί είναι φίλοι είτε οικογένεια. Περάστε αυτή την μέρα μαζί τους και χαρίστε τους ένα λουλούδι ή ότι άλλο σας έρθει στο κεφάλι. Κάντε τους να νιώσουν όμορφα και μαζί τους θα νιώσετε όμορφα και εσείς.

Κανόνας έκτος : Να η ευκαιρία...!

Μήπως τελικά η μέρα των ερωτευμένων είναι η μέρα που θα ερωτευτείτε; Αν δεν σας πειράζει να βλέπετε τα ζευγαράκια και τα τόσο επίκαιρα αρκουδάκια με καρδούλες παντού , πάρτε μια φίλη ή ένα φίλο , ντυθείτε, στολιστείτε και βγείτε για να διασκεδάσετε! Υπάρχουν και άλλες αδελφές ψυχές μόνες αυτή την μέρα...! Που ξέρετε ; Μπορεί ο φτερωτός, ατακτούλης θεός να έχει ετοιμάσει ένα βελάκι και για σας....μην του χαλάσετε την έκπληξη.

Τι κι αν δεν πήρατε καρτούλα; Τι κι αν δεν σας έστειλαν λουλούδια; Tι έγινε αν φέτος δεν έχετε ένα μυστικό θαυμαστή ή θαυμάστρια; H ζωή συνεχίζεται και ακόμα δεν ήρθε η δική σας η σειρά! Εξάλλου τι να κάνετε μια καρτούλα από το λάθος άτομο; H τι θα σας έλεγε ένα μπουκέτο λουλούδια από κάποιον που δεν αγαπάτε; Όλα έχουν τόση σημασία...όση εσείς τους δίνετε , γι αυτό μην δώσετε τεράστιες διαστάσεις σε αυτή τη μέρα και μην της επιτρέψετε να σας στεναχωρήσει. Διασκεδάστε , γελάστε , ξεχαστείτε .... και όλα θα πάνε καλά! Θα με θυμηθείτε...

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.4 / 5 σε 15 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 13/2/2006
1
Ερωτας για ζωη

Συμφωνώ απόλυτα και με το άρθρο αλλά και με την άποψη ότι πάνω από όλους και από όλα πρέπει να αγαπάμε να φροντιζουμε και να κάνουμε πολλά δωρα σε μάς και μετά απλόχερα και στους γύρω μας.

kriskate
στις 14/2/2006
2

Καλό είναι να έχεις κάποιον να σε αγαπάει και να τον αγαπάς ,αν αυτό όμως τώρα δεν συμβαίνει , ας είμαστε ερωτευμένοι με την ζωή, με την χαρά και την αισιοδοξία και ίσως τότε να προκαλέσουμε την τυχή μας .

rc-31
στις 15/2/2006
3
καλα βρε παιδια

περιμενετε μια μερα για να γιορτασετε ..... εγω καθε μερα γιορταζω που εχω στην ζωη μου ανθρωπους που με αγαπανε ....
κανεις δεν ειναι μονος του !!!!

στις 15/2/2006
4

Βρε...δε σταματαμε να κοροιδευομαστε λεω εγω??

hitzaz
στις 16/2/2006
5
Εγώ πάντως γιορτάζω...


πάντα αυτή τη μέρα γιατί έχω τα γενέθλια μου!!!
Δεν με ενοχλεί καθόλου όποτε είμαι μόνος, γιατί όπως έλεγε και ο Βιτσέντζος Κορνάρος

"Του κύκλου τα γυρίσματα
π' ανεβοκατεβαίνουν
και του τροχού π' ώρες ψηλά
κι ώρες στα βάθη πηαίνουν

και του καιρού τ' αλλάματα
π' αναηπαμό δεν έχουν
μα στο καλό κι εις το κακό
περιπατούν και τρέχουν..."

Kakomoirakos
στις 25/3/2006
6
Ουφ! Την βγάλαμε και φέτοςβ

meleneTrinity
στις 28/10/2007
7
Συμφωνώ...

Συμφωνώ απόλυτα με τη φίλη τη Μυρτώ. Εστιάζει στη δύναμη που υπάρχει μέσα στον κάθε άνθρωπο και στην ελπίδα πως κάποτε θα έρθει η σειρά σου να γευστείς τον έρωτα με τον σωστό τρόπο τη συγκεκριμένη μέρα.

marimos
στις 11/2/2009
8
πολυυ καλες οι συμβουλεες...

αχ αχ πλησιαζειι αυτηη η μεραα...μακαριι να γινει κανενα θαυμαα..δε θελειι και πολυυ..στη δικη μ περιπτωσηη αρκει να διευθετηθει καλαα το θεμαα!!

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή