Συμφιλιωθείτε με το σώμα σας!

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 9426 φορές
H εξωτερική μας εμφάνιση και ειδικά οι αναλογίες μας είναι κάτι που μας απασχολεί καθημερινά. Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς ένα άρθρο αφιερωμένο στην αποδοχή του σώματος μας :Η φύση δεν είναι τέλεια, γιατί να είστε εσείς;Τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής αποδεικνύονται συχνά ιδιαίτερα βασανιστικά για τις περισσότερες γυναίκες.
1. Ξεχάστε τις ιδανικές αναλογίες

Σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι ευαίσθητες στο ζήτημα των αναλογιών και του βάρους. Ακόμη και αν οι αναλογίες τους είναι τέλειες, είναι αρκετά αυστηρές με τον εαυτό τους. Τα πάντα φαίνεται να υποκινούνται από την πεποίθηση ότι ένα καλό σώμα με ιδανικές αναλογίες αποτελεί πόλο έλξης των ανδρών. Πράγματι, ένα ωραίο σώμα μπορεί να οπλίσει με σιγουριά τη γυναίκα. Αν, όμως, έχετε μόνο αυτό για να στηριχθείτε, τότε αναμφίβολα το οικοδόμημα της αυτοπεποίθησής σας μπορεί πολύ εύκολα να καταρρεύσει. Όσον αφορά στους άνδρες, όντως η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν στις γυναίκες.
Η καλή εμφάνιση, όμως, δεν συνδέεται πάντα με τις ιδανικές αναλογίες. Σε ποσοστό 75% οι άνδρες δηλώνουν ότι προτιμούν ένα όμορφο πρόσωπο και σε ποσοστό 25% ένα καλό σώμα. Άλλες, πάλι, έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνδρες βγαίνουν περισσότερα ραντεβού με κοντές από' τι με ψηλές γυναίκες και άλλες δείχνουν ότι προτιμούν μια σύντροφο με θερμό χαρακτήρα και όχι τόσο ιδανικές αναλογίες από μια ψυχρή με τέλειες αναλογίες. Άρα, οι εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου δεν ευθύνονται αποκλειστικά για το γεγονός ότι κάποιες από εμάς αισθανόμαστε μειονεκτικά για το σώμα μας! Μα, τότε, τι φταίει;

2. Αναζητήστε νέα πρότυπα

Η παγίδα της σύγκρισης φαίνεται ότι αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία για την κακή σχέση που δημιουργούμε με το σώμα μας. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με εικόνες από γυναίκες με άψογη εμφάνιση και τέλειες αναλογίες! Μοντέλα, stars του σινεμά, λαμπερές τηλεπαρουσιάστριες&... Είναι όλα τόσο οικεία πρόσωπα. Σκεφτείτε το λίγο: μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων υπάρχει για να φροντίζει ακριβώς αυτό: να επιμελούνται την εμφάνισή τους, έτσι ώστε πρώτα να καρφώσετε το βλέμμα πάνω τους και μετά να δώσετε κάποια σημασία σε ό,τι έχουν να πουν! Μάθετε να θαυμάζετε πρόσωπα γύρω σας όχι αποκλειστικά για την εικόνα τους. Μπορεί να είναι οι ικανότητές τους, το ταλέντο, η αισιοδοξία τους ή ο τρόπος που εκφράζονται αυτό το χαρακτηριστικό που τα κάνει να διαφέρουν. Αν ψάχνετε για πρότυπα, έχετε ένα ακριβώς μπροστά σας.
Κοιτάξτε στον καθρέφτη... Ναι, είστε εσείς! Ξεκινήστε εξιδανικεύοντας τον εαυτό σας&... Δεν είναι διόλου ναρκισσιστικό! Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διώξετε όλες αυτές τις ιδέες και τις εικόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε μειονεκτικά για το σώμα σας λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε γυναίκα με οποιοδήποτε σωματότυπο μπορεί να είναι η ιδανική γυναίκα!

3. Και τώρα... βγάλτε τα ρούχα σας

Αναμφισβήτητα, όταν βρεθούμε στο κρεβάτι χωρίς ρούχα, είναι πιθανό να νιώσουμε ανασφάλειες για τις αναλογίες μας, τα περιττά κιλά και τις όποιες άλλες ατέλειες. Πολύ συχνά η χαμηλή αυτοπεποίθηση σχετικά με το σώμα μας αποτελεί σοβαρή αιτία για διαταραχές στη σεξουαλική μας συμπεριφορά. Μειωμένη σεξουαλική διάθεση, αδυναμία οργασμού, άγχος και αμηχανία κατά τη διάρκεια του sex μπορεί να απορρέουν από το γεγονός ότι δεν αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας, γεγονός που αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα ανάμεσα στις γυναίκες, όπως επισημαίνουν οι σεξολόγοι, και αυτό γιατί η πλειοψηφία των γυναικών έχει, πραγματικά, καταλήξει να πιστεύει ότι καλή ερωμένη είναι εκείνη που διαθέτει τις ιδανικές αναλογίες.
Δεν είναι τυχαία η εμμονή πολλών γυναικών στο να επιμένουν να κάνουν έρωτα με κλειστά τα φώτα, ακριβώς επειδή δεν έχουν καλή εικόνα για το σώμα τους και φοβούνται την απόρριψη ή την αυστηρή κριτική που μπορεί να δεχθούν από τον ερωτικό τους παρτενέρ. Αυτό, όμως, συμβαίνει μόνον εφόσον βρεθούν στο κρεβάτι με τον ακατάλληλο σύντροφο. Αντίθετα, όταν μια γυναίκα έχει πλησιάσει ψυχικά τον σύντροφό της, νιώθει ασφάλεια μαζί του και έχει εισπράξει την αποδοχή από εκείνον, τότε και μόνο τότε νιώθει πιο χαλαρή και άνετη για το σώμα της και φυσικά απολαμβάνει τις σεξουαλικές επαφές μαζί του.
Έχει διαπιστωθεί, εξάλλου, πως, όταν μια γυναίκα γνωρίζει ότι ο ερωτικός της σύντροφος την επιθυμεί, ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή της και αποκτά μεγαλύτερο βαθμό εκτίμησης για το σώμα της.

Aπόσπασμα από το περιοδικό Forma


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.2 / 5 σε 21 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 21/2/2006
1
Ανευ σχολιων

Καλύπτομαι απόλυτα από το άρθρο και ιδιαίτερα στέκομαι στο σημείο που αναφέρει ότι όταν μια γυναίκα νοιώσει ψυχική επαφή και έρθει κοντά με τον συντροφό της και εκείνος την κάνει να νοιώθει όμορφα και ζεστά τότε ανεβαίνει η αυτοπεποιηθησή της και η σιγουριά της έτσι ωστε να είναι πιο χαλαρή και άνετη πιο απελευθερωμένη και να δίνει στο συντροφό της ότι νοιώθει και χρειάζεται.

στις 22/2/2006
2

Eγω προσωπικα πολυ ανετα θα μπορουσα να συμφιλιωθω με το σωμα που εικονιζεται στη φωτογραφια!

Ninae
στις 23/2/2006
3
αυτοεκτίμηση

Θεωρώ ότι μια γυναίκα μαθαίνει - ή πρέπει να μάθει- να αγαπάει το σώμα της, ιδιαίτερα κατα την διάρκεια της εφηβείας εξαιτίας κυρίως των διαφόρων σωματικών αλλά κυρίως ορμονικών αλλαγών. Σημειωτέον δε ότι θα βρεθεί στην ίδια θέση και μετά από ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Οπότε πρώτα πρέπει να έχουμε αυτοεκτίμηση και επίγνωση και μετά να επιζητούμε την επιβεβαίωση από τον σύντροφό μας ο οποίος μας έχει ηδη επιλέξει γι'αυτό που είμαστε και μετά γι'αυτό που δείχνουμε.

στις 25/2/2006
4
Σωστά...αλλά υπάρχουμε κι εμείς!

Ανάλογα ερωτήματα βασανίζουν και εμάς τους άνδρες, κορίτσια! Δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο ! Εκτός αν καποιοι αποφεύγουν να το ομολογήσουν!

στις 28/2/2006
5

Μ' άρεσε το σχόλιο του Νίκου25!
Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο άρθρο βέβαια που βάζει ένα σώμα "ιδανικών αναλογιών" δίπλα στον τίτλο "συμφιλιωθείτε με το σώμα σας". Αυτό συμβαίνει παντού γύρω μας, στα περιοδικά, στην τηλεόραση. Στα μεγέθη και σχέδια των μοντέρνων ρούχων στα μαγαζιά. Ακόμα και στα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί...

Vixen22
στις 26/3/2006
6

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή