Σεξουαλικά προβλήματα - Πως αντιμετωπίζονται;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 15759 φορές
Προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια της σεξουαλικής μας ζωής μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα απομάκρυνσης μας από τον σεξ αυτό καθ αυτό ή παράγοντα έλλειψης ικανοποίησης μας από την σεξουαλική πράξη στο σύνολο της. Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν ;

Από την γυναικεία πλευρά , το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζεται είναι η ψυχρότητα και η δυσκολία στην επίτευξη του οργασμού. Οι γυναίκες που δεν αισθάνονται άνετα με την εμφάνηση ή την σεξουαλικότητα τους συχνά δεν είναι σε θέση να αφεθούν στο ερωτικό παιχνίδι και να απολαύσουν τον οργασμό. Η έλλειψη του οργασμού προκαλεί κατάθλιψη και ένα συνεχές αίσθημα του ανικανοποίητου πράγμα που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία τους και έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση ή και την παντελή έλλειψη της σεξουαλικής τους διάθεσης. Πως λύνεται αυτό το πρόβλημα ; Η γυναίκα που το αντιμετωπίζει πρέπει πρώτα από όλα να είναι ειλικρινής με τον σύντροφο της και να χτίσει ένα κανάλι επικοινωνίας και οικειότητας , καθοδηγώντας τον έτσι στον τρόπο με τον οποίο θα της χαρίζει την ικανοποίηση και την ολοκλήρωση στην σεξουαλική πράξη. Η ίδια γυναίκα πρέπει επίσης να φροντίσει να απαλλαγεί από τα εσωτερικά συμπλέγματα που την κάνουν να μην αποδέχεται την εμφάνιση της και να νιώθει ανασφάλειες χάνοντας έτσι την αυτοπεποίθηση της. Εάν τα προαναφερόμενα δεν φέρουν αποτέλεσμα τότε μπορεί να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σεξολόγο που θα την βοηθήσει να αναλύσει και να καταπολεμήσει τις αιτίες που μπορεί να την οδηγούν σε αυτή την συμπεριφορά. Σπανιότερα , το θέμα της έλλειψης οργασμού μπορεί να οφείλεται σε κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα , οπότε και εκεί πάλι η γνώμη του ειδικού γυναικολόγου κρίνεται απαραίτητη.
Για τους άντρες, ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση ή η στυτική δυσλειτουργία που μπορεί να οφείλεται είτε σε ψυχολογικούς αλλά είτε σε καθαρά σωματικούς λόγους. Το θέμα της πρόωρης εκσπερμάτωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί αρχικά από τον ίδιο τον άντρα ο οποίος πρέπει να επινοήσει μεθόδους με τις οποίες να ελέγχει σταδιακά τον εαυτό του με σκοπό να επιτύχει μεγαλύτερο χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση. Μια δημοφιλής μέθοδος είναι η διακοπή του σεξουαλικού ερεθισμού με το πρώτο σημάδι ότι έρχεται η εκσπερμάτωση. Η διαδικασία του σεξουαλικού ερεθισμού ξαναρχίζει όταν απομακρυνθεί η πιθανότητα της εκπερμάτωσης. Αυτό επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι που ο άντρας θα χαλαρώσει και θα νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις επιδόσεις του. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται την βοήθεια και την συμπαράσταση της συντρόφου του που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επικρίνει ή να δυσανασχετεί με την προσπάθεια του. Άλλη μέθοδος είναι η συστηματική χρήση προφυλακτικού με επιβραδυντική ουσία. Το θέμα της στυτικής δυσλειτουργίας εάν δεν οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους όπως το αυξημένο στρες ή το άγχος και η σωματική κούραση , θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από ειδικό.
Ένα άλλο πρόβλημα που συχνά παρατηρείται στα σημερινά ζευγάρια είναι το άγχος του ταυτόχρονου οργασμού. Σίγουρα είναι πανέμορφο όταν συμβαίνει αλλά είναι εντελώς ανέφικτο να το θέτουμε σαν τον υπέρτατο στόχο της σεξουαλικής μας ζωής. Η ικανοποίηση που προκύπτει από την σεξουαλική πράξη δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ταυτόχρονη και στους δύο συντρόφους και ούτε η χρονική της διαφορά περιορίζει την σημασία ή την απόλαυση. Δυστυχώς όταν επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη του ταυτόχρονου χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση και αφήνουμε έτσι λιγότερο χρόνο στην ικανοποίηση. Αφήστε τον ταυτόχρονο οργασμό να έρθει σαν αποτέλεσμα της εξέλιξης της μεταξύ σας σεξουαλικής σχέσης και να μην αποτελεί αυτοσκοπό και άγχος.
Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις και τα ερωτικά παιχνίδια τα οποία δεν είναι αρεστά από τον ένα σύντροφο μπορούν να οδηγήσουν στην σεξουαλική απομάκρυνση. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι υγιείς και δεν υποδηλώνουν πρόβλημα στην προσωπικότητα μας , σε γενικές γραμμές. Σύμφωνα με έρευνες , οι φαντασιώσεις μας δεν είναι πάντα ευχάριστες , δημιουργούνται ανάλογα με τις εσωτερικές ανάγκες μας την περίοδο που τις έχουμε και μπορεί να υποδηλώνουν στιγμιαίες επιθυμίες ή παρορμήσεις. Σεξουαλικές φαντασιώσεις που πιθανό να σχετίζονται με ψυχαναγκαστική συμπεριφορά συνήθως είναι ενοχλητικές ενώ οι βίαιες οδηγούν σε καταναγκαστική συμπεριφορά που μπορεί να αποτρέψει τον σύντροφο από το να συμμετέχει στην σεξουαλική πράξη. Για να υπάρχει ισορροπία , οι φαντασιώσεις πρέπει να είναι αρεστές και αποδεχτές και από τους δύο συντρόφους. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τις επιθυμίες και τα δικαιώματα του άλλου με σεβασμό.
Ο γάμος λέγεται ότι σκοτώνει την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Γιατί γίνεται αυτό; Δυστυχώς με τον γάμο τείνουμε να αποκτούμε μια γονική συμπεριφορά ως προς τον / την σύντροφο μας. Τον / την επικρίνουμε , τον / την διορθώνουμε , ασκούμε ελέγχους και πιέσεις εξαφανίζοντας έτσι το στοιχείο του ερωτισμού και δημιουργώντας έτσι ένα είδος κακώς νοούμενης οικειότητας που δεν μας επιτρέπει να δούμε τον/την σύντροφο μας σεξουαλικά. Επίσης η τάση άφεσης και η μη προσοχή της εμφάνισης , του βάρους και γενικά της εξωτερικής μας όψης οδηγεί στην σεξουαλική απομάκρυνση λόγω έλλειψης επιθυμίας. Πρέπει να διατηρούμε την ανάγκη για διεκδίκηση στον / στην σύντροφο μας και πρέπει , όσο καιρό και αν είμαστε μαζί , να προσέχουμε να έχουμε μια θελκτική εμφάνιση.
Τι κάνουμε όταν το σεξ με τον / την σύντροφο μας γίνεται βαρετό ; Κατ αρχήν το λάθος μας είναι που αφεθήκαμε από την αρχή στην ρουτίνα και στην επανάληψη των ίδιων πραγμάτων. Εάν αισθανόμαστε ότι η σεξουαλική μας ζωή μας έχει κουράσει και έχει φτάσει σε αδιέξοδο το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την φαντασία μας να καλπάσει και να ανακαλύψουμε καινούργιους τρόπους , χώρους και ιδέες που μπορούν να μας προσελκύσουν ξανά το ενδιαφέρον.
Τα προβλήματα στον σεξουαλικό τομέα είναι πολλά και ποικίλουν ως προς την φύση τους και τους λόγους πρόκλησης τους. Πάντα , πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να τα μοιραζόμαστε και να τα αναλύουμε με τον / την σύντροφο μας για να μπορούμε πρώτα να ανακαλύπτουμε τρόπους επίλυσης τους μέσα στο ζευγάρι και σε μεταγενέστερο στάδιο εάν χρειαστεί να καταφεύγουμε στους ειδικούς. Το σεξ είναι μια απόλαυση που όλοι μας έχουμε δικαίωμα σ αυτήν. Αυτό μην το ξεχνάτε!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.4 / 5 σε 62 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 16/6/2003
1
Ο οργασμός ώς αχρονική κατάσταση του νου

Το άρθρο είναι καλό, θα περίμενα όμως και κάποια σχόλια για τον όργασμό σαν μέσο βίωσης μιας αχρονικής (εξω απο την αίσθηση του χρόνου) κατάστασης νου και τη σξημασία αυτής της εμπειρίας....

romeo
στις 20/7/2003
2
Ρε μυρτώ όλα εσύ τα γράφεις

υπάρχει και ένα τηλέφωνο απο το κέντρο σεξουαλικής ....... όπου λειτουργεί όλο το 24ωρο(νομίζω) και μπορει να παρει κάποιος και να συμβουλετεί απο ειδικούς

matantor
στις 30/7/2003
3
να προχωραμε και ναπροσπαθουμε

Yiannis73
στις 19/8/2003
4
Σχόλιο

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε όλοι μας, είναι να καταλάβουμε πραγματικά εάν υπάρχει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα ή απλά είναι κάτι που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό μας. Εφόσον βρούμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, και όντως έχουμε εντοπίσει πρόβλημα στην σεξουαλική μας ζωή, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις λύσεις που πιθανόν να έχουμε.
Σημαντικό παράγοντας , κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η ύπαρξη φαντασιώσεων και η περιγραφή αυτών ανάμεσα και μεταξύ του ζευγαριού. Πολλές φορές καταντούμε τον έρωτα που κάνουμε, ρουτίνα, χωρίς να του προσδίδουμε λίγο χρώμα παραπάνω και λίγο φαντασία. Είναι θετικό στοιχείο για ένα ζευγάρι, να μπορεί να ανταλλάξει άφοβα και χωρίς ντροπή τις ερωτικές του φαντασιώσεις ούτως ώστε να αποφύγει να βρεθεί στο τέλμα της ερωτικής μεταξύ τους πράξης.
Δεύτερος παράγοντας, όσο και εάν φανεί περίεργο, είναι η καλή διατροφή και η δημιουργία ενός υγιούς οργανισμού. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταλάβει ότι για παράδειγμα η συχνή κατανάλωση αλκοόλ δεν μας βοηθάει σεξουαλικά, αντιθέτως μας ρίχνει. Θα πρέπει γενικότερα να αισθανόμαστε τον οργανισμό μας ανάλαφρο και αέρινο, και όχι βαρύ και δυσκίνητο, γιατί τότε μας φεύγει η διάθεση για οποιαδήποτε ερωτοτροπία.

loucas_e
στις 27/8/2003
5
Ολα έιναι θέμα του νού

Τελικά το μόνο που κάνουμε είναι να δυσκολεύουμε την ζωή μας με τις σκέψεις που καρφόνονται στο μυαλό μας. Ολα είναι παιχνίδια του μυαλού που αντι να το εστιάζουμε στις καταστάσεις και τους ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας αφήνουμε καταστάσεις να μας παρασέρνουν σε μονοπάτια δύσβατα και αδιέξοδα.

stavros61
στις 20/11/2003
6

Αρκετα καλό αλλά αφήνει κάποια κενα

kostis21
στις 25/7/2006
7

giorges
στις 9/6/2007
8

giorges
στις 9/6/2007
9

ποιος ειναι ο φυσηολογικος χρονος εξπερματοσης¨?

makedonas9
στις 11/8/2007
10
Ολα ειναι στο μυαλο μας .

Δυστυχως εν μερη , ειναι δυνατον πολλες φορες ο γαμος να σκοτωνει των ερωτα . Απο την μια τα παιδια , δουλεια στο γραφειο , σπιτι , υποχρεωσεις , διαβασματα στα παιδια ...ολα αυτα ειναι ενας αρνητικος παραγοντας . Το θεμα βεβαια ειναι τι κανουμε εμεις οι ιδιοι για να τα αλλαξουμε. Καταρχας επιδει ο ερωτας ξεκιναει απο τα μυαλο και αυτος κατυθηνη την καθε ενεργεια και ας διαφωνουν πολλοι. Υπαρχει περιπτωση αντρας ή γυναικα να μην μπορει να ερθει σε στυση η να λειτουργηση επιδει εχει στρες , προβληματα στην δουλεια κτλ,κτλ....εκει λοιπον δεν εγκαταλειπουμε τον αγωνα. Δεν παρασυρομεθα απο αλλη παραλληλη σχεση ...ΠΟΤΕ ..!! Εκει χρειαζεται να παιξουμε ενα παιχνιδι . Το παιχνιδι του ερωτα . Ολα μπορουν να αλλαξουν απο την μια στιγμη στην αλλη . Ασχολειθηται με το σωμα σας και το σωμα του συντροφου σας. Χωρις ομως να το προσβαλεται αλλα να το σχολιαζεται...και καμια φορα και προστυχα....δεν ειναι κακο!! Ετσι τονωνεται ο αντρισμος και η ερωτικη θυληκοτητα των συντροφων . Πριν προβειτε στην σεξουαλικη πραξη ....παιξτε . Παιξτε με τα χειλη σας , σε σημειο ωστε να μην μπορειτε να παρετε αερα...ασε που με τα φιλια καταναλωνονται και πολλες θερμιδες....καλο για τους ευσωμους .Αφεθειτε στην μαγεια του αγγιγματις των κορμιων. Δεν χρειαζονται βιασυνη καποια πραγματα , καθως ουτε και η αμεση επαφη . Καντε πλακιτσα μεταξυ σας . Μιληστε για καποια φαντασιωση , καλα οι γυναικες ποτε δεν εχουν....ή δισταζουν να την εκφρασουν μηπως και τις πουνε οι αντρες, Π...νες ..!! Μεγα λαθος . Ανανεωστε τον γαμο, την σχεση σας . Χαμογελαστε και δειτε τα προβληματα σαν ενα απλο αστειο της ζωης . Δεν υπαρχουν προβληματα . Οταν εχεις τον ανθρωπο που σε ευχαρηστη....κανε τα παντα για να μην τον χασεις !!! Πιστευω πως αξιζει τον κοπο.

makedonas9
στις 11/8/2007
11
Εκανε μια ερωτηση φιλε ...giorges

Δεν υπαρχει καποιος χρονος συγκεκριμενος .
Εγω εχω κανει ερωτα με την συντροφο μου για πανω απο 1 ωρα και δεν τελειωνα . Υπηρχε ομως φορα που την σκεφτομουν πολυ εντονα ...ξερης τι εννοω ....και μωλις εμπαινα μεσα της τελειωνα !! Αυτο μην νομιζεις πως ειναι κακο. Ισα ισα , που κανει την γυναικα να πεταει στα συννεφα ! Η γυναικα θελη να νιωθει πως ειναι επιθυμητη. Τωρα αν εχεις εντονη προωρη εκσπερματωση , αυτο ειναι αλλο θεμα...αλλα λυνεται πολυ ευκολα και χωρις αλοιφες και αλλα τετοια επικυνδυνα παρασκευασματα. Απλα , μα πολυ απλα ...πινοντας ΜΕΝΤΑ του βουνο . Αλλα μονο για 20 μερες....οχι παραπανω διοτι μετα , θα εχει προβλημα η συντροφος επιδει δεν θα φτανεις σε οργασμο....ειπαμε να μην τις πεθανουμε κιολας !!!

aniram
στις 25/8/2008
12

Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα πρόβλημα είναι εγκεφαλικό, ψυχολογικό, οργανικό, νευρολογικό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί?
Υπάρχει κάποιος ειδικός να μας διαφωτίσει?
Ψυχολογος, παθολογος νευρολόγος, σεξολόγος????
Πού μπορούμε να τον βρούμε

aniram
στις 25/8/2008
13

Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα πρόβλημα είναι εγκεφαλικό, ψυχολογικό, οργανικό, νευρολογικό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί?
Υπάρχει κάποιος ειδικός να μας διαφωτίσει?
Ψυχολογος, παθολογος νευρολόγος, σεξολόγος????
Πού μπορούμε να τον βρούμε

aitoliki
στις 6/7/2009
14
σεξουαλικα προβληματα μεταξυ συντροφων

ειμαι περιπου απο 2 χρονια με τον "συντροφο " και δεν εχουμε ολοκληρωμενες σχεσεις. στο διαστημα αυτο υπηρξαν περιοδοι που δεν ημασταν μαζι.μετα απο ενα χωρισμο και επανασυνδεση και για διαστημα 1η2 μηνων προσπαθει συνεχως να βρισκεται σε συνεχη τηλεφωνικη επικοινωνια μαζι μου μα αποφευγει να βρεθει κατα μονας .ξεχασα να επισημανω οτι ειναι παντρεμενος. η μονη φορα που προσπαθησε να βρεθει σεξουαλικα μαζι μου ηταν τον πρωπο καιρο της γνωριμιας μας.Εγω τοτε τον ειχα αποτρεψει γιατι δεν ημουν ετοιμη.Προσπαθησα κατα καιρους να ειμαι μονο φιλικη μαζι του μα ερωτικα μηνυματα ηταν σαφη και εγω ανταποκρινομουν με αποτελεσμα παλι να κλεινεται στο καβουκι του.προσπαθησα πολλες φορες να μιλησω μαζι του μα παντα προσπαθει με καθε τροπο να αποφυγει την συζητηση.δεν καταβαινω γιατι λειτουργει με αυτο τον τροπο.

aitoliki
στις 6/7/2009
15
σεξουαλικα προβληματα μεταξυ συντροφων

ειμαι περιπου απο 2 χρονια με τον "συντροφο " και δεν εχουμε ολοκληρωμενες σχεσεις. στο διαστημα αυτο υπηρξαν περιοδοι που δεν ημασταν μαζι.μετα απο ενα χωρισμο και επανασυνδεση και για διαστημα 1η2 μηνων προσπαθει συνεχως να βρισκεται σε συνεχη τηλεφωνικη επικοινωνια μαζι μου μα αποφευγει να βρεθει κατα μονας .ξεχασα να επισημανω οτι ειναι παντρεμενος. η μονη φορα που προσπαθησε να βρεθει σεξουαλικα μαζι μου ηταν τον πρωπο καιρο της γνωριμιας μας.Εγω τοτε τον ειχα αποτρεψει γιατι δεν ημουν ετοιμη.Προσπαθησα κατα καιρους να ειμαι μονο φιλικη μαζι του μα ερωτικα μηνυματα ηταν σαφη και εγω ανταποκρινομουν με αποτελεσμα παλι να κλεινεται στο καβουκι του.προσπαθησα πολλες φορες να μιλησω μαζι του μα παντα προσπαθει με καθε τροπο να αποφυγει την συζητηση.δεν καταβαινω γιατι λειτουργει με αυτο τον τροπο.

balanar
στις 27/5/2010
16
στηση

εγω εχω προβλημα στην στιση μου....
ειμαι 20 χρονον....
στα 17 μου ειταν η πρωτη φωρα ποθ ειταν να κανς ερωτα με καποια κοπελα... αλα δεν ξερω τι εφτεξε και δεν ειχα στιση με το βγαλσιμο των ρουχων ενο πριν ειχα τελεια στιση... απο τοτε μεχρι σημερα στα 20 μου προσπαθω να δω τι φτεει αλλα τιποτα...

barbiegirl91
στις 6/6/2010
17
σεξουαλικο προβλημα στον αντρα πριν την...

το πρωην αγορι μου εχει ενα προβλημα πριν το σεξ και ουσιαστικα δεν εχουμε κανει σεξ... το προβλημα ειναι οτι κανονικα ειμαστε στο κρεβατι και κανουμε τα προκαταρτικα αλλα οταν ερχεται η ωρα του σεξ ξαφνικα δεν κανει τπτ.. με παραταει γυριζει στην πλευρα του κρεβατιου του ,βαζει το μοριο του αναμεσα στα ποδια του και δεν κανει τπτ... τι ακριβως συμβαινει ??

christiana12
στις 8/10/2010
18
δεν φτανω ποτε σε οργασμο με το συντροφο μου.

αναγκαζομαι να πηγαινω με εναν αλο αντρα που με ικανοποιει απολυτα στο κρεβατι.με τον συντροφο μου τα βρισκω στην επικοινωνια στα παντα εκτοσ απο το sex

kostakos13
στις 22/8/2011
19

re paidia mporw na kanw mia erwtisei sas parakalw..??

nikos_16_sleepless
στις 4/3/2012
20
πρόωρη εξπερμάτωση

όπως καταλαβαίνει κανείς έχω αυτό το πρόβλημα... καμιά βοήθεια κανείς;

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή