H επιθυμία της ηδονής

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 26491 φορές
Έρχεται με το ξύπνημα του παιδικού σώματος, όταν αυτό αρχίζει να διαποτίζεται από τις ορμόνες του φύλου και να αντιδρά σε αυτές. Ο αυνανισμός όχι μόνο δεν είναι «κακό», αλλά αποτελεί τον πιο κοινό, φυσικό τρόπο για να γνωρίσει και να αγαπήσει ένας άνθρωπος το σώμα του.

Η σεξουαλικότητα «ανθίζει» σαν μια νέα επίγνωση του σώματος που αιφνίδια νοιώθει «αλλιώς», όπως η φύση δικαιωματικά ζητά - αλλά τα κοινωνικά ταμπού και η άγνοια συχνά την καταπνίγουν διαπράττοντας ένα μεγάλο λάθος.

Ο αυνανισμός σαν έμφυτη αναζήτηση της ηδονής από το σώμα μας «αποκαταστάθηκε» μόνο τα τελευταία χρόνια. Για μικρούς και μεγάλους. Και βέβαια αυτό έγινε επιστημονικά βγάζοντας από το σκοτάδι των ενοχών μια ανθρώπινη λειτουργία που υπάρχει από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος - μια λειτουργία που στιγματίστηκε ως «ανήθικη»για θρησκευτικούς και ηθικούς λόγους σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Όπως αναδεικνύεται σήμερα μέσα από πολλές μελέτες η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση δεν είναι άλλο παρά ένα μέσον για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του και να μάθει να αγαπά το σώμα του. Μία διαδικασία λοιπόν καθ’ όλα φυσιολογική που μπορεί να βοηθήσει θεραπευτικά, όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, τις ενήλικες κυρίως γυναίκες με προβλήματα ανοργασμίας να απελευθερώσουν το σώμα τους.

Στα παιδιά

Πολλά παιδιά μεγάλωσαν και μεγαλώνουν με το ταμπού και τις ενοχές του αυνανισμού. Το «μη, κακό» εμφανίζεται πολύ νωρίς όταν το παιδί αρχίζει όλο και περισσότερο να αποκτά συνείδηση του σώματός του και να ανακαλύπτει ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι μία ζώνη ευαίσθητη που αντιδρά ευχάριστα στο άγγιγμα. Με το που το αντιλαμβάνεται όμως, συνήθως, το αντιλαμβάνονται και οι γονείς, οι οποίοι απαντούν με μία άμεση ή έμμεση επικριτική αντίδραση.

Έτσι, ήδη από μικρή ηλικία γεννιέται στον άνθρωπο η μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στην έμφυτη επιθυμία για σωματική ευχαρίστηση και στην επιθυμία για αποδοχή από τους γονείς. Μία σύγκρουση που οξύνεται στην εφηβεία όταν «ξυπνά» για τα καλά η ερωτική επιθυμία, είναι εσωτερική και γίνεται πολλές φορές τραυματική, σημαδεύοντας τη σεξουαλική ζωή πολλών ενηλίκων και κυρίως γυναικών.

Γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί σήμερα δεν παύουν να επαναλαμβάνουν στους γονείς ότι ο αυνανισμός είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό που δεν θα πρέπει ούτε να τους τρομάζει, ούτε να τους «θορυβεί». Όσο κι αν προκαλεί αμηχανία σε αυτούς, πρέπει να γίνεται αποδεκτός σαν να μη συμβαίνει τίποτα, και αν το παιδί κάνει ερωτήσεις να μπορούν αυτές να αντιμετωπίζονται με φυσικότητα.

Όλα τα παιδάκια χαϊδεύουν το σώμα τους και έχουν ανάγκη να ανακαλύψουν τη φύση τους. Όταν δε αυτά μεγαλώσουν, λένε οι ψυχολόγοι, μπορούν μέσω του αυνανισμού να απαλύνουν την σεξουαλική ένταση του σώματός τους που προκαλεί ο «βομβαρδισμός» των ορμονών του φύλου τους κατά την εφηβεία.

Στις γυναίκες

Ειδικά για τις γυναίκες που, έχοντας υποστεί μία αυστηρή διαπαιδαγώγηση παρουσιάζουν δυσκολία στην κορύφωση της σεξουαλικής ικανοποίησης, ο αυνανισμός μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέσον αυτογνωσίας στην σταδιακή απελευθέρωση του σώματος. Μία αυτογνωσία που συνήθως οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική επαφή με τον ερωτικό σύντροφο.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο αυτοερωτισμός είναι ένας τρόπος για να νοιώσουν οι γυναίκες καλύτερα με τον εαυτό τους, πιο σίγουρες και πιο ικανοποιημένες. Από πρόσφατες μελέτες αναδείχθηκε ότι οι μοναχικές γυναίκες, μέσης ή μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν ερωτικό σύντροφο και αυτοϊκανοποιούνται σεξουαλικά είναι πολύ πιο «ζωντανές» και νέες σε σχέση με τις συνομήλικές τους που απέχουν από την σεξουαλικότητα.

Στους άνδρες

Οι άνδρες με τη σειρά τους νοιώθουν την ανάγκη της αυτοϊκανοποίησης αλλά για διαφορετικό λόγο. Συνήθως, όπως λένε οι ψυχολόγοι, ωθούνται περισσότερο από την ανάγκη να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους ή να εκτονώσουν την συσσωρευμένη ένταση που νιώθουν.

Ο αυτοερωτισμός τούς επιτρέπει, επιπλέον, να πάρουν εύκολα ευχαρίστηση, χωρίς να αγχώνονται για τις επιδόσεις τους ως προς την ικανοποίηση της συντρόφου τους.

Από τις μελέτες του Ιδρύματος Kinsey, που θεωρούνται ο ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης σεξολογίας, προκύπτει ότι ο αυνανισμός είναι πάρα πολύ συχνός στους άνδρες, ακόμη και μέσα στο γάμο, από ό,τι στις γυναίκες. Αλλά αυτό δεν συνιστά πρόβλημα, παρ’ εκτός όταν γίνεται η μοναδική πηγή για να έχει κανείς σεξουαλική κορύφωση, δηλαδή οργασμό.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, πρέπει να αποφευχθεί, ειδικά στους άνδρες, η ανάπτυξη ενός σεξουαλικού αυνανιστικού προτύπου το οποίο θα εμποδίζει την κορύφωση της ικανοποίησης με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναζητηθεί μία εξ ολοκλήρου νέα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Aπό το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.2 / 5 σε 58 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

valeria_
στις 7/4/2006
1
Δεν συμφωνώ ...

Επειδή αντιμτώπισα το ίδιο όταν ήμουνα παντρεμένη, πιστεύω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και εύκολα όπως φαίνονται... Όταν αυτό συμβαίνει μέσα στον γάμο και γίνεται συνήθεια, το μόνο που μπορεί να κάνει στο ζευγάρι είναι να μειωθεί κατα μεγάλο ποσοστό η θέληση για sex ... και πολλά άλλα που χρειάζομαι ολόκληρες σελίδες να γράφω....

radio_amateur
στις 9/7/2006
2
Πεστα!!

Ακόμα και στην "προοδευτική" κοινωνία μας δεν λείπουν τέτοιου είδους ταμπού. Θα αργήσει πολύ η μέρα της πραγματικής σεξουαλικής απελευθέρωσης, τοτε που οι φυσιολογικές ενέργειες δεν θα είναι απαγορευμένες και ο σκοταδισμός γύρω από σεξουαλικά θέματα θα διαλυθεί.....

Ina23
στις 6/9/2006
3
θελω βοηθεια.

Egw oses fores exw vrethei me ena paidi poy moy aresei eimai sgigmenh me apotelesma na mhn mpori na mpei mesa moy ti na kanw den erethizomai me tipota.............

spiros206
στις 30/10/2006
4

kagkouraki
στις 8/3/2007
5

georgigr
στις 13/4/2007
6
αυνανισμοσ

O aynanismos einai kati uperoho kai den prepei na apagoreyetai apo toys gwneis sta paiduia.

OBELISK
στις 13/5/2007
7
Good

ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ . ΟΤΑΝΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΙΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΓΩ

OBELISK
στις 19/5/2007
8
Αντιμετοπισμοσ

Στήν σύγχρονη κοίνωνια ο αυνανισμός αντιμετοπίζεται ως ταμπού από τούς ενήλικες . Αντιθέτως , τα παιδιά τον αντιμετοπίζουνε ως ενα παιχνίδι ευχαρίστησης , άκακο . Η αλήθεια είναι ότι ο αυνανισμός δεν κάνει κακό αλλά προσφέρει ευχαρίστηση και τίποτα περισότερο . Το παιδί , που δεν είναι σε θέση να κάνει σεξ , μόλις αρχίσει να του ενδιαφέρει το άλλο φύλλο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταφύγει στον αυνανισμό .

DRDRAK
στις 20/6/2007
9

Παρολο που αυτο το αρθρο αλλα και πολλα αλλα σαν και αυτο καθε τοσο μας διαφωτιζουν πιστευω πως παντοτε οσο <<ανετοι>> και να προσπαθησουμε να ειμαστε οι γονεις ποτε δεν θα τα καταφερουμε. Την ιδια αντιδραση που ειχαν οι δικοι μου γονεις πριν καμια δεκαρια χρονια την ιδια νομιζω πως θα εχω και γω στον γιο μου!! νομιζω πως ειδικα ο αυνανισμος παντα θα ειναι ενα θεμα ταμπου γιατι πιστευω πως ειναι μια πολυ προσωπικη- <<ατομικη>> στιγμη του καθενος ειδικα στην παιδικη ηλικια! οπου πρεπει να μεινει <<μυστικο>> απ τους γονεις... γιατι ντρεπομαστε οσο να ναι!!

0plits0
στις 23/9/2007
10
Αυνανισμός

Πιστεύω ότι ο αυνανισμός είναι κάτι απολύτος φυσιολογικό, ιδιαίτερα για τα παιδιά μετά τα 13 τους χρόνια. Με αυτόν εκτός απ'την ευχαρίστιση που τους προσφέρει, ανακαλύπτουν το σώμα τους και την σεξουαλική τους φύση.

Toumpaniaki
στις 10/11/2007
11
Ο αυνανισμός... είναι αμαρτία διστυχώς...

Ο αυνανισμός είναι αμαρτία συμφωνα με την εκκλησία. Επειδή όμως σε πάρα πολλούς ανθρώπους τους φαίνεται δύσκολο να μην το κάνουν, το βαφτίζουν φυσιολογικό. Και εδώ που τα λέμε σε μια κοινωνία που ζούμε αυτό είναι το λιγότερο !!!

Toumpaniaki
στις 10/11/2007
12
Αυνανισμός... διστυχώς είναι αμαρτία...

Ο αυνανισμός είναι αμαρτία συμφωνα με την εκκλησία. Επειδή όμως σε πάρα πολλούς ανθρώπους τους φαίνεται δύσκολο να μην το κάνουν, το βαφτίζουν φυσιολογικό. Και εδώ που τα λέμε σε μια κοινωνία που ζούμε αυτό είναι το λιγότερο !!!

zaxaroplastis123645
στις 16/11/2007
13
τον μπερνις καλα

tin exo megali kai 8elo na sti balo

Jimmis1988
στις 18/11/2007
14

O αυνανισμος ειναι κατι τελειως φυσικο...Το λεω σαν αντρακι που ειμαι δεν υπαρχει περιπτωση ανδρας να μην εχει αυνανιστει ποτε στη ζωη του...ειναι κατασκευαστικο το θεμα...ετσι ειμαστε δομημενοι και κατασκευασμενοι και δεν γινεται να αλλαξει αυτο με τπτ...οσο και να θεωρειται αμαρτια...και οι ιερεις υπηρξαν καποτε εφηβοι...για τις γυναικες δεν εκφαιρω γνωμη αλλα προσωπικα δεν το θεωρω μειονεκτιμα...

Klokas
στις 12/1/2008
15
Κορωνίδα των επιθυμιών...

Η ηδονή είναι η κορωνίδα των επιθυμιών. Την νιώθω πολύ συχνά και πολύ έντονα, παρόλο που δεν στερήθηκα ποτέ μου το σεξ. Από μικρή μ` αρέσανε τα ωραία αγόρια. Είχα τα αγόρια της προτίμησής μου και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, συνδεόμουνα ερωτικά καζί τους , αρχικά με Πλατωνικό έρωτα και πολύ γρήγορα με ολοκληρωμένες σχέσεις. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παραδίδομαι εύκολα στον καθένα. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτω στις σεξουαλικές μου σχέσεις είναι η αλληλογνωριμία, η αλληλοκατανόηση και η αμοιβαία σεξουαλικά έλξη. Ειμαστε μια παρέα από αγόρια και κορίτσια εμείς οι Κλοκαίοι που υποστηρίζουμε όλοι τη σεξουαλική απελευθέρωση και τον ελεύθερο έρωτα φτάνει να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που έθεσα πιο πάνω.

Λόλα

Klokas
στις 12/1/2008
16
Είσαι υπέροχος..

Ζαχαροπλάστη μου είδα το προφίλ σου και όχι μόνον αυτό και μου φαίνεσαι γλυκύτατος παρτενέρ, όλος ζάχαρη. Μόνο που βρίσκεσαι πολύ μακριά, βρε παιδί μου, και όσο κι αν τον μεγαλώσεις δεν μπορεί να φθάσει μέχρι την Αθήνα....

Εύα

Klokas
στις 12/1/2008
17
Είσαι υπέροχος..

Ζαχαροπλάστη μου είδα το προφίλ σου και όχι μόνον αυτό και μου φαίνεσαι γλυκύτατος παρτενέρ, όλος ζάχαρη. Μόνο που βρίσκεσαι πολύ μακριά, βρε παιδί μου, και όσο κι αν τον μεγαλώσεις δεν μπορεί να φθάσει μέχρι την Αθήνα....

Εύα

Mona_Lisa333
στις 30/1/2008
18
πολυ καλο

itan polu kalo kai polu entuposiako

Ioannikios
στις 6/7/2008
19
ελλειπές Πνεύμα..?

Ας μη θεωρήσουμε δεδομένο ότι η εκσπερμάτιση είναι ένα απλως ηλεκτροχημικό επιχείρημα..!
Ειδικά δε στο θέμα :"πρέπει να αναζητηθεί μία εξ ολοκλήρου νέα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση", Ναι και με ξεκίνημα απλό!!!~ αφροδισιακή αγωγή....

elenaki28
στις 3/8/2008
20

polygamikos
στις 15/7/2009
21
Θρησκευτικη καταπιεση

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

gataki-20
στις 19/9/2009
22

sumfonw apoluta dikaio exete

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή