Ελκύοντας τα σωστά άτομα ...

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 10184 φορές
Οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνοντας από μια δύσκολη σχέση , κουρασμένοι από το παρελθόν τους θέλουν να δημιουργήσουν μια καινούργια σχέση η οποία θα είναι κτισμένη πάνω σε γερά θεμέλια και θα είναι υγιής και ισορροπημένη. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές και η επόμενη τους σχέση καταλήγει σε αποτυχία μιας και συστηματικά τα άτομα με τα οποία δημιουργούν μια καινούργια σχέση δεν είναι τα κατάλληλα. Πως μπορούμε να ελκύουμε τα «σωστά» άτομα για μια υγιή σχέση;

Ας μην ξεχνάμε ποτέ την φράση « Τα όμοια έλκονται»! Αυτό ισχύει στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Εάν εμείς είμαστε σε μια συναισθηματική κατάσταση στην οποία είμαστε μπερδεμένοι , δεν ξέρουμε τι θέλουμε από μια σχέση και δεν είμαστε συναισθηματικά σταθεροί , το πιο πιθανό είναι να ελκύσουμε κοντά μας άτομα τα οποία βρίσκονται και αυτά στην ίδια κατάσταση. Εάν έχουμε πρόβλημα αυτοπεποίθησης , θα ταιριάξουμε με άτομα που και αυτά βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση ή αν νιώθουμε ανασφάλεια θα προσκολληθούμε σε ανασφαλή άτομα.

Συμπέρασμα : πριν προχωρήσουμε σε μια καινούργια σχέση θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι θέλουμε και να έχουμε συμφιλιωθεί με τον εαυτό μας! Με αυτό τον τρόπο θα φέρουμε κοντά μας άτομα τα οποία είναι κατασταλαγμένα και έχουν ξεκάθαρες απόψεις για το τι αναζητούν από μια σχέση.

Πριν την δημιουργία μιας καινούργιας σχέσης , θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί και να έχουμε καταλήξει για την μορφή της σχέσης που ψάχνουμε. Θέλουμε μια εφήμερη σχέση ή θέλουμε μια μόνιμη σχέση ; Θέλουμε μια αποκλειστική ή μια ελεύθερη σχέση; Εάν δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε αλλά απλά συμβιβαζόμαστε με ότι «τύχει» , τότε είναι πολύ πιθανό να εμπλακούμε με άτομα που έχουν εντελώς διαφορετικές προσδοκίες από μια σχέση από ότι εμείς.

Συμπέρασμα : Γνωρίζοντας εμείς οι ίδιοι το είδος της σχέσης που αναζητούμε θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση με άτομα που έχουν τις ίδιες προσδοκίες.

Ένα μεγάλο λάθος που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατά την διάρκεια μιας νέας γνωριμίας , είναι να μην εκφράζουμε την πραγματικότητα για το τι θα θέλαμε από μια ενδεχόμενη σχέση απλά και μόνο για να είμαστε αρεστοί από το άλλο άτομο. Πιθανό να μην έχουμε εκφράσει την σημασία που έχει η καριέρα μας στην ζωή μας ή να μην έχουμε μιλήσει για την σημασία του ρόλου της οικογένειας μας στη ζωή μας ή ακόμα να μην έχουμε πει την αλήθεια για το αν θέλουμε παιδιά ή αν είμαστε έτοιμοι για γάμο. Η στάση μας αυτή πιθανό να «παραπλανήσει» το άτομο που έχουμε κοντά μας κάνοντας το να πιστέψει ότι ταιριάζουμε ενώ στην πραγματικότητα οι στόχοι μας και οι επιδιώξεις μας είναι εντελώς διαφορετικές , πράγμα που θα φανεί στην πορεία της σχέσης μας και θα φέρει ανισορροπία.

Συμπέρασμα : Θα πρέπει από τα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας να εκφράζουμε και να ξεκαθαρίζουμε τους πραγματικούς μας στόχους και τις επιδιώξεις για να μην αντιμετωπίζουμε εμπόδια στο μέλλον μιας σχέσης. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τις σχέσεις με άτομα που δεν είναι σε θέση να μοιραστούν μαζί μας όλα αυτά που εμείς επιθυμούμε από το μέλλον μας.

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας και κατ επέκταση με το άτομο που επιδιώκουμε να έχουμε μια σχέση, είναι το επίπεδο αλληλεξάρτησης που θα υπάρχει στην σχέση. Εάν είμαστε άτομα τα οποία θέλουν να διατηρούν επαφές με τους φίλους τους χωρίς να εμπλέκουν τον / την σύντροφο τους με αυτούς , ή εάν πιστεύουμε ότι με τον / την σύντροφο μας θα πρέπει να περνάμε μαζί τον περισσότερο χρόνο , είναι κάτι που θα πρέπει να το ρωτήσουμε από την αρχή. Φανταστείτε μια σχέση στην οποία ο ένας έχει ανάγκη προσωπικού χώρου ενώ ο άλλος είναι πλήρως εξαρτημένος. Η σχέση αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να δουλέψει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια καινούργια σχέση είναι μοναδική και σίγουρα διαφορετική από όλες τις προηγούμενες που πιθανό να έχουμε βιώσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις σχέσεις μας ή την εξέλιξη και την κατάληξη τους. Εάν θέλουμε η σχέση μας να αντέξει στο χρόνο είναι απαραίτητο να μπορούμε να την αξιολογούμε αντικειμενικά , να διορθώνουμε όσο μπορούμε τα ελαττώματα στον χαρακτήρα μας και να αποφεύγουμε να κατακρίνουμε τον / την σύντροφο μας με την πρώτη ευκαιρία. Ας μην ξεχνάμε ότι η ειλικρίνεια είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύεται ο καθένας μας. Δεν θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με συντρόφους οι οποίοι δεν είναι αυτό που πραγματικά ζητάμε και σίγουρα δεν πρέπει να κάνουμε «εκπτώσεις» στα όνειρα μας. Η σχέση μας δεν μας καθορίζει , αλλά είναι το μέσο για μια πιο ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή. Όταν λοιπόν διαπιστώσουμε ότι συστηματικά ελκύουμε τα «λανθασμένα» άτομα στην ζωή μας μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε εάν εμείς οι ίδιοι εκπέμπουμε τα λάθος μηνύματα για να ελκύουμε αυτά τα άτομα;

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.7 / 5 σε 36 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

gatoulina
στις 16/5/2006
1
πολι καλο

ena allo article sinexeia aytounou tha itan tropoi gia na erthei kaneis se isoropia me ton eayto tou

στις 16/5/2006
2
Με βρίσκετε σύμφωνη με το άρθρο!

Συχνά, κάτω από το όνομα της αγάπης ή της δημιουργίας μιας σχέσης κρύβεται κάποια παραβίαση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός ανθρώπου από τον ίδιο, κυρίως στην αρχή μιας γνωριμίας ή της σχέσης του. Κι αυτό, γιατί συνήθως δίνει στοιχεία του εαυτού του τέτοια, ώστε να είναι αρεστά στον εκάστοτε σύντροφό του. Είναι απαραίτητο λοιπόν, για να δημιουργήσει κάθε άνθρωπος μια υγιή σχέση, να γνωρίζει τί πραγματικά θέλει από αυτή και μέσα σ' αυτή. Και φυσικά, είναι σημαντικό, να είναι πάντα ο εαυτός του και να εκφράζει τους στόχους του, ώστε να αποφεύγονται οποιαδήποτε μελλοντικά εμπόδια ή αρνητικές καταστάσεις. Συνεπώς, έτσι θα εκπέμπει τα σωστά μηνύματα με σκοπό την προσέλκυση των σωστών ατόμων για τον ίδιο.

dancefever
στις 18/5/2006
3
Πολύ χρήσιμο!!!

Το άρθρο αυτό πραγματικά δίνει χρήσιμες συμβουλές για όλους εμάς που πέφτουμε συχνά στην παγίδα των λάθος ατόμων.Συμφωνώ με τα παραπάνω απόλυτα,απλώς επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι εκτός από ότι συχνά συμβαίνει να παραμυθιαζόμαστε και εμείς οι ίδιοι από το αντίθετο φίλο και όχι μόνο εμείς δημιουργούμε μια εξωπραγματική εικόνα για τον ευατό μας..και αυτό ειλικρινά σε βγάζει από τα νερά σου, για άλλο πας και άλλο έρχεται...και απογοητεύεσαι...Το ψέμα πολλοί εμίσησαν την αλήθεια ΟΥΔΕΙΣ, όσο πιο αυθεντικοί είμαστε τόσο καλύτερα,άλλωστε δε νομίζω κανείς να του αρέσει να τον αποδέχονται για κάτι πέρα από αυτό που είναι...!!

στις 21/5/2006
4

Δε χρειαζεται να μας πει καποιος τι να κανουμε...
Ολα ορθα τα οσα περικλειονται στο αρθρο αλλα πρεπει να βαζουμε και οι ιδιοι το μυαλο μας να δουλευει...

MELISSANTHI
στις 10/6/2006
5
Eπιβεβαιωμένο από τη ζωή!

Είναι τόσο απλές μερικές αλήθειες που διαβάζοντας τις ή ακούγοντας τις θα έλεγες ότι δε χρειλαζονται καν σχόλια.Έλα όμως που στην πράξη οι περισσότεροι από εμάς επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λαθάκια!Γι αυτό ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι η καταγραφή αυτών που θέλουμε,όπως ακριβώς τα θέλουμε...

ChristinA__
στις 4/11/2006
6
νιψε

kalo

ChristinA__
στις 4/11/2006
7
νιψε

kalo

tomford28
στις 31/7/2007
8

poli kalo

scorpio261076
στις 18/9/2008
9
Πολύ καλό, αλλά ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο

Συγκεκριμένα, τι γίνεται όταν είσαι ειλικρινής ως προς το τι σχέση θέλεις και ο άλλος άνθρωπος σου λέει ότι κι αυτός ζητά τα ίδια, αλλά δεν το εννοεί;

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή