Πόσο ευαίσθητο σας θέλουν οι γυναίκες;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 19413 φορές
Είσαστε τρυφερός , ευαίσθητος , την αγαπάτε και την περιποιείστε και επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρατε να ανακαλύψετε την γυναικεία πλευρά του χαρακτήρα σας που προϋποθέτει την επικοινωνία με το συναίσθημα και την ευαισθησία σας! Αν όμως αρχίσετε να ενδίδετε στην ευαισθησία , τότε γίνεστε παιχνιδάκι της; Μήπως η υπερβολική ευαισθησία σας τελικά την απωθεί ενώ αυτή την επιζητούσε από σας ;
Όλες οι γυναίκες θα ήθελαν ο σύντροφος τους να είναι ευγενικός και ευαίσθητος !Κυρίως ευαίσθητος ως προς τα συναισθήματα τους! Θα τον ήθελαν που και που να βουρκώνει βλέποντας μια αισθηματική ταινία ή θα τον ήθελαν να μπορεί να ανοίγεται και να μοιράζετε τα συναισθήματα του μαζί τους. Όμως υπάρχει κάποιο όριο. Η ίδια γυναίκα που σας ζητάει να είστε ευαίσθητος μπορεί να είναι η ίδια γυναίκα που θα σας εγκατέλειπε γιατί δεν μπορεί να βασιστεί σε σας πια λόγω της υπερβολικής σας ευαισθησίας!
Από τα προϊστορικά χρόνια ο ρόλος του άντρα είχε καθοριστεί σαν ο ρόλος του δυνατού , του κυνηγού που θα έπρεπε να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τους κινδύνους σε μια οικογένεια ενώ ο ρόλος της γυναίκας είχε περιοριστεί στην διατήρηση του σπιτιού και στην ανατροφή των παιδιών , πράγμα που προϋπέθετε ο άντρας να είναι σκληρός και μαχητικός ενώ η γυναίκα ποιο τρυφερή και συναισθηματική. Ναι , θα μου πείτε ότι τώρα ζούμε στον 21ο αιώνα και όλα αυτά έχουν αλλάξει. Μπορεί φαινομενικά να έχουν αλλάξει με την απελευθέρωση των γυναικών και την είσοδο τους στην εργασία , αλλά μέσα σε όλους μας,άντρες και γυναίκες , δεν παύει να λειτουργεί και να υπάρχει το ένστικτο εκατομμυρίων ετών.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται , οι γυναίκες ακόμα και σήμερα επιθυμούν ο σύντροφος τους να είναι υπεύθυνος και να αναλαμβάνει ευθύνες, ξεπερνώντας παράλληλα και όλες τις πιθανές δυσκολίες που μπορούν να συναντήσουν. Το παράδοξο είναι όμως ενώ οι γυναίκες θέλουν τον άντρα να είναι δυναμικός και ίσως κάπου επιβλητικός , θέλουν να έχει και μια ευαίσθητη τρυφερή καρδιά! Αυτά όμως τα χαρακτηριστικά μπορούν να συνυπάρξουν;
Το να περνάτε χρόνο σκεπτόμενοι τι μπορεί να σκέφτεται η σύντροφος σας , είναι καλό. Το μυστικό όμως για τις μακροχρόνιες και πετυχημένες σχέσεις είναι να ξέρετε που και πότε πρέπει να είστε ευαίσθητος. Το να ξεχνάτε τα γενέθλια της μπορεί να αποβεί καταστροφικό ενώ το να μην βουρκώσετε βλέποντας μια ταινία απλά μπορεί να της φανεί αδιάφορο.

Προσπαθήστε λοιπόν να κρατήσετε ευτυχισμένη την σύντροφο σας εκφράζοντας την ευαισθησία σας με μικρά πράγματα , αλλά αποφύγετε να δείξετε ευαισθησία σε σοβαρά θέματα. Εκεί ο ρόλος του άντρα δεν πρέπει να μπαίνει σε αμφισβήτηση!

Μην είσαστε υπερβολικά καλός με την σύντροφο σας και μην της κάνετε όλα τα χατίρια. Θα επέλθει κορεσμός! Θα σας βαρεθεί και θα σας εγκαταλείψει γιατί θα αισθάνεται ότι είστε μαριονέτα στα χέρια της. Θα νιώθει πιο δυνατή από σας και η εκτίμηση της θα πέσει κατακόρυφα.
Από την άλλη πλευρά , η υπερβολική σκληρότητα σας , πάλι θα την διώξει μακριά από σας, γιατί θα αισθάνεται ότι την χρησιμοποιείτε και ότι αυτή δεν έχει προσωπικότητα.
Μαθαίνετε να γίνεστε πιο ευαίσθητοι με την πάροδο του χρόνου. Mερικοί άντρες εκ φύσεως είναι πιο ευαίσθητοι σαν προσωπικότητες οπότε και δεν χρειάζονται να προσπαθήσουν ιδιαίτερα για να κατανοήσουν την γυναικεία επιθυμία για ευαισθησία και κατανόηση. Άλλοι άντρες πάλι διατηρούν μια εντελώς σκληρή στάση την οποία και δύσκολα μπορούν να προσαρμόσουν στις γυναικείες ανάγκες. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε , το μυστικό είναι να προσαρμόζεστε ανάλογα με τις συναισθηματικές ανάγκες της εκάστοτε συντρόφου σας , και να περιορίζετε ή να αυξάνετε τα επίπεδα ευαισθησίας σας , τουλάχιστον αυτά που είναι ορατά από την σύντροφο σας.
Τα στάδια εξέλιξης της ευαισθησίας σας μπορούν να εξηγηθούν με τον ακόλουθο τρόπο :
Σε μια σχέση που δεν ξεπερνά τους τρεις μηνών , προσπαθήστε να είστε απλά ευγενικός .Ανοίξτε της την πόρτα , προσφέρτε το μπουφάν σας όταν κρυώνει.
Σε μια σχέση μέχρι έξη μήνες , καλό θα ήταν να την συστήνατε στους γονείς σας , σε καθαρά κοινωνικό επίπεδο.
Σε μια σχέση ενός χρόνου , εμφανιστείτε μαζί της σε κοινωνικές οικογενειακές εκδηλώσεις.
Σε σχέσεις που ξεπερνούν τον ένα χρόνο , πηγαίνετε την ένα ταξίδι ή αν το αισθάνεστε πραγματικά ζητήστε της να προχωρήσετε την σχέση σας σε ένα άλλο επίπεδο , όπως αυτό της συγκατοίκησης.

Όσο ευαίσθητοι και να είστε πάντα υπάρχει περιθώριο για ζεστασιά και τρυφερότητα στην σχέση σας. Μην ντρέπεστε να της δείξετε τα συναισθήματα σας αν πραγματικά αυτή σημαίνει κάτι ξεχωριστό για εσάς!


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.2 / 5 σε 78 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Antonio1970
στις 26/2/2003
1
Βρε κοριτσια...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ!

Paadron
στις 27/2/2003
2
Εχψελλεντ!!

Δεν έχω να πω πολλά.Μπράβο Μυρτώ,"έγραψες" πάλι :-)

Pinokio
στις 3/3/2003
3
...χμμ...!!

..."Σκούρα τα πράγματα.." Οπως μου λέει κάποιος πελάτης μου :"πρέπει να ιδρώσεις για να φιλήσεις",αλλά πρόσφατα μου σφύριξαν στ' αυτιά μου οτι προτιμά να μοιράζεται την καθημερινότητα με τους ομόφυλους πιο πολύ παρα με τις ετερόφυλες...Ευτυχώς που δεν είναι Gay..τουλάχιστον ακόμα !!
...Είναι λοιπόν περίεργη η ψυχοσύνθεσή σας...Μάλλον η συναισθηματική πυξίδα σας έχει αρχίσει να γυρίζει τρελά..Και αυτο το λέω με κάθε σεβασμό απέναντί σας,καθ' όσον δεν είναι λίγες οι μητέρες που μου το επιβεβαιώνουν...!

στις 2/6/2003
4
Λίγα και καλά...

Νομίζω ότι η υπεραισθησία είναι απαίσια και γυρνάει μπούμεραγκ σε όποιον την διαθέτει! Λίγη και καλή...

love79
στις 5/6/2003
5
Γυναίκες αποφασίστε επιτέλους...

Κορίτσια δεν καταλάβατε ακόμη τη θέλετε και ξεσπάτε σε μας. Έχετε κάποιον άνδρα με ευαισθησίες τον κάνετε παιχνίδι και μαριονέτα, έχετε κάποιον άνδρα ο οποίος είναι σκληρός, ψάχνετε κάποιον ευαίσθητο. Αποφασίστε τι ζητάτε επιτέλους.

sokin67
στις 23/6/2003
6
Πολυ σωστα...

"παν μετρον αριστον"
Κατι ηξεραν οι αρχαιοι...

gas2002
στις 9/7/2003
7
Φτάνει ρε παιδιά...

Τι γίνεται τώρα? Μήπως τελευταία παρατηρείτε κάτι περίεργο να συμβαίνει? Τι εννοώ? Θα σας πω. Δείτε κάποιες εκπομπές στην T.V. Δρούζα κτλ Δείτε τέτοιου είδους άρθρα που ολοένα αυξάνουν. Πως μας θέλουν οι γυναίκες, πόσο και που πρέπει να αλλάξουμε για να αρέσουμε στις γυναίκες, να αυξήσουμε τις αιυσθησίες μας, να μειώσουμε το σκληρό μας εαυτό, να φτιάξουμε αυτό, να διορθώσουμε το άλλο. Ε όχι αυτοί είμαστε, έτσι είμαστε και σε όποια αρέσει. Εγώ τον εαυτό μου τον θέλω. Γιατί δηλαδή να μην αρχίσουμε κάποτε να ασχολούμαστε με το που και πόσο πρέπει να αλλάξουν οι γυναίκες...

stavros61
στις 31/12/2003
8

Μήπως βρε κορίτσια πρέπει εν τέλει να αποφασίσει η καθε μια από σας, τί θέλει για να το μάθει και ο άμεσα ενδιαφερόμενος; Αν φερόμαστε τελικά κι εμείς με τον ίδιο τρόπο, θα χάναμε τον μπούσουλα όλοι

στις 3/1/2004
9

Υπάρχει μία σύγχυση στο μυαλό μου σχετικά με το τι εννοούμε πλέον στα ελληνικά λέγοντας "ευαίσθητος άντρας". Αν εννοούμε καλαίσθητος, ευγενικός, διορατικός και με κοινωνική παιδεία, τότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την προλαλήσασα. Αν όμως εννοούμε "γυναικωτός", δεν νομίζω ότι 30 χρόνια ευημερίας μπορούν να βλάψουν σε τέτοιο βαθμό τα γονίδια ενός λαού που έχει φτάσει 3 φορές στα όρια της γενοκτονίας και επέζησε. Δεν θα είναι καλό για το είδος μας και το έθνος μας αν οι άντρες γίνουν "λαπάδες", όχι μόνο για τις γυναίκες. Μην ανησυχείτε κόριτσια, δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο προσεχές μέλλον.

aigaias
στις 8/1/2004
10
Καταλαβαίνετε.:..

Μακρυά από το να ισχυριστώ ότι καταλαβαίνω τις γυναίκες, κατάλαβα καλά το πολύ εξυπνο άρθρο. Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι τα σχόλια τύπου ''...αποφασίστε ρε κορίτσια..'' ή τον συσχετισμό του αντρικού συναισθηματισμού με ''λαπαδισμο''. Δεν ειστε οι μόνοι.!.. Κι'εμένα ο μπαμπας μου είπε ότι οι άντρες δεν κλαίνε.!.. Αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να καταλάβω κάτι που τόσο απλά αλλά και εμπεριστατομένα εκθέτει η myrto. Το υποψιαζόμουνα αλλωστε διότι είναι απόλυτα συμφωνο με τον βασικό σχεδιασμό του είδους που λέγεται ''άνθρωπος''. Μάλλον είναι απόλυτα λογικό η γυναίκα να χρειάζεται συνροφο με στιβαπό χέρι να κρατά τα ινία του άρματος και με το άλλο χέρι να την προστατεύει κρατώντας την τρυφερά από τους όμους. Τι να κάνι τον Rambo που αμέσως μετά την εκσπερμάτωση τρέχει να καταριψει το ελικόπτερο.:.. Πιός θα την προστατευσει από την παγωνιά για να φέρει εις πέρας το βαρύτατο έργο της.:.. Όχι ο Rambo βέβαια.!.. Μόνο εκείνος που έχει την δυνατότητα να αισθάνεται, έστω και λιγάκι.
Δέν φταίνε τα κορίτσια που δεν ξέρουν τι θέλουνε αλλά εμείς που δεν κάνουμε τον κόπο να καταλάβουμε έστω και αν κάποιος προσπαθει να μας το εξηγήσει με τόσο διαυγή τρόπο.!..
Μήπως κανείς θέλει να συζητήσει περί του "βασικού σχεδιασμού του είδους" ...άνθρωπος.;..

KNIGHT_OF_LOVE
στις 27/11/2004
11
Ναι μεν αλλα...

Το θέμα αγαπητή μου δεν είναι πόσο ευαίσθητους μας θέλουν οι γυναίκες, αλλά πόσο ευαίσθητοι μπορούμε να γίνουμε... και εξηγούμαι. Το αν ένας άνδρας δείχνει ευαισθησία και τρυφερότητα σε μια γυναίκα έχει να κάνει κυρίως με 2 παράγοντες. Ο πρώτος είναι το πόσο ευαίσθητος είναι ο ίδιος, δηλαδή πόσο αυτό είναι ένα πραγματικό στοιχείο του χαρακτήρα του. Αυτό δεν αλλάζει, ούτε μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου να είσαι πιο πολύ ή πιο λίγο ευαίσθτος. Δεν υπάρχουν συνταγές σε αυτό. Είναι κάτι πηγαίο, όπως όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του χαρακτήρα μας. Το δεύτερο στοιχείο είναι πόσο πολύ ένας άνδρας αγαπά την γυναίκα, όχι μόνο στο ερωτικό - σεξουαλικό επίπεδο, αλλά και σαν πρόσωπο με το οποίο έχει και θέλει να διατηρήσει μία βαθειά προσωπική σχέση, τόσο έντονη που στο τέλος αυτή, η γυναίκα με την οποία είναι μαζί, να γίνει το άλο μισό του εαυτό του και να μην μπορεί να κάνει χωρίς αυτήν. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Χρειάζεται εξάσκηση σε ένα επίπεδο στο οποίο οι πιο πολοί άνθρωποι σήμερα αρνούνται να εισέλθουν και λόγεται με απλά λόγια "θυσία". Αν δεν θυσιάσεις κομμάτια του εαυτού σου, αν δεν δοθείς πραγματικά ψυχή τε και σώματι στην σχέση, αυτό δεν θα το βιώσεις ποτέ, και είναι πραγματικά κρίμα. Τότε ναι, μπορούμε να μιλάμε για ευαισθησία πραγματική και με αληθινό περιεχόμενο.

unreal-girl
στις 31/3/2005
12
Εμεινα αφωνη

aigaias, ευγε! Με καλυψες απολυτα! Αυτο που ολοι δεν καταλαβαινουν, εσυ οχι μονο το πιασες αλλα το ερμηνευσες και με το σωστο τροπο!
Να κι ενας ανθρωπος...........

stavrosav
στις 30/5/2005
13
Μια απορια...

Εχω μια απορια ρε παιδια...εγω πχ ειμαι γενικα ευαισθητος ανθρωπος ως χαρακτηρας αρα και στην σχεση μου αν σεβομαι και αγαπαω αληθινα την αλλη ειμαι πολυ ευαισθητος..και ολα αυτα περι λαπαδων τα ακουω βερεσε..μακαρι να ειμασταν ολοι λιγο πιο ευαισθητοι και ολα θα ηταν καλυτερα..η ευαισθησια αρα πηγαζει απο μεσα μου..εχω βρει μια κοπελα με την οποια διατηρω μακροχρονια σχεση και επειδη λατρευω την σχεση μας,λατρευω την κοπελα αυτη πρωτα απο ολα σαν ανθρωπο,λατρευω τις στιγμες που περναμε μαζι ειμαι πολυ ευαισθητος μαζι της...συμφωνα με το αρθρο το παρακανω..δλδ τι πρεπει να κανω?να υποκριθω?να μου βγενει εθαισθησια σε καποια φαση και να λεω ααα αφου εδειξα ευαισθησια το πρωι ας το παιξω σκληρος τωρα??δεν τα μπορω να τα καταλαβω αυτα,,ειλικρηνα..περιμενω αποψεις πανω σε αυτοτο θεμα...

στις 29/7/2005
14
Πολύ καλό

Μου άρεσε πολύ η περιγραφή της εξέλιξης της ευαισθησίας στο τέλος. Νομίζω ότι είναι η πιο φυσιολογική ροή μιας σχέσης. Ετσι δείχνεται σεβασμός και εκτίμηση. Δεν νομίζω οτι θα υπάρξει σοβαρή και αξιοπρεπεις γυναίκα που δεν θα εκτιμούσε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

στις 25/10/2005
15
Την ιδια απορία έχω!

Βρε παιδια, ας μας απαντήσει καποιος στο ερώτημα του stavrosav!

στις 10/12/2005
16
Ρε παρτε το χαμπαρι!!!

Η γυναικα θελει ζοριλικια!!!!!εκει που κανει την πατατα της θελει να την κραζεις!!!!!!υπερευαισθητος οταν λενε δεν εννοουνε οτι θα της παρεις λουλουδια η θα της λες καθε μερα ποσο την αγαπας!!!!αλλα οταν παρεκτρεπεται και λεει μ@λ@κιες,και ο εκαστοτε αντρας κανει την κοτα!!!!επειδη φοβαται οτι θα την πληγωσει ετσι....αυτο ομως δεν ισχυει!!!

στις 10/12/2005
17
φιλε σταβροσαβ...

καλα κανεις και συμπεριφερεσαι ετσι αλλα οταν κανει χαζα να την κραζεις....να νιωθει οτι εχει διπλα της αντρα και οχι κανα λακη!!!και ουδεποτε σηκωνουμε χερι σε γυναικα.....
παρα μονο οταν την πιανουμε στο κρεβατι με αλλον...εκει πεφτει ξυλο...και σε αυτην και σε αυτον...ΑΥΤΑ!!!

στις 23/1/2006
18
Το περιπλέκουμε πολύ το πράγμα...

Πολλά από τα άρθρα που γράφει η Μυρτώ με βρίσκουν γενικά να συμφωνώ.

Αλλά στο θέμα ανδρική ευαισθησία.... έλεος....

Επιτέλους, νομίζω οτί πολλοί από εμάς τους άνδρες θα έβρισκαν ευκολότερο να πάρουμε το βραβείο Νομπέλ παρά να αντιληφθούμε τον ακριβή και μικροσκοπικά υπερ-περίπλοκο βαθμό απειροελάχιστης μεταβολής της ευαισθησίας μας, ώστε να είματε ταυτοχρόνως άντρες αλλά και γλυκούληδες....

:-))

Νομίζω, ότι το πιάσατε το υπονοούμενο!

Έλεος, Θεέ κάνε μας τηλεπαθητικούς τώρααααααααααααααααααα!

:-))

dame_of_oceans
στις 20/2/2006
19
σωστο

ένα μέτρο χρειάζεται..
να δείχνουν τα συναισθήματα τους αλλά να ναι και δυνατοι να στηριζόμαστε πάνω τους όπως κι αυτοι σε εμάς

dame_of_oceans
στις 20/2/2006
20
σωστο

ένα μέτρο χρειάζεται..
να δείχνουν τα συναισθήματα τους αλλά να ναι και δυνατοι να στηριζόμαστε πάνω τους όπως κι αυτοι σε εμάς

asepclub
στις 22/12/2006
21

Παν μετρον Αριστον...

chris4x4
στις 22/9/2007
22
ερωτικος

καλο δε λεω, ευτυχως η δυστυχως, η γυναικα απο τη φυση της κι απο τα βιωματα της θα σε δυσκολεψει να την καταλαβεις, ευαισθησια κι αναισθησια, οπως κατανοηση κι επικοινωνια ειναι απαραιτητα για να εισαι καλα σε μια σχεση

strawb86
στις 31/8/2008
23

Νομιζω ότι αναφερεις επιτυχως το ρόλο του αντρα στην πορεία των αιώνων. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι εξισου ευαίσθητοι οι περισσοτεροι με τις γυναίκες!

SATISFIED
στις 21/12/2008
24

Το άρθρο είναι διαφωτιστικό κυρίως για εμάς τους άντρες. Πάντοτε είναι δύσκολη η ισορροπία, ανάμεσα στην ευαισθησία και στην φύση που πρέπει να εισπράττουν οι γυναίκες από έναν άνδρα. Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ανδριλίκι με ευαίσθητη προσέγγιση τυο γυναικείου φύλλου.

στις 5/2/2009
25

μωρά είναι τελικά οι γυναίκες; θέλουν αγάπη στοργή φροντίδα και προδέρμ και καμοιά αγριάδα που και που να τις βάζουμε στη θέση τους; Γυναίκες! Πότε θα μεγαλώσεται επιτέλους!!!

jimthegreek
στις 12/8/2009
26
δεν συμφωνώ

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να επιδιώκουν μια σχέση με έναν άνδρα που να σέβεται τις ανάγκες τους και την προσωπικότητά τους και να δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία στα προβλήματά τους, πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους γοητεύονται και συνάπτουν σχέσεις με άτομα εμφανώς ανώριμα, επιφανειακά και τα οποία τείνουν να περιφρονούν τις επιθυμίες των γυναικών . Πιθανόν αυτό οφείλεται στη γενικότερη τάση της γυναίκας να υποτάσσεται στο κυρίαρχο αρσενικό ακόμα και στην εποχή μας στην οποία η γυναικεία χειραφέτηση θα έπρεπε να αποτελεί αδιαμφισβήτητη αξία.

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή