Τα κλισέ των αντρών β για τις γυναίκες!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 17738 φορές
Εμείς οι γυναίκες σίγουρα έχουμε χρεώσει τους άντρες με «κλισέ» - δηλαδή στερεότυπες συμπεριφορές – που θέλουμε να πιστεύουμε πως ισχύουν για όλους. Το ίδιο έχουν κάνει και οι άντρες φυσικά και έτσι ο πόλεμος των φύλων μαίνεται ανά τους αιώνες των αιώνων…αμήν! Ποιο είναι όμως το μειονέκτημα των «κλισέ»;

Χαρακτηρίζοντας μια γυναίκα ή ένα άντρα που μόλις γνωρίσαμε με όλα τα γνωστά κλισέ του αντίστοιχου φύλου είναι σαν να τους θεωρούμε ένοχους πριν καλά – καλά διαπιστώσουμε ότι έχουν διαπράξει κάποιο σφάλμα. Επίσης , μέσα από «κλισέ» απόψεις διαστρεβλώνουμε τις συμπεριφορές των άλλων περνώντας τις μέσα από το φίλτρο του «κλισέ» , χωρίς να χρησιμοποιούμε την κρίση μας αλλά και πολλές φορές χωρίς να χρησιμοποιούμε την ίδια την λογική μας για να αξιολογήσουμε τα γεγονότα. Και αυτό είναι άδικο για τους άλλους αλλά και για …εμάς!

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τα πιο συνηθισμένα «κλισέ» των γυναικών για τους άντρες. Σήμερα θα δούμε κάποια από τα πιο συνηθισμένα «κλισέ» των αντρών για τις γυναίκες με πρώτο και καλύτερο αυτό που προσωπικά με κάνει να ξεκαρδίζομαι στα γέλια κάθε φορά που το ακούω : όλες οι γυναίκες προσπαθούν να τους τυλίξουν! Το πιο τραγικό είναι ότι αυτό το «κλισέ» έχει εμποτίσει το αντρικό DNA μετά από συστηματική πλύση εγκεφάλου κάποιων άλλων γυναικών : των μαμάδων τους. Πάντα το πίστευα ότι εμείς οι γυναίκες με τα χεράκια μας βγάζουμε τα ματάκια μας , αλλά αυτό παραπάει. Το να θέλει μια γυναίκα να παντρευτεί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να «τυλίξει» σε μια κόλλα χαρτί τον πρώτο άντρα που θα βρει στο διάβα της. Μετά συγχωρήσεως , αλλά βλέπω κάτι τύπους οι οποίοι αμφιβάλλω αν έχουν κοιταχτεί ποτέ αντικειμενικά στον καθρέφτη , να πιστεύουν ότι αποτελούν τον ζωντανό κινούμενο πειρασμό που κάθε γυναίκα θα ονειρευόταν να παντρευτεί – τυλίξει! Μας συγχωρείτε αλλά είμαστε επιλεκτικές. Ακόμα και αν ο σκοπός μας είναι κάποια στιγμή να κάνουμε οικογένεια αυτό δεν σημαίνει ότι θα την κάνουμε με τον οποιονδήποτε – άντρας να’ ναι και ότι να ‘ ναι. Και εμείς κάνουμε σχέσεις απλά για να έχουμε μια σχέση ή γιατί δεν έχουμε βρει κάτι καλύτερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ονειρευόμαστε νυφικά και κουφέτα για τον καθένα με τον οποίο είχαμε μια σχέση. Επίσης, τα πράγματα έχουν αλλάξει και για εμάς. Πολλές από εμάς έχουν αποφασίσει να μην παντρευτούν μέχρι να φτάσουν σε μια ηλικία που θα έχουν ζήσει , θα έχουν ψάξει αρκετά τον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους και μετά να πάρουν την σωστή απόφαση κάνοντας μια ακόμη πιο σωστή επιλογή.

Μας κατηγορείτε ότι είμαστε συμφεροντολόγες και ότι κοιτάζουμε πρώτα το πορτοφόλι και μετά τον άνθρωπο. Συμφεροντολόγες δεν είμαστε! Λογικές και προσγειωμένες , ναι! Θα σκεφτούμε πάντα το γνωστό παραδοσιακό άσμα που λέει « χωρίς δεκάρα πως θα παντρευτούμε Μανωλιό μου ;» γιατί δεν λειτουργούμε με την αντίστοιχη παιδικότητα που λειτουργούν οι άντρες , αλλά γιατί σαν ενήλικες έχουμε καταλάβει πως στον μάταιο τούτο κόσμο για να μπορέσεις να κάνεις οικογένεια πρέπει τουλάχιστον να έχεις μια δουλειά για να την συντηρείς την οικογένεια. Και δεν ψάχνουμε όλες για «σπόνσορες» (υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις όπως υπάρχουν και οι περιπτώσεις αντρών που σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το σεξ!) ψάχνουμε για άντρες στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε για να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις γυναικών έχω δει τελευταία που και περισσότερα χρήματα βγάζουν από τους άντρες τους και τους συντηρούν όταν αυτοί δεν αγχώνονται να βρουν μια δουλειά; Είμαι σίγουρη ότι τις έχετε δει και εσείς!

Μας κατηγορείτε ότι είμαστε συναισθηματικές και ότι χρησιμοποιούμε το κλάμα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Μέγα ψέμα! Το κλάμα μας το έχει απαγορεύσει δια ροπάλου η ανάγκη μας να φανούμε σκληρές και «αντράκια» για να μπορέσουμε να σας ανταγωνιστούμε στον εργασιακό χώρο ή για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας μέσα στη σχέση. Το ότι είμαστε συναισθηματικές , είναι πλεονέκτημα. Τουλάχιστον εμείς μπορούμε να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματα μας και να μην καθόμαστε στον «βράχο» μας ατενίζοντας το άπειρο μουγκά όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα…πράγμα που μας φέρνει στην μουρμούρα!

Μας λέτε «μουρμούρες» και «γκρινιάρες». Είμαστε γκρινιάρες επειδή σας ζητάμε να μας βοηθήσετε στο σπίτι γιατί δεν αντέχουμε άλλο; Είμαστε γκρινιάρες που σας ζητάμε να αναλάβετε ευθύνες ακριβώς όπως αναλαμβάνουμε και εμείς; Είμαστε γκρινιάρες επειδή θέλουμε να μας σέβεστε και να μας σκέφτεστε; Η μήπως είμαστε γκρινιάρες επειδή εμείς μπορούμε να σας εμπιστευτούμε για να σας εκφράσουμε τον πόνο μας , την στεναχώρια μας , τους φόβους μας ή τις ανάγκες μας; Αυτό δεν είναι γκρίνια. Αυτό είναι προσπάθεια επικοινωνίας! Εσείς το εκλαμβάνετε ως γκρίνια γιατί πολύ απλά δεν θέλετε ή βαριέστε να επικοινωνήσετε λες και αν επικοινωνήσετε και πείτε την αλήθεια θα σας πέσει η …μύτη!

Ισχυρίζεστε, πως οι γυναίκες οδηγοί είναι επικίνδυνες! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες οδηγοί είναι πιο προσεκτικές και προκαλούν λιγότερα ατυχήματα από τους άντρες. Τι είπατε; Να πάμε να πλύνουμε κανένα πιάτο; Και γιατί να έχουμε εμείς την αποκλειστική τιμή της πιάτο – ποτήρο – λάντζας την στιγμή που μαζί τρώμε , μαζί τα λερώνουμε και έχουμε μπει και την ίδια ώρα στο σπίτι από την δουλειά; Ισχυρίζεστε ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία δουλειά! Πιστεύετε δηλαδή ότι εμείς αγαλλιάζουμε όταν πλένουμε , όταν σιδερώνουμε , όταν μαζεύουμε τα άπλυτα σας από το πάτωμα και ειδικά όταν πλένουμε τα τζάμια; Τέτοια βίτσια δεν τα έχουμε. Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούσαν την αποκλειστική ευθύνη μιας γυναίκας όταν αυτή δεν δούλευε. Τώρα; Όλα εμείς πρέπει να τα κάνουμε; Είστε ή δεν είστε το ισχυρό φύλο όπως εσείς περηφανεύεστε; Εμείς άλλο έχουμε αποδείξει….

Πιστεύετε εδώ και αιώνες ότι είμαστε σπάταλες. Διαφωνούμε! Πλέον , είμαστε σε αρκετές περιπτώσεις υπεύθυνες για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και φέρνουμε και λεφτά στο σπίτι κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα μας να ξοδεύουμε και κάτι για τον εαυτό μας. Δεν είναι κακό που μας ενδιαφέρει η εξωτερική μας εμφάνιση , γιατί αν δεν μας ενδιέφερε δεν θα μας αγαπούσατε! Ισχυρίζεστε επίσης , ότι χρησιμοποιούμε την εμφάνιση μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς φταίμε και γι αυτό; Ποιοι μας κάνουν όλα τα χατίρια λόγω της εμφάνισης μας; Εσείς! Θα ήμασταν χαζές αν δεν το εκμεταλλευόμασταν που και που … και χαζές δεν είμαστε.

Θα μπορούσα να συνεχίσω έπ’ άπειρο να γράφω για όλα αυτά τα «κλισέ» που οι άντρες χρεώνουν τις γυναίκες μιας και σαν γυναίκα έχω και εγώ χρεωθεί με πολλά από αυτά απέχοντας έτη φωτός από τις συμπεριφορές που μου καταλογίστηκαν και αυτό είναι άδικο…

Είναι άδικο και για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες , να προσπαθούν να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες» ! Δεν θα ήταν πιο σωστό αν όλοι μας , άντρες και γυναίκες , κρίναμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας ως άνθρωπο , ως μοναδική προσωπικότητα και ως ξεχωριστό χαρακτήρα; Δεν θα ήταν πιο σωστό του αντί να κολλάμε ετικέτες και στερεότυπα να προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει , τι θέλει να μας δώσει και τι θέλει να πάρει από εμάς;

H μάχη των φύλων δεν έχει νόημα γιατί απλά … μας κάνει όλους δυστυχισμένους. Ας κάνουμε λοιπόν ανακωχή και ας πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο με αγάπη , με ενδιαφέρον και με την ανάγκη της συντροφικότητας …

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.3 / 5 σε 57 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 16/1/2007
1
I have been enlightened!

Μέχρι τώρα δεν με ενοιαζε κοθόλου η οικονομική κατάσταση των κοπελιών που προσέγγιζα, αλλά τώρα βλέπω οτι αυτή μου η συμπεριφορά ήταν παιδιάστικη. Απο εδώ και στο εξής θα σκέφτομαι λογικά και προσγειωμένα. Θα ψάχνω για κοπέλες που έχουν ικανοποιητικό μισθό.

Ευχαριστω!

roza12583
στις 29/1/2007
2
Φυσικά

Θα κοιτάς και το πορτοφόλι. Μην και πέσει η μούρη σου αν βγάλεις και της πληρώσεις τον καφέ κύριε Τέλειε. Σκρουτζ !!!!!!

_-poet
στην 1/2/2007
3
λλοοολλλ καλα θα πεσει πολυ γελωτας...

tha mas phgenoun gia kaffeedaki ta koritsia!!
1 erwthsh krisews..posa perneis?..
2 an einai ikanopoihtikh h apanthsh tis tha tis xanazhthsw voltitsa!...

just_like_you
στις 13/2/2007
4
Ένας μικρός αντίλογος..

Μυρτώ.. Πρώτα απ'όλα αναφέρεις τα εξής "
Ισχυρίζεστε επίσης , ότι χρησιμοποιούμε την εμφάνιση μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς φταίμε και γι αυτό; Ποιοι μας κάνουν όλα τα χατίρια λόγω της εμφάνισης μας; Εσείς! Θα ήμασταν χαζές αν δεν το εκμεταλλευόμασταν που και που … και χαζές δεν είμαστε."

Με συγχωρείς αλλά καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις; Δεν ψάχνουν όλοι οι άνδρες για τη γυναίκα-γλάστρα! Αν ήθελα τέτοια, θα έπαιρνα μία γιγαντοαφίσα της Jennifer Lopez για το σαλόνι μου! Η γυναίκα ΔΕΝ είναι μόνο η εμφάνιση.. Ναι, να προσέχετε τον εαυτό σας, ναι, να είστε όμορφες αλλα ΤΟΝ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... όχι τουλάχιστον οι άνδρες οι περισσότεροι. Τώρα αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν τη γυναίκα-μπιμπελό που είναι σαν τη Barbie και της κάνουν όλα τα χατίρια για την κουκλίστικη εμφάνισή της.. Αυτοί δε νομίζω να είναι πολλοί.. Αν σπαταλάτε ΤΟΟΟΟΟΣΟ χρόνο μόνο για το κέλυφος, για το εξωτερικό της όλης υπόθεσης, πότε ασχολείστε με το... από μέσα; !!!

Και Μυρτώ μου.. με όλο το σεβασμό προς το γυναικείο φύλο.. Οι γυναίκες, ΝΑΙ, είναι ικανές για τα πάντα.. τουλάχιστον για όσα είναι ικανοί και οι άνδρες.. ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ, (και πάλι) ΑΛΛΑ δεν είναι για το τιμόνι! Πως το λένε ρε παιδάκι μου.. τιμόνι και γυναίκα είναι όπως ο διάολος και το λιβάνι.. δεν πάνε μαζί! Πίστεψέ με, οι έρευνες που αναφέρεις είναι τρίχες γιατί οι γυναίκες οδηγούν απλά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΙΓΑ απο τους άνδρες ενώ οι άνδρες ξεθαρέυουν σηνύθως παραπάνω.. κι όμως αυτές είναι που προκαλούν τα ατυχήματα συνήθως! Άλλο οδηγώ αργά κι άλλο είμαι προσεκτικός! Το ότι οδηγάτε σαν να φοβάστε μη σας σπάσουν τα αυγά δε σας κάνει και προσεκτικές! Σόρυ αλλά αναφερόμουν γενικά στις γυναίκες.. Πιστεύω ειλικρινά ότι κάποιες γυναίκες-οδηγοί ξεφεύγουν από το χαρακτηρισμό μου και αποτελούν τις εξαιρέσεις.

Αυτά!

just_like_you
στις 13/2/2007
5
Προς τη melaxrinoula

Δε θα έλεγα κάτι, απλά δε μου αρέσουν οι ^$%#ίες!

Κοίτα αγαπητή brunette, όπως εσείς το βλέπετε συμφεροντολογικά το πράγμα, έτσι μπορούμε να το δούμε κι εμείς..! Φυσικά και κάθε άνδρας θα πλήρωνε κάπου κάπου το ποτό της κοπέλας του... αλλά όταν μαθαίνει ότι η κοπέλα του τον διάλεξε με.. οικονομικά κριτήρια, εε.. παθαίνει κάτι όσο νά'ναι! Αν εμείς όπως λες είμαστε τσιγκούνηδες, τότε είστε κι εσείς σύμφωνα με αυτά που λες.. Ισότητα δεν θέλατε; Φάτε την τώρα!

gt_gr
στις 16/2/2007
6
Απλα τελειο!

Μπραβο Μυρτουλα μου....
ετσι!

drytomos
στις 20/2/2007
7
διαβημα στο υπ. παιδειας

καλα τα λες στειλτο και στο υπ παιδειας,γιατι απο οτι ξερω ακομη και σημερα μαθαινουν στα παιδεια το γνωστο ασμα ηταν ενα μικρο καραβι που ηταν α α αταξιδευτο οε εοε.....,επισης να κανεις και μερικα σεμιναρια στης νεες μητερες αγοριων να μην κανουν τα ιδια λαθη με τις παλιες και φανταζομαι να καταλαβαινεις τη εννοω και για να μην μακρυγορησω γιατι ειναι πολλα αυτα που θελω να πω αν ψαχνεις για οικ.βοηθο να προτιμησεις ανδρα αλλα μην τον παρενοχλησεις σεξουαλικα γιατι ειναι ενας απλος πλην τιμιος εργαζομενος

MoonKnight
στις 21/2/2007
8
ονειρο

Καλημέρα και καλό μηνα. Ειληκρηνά δεν πιστεύω οτι μπορεί να υπαρξει αρμονία και ταυτιση αποψεων,
οχι μονο στην σχέσει αλλά ακόμα και στην φιλία.
Ισως διότη πιστεύω οτι οι ανθρωποι είναι ανταγωνιστικα οντα, και στην εποχή μας δεν ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα, αλλα και τις ιδιαιτερότητες των αλλων ανθρώπων.

galliko77
στις 2/3/2007
9

Εγω θελω να μου απαντησεισ σε κατι?Γιατι τελαιυταια εχει πιασει εσας τις γυναικες να θελετε να παντρευτειτε.

galliko77
στις 2/3/2007
10

Εγω θελω να μου απαντησεισ σε κατι?Γιατι τελαιυταια εχει πιασει εσας τις γυναικες να θελετε να παντρευτειτε.

Jester
στις 22/3/2007
11

Μπα,βασικα θεωρω τις κοπελες λιγοτερο συναισθηματικες απο τους αντρες.Ακομα και ο πιο σκληρος αντρας καποια στιγμη σπαει.Η γυναικες ειναι πιο ψυχρες στα αισθηματικα(απο την αποψη οτι στα ερωτικα ζητηματα υπερισχυει το λογικο και δεν περνουν κατακαρδα μια απογοητευση ή χωριζουν).

Alexandra_12
στις 28/3/2007
12
Πέστα μυρτώ!!!

Σε ευχαριστώ εκ μέρους του γυναικείου φύλου!!!Αααχ!!!!Να αγιάσει το στόμα σου χρυσή μου!!!!!Αν είχα τη δυνατότητα θα έβαζα το άρθρο σου εξώφυλλο των Κυριακάτικων εφημερίδων(αντι να δίνουν δώρο τσόντες,ας ανοίξουν τα μάτια των αντρών πιο επικοδομητικά!!!!)Και πάλι σε ευχαριστούμε ΟΛΕΣ!!!!
Φιλιά!!!

Acumen
στις 8/6/2007
13
χα χα χα

Μυρτω"Μας συγχωρείτε αλλά είμαστε επιλεκτικές. Ακόμα και αν ο σκοπός μας είναι κάποια στιγμή να κάνουμε οικογένεια αυτό δεν σημαίνει ότι θα την κάνουμε με τον οποιονδήποτε – άντρας να’ ναι και ότι να ‘ ναι. Και εμείς κάνουμε σχέσεις απλά για να έχουμε μια σχέση ή γιατί δεν έχουμε βρει κάτι καλύτερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ονειρευόμαστε νυφικά και κουφέτα για τον καθένα με τον οποίο είχαμε μια σχέση. Επίσης, τα πράγματα έχουν αλλάξει και για εμάς.
ΧΑΑΑΑΑ μας τα χαλας Μυρτω,για πες μας εσυ & οποια εχει αντηριση για :
1)ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ (ΣΥΧΡΟΝΕΣ) ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ Λ Α Θ Ο Σ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ,ΓΑΜΟ?ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ?????
2)ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΙ,
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ "ΨΑΧΝΟΥΝ" (Η ΚΑΙ "ΠΗΔ..ΝΕ") ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ?
3)ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΙ,
ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ
ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΗ........................
ΜERCEDES?
ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ,
ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΡΙΓΚΙΠΑ" ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΛΗΞΗΣ???????????????????
ΤΑ ΕΙΠΑ & ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΥΚ ΕΧΩ............................

alfaspider
στις 14/7/2007
14

ΧΑΧΑΧΑΧΑ, τελευταία γελάω με την ψυχή μου σε αυτές τις ιστοσελίδες.
Κορίτσι μου γιατί το μυαλό σας είναι πάντα τόσο ...ανάλαφρο;
Ομολογώ, περπατάτε σαν .. γάτες΄τίποτα δεν υπάρχει έξω από εσάς και γι' αυτό παρουσιάζεται τα πάντα όπως τα θέλετε όπως τα φαντασιώνεστε και τελικά όπως τα πιστεύετε. Είναι αληθινά όσα εσείς επιθυμήτε και γι' αυτό οφείλουν να ... παραμυθιαστούν και οι άντρες.

Όμως έχουν γνώσει .... οι φύλακες και σας περιμένουμε στην στροφή΄δηλαδή λέτε, λέτε και με τα λόγια σας γίνεστε διασκεδάστριές μας (βλ. υπηρέτες διασκεδαστές).
Αυτό, γιά να αντιληφθήτε ότι ποτέ με κανένα κοινωνικοοικονομικό καθεστώς δεν θα παραβιαστεί .... η φύση των πραγμάτων. Όμως σας συγχωρούμε διότι αντιλαμβανόμαστε ότι η συνεχής αυτή τάση σας στο επιθυμητό και όχι στο πραγματικό είναι μία αδυναμια της φύσης σας, συχνά ασυνείδητη. Δηλαδή ίσως δεν πρέπει να σας κατηγορούμε γιά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Διότι εμείς αναγνωρίζουμε ότι συχνά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας μπροστά στην ομορφιά. Η δική σας όμως είναι μία στείρα και πολεμική συμπεριφορά την οποία διακρίνουμε.
Στην υγεία σας λοιπόν ... χωρίς κακία, αλλά με δύναμη και κρίση γιά την ανδρική και γυναικεία αξιοπρέπεια και συνεργασία, μακριά από την φαντασιοπηξία και ..... την αντρομαχία.

kostasf-76
στις 31/7/2007
15
κριτική άποψη

Πιστεύω ότι έχεις δίκιο εν γένει, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ¨μάχη των φύλων". Νομίζω ότι τα δύο φύλα, προκαθορισμένα από τη μητέρα φύση, το Θεό ή, τέλος πάντων, τον όποιο δημιουργό τους, αλληλοσυμπληρώνονται στο δυαδισμό του φυσικού κόσμου (αρσενικό-θηλυκό). Το μόνο πρόβλημα είναι η κοινωνική δομή, η οποία κάθε φορά, δημιουργεί πρότυπα συμπεριφοράς στις γυναίκες και στους άντρες.

takanoola1985
στις 30/10/2007
16
πολι καλο

synexise na grafeis don't stop

Ms_cinderella
στις 25/12/2007
17
λολ

Κουραστηκα να βλεπω να ακουω να μιλαω να διαβαζω και να σκεφτομαι(lol).Να προσπαθω να καταλαβω αυτα που υποστηριζουνε οι μεν και οι δεν.Τα ιδια και τα ιδια λεμε μια ζωη...(lol)Αχ!Ελεος!
Βρε παιδια!Βαλτε καμμια ταινιουλα-κωμοδια να δειτε να γελασετε να ξεχαστειτε λιγο γιατι ετσι οπως εχουνε γινει οι σχεσεις των ανθρωπων σημερα ειναι για να θες να φουνταρεις η απ την Ακροπολη η τον Λυκαβητο...(lol)Ηρεμια παιδες ...Cool

Ms_cinderella
στις 25/12/2007
18
λολ

Κουραστηκα να βλεπω να ακουω να μιλαω να διαβαζω και να σκεφτομαι(lol).Να προσπαθω να καταλαβω αυτα που υποστηριζουνε οι μεν και οι δεν.Τα ιδια και τα ιδια λεμε μια ζωη...(lol)Αχ!Ελεος!
Βρε παιδια!Βαλτε καμμια ταινιουλα-κωμοδια να δειτε να γελασετε να ξεχαστειτε λιγο γιατι ετσι οπως εχουνε γινει οι σχεσεις των ανθρωπων σημερα ειναι για να θες να φουνταρεις η απ την Ακροπολη η τον Λυκαβητο...(lol)Ηρεμια παιδες ...Cool

Ms_cinderella
στις 25/12/2007
19
λολ

KOURASTHKA NA VLEPW NA AKOYW NA DIAVAZW....NA PROSPATHW NA KATALAVW TOUS MEN KAI TOUS DEN .TA IDIA KAI TA IDIA MIA ZWH...LOL(VRE PAIDIA...VALTE KAMMIA KWMODIA NA DEITE NA XEXASTEITE KAI LIGO GIATI ETSI OPWS GINANE OI SXESEIS TWN ANTHRWPWN EINAI GIA FOUNTO OLOI(LOL)

aloneandalone
στις 3/6/2008
20
Αυτογνωσία

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση του θέματος,και θα συμπλήρωνα ότι όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί ,γιατί άντρες και γυναίκες ,δε γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας ,ίσως οι συνθήκες δε μας το επιτρέπουν.Έχουμε την τάση να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον ,αντί να πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον.Είναι θέμα εγωισμού,ή εγωκεντρικότητας και ποιά είναι τα όρια τους ;Είναι θέμα αξιοπρέπειας ή ατομισμού;Είναι ζήτημα ποιός έχει το πάνω χέρι ή του προχωράμε μαζί;Τελικά άνδρες και γυναίκες κάνουμε σχέση με άλλον άνθρωπο ή παραμένουμε να έχουμε μια μόνιμη σχέση μόνο με τον εαυτό μας;

στις 5/2/2009
21

τελικά Μυρτό, το πρώτο άρθρο το έγραψες, έτσι για ξεκάρφωμα, να φανείς και καλά αντικειμενική, για να βγάλεις τα αποθημένα σου στο τέλος εναντίων των αντρών. Γιατί τέτοιο κόμπλεξ κατωτερότητας οι γυναίκες, τόσο μειονεκτικά να αισθάνεσται απέναντι στους άντρες; βρέστε τα λίγο με τον εαυτό σας, λίγη αυτοαποδοχή δεν βλάπτει. Ημαρτον πια!!!

στις 5/2/2009
22

Συμφωνώ μαζί σου σε πολλά πράγματα και αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι, αν εσείς οι γυναίκες θέλετε οι άντρες να είναι πιο ώριμοι πιο υπεύθυνοι και πάει λέγοντας, θα σου πω ότι από την κιλιά σας βγένουμε που μας φιλοξενούσε 9 μήνες, στην αγκαλίτσα σας μεγαλώνουμε και με τα λογάκια σας κυρίως τρέφεται το μυαλό μας. Ακούω πολύ συχνά να λέγεται από γυναίκες, ότι πίσω από ένα μεγάλο άντρα κρύβεται μια γυναίκα, μήπως ισχύει και το αντίστροφο; Πίσω από τα χάλια των αντρών κρύβονται αποτυχημένες μανάδες; Κοιτάτε λοιπόν αντί να κατηγορείται τους άντρες, να ωριμάσετε σαν άνθρωποι να μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας για να γίνεται σωστές μανάδες να βγαίνουν και σωστοί άντρες

tor28gre
στις 7/8/2009
23

Μπράβο Μυρτούλα δεν θα μπορούσες να το είχες θέσεις καλύτερα.

treliza
στις 14/10/2009
24
φοβερο!!!

pesta kopela mou na agiasei to stomataki sou...ola osa egrapses me ekfrazoune APOLYTA!!!!!!!!!!!!!

Isa1978
στις 2/12/2011
25

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο

Ιδιαίτερα οι τελευταίες 2 παράγραφοι ........

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή