Οι Γυναίκες είναι Μονογαμικές ;

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 13588 φορές
Με το μύθο της γυναικείας μονογαμικότητας έχουν γαλουχηθεί πολλές γενεές γυναικών.Όταν όμως γκρεμίζονται οι αναστολές και καταρρίπτονται τα ταμπού, αναδεικνύεται η πραγματική φύση της γυναίκας η οποία είναι πιο κοντά στο παραμύθι της Αμαζόνας παρά σε εκείνο της αφοσιωμένης πριγκίπισσας...

Το ψέμα...

Μια λανθασμένη πεποίθηση που έχει καλλιεργηθεί είναι ότι η γυναίκα έχει χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία και μειωμένα σεξουαλικά ένστικτα σε σχέση με τον άντρα, γεγονός που την καθιστά λιγότερο διαθέσιμη σε πολυγαμικές επιλογές. Όπως λέγεται συχνά, ο άντρας είναι «κυνηγός».

...και η αλήθεια

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές η γυναίκα, στο πλαίσιο ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης, δεν ενδιαφέρεται πολύ για το σεξ. Ενώ έχει έντονη επιθυμία στην αρχή της σχέσης ή όταν γνωρίζει έναν καινούργιο σύντροφο, μετά η επιθυμία της σιγά-σιγά μειώνεται. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια είναι πως δεν έχει όρεξη να κάνει έρωτα με τον σύζυγο της! Αντίθετα, φαντασιώνει συχνά ότι ερωτεύεται κάποιον άλλον ή ότι κάνει έρωτα με άλλους άντρες.

Προοριζόμαστε για έναν άντρα;

Το ερώτημα αυτό έχει απασχολήσει πολλούς; άντρες και γυναίκες, επί σειρά ετών. Έχει βέβαια γεννηθεί και έχει «επωάσει» στην πάροδο του χρόνου από γνωστές πεποιθήσεις και αντιλήψεις σχετικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα, οι οποίες υπηρέτησαν κυρίως κοινωνικές αναγκαιότητες.

Τι λένε οι βιολόγοι

Οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι γονιδιακά προγραμματισμένες ως δυνητικώς πολυγαμικές με σκοπό τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Η ύπαρξη πολλών εραστών αυξάνει την πιθανατότητα σύλληψης και δίνει τη δυνατότητα στο θηλυκό ωάριο να γονιμοποιηθεί από το καλύτερο σπερματοζωάριο.

Ο μύθος της μονογαμικότητας

Η μονογαμικότητα έχει στηριχθεί στην πεποίθηση ότι η γυναίκα ενδιαφέρεται για την προστασία και την ανατροφή των παιδιών της και βάζει σε δεύτερη θέση το σεξ. Στην πραγματικότητα δεν έχει μάθει ποτέ να αποδέχεται τη σεξουαλικότητα της και να θεωρεί τον έρωτα ως κάτι «καλό». Έτσι στρέφει το αποκλειστικό της ενδιαφέρον προς τα παιδιά και αφοσιώνεται στην ανατροφή τους.

Εξωσυζυγικές σχέσεις

Στοιχεία ερευνών αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αντρών και γυναικών έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και συχνές εναλλαγές συντρόφων. Οι γυναίκες δεν υστερούν σε αυτό, όμως χωρίζουν συχνότερα από τους άντρες με το πρόσχημα «θέλω να βρω τον εαυτό μου», ενώ στην πραγματικότητα η αφορμή είναι ένας άλλος άντρας. Παράξενες ισορροπίες σε πολυγαμικές επιλογές...

Νεότεροι εραστές

Η γυναίκα σε πολλά στάδια της ζωής της έχει έντονη ερωτική επιθυμία. Ένα τέτοιο στάδιο, για παράδειγμα, είναι εκείνο της εγκυμοσύνης. Επίσης όσο μεγαλώνει, λόγω συγκεκριμένων ορμονικών μεταβολών, αυξάνεται και η ερωτική της επιθυμία. Πολλές φορές βλέπουμε τις γυναίκες να κάνουν ερωτικές σχέσεις με νεότερους άντρες γιατί αυτοί μπορούν να αντεπεξέλθουν περισσότερο στην αυξημένη ερωτική τους διάθεση.
Της Αιμιλίας Σταθάκο
Με τη συνεργασία της Ειρήνης Τζελέπη,
Συμβουλευτικής ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας
Aποσπασμα από το περιοδικό FORMA


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 3.4 / 5 σε 53 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

laon-nik
στις 4/5/2007
1

Δηλαδη με λιγα λογια λετε
1.Οτι η γυναικα που ειναι πολυγαμικη εχει πιο υγιη σεξουαλικη ζωη και εκφραση.
2.Το γνωστο παραμυθι οτι ο αντρας ειναι ο κυνηγος
και η γυναικα θυμα και αθωα
3. οτι η γυναικα στο παρελθον δεν ειχε σεξουαλικοτητα
4. οτι μια γυναικα πολυγαμικη επειδη το κανει με πολλους θα κανει το τελειο παιδι
5. οτι επειδη το κανουν ολοι ας το κανουμε και εμεις
6.ναι ναι 70αρες με εικοσαρηδες πενηνταρηδεςμε δεκαπενταχρονα ο παλιμπαιδισμος σε ολο του το μεγαλειο.
εσεις ειστε πραγματικα επιστημονες που βοηθανε τους ανθρωπους να γινουν καλυτεροι . βοηθατε επισης και τις οικογενειες να διατηρηθουν και να αποχτησουν ισχυρους δεσμους.
ετσι θα φτιαξουμε την ιδανικη κοινωνια.ΡΕ ΔΕ ΜΠΑΤΕ ΝΑ ........

blossom
στις 4/5/2007
2
Αίσχος

Ένας όμορφος κόσμος πολυγαμικά πλασμένος.
Όλη η γη ένα μεγάλο κρεβάτι.

Ioannikios
στις 5/5/2007
3
˜βριδγε ψονστρυψτορ˜

στην Ιστορία ~οι θηλυκές ενσωμάτωσαν τον οίστρο,[ψυχοσωματική δομή του υπέρφυλου ατόμου /πολίτη] με αποτέλεσμα οι αρσενικοί να παραφέρονται {και ολίγοι _φαίνονται…}…ξανά![?}.

Αυτό, θεωρώ ~ότι θα παραμείνει αναλλοίωτο!
~η σχέση ή έστω ο γάμος είναι ο εκδημοκρατισμός της δόμησης.
Κάποιος οφείλει να παραφέρεται για να υπάρχει επανασύ>νδ>εση…
Σε όλα τα δίπολα παρατηρείται συνεχώς η εναλλαγή του σθένους.

Το απαντημένο ~προσφάτως, ερώτημα {πώς διατηρείται το αρχικό συναίσθημα ,ανεξάρτητα απ’ την πολικότητα του σθένους, αλλά και ως μονοδρομική κοινή αναγκαιότητα[?]}, βρίσκεται κάπου σκιαγραφημένο στις δομές του www.cpf.gr.

k0stas62
στις 7/5/2007
4
Συμφωνω

Θα συμφωνήσω απόλυτα με laon-nik.
Έτσι θα κτίσουμε τις κοινωνίες μας?
ΕΥΓΕ... ΖΗΤΩ...

k0stas62
στις 7/5/2007
5

ΜΥΘΟΙ που τους πλάθουν οι "Αμαζόνες", για να μην κατηγορηθούν σαν Π......ς.
Από τους άντρες, με το τέλος μιάς σχέσης, δεν ακούς πολλά σχόλια.
Το αντίθετο όμως συμβαίνει με τα θηλυκά.
Δεν θα ήθελα ποτέ η γυναίκα μου, & ας μου έκανε τον ΑΡΙΣΤΟ ΥΙΟ, να ανήκε σ' αυτή την κατηγορία.

faion
στις 9/5/2007
6

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ?ΜΟΥ ΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙ?

depression
στις 20/5/2007
7
Το ξαναξύπνημα της ερωτικής διάθεσης

Όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες τα παιδιά τους η προτεραιότητά τους δεν είναι το σεξ. Μετά όμως ξυπνά και πάλι η ερωτική τους επιθυμία και μπορεί να αναζητήσουν εραστή εκτός γάμου, αν ο σύζυγος δεν μπορεί να... ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τους!

laon-nik
στις 21/5/2007
8

πολυ εξυπνο κειμενακι αλλα σε προδωσε το "να..."
αμα ο συζυγος δεν μπορει να ανταπεξελθει στις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ τους, ας τον χωρισουν
ποιο το προβλημα

στις 24/5/2007
9
Ενδιαφερον

Θεωρώ ότι το θέμα τίθεται σε μια ενδιαφέρουσα διάσταση, η οποία πρέπει να προβληματίσει κυρίως τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Στην λογική μου, δεν χωρά ανδρική πολυγαμία και γυναικεία μονογαμία. Παράλληλα, αυτή η εικόνα τις συζύγου που περιμένει τον σύντροφό της να γυρίσει από τα νυχτοπερπατήματα, με την λογική ότι, όπου και να πάει σε μένα θα γυρίσει, με θλίβει. Αυτά...

ladopondikas
στις 17/6/2007
10

Κυριοι το αθρο γραφτηκε απο 2 γυναικες. Τι περιμενατε?

στις 17/6/2007
11

Κυριοι το αθρο γραφτηκε απο 2 γυναικες. Τι περιμενατε?

nikilaos
στις 26/6/2007
12
ολα καλα

συμφωνο με τα παραπανω αρθρα,κ θελω να πω οτι η ζηλια των αντρων κ η ακαλιεργητη ανασφαλεια τους ,λογο της μυικης τους δυναμης εφτιαξαν απαραδεκτους νομος κατα της ψυχολογιας της γυναικας για τους προ λογους

golfo
στις 19/7/2007
13

Καλά ακόμη οι άντρες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Σύμφωνα με αυτούς όσες γυναίκες θέλουν νάχουν σεξουαλική ζωή είναι...

Ekptotos-Aggelos
στις 30/7/2007
14
για δες!!

Κύριοι...
στην κοινή ζωή με την γυναίκα 2 πράγματα μας σώζουν α) Μην μιλάτε πολύ
β) ρίξτε και κανά χαστούκι. Δεν πειράζει ..

chris4x4
στις 22/9/2007
15
ερωτικος

η ευτυχια ερχετε με την ορμονικη-σεξουαλικη ηρεμια. συμφωνω σε μεγαλο βαθμο, αλλωστε ποτε η γυναι κα στην ιστορια ηταν μονογαμικη; σε υποαναπτυκτες χωρες κ καθεστωτα μονο. οχι στη καταπιεση, μονο μη καβαλησετε τα καλαμια...

chris4x4
στις 22/9/2007
16
ερωτικος

η ευτυχια ερχετε με την ορμονικη-σεξουαλικη ηρεμια. συμφωνω σε μεγαλο βαθμο, αλλωστε ποτε η γυναι κα στην ιστορια ηταν μονογαμικη; σε υποαναπτυκτες χωρες κ καθεστωτα μονο. οχι στη καταπιεση, μονο μη καβαλησετε τα καλαμια...

melodicgino
στις 25/11/2007
17
ψαξτε περισσότερο !

η γυναίκα την παλαιά εποχή δημιουργησε τον γάμο για να μαντρώσει τον άντρα και να εξασφαλίσει την ζωή για τη ίδια και τα παιδιά της και τώρα η ίδια γκρέμισε τον γάμο και ......... αυτά πληρώνονται σε 20-30 χρόναι απο σήμερα με ψυχιατρεία αλλά όταν θα έρθει εκείνη η ώρα ποιός θα θυμηθεί τι γίνεται σήμερα... και με ποιόν σκοπό.... (αυτά γενικώς)

Klokas
στις 11/1/2008
18
Πολυγαμική και η γυναίκα...

Και η γυναίκα είναι πολυγαμική όσο και ο άντρας. Άλλο άν η κοινωνία μας έθεσε ένα σωρό ταμπού στη γυναίκα σε θέματα σεξ που της καταπιέζουν τις σεξουαλικές ορμές της. Τα κινήματα σεξουαλικής απελευθέρωσης θέτουν τη γυναίκα στην ίδια ακριβώς μοίρα με τον άντρα σε θέματα σεξ.

humorous5
στις 19/6/2008
19
Απορία...

Από την εμπειρία μου (και.. εμπειρίες), νομίζω πως δεν είναι εύκολο να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα για τη πολυγαμικότητα ή μη αντρών και γυναικών. Οι παράγοντες που εμπλέκονται σε τέτοια θέματα είναι πάρα πολλοί. Όμως ο κυριότερος νομίζω, είναι οι ορμόνες. Αυτές καθορίζουν τις τάσεις και την ένταση στις σεξουαλικές επιθυμίες. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι άντρες και γυναίκες έχουν στο ίδιο ποσοστό πολυγαμικές τάσεις. Αν ήταν έτσι κάθε μέρα θα αλλάζαμε (και θα ανταλλάζαμε) ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ερωτικούς συντρόφους! Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι οι άντρες δρουν κυρίως σαρκικά, ενώ οι γυναίκες συναισθηματικά. Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι και οι γυναίκες έχουν τις ιδιες σαρκικές επιθυμίες με τους άντρες τότε θα βλέπαμε ακόμα και δημοσίως καθημερινά ... ζευγαρώματα! Αναμφίβολα ένα ποσοστό γυναικών έχει σε υψηλό επίπεδο τις ορμόνες τους... και αυτές λειτουργούν όπως και οι άντρες...σαρκικά περισσότερο παρά συναισθηματικά.

louis-1985
στις 16/9/2008
20
ορεα

eisai

papailiana1978
στις 20/11/2008
21
Καλησπερα σε ολους...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,
ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΑΤΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ? ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ

Vasot
στις 5/5/2009
22
Οι γυναικες ειναι μονογαμικα οντα...Εδω σκαμε στα γελια

Απο τα τελευταια στατιστικα απιστιας και διαζυγιων ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο μονογαμικες...

O tempora o mores!

gatoulina28
στις 14/6/2010
23

ΔΕΝ ειναι ολοι οι άνθρωποι Ιδιοι! Απλά υπάρχουν κάποια κοινά για γεννητικούς λόγους ή απλα χαρακτήρα!
Εμένα π.χ κανένας απο τους πρόην μου δεν έμοιαζε με τον επόμενο!

gatoulina28
στις 14/6/2010
24

ΔΕΝ ειναι ολοι οι άνθρωποι Ιδιοι! Απλά υπάρχουν κάποια κοινά για γεννητικούς λόγους ή απλα χαρακτήρα!
Εμένα π.χ κανένας απο τους πρόην μου δεν έμοιαζε με τον επόμενο!

gatoulina28
στις 14/6/2010
25

ΔΕΝ ειναι ολοι οι άνθρωποι Ιδιοι! Απλά υπάρχουν κάποια κοινά για γεννητικούς λόγους ή απλα χαρακτήρα!
Εμένα π.χ κανένας απο τους πρόην μου δεν έμοιαζε με τον επόμενο!

gatoulina28
στις 14/6/2010
26

ΔΕΝ ειναι ολοι οι άνθρωποι Ιδιοι! Απλά υπάρχουν κάποια κοινά για γεννητικούς λόγους ή απλα χαρακτήρα!
Εμένα π.χ κανένας απο τους πρόην μου δεν έμοιαζε με τον επόμενο!

loushian1984
στις 26/8/2015
27

AN THELEIS NA EISAI ME KAPOION NA KANEIS TA PANTA GIA NA EISAI. OLLA TA ALLA EINAI MALAKEIES

lionqqq
στις 26/10/2017
28

Hellloooo

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή