Προσωπικά μηνύματα! Τα πρέπει και τα μη!

Από: Sxeseis_Dating | Διαβάστηκε 6306 φορές
Ακόμα κι αν έχετε φτιάξει ένα τέλειο προφίλ και έχετε βάλει την καλύτερη σας φωτογραφία η πρώτη επαφή είναι πολύ σημαντική για μια γνωριμία μέσω διαδικτύου. Το μήνυμα που θα γράψετε για να προσεγγίσετε ένα άλλο άτομο ή η απάντηση που θα δώσετε σε ένα δικό του μήνυμα μπορούν να καταστρέψουν ή να απογειώσουν αυτή την επαφή! Πως μπορείτε να κάνετε τα προσωπικά μηνύματα να δουλεύουν υπέρ σας και να δημιουργούν μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση; Ελάτε να δούμε τα «πρέπει» και τα «μη» στην γραπτή σας επικοινωνία!
Σκεφτείτε τι θα γράψετε!

Εάν δεν έχετε τρομερή ευχέρεια στον γραπτό λόγο, διαβάστε και ξαναδιαβάστε το μήνυμα που ετοιμάζεστε να στείλετε! Βγάζει νόημα; Λεει πραγματικά αυτό που θα θέλατε να εκφράσετε στο άτομο που απευθύνεται; Τα πρόχειρα και ασύντακτα μηνύματα συνήθως δεν έχουν ανταπόκριση και δεν κάνουν καλή εντύπωση στους παραλήπτες.
Ελέγξτε την ορθογραφία!

Όσο και αν σας φαίνετε περίεργο ένα ανορθόγραφο μήνυμα κάνει πολύ κακή εντύπωση στον παραλήπτη. Σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο μορφωμένοι και λιγότερο έξυπνοι και δεν θα το θέλατε αυτό αφού προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια κατάσταση! Τα προσεγμένα μηνύματα δείχνουν σοβαρότητα στην επικοινωνία σας!
Προσωποποιήστε το μήνυμα σας!

Οι παραλήπτες των μηνυμάτων σας δεν είναι χαζοί για αυτό μην υποτιμάτε την νοημοσύνη τους στέλλοντας ένα μήνυμα Copy – paste! Θα το καταλάβουν και δεν θα σας απαντήσουν ποτέ. Ο παραλήπτης του μηνύματος σας , για να ενδιαφερθεί και να ανταποκριθεί θα πρέπει να καταλάβει ότι ενδιαφερθήκατε πραγματικά για το προφίλ του και όχι ότι στέλνετε μαζικά mail απλά και μόνο για να έχετε πιθανότητες να λάβετε μια απάντηση από οποιονδήποτε. Αναφέρετε κάτι από το προφίλ του μέλους το οποίο θέλετε να προσεγγίσετε , ρωτήστε το κάτι περισσότερο για τον εαυτό του , πείτε του τι σας τράβηξε την προσοχή στο προφίλ του και τότε θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες να λάβετε απαντήσεις!
Γράψτε περισσότερο από μια γραμμή!

Μηνύματα του τύπου «Μου άρεσε το προφίλ σου πάρε το κινητό μου....» , « Μου άρεσε η φωτογραφία σου , πάρε το mail μου...» , συνήθως καταλήγουν στα διαγραμμένα μηνύματα του παραλήπτη! Γιατί; Γιατί πολύ απλά με αυτά τα μηνύματα δεν μπορείτε να κερδίσετε την προσοχή κανενός μιας και δεν αναφέρετε τίποτα για τον εαυτό σας και δείχνετε ότι βαριέστε να ασχοληθείτε! Γράψτε κάτι όμορφο και ενδιαφέρον με μια δόση εξυπνάδας και σίγουρα θα τραβήξετε την προσοχή του παραλήπτη...
Κάντε χιούμορ!

Τα μηνύματα με χιούμορ πάντα λαμβάνουν απαντήσεις γιατί όλοι τα προσέχουν και τα απολαμβάνουν.
Μην γράφετε ξανά και ξανά σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν! Εάν ένα άτομο δεν ανταποκρίθηκε στο μήνυμα σας μάλλον δεν ενδιαφέρεται. Προσπαθήστε να το προσεγγίσετε με κάποιον άλλο τρόπο , εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά , αλλά σε καμία περίπτωση μη στέλλετε και ξαναστέλλετε μηνύματα που δεν λαμβάνουν ανταπόκριση. Δίνετε την εντύπωση ότι είστε απελπισμένοι !
Μην ζητάτε προσωπικά στοιχεία από το πρώτο μήνυμα!

Ο καθένας έχει τον δικό του χρόνο για να εξοικειωθεί και να πει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Δώστε αυτό το χρόνο στους άλλους και μη γίνεστε πιστικοί από το πρώτο μήνυμα. Μηνύματα που ζητούν προσωπικά στοιχεία συνήθως αγνοούνται!

Μην γράφετε για τις προηγούμενες σας σχέσεις στο πρώτο μήνυμα!

Δίνετε την εντύπωση ότι δεν έχετε ξεπεράσει την προηγούμενη σας σχέση και ότι ψάχνετε για κάποιο άτομο να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το παρελθόν. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να έχουν επαφές με άτομα που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν τους!

Μην χρησιμοποιείτε το σεξ σαν τρόπο πρώτης επαφής!

... εκτός εάν απευθύνεστε σε άτομα που στο προφίλ τους αναζητούν το σεξ. Πολλά άτομα θα σας αγνοήσουν μιας και ψάχνουν για μια σχέση και όχι για σεξ. Εξάλλου , πιθανά σχόλια που μπορεί να κάνετε πιθανό να φανούν προσβλητικά και άκρως αποθαρρυντικά για τον παραλήπτη του μηνύματος σας...και τότε δεν θα λάβετε απαντήσεις!
Μην γράφετε μυθιστόρημα!

Τα πολύ μεγάλα μηνύματα δεν διαβάζονται από κανένα! Το σωστό μέγεθος ενός μηνύματος για πρώτη επαφή είναι μια παράγραφος των 5- 6 γραμμών. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό θα καταλήξει στα διαγραμμένα!
Μην ξεκινάτε τα μηνύματα σας με εκφράσεις του τύπου « Δεν περιμένω να βρω από το ίντερνετ μια γνωριμία....» ! Τότε μην περιμένετε να λάβετε και απαντήσεις! Με αυτό τον τρόπο υποτιμάτε τους παραλήπτες του μηνύματος σας γιατί τους λετε ξεκάθαρα ότι δεν περιμένετε να είναι άτομα που αξίζουν τον κόπο , ενώ παράλληλα υποτιμάτε και τον εαυτό σας γιατί φαίνεστε ότι προσπαθείτε να κάνετε κάτι στο οποίο δεν πιστεύετε : μια γνωριμία από το ίντερνετ!
Μην ζητάτε και μην δίνετε τηλέφωνα διευθύνσεις ή επίθετα από το πρώτο μήνυμα!

Για ακόμα μια φορά μια τέτοια συμπεριφορά θα αποθαρρύνει τους άλλους από το να σας απαντήσουν. Δώστε χρόνο και εάν η πρώτη επαφή έχει και συνέχεια , τότε δώστε ή ζητήστε προσωπικά στοιχεία!
Οι γνωριμίες μέσω ίντερνετ χρειάζονται μια προσπάθεια από πλευράς σας! Μην περιμένετε σε καμία περίπτωση ότι με ένα πρόχειρο μήνυμα θα καταφέρετε να κάνετε γνωριμίες. Θα πρέπει να κάνετε το μήνυμα σας ξεχωριστό και έξυπνο για να τραβήξει έτσι την προσοχή. Εκφραστείτε θετικά για τον εαυτό σας , γράψτε ένα μήνυμα με κέφι και ενθουσιασμό και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε την ανταπόκριση που περιμένετε! Καλή επιτυχία!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.4 / 5 σε 40 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

VANATH
στις 26/9/2007
1

Δοκιμαστικό μήνυμα για γνωριμία με γυναίκα

evanmpel
στις 19/4/2008
2
Πολύ καλό και ενδιαφέρον

Χρήσιμες οδηγίες για κάθε χρήστη των προσωπικών μηνυμάτων

THESSALONIKI-GR
στις 23/6/2008
3
τι να κανω

γεια σας!

mpiad
στις 15/1/2010
4

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕΣΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ.

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή