Κάτι λείπει από τη ζωή σου;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 18828 φορές
Πόσες φορές το έχουμε πει; Και πόσες άλλες το έχουμε ακούσει;
- Κάτι λείπει από τη ζωή μου και δεν είμαι ευτυχισμένος / ευτυχισμένη!
Συνήθως , δεν ξέρουμε τι είναι αυτό το «κάτι» που λείπει από τη ζωή μας και ευχόμαστε να το γνωρίζαμε. Άλλες φορές πάλι, πιστεύουμε ότι αυτό που μας λείπει και μας κάνει δυστυχισμένους είναι μια σχέση ,η κατάλληλη δουλειά ,οι φίλοι ή χιλιάδες άλλα πράγματα που μπορεί να είναι είτε υλικά αγαθά είτε άλλες εσωτερικές ανάγκες για επικοινωνία, αγάπη , κατανόηση, αυτοπεποίθηση κλπ.

Συνήθως ,η σκέψη αυτή του ανικανοποίητου μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η ζωή μας είναι άδεια, βαρετή και δεν έχει σκοπό. Δυστυχώς, προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα, να καλύψουμε αυτή την ανεπάρκεια με τον υπερκαταναλωτισμό, το φαγητό και άλλες καταχρήσεις που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν σε ακόμα πιο δύσκολα μονοπάτια από αυτό στο οποίο ήδη βαδίζουμε. Το ανικανοποίητο της ζωής μας οδηγεί στο να παίρνουμε ρίσκα τα οποία δεν δίνουν λύση στα προβλήματα μας , όπως π.χ την δημιουργία μιας εξωσυζυγικής σχέσης ή στην ανάληψη εξόδων πέραν των δυνατοτήτων μας, όπως π.χ την αγορά ενός πολύ ακριβού αυτοκινήτου ή σπιτιού. Πιστεύουμε ότι με τον πειραματισμό και ζώντας επικίνδυνα και αλόγιστα, ότι τελικά θα ανακαλύψουμε το μυστικό της ευτυχίας και θα αποδράσουμε από τα τετριμμένα που δεν μας ικανοποιούν. Κάνουμε όμως μεγάλο λάθος. Το τραγικό, είναι ότι ακόμα και αν πάρουμε επιπόλαια ρίσκα και εάν γεμίσουμε την ζωή μας με άχρηστα αγαθά τελικά θα συνειδητοποιήσουμε ότι το κενό μέσα στην ψυχή μας θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Μπαίνουμε σε αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς που μας κάνει να ψάχνουμε όλο και πιο πολύ , να ζητάμε όλο και πιο πολλά και να νιώθουμε συνεχώς πιο μόνοι, πιο μπερδεμένοι και πιο ανικανοποίητοι.

Γιατί μας λείπει κάτι από τη ζωή μας; Και τι είναι αυτό το κάτι που μας λείπει τελικά; Για να νιώθουμε τόσο ανικανοποίητοι σημαίνει ότι έχουμε χάσει επαφή με όλα αυτά που υπάρχουν ήδη στη ζωή μας και που κάποτε μας χάριζαν ευτυχία, έχουμε χάσει επαφή με τις αξίες μας και τους ανθρώπους που ομόρφαιναν τη ζωή μας με την παρουσία και τα λόγια τους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες ομόρφαιναν τη ζωή μας και της χάριζαν ισορροπία και πληρότητα. Από τη στιγμή που οι παράγοντες αυτοί δεν υπάρχουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο, τότε η ζωή μας φαίνεται άδεια και προσπαθούμε να την γεμίσουμε με υποκατάστατα ευτυχίας που πιθανό να μας κάνουν να αισθανθούμε τα ίδια συναισθήματα χαρά και πληρότητας.

Όλα αυτά που δίνουν νόημα στην ζωή μας και την μετατρέπουν από μια καθημερινή ρουτίνα επιβίωσης σε έναν παράδεισο ευτυχίας γεμάτο περιπέτεια, βρίσκονται κρυμμένα βαθιά μέσα μας , πλακωμένα από την σκόνη και τα σκουπίδια που οι δυσκολίες και οι αρνητικές μας σκέψεις έφεραν στην ψυχή μας. Αντί λοιπόν να ψάχνουμε απελπισμένα να βρούμε καινούργιες πηγές ευτυχίας , γιατί δεν ψάχνουμε πρώτα βαθιά μέσα στη ψυχή μας; Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και να αναλογιστούμε τι ήταν αυτό που μας έκανε ευτυχισμένους στο παρελθόν; Τι ήταν αυτό που μας γέμιζε με ενθουσιασμό; Τι ήταν αυτό που μας ανέβαζε το ηθικό και μας έδινε την δύναμη να κάνουμε τα πάντα; Ποιο ήταν το μυστικό της ευτυχίας μας όταν νιώθαμε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή μας;

Αν μας λείπουν αγαπημένοι άνθρωποι, τότε ας κάνουμε το πρώτο βήμα για να τους επαναφέρουμε στην ζωή μας. Δεν είναι δύσκολο , απλά πρέπει να ξεπεράσουμε τις όποιες ανασφάλειες μας ή τον εγωισμό μας και να πούμε :
- Σε χρειάζομαι στην ζωή μου, μου λείπεις , η παρουσία σου μου κάνει καλό.

Αν μας λείπουν κάποιες αγαπημένες ασχολίες που μας έκαναν να χαλαρώνουμε ή να νιώθουμε δημιουργικοί, τότε ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τον χρόνο μέσα στην καθημερινότητα μας και να τον αφιερώσουμε σε αυτά που αγαπάμε. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε αυτό το χόμπι ; Να γυμναστούμε; Να ζωγραφίσουμε και να γράψουμε; Να περπατήσουμε στο αγαπημένο μας δάσος ή να φτιάξουμε εκείνη την κατασκευή που είναι χρόνια τώρα παρατημένη στην αποθήκη;

Αν έχουμε χάσει τον εαυτό μας μέσα στην δίνη της πραγματικότητας και μέσα στην ωμότητα της ζωής και των προβλημάτων της , μήπως ήρθε η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε ποιοι είμαστε; Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλουμε ένα φρένο στην άσκοπη περιφορά μας σε αυτό τον κόσμο και να θέσουμε στόχους για τον εαυτό μας, για την δουλειά μας και για την οικογένεια μας; Μήπως πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά το παιδί και τον έφηβο μέσα μας που αντιμετώπιζε τα πάντα σαν μια μεγάλη πρόκληση και όχι σαν μια βαρετή υποχρέωση που πρέπει να φέρει εις πέρας;

Η ικανοποίηση και η ολοκλήρωση στην ζωή μας δεν προκύπτουν από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από εμάς τους ίδιους και από τον τρόπο με τον οποίο εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα γύρω μας.

Αν σας λείπει η αγάπη , φέρτε την αγάπη στην ζωή σας αφού πρώτα όμως μάθετε να την χαρίζετε απλόχερα. Αν σας λείπει η αισιοδοξία , ονειρευτείτε αυτή τη στιγμή τα πιο όμορφα όνειρα για το μέλλον σας και κυνηγήστε τα για να μην μείνουν μόνο όνειρα. Αν σας λείπει το ενδιαφέρον, δημιουργείστε ενδιαφέροντα και ασχοληθείτε με ότι αγαπάτε και με ότι σας εκφράζει για να έχετε χιλιάδες λόγους να ενδιαφέρεστε. Αν σας λείπει η επικοινωνία, βγείτε από το καβούκι ασφαλείας σας και απλώστε το χέρι σας στους ανθρώπους – πραγματικά θα εκπλαγείτε με το πόσοι άνθρωποι θα αντεπεξέλθουν στο κάλεσμα σας.

Όταν νιώθετε εξαντλημένοι, όταν νιώθετε μόνοι, ανικανοποίητοι, άδειοι, απογοητευμένοι, μην τα παρατάτε. Μην αφήνεστε έρμαιο στη μοίρα σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να μαζέψετε όλες σας τις δυνάμεις, να πατήσετε στα πόδια σας, να πολεμήσετε για την ευτυχία σας, να αποδείξετε ότι η ζωή σας είναι γεμάτη! Είστε αυτόφωτοι. Δεν σας λείπει τίποτα για να γεμίσετε την ζωή σας με ομορφιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το συνειδητοποιήσετε….


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 132 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

alexis1967
στις 6/9/2007
1
ονειροπολο θεμα

ακροβατισμος πανω σε ενα σχι

alexis1967
στις 6/9/2007
2
ονειροπολο θεμα

ακροβατισμος πανω σε ενα σχοινι οχι καλα τεντωμενο το ολο θεμα

TINA45
στις 10/9/2007
3

Όταν νιώθετε εξαντλημένοι, όταν νιώθετε μόνοι, ανικανοποίητοι, άδειοι, απογοητευμένοι, μην τα παρατάτε.
-----------------------------------------------------------------
Δεν ειναι ευκολω,αλλα ουτε ακατορθωτο,αρκει να μην σε εχει παρει απο κατω.

star50
στις 11/9/2007
4

Θερμα συγχαρητηρια,πολυ ωραια δοσμενο και δομημενο.Πολυ πραγματικο,με εκφραζει απολυτα.

danis1981
στις 23/9/2007
5

sethc
στις 24/9/2007
6

Θα ελεγα πως πολλες φορες αυτο που κανει την ζωη μας βαρετη ειναι το πως αφηνουμε τους γυρω μας να μας τραβανε στιν ρουτινα τους.Και στη ζωη που ζουμε υπαρχουν τοσα πολλα διαφορετικα πραγματα να κανουμε.

zmm5280
στις 25/9/2007
7

συγχαρητηρια,πολυ καλο και πολυ πραγματικο,με εκφραζει απολυτα.

LIFEANDLOVE
στις 26/9/2007
8

πολυ ομορφο και πολυ καλο... ειναι αυτο που χρειαζομαστε ολοι μας...να κοιταζουμε μπροστα

summerain
στις 26/9/2007
9

Καλημέρα Μυρτώ,
Καταρχήν να συστηθώ, με λένε Αποστόλη είμαι 37χρ, και θέλω να σου πώ πόσο πολύ δίκιο έχεις γι΄΄α όλα τα παραπάνω.Όλα, μα όλα αυτά που γράφεις με αντιπροσωπεύουν 100%, και δεν βλέπω να υπάρχει λύση σε αυτό μου το πρόβλημα.Κάνω συνεχώς προσπάθειες για να μπορέσω να βρώ μία λύση, αλλά μάταια.Τι να κάνω?????είμαι απελπισμένος , και απίστευτα μόνος.Τι να κάνω?????
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Black-Beauty
στις 8/10/2007
10

'' Αν μας λείπουν αγαπημένοι άνθρωποι, τότε ας κάνουμε το πρώτο βήμα για να τους επαναφέρουμε στην ζωή μας. Δεν είναι δύσκολο , απλά πρέπει να ξεπεράσουμε τις όποιες ανασφάλειες μας ή τον εγωισμό μας και να πούμε :
- Σε χρειάζομαι στην ζωή μου, μου λείπεις , η παρουσία σου μου κάνει καλό.''

Τι κάνουμε όμως όταν αυτό το αγαπημένο πρόσωπο που σου λείπει απο τη ζωή σου
έχει φύγει για πάντα απο αυτή τη ζωή και δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να τον ξανα δείς και ακούσεις??? Τι κάνουμε όταν λόγω αυτού του γεγονότος έχεις χάσει κάθε ελπίδα,αισιοδοξία και νόημα της ζωής σου και απλά περνάνε οι μέρες, οι μήνες έτσι για να περνάνε, γιάτι όλα μέσα σου είναι μαύρα και δεν έχεις τη διάθεση να περιμένεις η να κάνεις τίποτα.....
Μπορεί κάποιος να μου πει τι κάνουμε όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο???????

Nancy_18v
στις 13/10/2007
11
Ομως...

Εχεις απολυτο δικιο...Το κενο ποτ νιωθουμε στην ζωη μας προερχεται απο το κενο που υπαρχει στην ψυχη μας...Ομως, οταν αυτο προερχεται απο την απωλεια ανθρωπων πολυ σημαντικων και την απομακρυνση αλλων?Τοτε, πως μπορουμε να το διορθωσουμε, οταν για να γινει αυτο πρεπει να ξεπερασουμε τα ορια του εαυτου μας και - ισως - να γελοιοποιηθουμε ή να μη βρουμε ανταποκριση??Αυτο δεν ειναι που ολοι φοβουνται?Κι εγω αυτο ειναι που δεν τολμαω...Να μιλησω στα ατομα αυτα, απο τη στιγμη που εχουμε απομακρυνθει κι εχουν μια διαφορετικη ζωη πλεον- εγω που κολλαω...??????

veil_nebula
στις 18/10/2007
12
Συγχαρητηρια

για τη μεγαλη αληθεια:
"...Όλα αυτά που δίνουν .....βαθιά μέσα στη ψυχή μας;"

SadnessS
στις 26/10/2007
13

Παρα πολύ σωστά όλα όσα γράφεις Μυρτώ, πρωτα πρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτο μας για να νιώσουμε κάποια στιγμή γαλήνη κι ευτυχία στη ζωή μας.

tourbaki
στις 26/10/2007
14

γεια σου Μυρτω,
μου αρεσουν τα αρθρα σου γιατι καταφερνεις να προσεγγισεις την ουσια του θεματος. Η ενδοσκοπηση βοηθαει αν και πολλες φορες ποναει. Πιστευω πως ενας σημαντικος λογος για τον οποιο κρυβουμε τα συναισθηματα μας ειναι οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι αδιαφορουν στην καλυτερη περιπτωση και στην χειροτερη προσπαθουν να εκμεταλευτουν την οποιαδηποτε ''αδυναμια''. Ζουμε σε μια κοινωνια οπου οι αξιες εχουν λιγοστεψει κατα πολυ και οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι περισσοτερο "δημοσιες σχεσεις".
Δεν πιστευω πως οσο πιο δυσκολα ειναι τα πραγματα τοσο περισσοτερη και η δυναμη που αντλουμε. Πολλες φορες τσακιζεται κανεις απο τις πολλες δυσκολιες και πρεπει να καταβαλει δυναμη για να ανταπεξελθει, και παλι απο την αρχη. Οι αντοχες λιγοστευουν. Χαιρομαι παντως που εχω την δυνατοτητα να συμμετεχω στις συζητησεις.

marialex
στις 27/11/2007
15

πολύ καλό το άρθρο αλλά πως να απλώσεις το χέρι σε κάποιον που σε έχει πληγώσει τόσο πολύ, το ξέρει και ο ίδιος αλλά δεν κάνει τίποτα για να σώσει την κατάσταση...απλά παραμένει εκεί και νομίζει ότι και μόνο η παρουσία του φτάνει.πώς να του απλώσω το χέρι;θα ήθελα αλλά δεν μπορώ

marialex
στις 27/11/2007
16

πολύ καλό το άρθρο αλλά πως να απλώσεις το χέρι σε κάποιον που σε έχει πληγώσει τόσο πολύ, το ξέρει και ο ίδιος αλλά δεν κάνει τίποτα για να σώσει την κατάσταση...απλά παραμένει εκεί και νομίζει ότι και μόνο η παρουσία του φτάνει.πώς να του απλώσω το χέρι;θα ήθελα αλλά δεν μπορώ

sakissas
στις 10/12/2007
17
Πολυ καλο και πολυ αλυθινο

ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ Δεν ξερω αν ασχολεισαι
με την ψυχολογια παντοσ εχεισ πιασει το νοημα
( καποιοσ ανορθωγραφοσ )

aleomai
στις 11/12/2007
18

τα πράματα είναι τόσο μα τόσο απλά, τελικά.
Ολα τα πράματα, όλες τις ώρες με όλες τις παραμέτρους.

Το σκατομυαλό μας όμως, τα μπερδεύει και τα κουβαριάζει και χανόμαστε και φτου κι απο την αρχή.

Αν δεν ήταν έτσι όμως, θα είχε καθόλου πλάκα άραγε;
Θα εξελισσόμασταν;

στις 27/12/2007
19
OK, κάτι λείπει

Μπορείτε να κόψετε το "θέλω το ένα", "ΘΕΛΩ το άλλο" από τις κεντρικές σελίδες;

στις 11/1/2008
20

το κειμενο εχει απολυτες αληθειες......εκφραζει κι εμενα κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο...αρχισα να νιωθω ετσι απο τοτε που εχασα σημαντικους φιλους....την εφερα την ζωη μου πανω κατω και βεβαια μαλλον τα σκατωσα......

στις 11/1/2008
21

το κειμενο εχει απολυτες αληθειες......εκφραζει κι εμενα κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο...αρχισα να νιωθω ετσι απο τοτε που εχασα σημαντικους φιλους....την εφερα την ζωη μου πανω κατω και βεβαια μαλλον τα σκατωσα......

στις 7/2/2008
22

πολυ ωραιο αρθρο με πολλες αληθειες.υπαρχουν στιγμες που νοιωθω ετσι.προσπαθω να βρισκω καινουργια χομπι κ κατι να με γεμιζει!!δεν μπορω να πω ομως οτι εχω πολλες επιλογες λογω των παιδιων,γιατι δεν εχω που να τα αφησω!!!

SOYPERGERL80
στις 7/3/2008
23
δεν ειναι ευκολο

οταν τα διαβαζεις η τα ακους σου φαινονται ωραια ομως στην πραξη δεν ειναι ευκολο δεν μπορουμε να παλεψουμε με την ψθχη μας εγω πιστευω πως για να νιωθεις καλα θα πρεπει να εχεις πολυ θαρος και θρασος

mandragoras25
στις 23/3/2008
24

εγω πιστευα πως βρισκοντας ενα ταιρι θα ενιωθα λιγοτερο μονη αλλα δυστυχως μαλλον νιωθω ακριβως το ιδιο,για να μη πω χειροτερα...ολοι λενε πως ο μονος φιλος κ αυτος που θα ειναι παντα διπλα μας ειναι ο ευατος μας..πως γινεται αυτο?δε καταλαβαινω

smilingpal
στις 3/5/2008
25
Επιμονη και υπομονη

Πολυ καλα τα λεει η Μυρτω.Απλως, πολλοι εχουν χασει την επαφη με τον εαυτο τους για τοσο μεγαλο διαστημα, ωστε η κατασταση να ειναι πλεον χρονια.Ασε που οι περισσοτεροι θελουν λυση εδω και τωρα,ει δυνατον ακομα και σε μορφη χαπιου.

katerina1974
στις 14/6/2008
26
ψαχνω ψυχολογο

ειδα σημερα στο ιντερνετ οτι υπαρχουν ψυχολογοι που κανουν συνεδριες μεσω ιντερνετ για ατομα που δεν θελουν για τον αλφα ηβητα λογο να πηγαινουν στο γραφειο ενος ψυχολογου.... σας παρακαλω αν υπαρχουν τετιοι εδω μεσα, μπορει καποιος να αναλαβει κι εμενα? ο msn μου ειναι katerinakrhtikia1974@hotmail.com

ευχαριστω πολυ

MARIA-1982
στις 2/7/2008
27

Ώραία ακούγονται όλα αυτά μυρτώ μου αλλά στην πραξη τι γίνεται?Όπως και να χει, μας έκανες λίγο να χαμογελάσουμε. σ ευχαριστούμε....

rutomi26
στις 6/8/2008
28
Απο rutomi26

Σας ευχαριστω για το αρθρο.

Esybeb
στις 24/8/2008
29
δεαρεστ

Συγχαρητήρια!
Έχετε γίνει μέλος στο Sxeseis.gr με ψευδώνυμο (username):
Esybeb
και κωδικό πρόσβασης (password):
M2diamond-9P

Παρακαλούμε σημειώστε αυτά τα στοιχεία γιατί είναι απαραίτητα για να μπαίνετε στο Sxeseis.gr

Σε περίπτωση που στο μέλλον ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής (password) σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας σταλεί καινούργιος στο e-mail που έχετε δηλώσει, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το e-mail σας είναι γραμμένο σωστά και δέχεται μηνύματα από το Sxeseis.gr.
Στην περίπτωση που ξεχάσετε το ψευδώνυμό σας, δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο Sxeseis.gr

Πιέστε το πλήκτρο [Είσοδος] και μπήτε στο μαγικό κόσμο του Sxeseis.gr!

zozpomojoop
στις 25/8/2008
30

loipon loipon... einai to prwto arthro pou diavazw apo auti tin istoselida!!! (KAINOURGIO MELOS) polu wraia ta les alla prepei na 3ereis oti polu duskola kp pou exei plhgw8ei sto parel8on 3anakanei prospa8eies! k e3isou duskola vlepei 8etika ta pragmata....

thirdday
στις 25/10/2008
31
ολα στην θεορια ειναι ευκολα

το προβλημα μου ειναι πολυ συγκεκριμενο και ξερω τι μου λειπει για να ειμαι ευτυχισμενη η δικη μου ζωη! οταν εισαι 24 και ζεις με τους γονεις σου χωρις δουλεια ειναι φρικη.καθε τρεις και λιγο τα ονειρα σου σκονταφτουν στην ανυπαρξια των χρωματων. θελω να εχω το δικο μου χωρο αλλα no money,θελω να ξεκινησω γυμναστηριο η να παω εκδρομες αλλα και παλι no money.πολλες φορες λεω θα ξεκινησω οπως μπορω αλλα καπου στην πορεια κολλαει το πραγμα.τι να γινει? μπορει καποιος να γινει ευτυχισμενος αν δεν βλεπει προοπτικη στη ζωη του? καποτε οι γονεις μας στην ηλικια μας ειχαν ξεκινησει την δικη τους ζωη ειτε με τη δουλεια ειτε με δικη τους οικογενεια τωρα τι γινεται? εχουμε μεινει στην ακρη και η ζωη απλα περναει...

e_lina
στις 11/1/2009
32
...

ειναι πολυ σωστο το αρθρο αλλα τι γινετε οταν ξερεις τι ειναι αυτο που σου λειπει αλλα δεν μπορεις να το φερεις στην ζωη σου? δεν λεω πως πρεπει να το ριξεις στα ναρκωτικα ή στο ποτο αλλα τι κανεις για να φερεις αυτο το κατι που σου λειπει στην ζωη σου και να το κρατησεις εκει? επειδη αυτο προσπα8ω να κανω εδω και καιρο αλλα δεν βρισκω τον τροπο..

izabella1989
στις 24/1/2009
33
τι μου λειπει

είναι πολύ αισιόδοξα και πολυ όμορφα όλα αυτά που γράφεις ...έστω και για λίγο με έκαναν να δω τη ζωη με άλλα μάτια .Το ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΦΩΤΟΙ ηταν για μένα μια ένεση αυτοπεποίθησης που πραγματικά χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή.Να'σαι καλά Σ'αυχαριστώ

tdgffcg
στις 11/2/2009
34
καλο

kalo allA tha mporouse na einai kai kalutero lupama

tdgffcg
στις 11/2/2009
35
καλο

kalo alla
tha mporouse na einai kai kalutero lupamai

morisonhotel
στις 5/4/2009
36
πολυ σωστα

ετσι ακριβως ειναι ας βαλουμε το μυαλο να δουλεψει

zuzuni1966
στις 24/4/2009
37

πως το συνειδητοποιούμε?

angvang
στις 12/5/2009
38

Αισιόδοξο, κάτι θα κάνουμε ....

MARRAKI
στις 21/7/2009
39
Κατι λειπει απο τη ζωη σου

Πολυ ωραιο Μυρτω μπραβο!

gialak
στις 15/8/2009
40

το κειμενο περιεχει πολλες αληθεις.τελικα δεν πρεπει να ειτρεπουμε σε κανενα να μας κανει να νιωθουμε χαλια και η ευτυχια πηγαζει καθαρα και μονο απο μεσα μας.σημασια δεν εχουν τα γεγονοτα αλλα ο τροπος που τα βλεπουμε εμεις

spyrakos_22
στις 29/8/2009
41
Πολυ σωστο και πολυ αλυθινο

με εκφραζει απολυτα 100% αλλα τι γινετε οταν εχεις χασει το ενδιαφερον για τα παντα γυρω σου τι γινεται οταν παντα καπου κανεις το μοιρεο λαθος που ειναι αρκετο να σε παει 10 βηματα πισω οταν μολις με τοσο κοπο εκανες ενα! και τι κανεις οταν προσπαθεις αλλα νιωθεις οτι περνας απο τα παντα απαρατιριτος? μπορει καποιος να με βοηθησει?

spyrakos_22
στις 29/8/2009
42
Πολυ σωστο και πολυ αλυθινο

με εκφραζει απολυτα 100% αλλα τι γινετε οταν εχεις χασει το ενδιαφερον για τα παντα γυρω σου τι γινεται οταν παντα καπου κανεις το μοιρεο λαθος που ειναι αρκετο να σε παει 10 βηματα πισω οταν μολις με τοσο κοπο εκανες ενα! και τι κανεις οταν προσπαθεις αλλα νιωθεις οτι περνας απο τα παντα απαρατιριτος? μπορει καποιος να με βοηθησει?

Natassa1983
στις 14/10/2009
43

π

maria-loyiza
στις 2/12/2009
44

ψαξε βαθια μεσα τι θελεις και τι ζητας η αγαπη μπωρη να ειναι και διπλα σου και να μην την βλεπης..και ολα μετα θα ειναι αυτα που ζητας και θες πραγματικα

maria-loyiza
στις 2/12/2009
45
κοιτα καλα ειναι καπου διπλα σου

ψαξε βαθια μεσα τι θελεις και τι ζητας η αγαπη μπωρη να ειναι και διπλα σου και να μην την βλεπης..και ολα μετα θα ειναι αυτα που ζητας και θες πραγματικα

niovid
στις 10/1/2010
46
(Χωρίς τίτλο)

Καλα τα λες ΜΥΡΤΩ μου ετσι αισθανομαι αλλα αυτο που μου λειπει τελικα ειναι τα νιατα και αυτο δεν αγοραζεται με τιποτα ουτε μπορω να συμπεριφερομαι σαν εικοσαχρονη νομιζω οτι ειναι γελιο

mpava
στις 27/1/2010
47
δυναμη

πολυ ωραια ολα απο μας χρειαζετε δυναμη ολοι την εχουμε ο καθενας ασ βρει τον τροπο με τη βοηθεια του θεου

chrisa-1998
στις 10/9/2010
48
Κάτι λειπει απ τη ζωή μας.

Το αρθρο είναι εξαιρετικό. Το κουραγιο και η διάθεση δε βρίσκεται

whitecat1953
στις 21/9/2010
49
Εξαιρετικό

Εξαιρετικό

mpekatsopoulo
στις 27/10/2010
50
τι μου λείπει?

όλο αυτό το άρθρο γράφει πολλές αλήθειες. πραγματικά διαβάζοντάς το είδα ότι όλα μου τα συναισθήματα ήταν αποτυπωμένα εκεί. Ακριβώς έτσι νιώθω. Εδώ και 7 μήνες χώρισα από έναν άνθρωπο, που αγάπησα πολύ, εμπιστεύτηκα αφάνταστα.Ηταν αυτός που με έκανε να πω για πρώτη φορά στην ζωή μου ότι τώρα δεν μου λειπει τίποτα. Τα έχω όλα.. Και ξαφνικά - πραγματικά ξαφνικά- μου ανακοίνωσε ότι φεύγει και οι λόγοι ήταν απλά γελοίοι...... Δύο μέρες πριν μου ανακοινώσει αυτήν την απόφασή του μου έλεγε πως περίμενε με αγωνία την ήμέρα που θα παντρευόμασταν. Αυτός είχε στο μυαλό του στον γάμο. Από την πρώτη μερα γνωριμίας μας μου έλεγε ότι έχει βρει την γυναίκα της ζωής του και πως θέλει να με παντρευτει. Εγώ από την άλλη, δεν τον πίστευα γιατί δεν ηταν δυνατόν να λέει αυτά τα πράγματα σε μένα που δεν ήξερε καν τι χαρακτήρας ήμουν. Παρόλα αυτά βλέποντας τον θεώρησα ότι αξίιζει αυτός ο άνθρωπος. Φαινόταν τόσο καλός, ευγενικός, τίμιος , είχε ηθικές αξίες (φαινόταν τουλάχιστον),είχε όλο το πακε΄το.... Και έτσι προχώρησα την σχεση. Αυτός μου ζήταγε να επισημοποιήσουμε την σχέση και να παντρευτούμε, αλλά το θεώρησα πολύ νώρίς - μόλις 6 μήνες . Αυτός όμως χωρίς καμία πίεση από μέρους μου πήρε δαχτυλίδι και μου το έδωσε.Καθε μέρα μου έλεγε πόσο με αγαπαει, ότι θέλει να κάνουμε παιδιά κ.α. Δεν είχαμε μαλώσει ποτέ παρά μόνο μία φορά. Αλλά δεν ήταν τίποτα... Ημασταν πολύ πολύ καλά. Και ξαφνικά σηκώνεται και φεύγει για λόγους όπως είπα και παραπάνω γελοιοος... Από τότε είμαι σε πολύ ασχημη κατάσταση.προσφατα έμαθα ότι ξανααρραβωνιάστηκε με μία που έκανε σχεήσ μόλις 1 εβδομάδα μετά τον χωρισμό μας... Ένιωσα ακόμα μεγαλύτερο ράκος. Είμαι μόνη μου η διάθεση μου είναι χάλια. Και ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που μου λείπει είναι ένας σύντροφος.... Ενας σύντροφος που θα με αγαπάει πραγματικά θα με σέβεται θα είναι αυ΄τος για μένα και εγώ για αυτόν. πόσο δύσκολο έιναι να βρείς έναν άνθρωπο σωστό πια? όσο ήμουν μαζί του ήμουν απλά τέλεια... τώρα βλέπω όιτ όλοι οι φίλοι μου είναι παντρεμένοι και έγω έίμαι μπακούρι..... Δεν είναι στόχος μου να παντρευτώ. Στοχος μου είανι να είμαι με τον άνθρωπό μου... και όσο σκέφτομαι όιτ μου φέρθηκε τόσο σκαρτα και βρήκε αμέσως κάποια άλλη με κάνει να νιώθω ακόμα πιο χάλια.. Δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα. Ζω και σε πολύ μικρή κοινωνία και οι επιλογές συντρόφου είναι πάρα πολύ λίγες όπως και οι επιλογές ενδιαφερόντων....

στις 21/1/2011
51
Σε χρειάζομαι στην ζωή μου, μου λείπεις , η παρουσία σου μου κάνει καλό.

"Σε χρειάζομαι στην ζωή μου, μου λείπεις , η παρουσία σου μου κάνει καλό."
makari na itan edw na mporouse na to akousei....

lousiana
στις 22/1/2011
52
ειμε μονη μ

den kserw ....alla niwthw distixismenh ..den exw filous blepw alla pedia th silikias m na bgenoun me parees na eine eutixismana enw egw monh m tha ithela para poli na exw filous den kserw giati den mporw na brw klaiw poli sixna giati aisthanomai monaksia .... aderfia exw eimaste kai politeknh oikogeneia alla thelw filous niwthw apisteutei monaksia ..... enw ta perisotera pedia tous pernoune oi parres tous na bgoun eeksw na diskedasoun egw eime klismenh spiti den mporw :'(

lousiana
στις 22/1/2011
53
ειμε μονη μ

den kserw ....alla niwthw distixismenh ..den exw filous blepw alla pedia th silikias m na bgenoun me parees na eine eutixismana enw egw monh m tha ithela para poli na exw filous den kserw giati den mporw na brw klaiw poli sixna giati aisthanomai monaksia .... aderfia exw eimaste kai politeknh oikogeneia alla thelw filous niwthw apisteutei monaksia ..... enw ta perisotera pedia tous pernoune oi parres tous na bgoun eeksw na diskedasoun egw eime klismenh spiti den mporw :'(

alihea
στις 11/7/2011
54
πραγματικο

μπραβο .το πιο δυσκολο ειναι να ανακαλυψει κανεις τον εαυτο του.

athinaelgo
στις 14/7/2011
55
υπεροχο

Γράφεις καταπληκτικά...

koley
στις 5/8/2011
56

vagzax
στις 23/8/2011
57
Δεν πιστευω αν σκεπτομαι η διαβαζω κειμενο

Οσο ζουμε και αναπνεουμε, προσπαθουμε βρισκουμε ενδιαφεροντα με ανοιχτη καρδια και φιλοσοφημενο πνευμα, γεματο δικαιοκαλοσυνη

lady_bird
στις 10/11/2011
58

σπουδαίο το άρθρο. μπορώ να πώ πως όλοι στη ζωή μας περνούμε μια φάση μοναξιάς, και μια φάση όπου κάτι μας λείπει.... ανακαλύπτοντας το όμως πιστεύω θα πρέπει να μην υπερβαίνουμε τα όρια των πράξεων μας. καλό είναι να πέρνουμε συμβουλές από φίλους αλλά εάν μέσα μας δεν ξεκαθαρίσουμε το τί είναι αυτό που πραγματικά μας λείπει,,ίσως δεν το ανακαλύψουμε ποτέ.

lady_bird
στις 10/11/2011
59
σχετικά με το άρθρο..

σπουδαίο το άρθρο. μπορώ να πώ πως όλοι στη ζωή μας περνούμε μια φάση μοναξιάς, και μια φάση όπου κάτι μας λείπει.... ανακαλύπτοντας το όμως πιστεύω θα πρέπει να μην υπερβαίνουμε τα όρια των πράξεων μας. καλό είναι να πέρνουμε συμβουλές από φίλους αλλά εάν μέσα μας δεν ξεκαθαρίσουμε το τί είναι αυτό που πραγματικά μας λείπει,,ίσως δεν το ανακαλύψουμε ποτέ.

Lydia1973
στις 30/11/2011
60
Σαν να αισθανόμαστε ότι η ζωή μας δεν μας ανήκει.

Μ΄ άρεσε το άρθρο σου, συχνάβαριά συναισθήματα πνίγουν το ψυχικό μας κόσμο και δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε

melpaki
στις 30/5/2012
61
Ευχαριστημενος πλεονεκτης γινεται?

ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ...ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ Η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ.

xristinad
στις 26/6/2012
62
κατι λειπει απο τη ζωη σου?

ρε γαμωτο,καλα ολα αυτα που γραφεις κ πολυ σωστα,αλλα εγω εχω χασει το χαμογελο μου,εδω κ 2χρονια τωρα κ δεν τα εχω καταφερει να ξεκολησω..νιωθω ευαλωτη κ γενικα...αστα να πανε

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή