Eύκολοι τρόποι για να καταστρέψετε τη σχέση σας!

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 35065 φορές
Οι σχέσεις μας χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν αλλά και για να μας ικανοποιούν συναισθηματικά. Ακόμα και αν υπάρχει αγάπη και όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αντέξει μια σχέση στο χρόνο, κάποιες συμπεριφορές μας μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο χάσμα μεταξύ εμάς και του / της συντρόφου μας και πιθανό να μας οδηγήσουν στο χωρισμό ασχέτως αν η πρόθεση μας δεν ήταν αυτή. Ο βασικότερος λόγος που οδηγεί τα ζευγάρια στο χωρισμό είναι η επανάληψη συμπεριφορών οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο/στη σύντροφο μας. Αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας και αν συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε η σχέση μας σταδιακά θα βρεθεί σε αδιέξοδο και τα αδιέξοδα τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε χωρισμό. Ελάτε να δούμε τις συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου η σχέση μας να δημιουργήσει στέρεα θεμέλια.
• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε κάτι καλό για το / τη σύντροφο μας και μετά να του /της το «κτυπάμε» κατά πρόσωπο. Αποφεύγουμε πάντα τη φράση «Στο έλεγα εγώ» !

• Πρέπει να μάθουμε να απολογούμαστε όταν έχουμε λάθος. Ο υπερβολικός εγωισμός , ειδικότερα όταν αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχουμε σφάλλει είναι καταστρεπτικός για τη σχέση.
• Δεν είναι δυνατό να έχουμε εμείς πάντα δίκαιο!

• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ισχυριζόμαστε (και να επιμένουμε) ότι γνωρίζουμε καλύτερα το / τη σύντροφο μας από ότι αυτός / αυτή γνωρίζει τον ίδιο του / της τον εαυτό. Δεν είναι δυνατό να βρισκόμαστε ούτε μέσα στο μυαλό αλλά ούτε και μέσα στη ψυχή του άλλου όσο καλά και αν τον γνωρίζουμε. Καλύτερα λοιπόν να μάθουμε να ακούμε.
• Δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι ο / η σύντροφος μας ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Θα πρέπει να τις εξηγούμε και να μην περιμένουμε να τις μαντέψει.

• Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο / η σύντροφος μας έχει τα ίδια επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας και διάθεσης με εμάς. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε.
• Δεν θα πρέπει να αγνοούμε σε καμία περίπτωση τις προτεραιότητες και τις προσωπικές ανάγκες του / της συντρόφου μας. Ο σεβασμός αμοιβαίος στα όνειρα και τις επιθυμίες του / της συντρόφου μας είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης.

• Δεν θα πρέπει να ξεσπάμε με θυμό τη στιγμή που αυτό που πραγματικά θέλουμε να εκφράσουμε είναι ότι πληγωθήκαμε ή φοβόμαστε. Ο θυμός βάζει το / τη σύντροφο μας σε άμυνα και αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσει την ουσιαστική επίλυση του αρχικού μας προβλήματος.

• Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα αυτά που ο / η σύντροφος μας , μας έχει εμπιστευτεί ότι τον / την πληγώνουν για να «κερδίσουμε» σε μια λογομαχία.

• Δεν θα πρέπει να δημιουργούμε ενοχές στο / στη σύντροφο μας προκειμένου να του / της ασκήσουμε έμμεση ψυχολογική βία και να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε ή ακόμα χειρότερα για να τον/ την τιμωρήσουμε.

• Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να «αναμασάμε» περασμένες διαφωνίες και να τις εμπλέκουμε με την παρούσα .Ο κάθε καυγάς είναι ένα ξεχωριστό γεγονός και όχι ευκαιρία για να ανατρέξουμε στην αρχαία ιστορία της σχέσης μας και να φέρουμε στην επιφάνεια κάθε σκοτεινό της σημείο.

• Πρέπει πάντα να κρατάμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στο / στη σύντροφο μας διαφορετικά θα χάσουμε την αξιοπιστία μας αλλά και θα τον / την απογοητεύσουμε εντελώς.

• Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο αυστηροί με τον εαυτό μας για τις απαιτήσεις μας από τη σχέση όσο είμαστε και με το / τη σύντροφο μας. Οι όμορφες σχέσεις θέλουν την προσπάθεια και των δύο!
Μήπως αναγνωρίζετε κάποιες συμπεριφορές σας ; Εάν ναι , τότε ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε σοβαρά και να τις αναθεωρήσετε γιατί διατηρώντας τις τότε βάζετε τη σχέση σας σε μεγάλο κίνδυνο. Καλύτερα λοιπόν να προλαμβάνετε ένα χωρισμό που δεν θα θέλατε , παρά να τον αντιμετωπίζετε!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.5 / 5 σε 131 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

nicoletta
στις 22/11/2007
1

leppard
στις 29/12/2007
2

MAIAS
στις 31/1/2008
3

Eva34
στις 3/6/2008
4

Susi_Q
στις 20/7/2008
5
''Όποιος ξέρει ν'αγαπά ξέρει και να χωρίζει''

Αν μια σχέση βαδίζει ολοταχώς προς διάλυση ενδεχομένως της ''αξίζει'' ο χωρισμός! Όσες κι αν είναι οι προσπάθειες αποφυγής του άδοξου μοιραίου ''τ έ λ ο υ ς'' του ζευγαριού, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει διότι οι όποιες φθοροποιές καταστάσεις, δεν γίνονται ποτέ καλά ανεκτές από κανέναν ανθρώπινο οργανισμό. Διαφορετικά θα μιλήσουμε για άλλους παράγοντες και θα μπούμε σε άλλες ατραπούς! Ναι στην υπομονή, στην κατανόηση, ''σου δίνω άλλη μια ευκαιρία'' κ.λ.π., ναι στην ταπεινότητα - αλλά πείτε ό χ ι στην ταπείνωση, την αθλιότητα, την προσβολή και την προδοσία. Η μεγαλύτερη κληρονομιά μας, να σεβόμαστε τον εαυτό μας, να τρέφουμε πίστη προς αυτόν και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας ψαλιδίζει τις αρχές και τα πιστεύω μας. Όταν η ελευθερία της σκέψης, του μυαλού και της ψυχής μας γίνονται καλοί αποδέκτες, τότε αφήνουμε ''ανοιχτούς λογαριασμούς'' και οι ''επενδύσεις'' καλώς να συνεχίζονται...!!!

costasts
στις 9/12/2008
6
Μην δίνετε Υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε

Ο πιο έυκολος τρόπος να καταστρέψεις μία σχεση. Ο σύντροφος έχει κάνει ένα λάθος. Τον συγχωρείς- έτσι λες- αλλά στην πραγηματικότητα ποτέ δεν ξέχασες. Το αναφέρεις με κάθε ευκαιρία και παίζεις με τις ενοχές του. ¨ολα αυτά τα χρόνια είναι άψογος, παραμένει υπόδειγμα και δεν σου δίνει το δικαίωμα. ¨ομως εσύ συνεχίζεις να πιάνεσαι από άσχετες αφορμές. Και όλα αυτά παρόλο που υποσχέθηκες πως θα βλέπεις μπροστά αφού τον συγχώρεσες. Συνεχίζεις να το κάνεις για χρόνια και αυτός να το υπομένει, μέχρι που μετατρέπεται σε ψυχολογικό μαρτύριο. Σου λεει πως αν δεν το αφήσεις τότε θα χωρίσετε. Εχεις δίκαιο εσύ που δεν μπορείς να ξεχάσεις, αν και υποσχέθηκες, ή αυτός που περιμένει από σενα να κρατήσεις την υπόσχεση σου? Κάνείς δεν έχει δίκαιο ή άδικο...απλά επένδυσαν και οι 2 λάθος επιλογές, αφού περίμεναν ο ένας από τον άλλο περισσότερα...είχαν μεγάλες προσδοκίες. Παρόλα αυτά αγαπιούνται και έχουν 2 παιδιά. Και για αυτά πιστεύουν πως πρέπει να προσπαθήσουν...ποιος θα σπάσει πρώτος είναι το ερώτημα.

neraidoula09
στις 18/2/2009
7
κι όμως

" μήπως αναγνωρίζετε κάποιες συμπεριφορές σας;"...ΟΥΤΕ ΜΙΑ!Κι όμως έφυγε..

neraidoula09
στις 18/2/2009
8
κι όμως

" μήπως αναγνωρίζετε κάποιες συμπεριφορές σας;"...ΟΥΤΕ ΜΙΑ!Κι όμως έφυγε..

conpan
στις 29/3/2009
9

julia_rr_man
στις 18/5/2009
10
μπααα

δεν το νομιζω γιατι οσο ποιο πολυ του εδινα ευκαιριες τοσο ποιο πολυ με μειωνε και σε καθυμερινη βαση και μπροστα σε ολους υποσχεσεις ποτε δν κρατησε δν μπορω να πω οτι δεν μ'αγαπουσε απλως ηταν πολυ ανωριμος (22 ετων).....η μονη μου λυση ηταν να φυγω αν και δεν το εκανα!!!!

polina345
στις 14/6/2009
11
μια χαααρα

malakiessssss

polina345
στις 14/6/2009
12
μια χαααρα

malakiessssss

mpempofouskitsa
στις 6/8/2009
13

?

emorfita
στις 25/8/2009
14
ανάγκες και επιθυμίες

είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να εκφράσει κάποιος τα θέλω και τις επιθυμίες του στον άλλο και όχι να περιμένει να τις μαντεύει. Γιατί στο τέλος κατηγορεί το έτερο ήμισυ ότι είχε θέλω τα οποία δεν γινόταν ακουστά άρα το έτερο ήμισυ τον καταπίεζε χωρίς να γνωρίζει.

ARETH1957
στις 27/8/2009
15

Σαυτα που διαβασα ειμαι σε ολα εγω

στις 5/9/2009
16
Άλλο πρέπει και άλλο μπορώ

Σε όλες τις παραγράφους υπάρχει ένα πρέπει ή ένα δεν πρέπει.Μα αν μπορούσαμε να κάνουμε ότι πρέπει και να αποφεύγουμε ό,τι δεν πρέπει,τότε θα είχαμε αλλοτριωθεί.Θα ήμασταν κάτι άλλο.Και οπωσδήποτε όχι εμείς.Όχι ο εαυτός μας.ΠΟΤΕ δε θα μπορέσουμε να το δούμε από τη σκοπιά του άλλου,οποιοδήποτε ζήτημα.
Γιατί τότε απλά θα ήμασταν ένα πιστό του αντίγραφο.
Και κανένα αντίγραφο δεν θα είναι ποτέ τόσο ενδιαφέρον,τόσο γνήσιο και αυθεντικό όσο το πρωτότυπο.
Και κάτι τελευταίο.Όλα αυτά τα πρέπει ίσως κάποιος να μπορεί και να τα εφαρμόσει στην πράξη.
Θα είναι όμως κάποιο όν με φτερά στην πλάτη και κατοικία ψηλά.

panagiotis_75
στις 19/10/2009
17

concat
στις 17/12/2009
18

θα επανελθω βρισκομαι στο σταδιο της αναζητησης
των αιτιων της διαταραγμενης σχεσης μου και αυτη
την στιγμη συγκεντρωνω στοιχεια για να κανω την
αυτοκριτικη μου και προτασεις προς την συζυγο

_mara_
στις 14/1/2010
19

anagnwrizw kapoies symperifores tou.... twra ti ginetai....?

mpava
στις 2/2/2010
20
σεβασμος

σεβασμοσ κ εμπιστοσυνη κλειδια για μια ομορφη αγαπη που να τα βρεισ ομωσ ετσι που εγιναν οι ανθρωποι

marianna0
στις 9/9/2010
21

στις 4/11/2010
22
Θέμα: Eύκολοι τρόποι για να καταστρέψετε τη σχέση σας!

Εξαιρετικό πραγματικά το άρθρο α λ λ ά είναι δυνατό να γίνουν όλες αυτές οι παραπάνω προσπάθειες και από τις δύο μεριές ; Είναι δυνατό να σκεφτούν και οι δύο τι πρέπει να κάνουν και τι δεν πρέπει ; ΄Εχουν τους ίδους τρόπους και τις ίδιες ευαισθησίες ; Και γιατί να φτάνουν στα πρόθυρα του χωρισμού ; Ας αναλογιστούμε !

mirto_x721
στις 20/12/2010
23
...

auto to sta lega egw!!!

alexandroula88
στις 20/12/2010
24
συνγχαρητηρια...

exw na pw..pws to vrhka e3airetiko ar8ro!!! k ama akoulou8hsoume vhma vhma autes tis sumvoules k emeis alla k to tairi mas 8a uparxei mia omorfh sxesh!!! an panw ap'ola uparxei agaph!!!

marianna1990
στις 14/1/2011
25
αψογο... τα μισα απο αυτα προσπαθο να διορθοσο..

redforest
στις 31/1/2011
26

ilianna92
στις 16/4/2011
27
!!

Μπράβο σας πολύ ωραίο κείμενο και πολύ εύστοχο...ευτυχώς δεν έχω κάνει κάτι από αυτά αλλά έχετε απόλυτο δίκιο γιατί μια τέτοια συμπεριφορά θα με έσπρωχνε και εμένα στον χωρισμό!

ilianna92
στις 16/4/2011
28
μια τέτοια συμπεριφορά θα με έσπρωχνε και εμένα στον χωρισμό!

Μπράβο σας πολύ ωραίο κείμενο και πολύ εύστοχο...ευτυχώς δεν έχω κάνει κάτι από αυτά αλλά έχετε απόλυτο δίκιο γιατί μια τέτοια συμπεριφορά θα με έσπρωχνε και εμένα στον χωρισμό!

louisprive
στις 29/4/2011
29
Εξαιρετικό άρθρο.Μια δική μου μικρή κατά θεση ψυχής.

Όλα αυτά που γράψατε είναι πραγματικά οι δέκα εντολές ,τι πρέπει να κάνουμε όμως όταν μετά από 8 χρόνια σχέσης (5 γάμου),με πολύ αγάπη και πάθος ο ένας για τον άλλο μπαίνει ένα τρίτο πρόσωπο(ηαδερφή της-διαμονη στο σπίτι μας για ενα χρόνο-21 χρονών)ξαφνικά ξεκινάει ένα παιχνίδι ερωτικό από μέρους της στο οποίο κάποια στιγμή ανταποκρίθηκα και εγώ κρυβωντάς το απο τη συζυγό μου.Κάποια στιγμή όμως (μετά απο 8 μήνες)ζήτησα από την αδερφή της να φύγει και να μείνει σε άλλο σπίτι γιατί δεν ήθελα να μάθει κάτι η γυναίκα μου και να χαλάσω την οικογενειά μου, γιατί της το είχα εξηγήσει και είχε συμφωνήσει ότι δεν ήθελε κάτι παραπάνω απο την ερωτική επαφή.Επίσης όσο καιρό συνέβαινε αυτό η γυναίκα μου και εγώ είμασταν πάρα πολύ καλά ερωτικά χωρίς κανένα πρόβλημα. --Όταν λοιπόν της είπα να σταματήσουμε αυτό που γινόταν αυτή με απείλησε οτι θα αυτοκτονήσει.Αυτό με ανάγκασε κάποια στιγμή να μιλήσω στη γυναίκα μου.Αυτό βέβαια όπως ήταν φυσικό την τρέλανε τόσο πολύ που μέσα στην απογοητευσή της μου ζήτησε να χωρίσουμε.Εγώ της ζήτησα συγνώμη χίλιες φορές της εξήγησα ότι την αγαπούσα και την αγαπώ και οτι ηταν κατι καθαρά για σεξουαλική ικανοποίηση,δείχνοντας της οτι δεν θέλω καν να της μιλάω για την ηλιθιότητα που έκανα. Μετά από αυτό το επώδυνο γεγονός και εφόσον η αδερφή της έφυγε από το σπίτι,μου είπε οτι αν δεν ήταν τα παιδιά θα με χώριζε και με το δίκιο της.Έτσι συνεχίσαμε να μένουμε μαζί και εγώ μαζί της στο ερωτικό κομμάτι της σχέσης μας συνέχισα να αισθάνομαι και να είμαι μαζί της όπως και πριν κάτι το οποίο στην αρχή δεν το ήθελε καν να το συζητάει.Στην συνέχεια της σχέσης μας και για 9 χρόνια τα πηγαίναμε πολύ καλά μέχρι που τώρα στα 39 της χρόνια και με τα προβλήματα αβεβαιότητας στη δουλειά της ,της ήρθαν στο μυαλό ολα αυτά που έζησε αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί και μου είπε οτι έφτασέ σε ένα τέλμα προσωπικό και ηθελέ κάτι να άλλαξει τη ζωή της.Επίσης μου είπε οτι είχε μαζί μου ερωτικά 2-3 μήνες να αισθανθεί κατί το οποίο συνέβαινε όντως γιατί η ίδια ήταν αγχωμένη με τη δουλειά της και μου είχε ζητήσει να να μην την πιέζω στο θέμα αυτό γιατί δεν αισθανόταν καλά.Μετά από λίγες μέρες σε ένα κοινό χόμπυ που ξεκινήσαμε μαζί(κολύμπι)μετά απο πίεση δική μου μου είπε ξανά οτι δεν αισθάνεται κάτι ερωτικό για μένα και ότι την είχε προσεγγίσει στη δουλειά της ένας 50χρονος συνάδελφος ο οποίος την άγγιξε ψυχικά λέγοντας της για τη βασανισμένη ζωή του για τις λάθος επιλογέσ του που τον κατάντησαν αλκοολικό εναν όμως κατά τα άλλα κύριο και όμορφο άντρα που την προσέγγισε λέγοντας της ότι είχε μια σπάνια ομορφιά που βγαίνει από την ψυχή της και οτι ήθελε να την βλέπει να χαμογελάει και οτι δεν θα άφηνε κανέναν να την στεναχωρήσει.Με όλα αυτά και με την οικονομική άνεση που μου ανέφερε η γυναίκα μου οτι είχε δεν ήθελε και πολύ να γοητευθεί. -Το πρόβλημα όμως είναι ότι μου ζητάει χρόνο να ξεκαθαρίσει τα συναισθήματα της τα οποία είναι πολύ έντονα και σε οτι αφορά εμένα με αισθάνεται σαν έναν πολύ καλό της φίλο και ότι και αν συμβεί αν τη χρειαστώ θα είναι στο πλαι μου.Πείτε μου εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;Σημειωτέο ότι την αγαπώ πολύ και δεν έπαψα ποτέ να αισθάνομαι ερώτικα απεναντί της!!!

pridosia
στις 26/5/2011
30

ουτε πρεπει να επαναλαμβανουμε τα ιδια και ταιδια ουτε να απαιτουμε απο τον αλλον να εκφραστει οπωσ εμεισ να μη τον ελενχουμε και στο τελοσ να μη ζηταμε ανταλαγμα

pridosia
στις 26/5/2011
31

ουτε πρεπει να επαναλαμβανουμε τα ιδια και ταιδια ουτε να απαιτουμε απο τον αλλον να εκφραστει οπωσ εμεισ να μη τον ελενχουμε και στο τελοσ να μη ζηταμε ανταλαγμα

petalouditsa1981
στις 11/11/2011
32
ναιιι!

kai dikies mou simperifores ma kai dikes tou....ola ena mpaxalo...ego ok mporo kai diortono kapoia apo auta i prospatho..autos omos anendotos..vlepeis ego fteo gia ollaaaaaaaaaa pantaaaaaaaaaaa...

giannis684
στις 15/2/2012
33
ολα καλα σοστα

ολα αλαζουν αμα τινκοπανισι κριφα κεσουπι οτι παι εκει κεβρεθι στιν ισπανια

vtilos94
στις 30/5/2012
34

neraida45
στις 8/2/2013
35
θυμος οργη ζηλεια, κτικοτητα ελενχος παρακολουθηση

βιωσα οτι χειροτερο ,Εκανα υπομονη 4 χρονια αλλα καθε πισωγυρισμα γινοταν χειροτεροs,Αυτοs παντα ειχε δικιο, ΜΕοποιον και να μιλουσα ελεγε οτι ειχα χαρα, ολα τον πειραζανε και συν τοιs αλλοιs ειχε και εμμονεs,Οπου πηγαινα επρεπε να ξερει το καθε βημα μου. ΕΝΑΣδεσμοσ 8 χρονια τα πρωτα 4 ηταν αδιαφοροσ και οταν ειδε οτι πια ειχα κουραστει αρχισε το ξαφνικο ενδιαφερον που ξεπερασε ορια, κατηγορουσε τουσ παντεσ και τα παντα,Δεν με αφηνε πουθενα ακομα και στην δουλεια μου ερχοταν και οταν εβγαινα διαλλειμα με συναδελφουσ γινοταν σκηνη,ΜΟΥ ελεγε εχειs χαρα με αλλουs και οχι με μενα.Στο τελοs καταφερε να μη θελω ουτε να τον βλεπω, μου εστειλε μηνυμα οτι ειναι μονοs και δεν εχει κανενα,Αλλα εκανα πετρα την καρδια μου και ειπα φτανει τελοs,Παντα δινουμε ευκαιριεs alla ginotan pio xeirotero,Μου ελεγε εγω δεν συμβιβαζομαι εσυ εχειs αδικο η με ακολουθειs η φευγω.ΓΕμισε η θαλλασσα γιαουρτι ξερειs ποσεs με διεκδικουν΄.Αλλα εγω μονο με σενα.ΤΟΝ αφησα να παει οπου θελει ,ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ. του ειπα η αγαπη σου ειναι εγωιστικη φευγω,,,,,,.,,,,

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή