Η καλύτερη σου χρονιά!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 7389 φορές
Μιλήσαμε για καινούργιους τους καινούργιους στόχους μας για την νέα χρονιά. Πήραμε αποφάσεις , προγραμματίσαμε κινήσεις , ονειρευτήκαμε αυτά που επιθυμεί η ψυχή μας και που θα θέλαμε να τα δούμε να γίνονται πραγματικότητα το συντομότερο. Αυτό όμως δεν κάνουμε κάθε χρόνο; Σπάνιες είναι εκείνες οι φορές που στον απολογισμό του χρόνου που μας πέρασε είμαστε ευχαριστημένοι για τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές μας με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και τα όνειρα μας. Γιατί άραγε; Που χαλάει η συνταγή; Γιατί ενώ ξεκινάμε με τις καλύτερες των προθέσεων σχεδόν πάντα οι προθέσεις μας δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις μας; Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις μας και να αρχίσουμε επιτέλους να απολαμβάνουμε τη ζωή μας τιμώντας τις δεσμεύσεις μας προς τον ίδιο μας τον εαυτό;

Κανόνας πρώτος : Μάθε τον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου!

Φανταστείτε αυτή την εικόνα : Έχετε χαθεί σε μια περιοχή άγνωστη για σας και είναι αδύνατο να βρείτε το δρόμο σας για να πάτε στο προορισμό σας. Δεν έχετε χάρτη , δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το που βρισκόσαστε και εξακολουθείτε να περιφέρεστε χαμένοι , σε δρόμους που δεν γνωρίζετε μέχρι είτε από καθαρή τύχη να βρείτε ένα δρόμο που θα σας οδηγήσει σε ένα γνωστό σημείο ή να συναντήσετε κάποιον που μπορεί να σας δώσει σωστές οδηγίες για να βρείτε το δρόμο σας.
Έτσι είναι και η ζωή σας. Ένας δρόμος , μια περιπέτεια. Αν δεν γνωρίζεται το δρόμο μέσα στην ίδια σας τη ψυχή τότε είναι δύσκολο να φτάσετε εκεί που πραγματικά επιθυμείτε και ακόμα δυσκολότερο να εκμεταλλευτείτε όλες τις εσωτερικές σας δυνάμεις και ικανότητες προκειμένου να φτάσετε στον καλύτερο σας εαυτό πετυχαίνοντας έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα για τους στόχους σας και κατ’επέκταση για τη ζωή σας.

Το να γνωρίσουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να πετύχουμε είναι μια διαδικασία που ξεκινάει από τη στιγμή της γέννησης μας και δεν σταματάει μέχρι την τελευταία μας πνοή. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ασχολούμαστε με το γνωρίσουμε τον εαυτό μας γιατί θεωρούμε την γνώση αυτή αυτονόητη. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αυτονόητη! Η γνωριμία μας με τον ίδιο μας τον εαυτό είναι ότι πιο δύσκολο και ότι πιο πολύπλοκο έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην πορεία της προσωπικής μας εξέλιξης. Μαθαίνοντας σταδιακά και αποδεχόμενοι τα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα μας ως άνθρωποι, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Κατανοώντας τα συναισθήματα μας , εφαρμόζοντας την πειθαρχία στον ίδιο μας τον εαυτό και προσπαθώντας να εξαλείψουμε όλα αυτά που μας βαραίνουν σαν προσωπικότητες , μέρα με την ημέρα προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας αλλά αγκαλιάζουμε και την προσωπική μας εξέλιξη.

Είναι σημαντικό λοιπόν να κάνουμε τον «Ισολογισμό» της ζωής μας , να ζυγίζουμε το «Ενεργητικό» με το «Παθητικό» μας και να προσπαθούμε να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και που βρισκόμαστε στη ζωή. Με αυτό τον τρόπο συνειδητοποιούμε και τις ικανότητες μας αποκτώντας αυτοπεποίθηση για αυτές που δεδομένα έχουμε αλλά και για αυτές που εργαζόμαστε για να εξελίξουμε.

Κανόνας δεύτερος : Επέλεγε τους φίλους σου!

Μπορεί αυτός ο κανόνας να σας φανεί περίεργος αλλά δεν είναι. Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να γνωρίζει ποιοι πραγματικά είναι οι φίλοι του , ποιοι πραγματικά είναι αυτοί οι άνθρωποι που μας βοηθάνε να προχωρήσουμε στη ζωή μας και λειτουργούν σαν παράδειγμα προς μίμηση και ποιοι είναι οι «δήθεν» φίλοι μας που είτε βρίσκονται κοντά μας για τους λάθος λόγους , είτε δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και καταστάσεις οι οποίες μας κρατούν «πίσω» και δεν μας βοηθούν στην προσωπική μας εξέλιξη. Αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα στην ζωή μας θα πρέπει και οι φίλοι μας να είναι άνθρωποι που έχουν στόχους παρόμοιους με τους δικούς μας για να αποτελούν πηγή έμπνευσης για μας ενώ παράλληλα η παρέα μαζί τους θα είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές αφού θα υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη και κατανόηση.

Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ ότι οι «μικροί» άνθρωποι μιλούν συνεχώς για αντικείμενα ενώ οι σπουδαίοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες και έννοιες. Ας αναλογιστούμε λοιπόν κατά πόσο οι φίλοι μας αποτελούν θετική επιρροή ή όχι στην εξέλιξη της ζωής μας και είμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας.

Κανόνας τρίτος: Μη σπαταλάς το χρόνο σου!

Είναι εγκληματικό πραγματικά να αφήνουμε τον χρόνο μας να περνάει ανεκμετάλλευτος. Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος μας σε αυτή την ζωή είναι περιορισμένος τότε παράλληλα θα καταλάβουμε ότι η κάθε μας στιγμή είναι μοναδική, πολύτιμη και αναντικατάστατη. Πολλές φορές , στην ζωή μου έχω αναλογιστεί ότι ο χρόνος μου είναι ότι πολυτιμότερο έχω. Και αυτό ισχύει για όλους μας. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε τον χρόνο ακόμα και αν έχουμε εκατομμύρια. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο , να ταξιδέψουμε σε αυτόν και να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα στη ζωή μας. Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά , τουλάχιστον μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή μας δημιουργικά ή ουσιαστικά. Αν δεν σπαταλάμε τον χρόνο μας άσκοπα και αν αφιερώσουμε ένα μέρος του για να βελτιώσουμε τη ζωή μας ή την προσωπικότητα μας τότε θα καταφέρουμε να επιτύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλους τους στόχους και τις επιθυμίας μας. Ο χρόνος περνάει και είναι σκληρός με όλους μας. Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο αναπόφευκτο τέλος μας. Μπορεί να χάσαμε ευκαιρίες να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μας στο παρελθόν, μπορεί να είχαμε εφησυχαστεί σε ασχολίες μη παραγωγικές και ανούσιες , αλλά μπορούμε από τώρα, από αυτή τη στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα και να δώσουμε μια καινούργια τροπή στη ζωή μας.

Αν γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας, αν θέσουμε στόχους και πορεία για το μέλλον μας , αν συμπορευόμαστε με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια όρεξη για ζωή και δημιουργία και αν δε σπαταλάμε ούτε ένα λεπτό από τον ανεκτίμητο χρόνο μας , τότε αυτή η χρονιά θα είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής μας! Ελάτε να τη ζήσουμε…..

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 29 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

niki_wtl
στις 5/2/2008
1

Μπραβο Μυρτω!

gatoni77
στις 2/7/2008
2

Το άρθρο είναι φοβερό ,πραγματικά σε ξεσηκώνει να διορθώσεις τα κακώς κείμενα σκεφτόμενος πόσο μικρή ειναι η ζωή!Ίσως προσωρινά αλλά δε παύει να είναι μια αρχή!

greentree
στις 5/9/2008
3

Το άρθρο είναι όντως πολύ καλό.Το θέμα είναι ότι οποιος το εφαρμόσει θα το κανει για λίγο μια και μετα τον "τρωει" η καθημερινότητα!

arxitektoniSSa
στις 25/10/2008
4

Προσωπικά, άν και μικρή, πιστεύω ότι έχω καταφέρει να κάνω τα πράγματα στη ζωή μου καλύτερα!Με θετική σκέψη και πίστη στον εαυτό μου!
Μυρτώ πολύ καλή δουλειά!

στις 5/12/2008
5
Σοφα λογια

Θά ελεγα ότι είναι από κάποιο φιλόσοφο βγαλμένα
τά λόγια τής κυρίας Μυρτώ Αλεξάνδρου.

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

demilol
στις 6/7/2009
6

καλα τα λογια αλλα δυσκολα στην πραξη ναι διαβαζοντας το αλλαζεις για λιγο αλλα μετα παλι τα ιδια οταν ολα στην ζωη σου πανε εντελως στραβα!!!!! δεν ειμαι απαισιοδοξη η ζωη με εχει κανει ομως τωρα τελευταια το ενα χτυπημα μετα το αλλο......

filia307
στις 12/7/2009
7

Τους φίλους δεν τους έχουμε για να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Δεν είναι τα παραδείγματα πάντοτε προς μίμηση. Οι φίλοι μας είναι οι άνθρωποι που αγαπούμε και εμπιστεύομαστε. Μαζί τους μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες και πολλές φορές και την ίδια μας την ζωή. Δεν ζητάμε την τελειότητα, αυτό δεν θα ήταν φιλία, κοινωνικές σχέσεις κατάλληλες θα τις έλεγα. Αυθορμητη αγάπη είναι η φιλία. Τίποτε αλλο.

Krustallenia
στις 23/8/2009
8
γραψε μου τον προβληματισμο σου

Είμαι η Κρυσσταλλένια Διαμαντή και περιμένω να μου πεις το πρόβλημά σου και να σε συμβουλεύσω στο
http://anusixies.blogspot.com/

leon8
στις 24/8/2009
9

ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;;ΟΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ

katerina2005
στις 9/9/2009
10
χαλαρώστε!

Δεν πειράζει και να χάσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας για να ξεκουραστούμε! Μισώ το ρητό που λέει ότι όποιος χάσει έστω και μία ώρα από τη ζωή του δεν έχει καταλάβει το νόημα της ζωής!...

sweet_tania
στην 1/4/2011
11
εχεις δικιο

Εχεις δικιο Μυρτώ μου

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή