Η σωστή χειραψία!

Πώς γίνεται μια σωστή χειραψία;
Αρχικά εκτείνουμε το δεξί μας χέρι για να συναντήσει το αντίστοιχο δεξί χέρι του ατόμου που θέλουμε να χαιρετήσουμε. Την ώρα που εκτείνουμε το χέρι μας θα πρέπει ο αντίχειρας να είναι όρθιος και να δείχνει προς την κατεύθυνση του ατόμου που έχουμε απέναντι μας. Όταν τα χέρια συναντηθούν φροντίζουμε να σφίξουμε αρκετά το χέρι του άλλου ατόμου πιέζοντας το ελαφρά για λίγο. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η υπερβολική δύναμη κατά την χειραψία έχει τα αντίθετα αποτελέσματα γιατί υποδηλώνει αγένεια προς το άτομο που έχουμε απέναντι μας ενώ αντίθετα μια χαλαρή-άψυχη χειραψία μας κάνει να φαινόμαστε αβέβαιοι και με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Προσοχή, όταν σφίγγουμε το χέρι να μην πιέζουμε στα σημεία των κλειδώσεων γιατί αυτό είναι αρκετά επώδυνο και δημιουργεί δυσφορία στο άτομο που δέχεται αυτή την χειραψία προδιαθέτοντας το έτσι αρνητικά απέναντι μας.
Η χειραψία πρέπει να διαρκεί γύρω στα 3-4 δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια των οποίων φροντίστε να κινήσετε την παλάμη σας μερικές φορές από πάνω προς τα κάτω. Η κίνηση αυτή προσδίδει στην χειραψία σας ειλικρίνεια σε αντίθεση με μια παγωμένη-ακίνητη χειραψία η οποία μάλλον σας παρουσιάζει ως δογματικό, απόλυτο και κυριαρχικό άτομο.
Η χειραψία στην οποία εμπλέκεται και το άλλο μας χέρι, σκεπάζοντας το χέρι του ατόμου απέναντι μας, υπονοεί μεγάλη οικειότητα και δεν ενδείκνυται για πρώτες συναντήσεις. Καλύτερα να την φυλάσσουμε για ειδικές περιπτώσεις ατόμων που συμπαθούμε ιδιαίτερα και κυρίως για άτομα εκτός του επαγγελματικού χώρου.
Σύμφωνα με μελέτες η χειραψία που θα κάνουμε με κάποιο άτομο του αφήνει μια εντύπωση διαρκείας για την προσωπικότητα μας.Για αυτό ακολουθήστε τα πιο πάνω βήματα ενώ ταυτόχρονα κοιτάξτε το άλλο άτομο στα μάτια και χαμογελάστε!
Από την χειραψία μπορούμε να καταλάβουμε και τις προθέσεις το άλλου ατόμου απέναντι μας. Σε περίπτωση που προσπαθήσει επιβλητικά να περάσει το χέρι του πάνω από το δικό μας, τότε υπονοεί ότι μας θεωρεί λιγότερο καλύτερους από αυτό και έχει πρόθεση να μας εξουσιάσει. Στην περίπτωση που περνάει το χέρι του κάτω από το δικό μας τότε δείχνει μάλλον αδύναμο και με χαμηλή αυτοπεποίθηση άτομο το οποίο μας θεωρεί μάλλον καλύτερους από αυτό.
Τι γίνεται στην περίπτωση που πρέπει να κάνουμε χειραψία με ένα άτομο που έχει χάσει το δεξί του χέρι; Σε αυτή και μόνο του προτείνουμε το αριστερό μας χέρι για χειραψία.
Ποιος τείνει πρώτος το χέρι σε μια χειραψία; Σε χειραψίες μεταξύ ανδρών και γυναικών είθισται να προτείνει το χέρι του πρώτος ο κύριος! Στις άλλες περιπτώσεις συνήθως αυτός που κάνει την πρώτη κίνηση είναι αυτός που μας φιλοξενεί στον δικό του χώρο. Παραδείγματος χάρη σε μια επαγγελματική συνάντηση αυτός ατού οποίου το γραφείο βρισκόμαστε , αυτός και πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση για την πραγματοποίηση μιας χειραψίας.
Δώστε στην χειραψία σας προσωπικότητα και δημιουργήστε εντυπώσεις που θα σας ωφελήσουν σημαντικά!
στα social media