Tρόποι για να χωρίσετε σωστά!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 22388 φορές
H σχέση σας έκανε τον κύκλο της. Έχετε πάρει την απόφαση να χωρίσετε ; Ο σωστός τρόπος λοιπόν είναι να το κάνετε ξεκάθαρα και αποτελεσματικά για να αποφευχθούν έτσι τα οποιαδήποτε 'παρατράγουδα' καθώς και οι οποιεσδήποτε δυσάρεστες καταστάσεις.
Φροντίστε πρώτα από όλα να μαζέψετε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα από τον χώρο του/ της συντρόφου σας , πράγμα που είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε μετά τον χωρισμό. Αν ο /η σύντροφος σας έχουν δικά τους πράγματα στο χώρο σας , φροντίστε να τα μαζέψετε και να τα έχετε έτοιμα εσείς γι αυτόν/ αυτήν αποφεύγοντας έτσι την επιστροφή του / της για να μαζέψει ξεχασμένα αντικείμενα. Τα προσωπικά αντικείμενα είναι πράγμα που πολλοί θα χρησιμοποιούσαν ως αφορμή για επανασύνδεση.
Αλλάξτε τις κλειδαριές στο δικό σας σπίτι ή επιστρέψτε τα κλειδιά του/ της αν τα έχετε.
Προσπαθήστε να μην αναμείξετε στον χωρισμό σας γονείς , οικογένεια συναδέλφους , φίλους κλπ. Ο χωρισμός είναι καθαρά μια υπόθεση των δύο σας και η ανάμειξη οποιουδήποτε τρίτου μάλλον θα οδηγήσει σε εξευτελισμό και δυσάρεστες καταστάσεις. Μην ξεχνάτε πως οι άλλοι δεν είναι σε θέση να κρίνουν ή να σχολιάσουν τη σχέση σας αλλά ούτε και να επηρεάσουν την απόφαση σας.
Αν φοβάστε πώς ο /η σύντροφος σας θα κάνει σκηνή ή θα αντιδράσει άσχημα στην ανακοίνωση του χωρισμού , τότε φροντίστε να συναντηθείτε σε ένα δημόσιο μέρος : καφετέρια ή ένα εστιατόριο. Μην προϊδεάσετε τον / την σύντροφο σας για το ότι θέλετε να χωρίσετε απλά πείτε του/ της ότι θα θέλατε να συζητήσετε για την σχέση σας.
Αφού έχετε πάρει την απόφαση σας , ανακοινώστε την στον /στην σύντροφο σας το συντομότερο δυνατό και μην περιμένετε να βρείτε τις κατάλληλες συνθήκες αφήνοντας έτσι να περνάει ο καιρός και να διαιωνίζονται οι προβληματικές καταστάσεις. Όσο πιο σύντομα τόσο πιο καλά. Το να περιμένετε και να δίνετε χρόνο , το μόνο που θα φέρει σαν αποτέλεσμα είναι να δυσκολευτείτε ακόμα περισσότερο να ανακοινώσετε την απόφαση σας.
Σε γενικές γραμμές αποφύγετε να χωρίσετε με τον/ την σύντροφο σας σε μια μέρα σημαντική για σας ή σε μια μέρα γιορτής , όπως παραδείγματος χάρη τα γενέθλια του/ της , τα Χριστούγεννα , η επέτειος σας! Αυτές δεν είναι οι ιδανικότερες στιγμές για να ανακοινώσετε ένα χωρισμό. Είναι σκληρό και απάνθρωπο και καθόλου απίθανο να έχετε τραγικές αντιδράσεις.
Όταν θα έρθει η στιγμή να ανακοινώσετε τον χωρισμό φροντίστε να το κάνετε όσο το δυνατό πιο σύντομα και πιο περιεκτικά γίνεται. Δεν χρειάζονται υπερβολικές αναλύσεις και αναφορές στα προβλήματα και στις καταστάσεις που σας οδήγησαν στην απόφαση σας. Μην κατηγορείτε και μην επιτίθεστε στον /στην σύντροφο σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η συζήτηση να κρατήσει για αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα ή να καταλήξει σε καυγά πράγμα που δεν το θέλετε δεδομένων των συνθηκών.
Μην χωρίζετε σε δόσεις! Οι χωρισμός πρέπει να είναι ξεκάθαρος και οριστικός. Εάν δεν είστε ξεκάθαρος /η ο /η σύντροφος σας θα συνεχίσει να διατηρεί ελπίδες και θα αναμειγνύεται στην ζωή σας για αρκετό διάστημα. Μετά τον χωρισμό λοιπόν , αποφύγετε να απαντάτε στα τηλεφωνήματα τους/ της και μην δεχτείτε να τον / την συναντήσετε ξανά. Το μόνο που θα πετύχετε είναι ένα χωρισμό πολλών επεισοδίων!
Μην δίνετε υποσχέσεις που δεν θα κρατήσετε: ότι θα μείνετε φίλοι , ότι θα συναντιέστε φιλικά , απλά και μόνο για να απαλύνετε τον πόνο του/ της συντρόφου σας. Αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στο μέλλον. Αυτό το μόνο που θα επιφέρει είναι τις ψεύτικες ελπίδες του άλλου ατόμου που δυστυχώς στις οποίες δεν θα είσαστε ικανοί να ανταποκριθείτε γιατί ποτέ δεν ήταν αυτή η πρόθεση σας.
O χωρισμός είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση και γι αυτόν που τον αποφασίζει αλλά και γι αυτόν αναγκάζεται να τον αποδεχτεί. Άσχετα με τον τρόπο ή τις αιτίες που η σχέση σας έχει οδηγηθεί στο σημείο της διάλυσης της , προσπαθήστε να σεβαστείτε και να κατανοήσετε το άτομο που έχετε απέναντι σας. Δεν υπάρχει λόγος να τον /την πληγώσετε σκόπιμα και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να μειώσετε την δική σας αξιοπρέπεια και τον δικό σας αυτοσεβασμό. Συνήθως κάθε τι που αρχίζει καταλήγει σε μια φυσική φθορά και η φυσική φθορά οδηγεί σταθερά στο τέλος . Αποδεχτείτε το τέλος και προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνο και για τους δύο σας!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4 / 5 σε 71 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Myrsini
στις 24/7/2003
1
Ο καλός χωρισμός είναι ο αξιοπρεπής χωρισμός!!!

Πιστεύω ότι όταν σέβεσαι πάνω από ολα τον εαυτό σου και έπειτα τον άλλον ως επιλογή σου, οφείλεις ξεκαθαρίσεις ηρεμα και ψυχραιμα, εξηγώντας του τι, που, πως και γιατί. Μπορεί υπάρξει μια καλή σχέση με έναν πρώην σύντροφο, αλλά μόνο εφόσον η σχέση που προυπήρξε δεν ήταν κάτι το πολύ δυνατό. Δεν είναι καλό κατά τη γνώμη μου να διατηρείς συστηματικές επαφές με ένα άτομο που υπήρξε κάτι το σημαντικό για εσένα, γιατί δεν προχωράς και πάντα ελπίζεις υποσυνείδητα ότι θα υπάρξει επανασύνδεση...Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις δύσκολα χτίζονται και εύκολα διαλύονται. Στη σημερινή επόχη ιδαίτερα πιο εύκολα βρίσκεις παρτενέρ για σεξ, παρά ένα σύντροφο.

BAIOSB2
στις 27/7/2003
2
Εδω τι κανουμε???

http://www.sxeseis.gr/viewthread.php?tid=735&pid=10200#pid10200

FRAGILE
στις 29/1/2005
3
τροποι

tropoi na peiseis to ex-tairi oti exei teleiwsei i sxesi?????

psiros
στις 11/6/2005
4
Δυναμη ψυχησ

Όσο κι άν ακούγεται εύκολο μόνο κάποιος που πρόκειται να προβεί σ'αυτό το μοιραίο βήμα μπορεί να καταλάβει πόσο οδυνηρό είναι.Εξαιρετικό το άρθρο και βοηθά, αλλά... Τί γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά και κάποια άλλη ψυχή που σε περιμένει. και τι γίνεται όταν ο σύντροφος το...παίζει θύμα. Αυτό μάλλον πρέπει να το βρω μόνη μου...

alex125
στις 5/11/2006
5

Mnl2882
στις 29/6/2008
6
Σωστά!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΠΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ...
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!

στις 24/10/2008
7
Ο χωρισμός μου

Είναι τρομερά δύσκολο να αποδεχτώ το δικό μου χωρισμό και έχω μείνει με πολλά ερωτηματικά επειδή ο πρώην μου με εγκατέλειψε πολύ απότομα και χωρίς να θελήσει να το κουβεντιάσει καν μαζί μου!
Γιατί άραγε πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσουν είναι να διακόπτουν την επαφή απότομα και να μιλανε εκφραστικά με ένα τι θέλεις στο τηλέφωνο, αντί να θελήσουν να το κουβεντιάσουν με αξιοπρέπεια;

thomas-p
στις 29/9/2009
8
to telio eglima

afta tha ta kaneis otan den estanese i den estanthikes pote kati gia ton allon ... giati otan dyo anthropoi einai mazi kero se mia ilikia ...sobari tote prepei na adidroun me sobaro tropo k oxi me texnasmata ... k pada otan ftanei i wra tou xorismou... to gnorizoun pos den paei allo k oi duo... esto iposinidita

thomas-p
στις 29/9/2009
9
to telio eglima

afta tha ta kaneis otan den estanese i den estanthikes pote kati gia ton allon ... giati otan dyo anthropoi einai mazi kero se mia ilikia ...sobari tote prepei na adidroun me sobaro tropo k oxi me texnasmata ... k pada otan ftanei i wra tou xorismou... to gnorizoun pos den paei allo k oi duo... esto iposinidita

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή