Ξεκόλλα!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 10770 φορές
Και να που έρχονται εκείνες οι στιγμές στη ζωή μας που φτάνουμε σε αδιέξοδο! Αδιέξοδο επαγγελματικό , συναισθηματικό , αδιέξοδο στα πάντα. Για κάποιο περίεργο λόγω δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την κατάθλιψη ή τον θυμό που το δικό μας αδιέξοδο μας προκαλεί και συνεχίζουμε να θυμώνουμε και να τα βάζουμε με τον εαυτό μας , με τον κόσμο γύρω μας , με την ατυχία μας , με τα λάθη μας , με τα πάντα. Θέλετε να ξεκολλήσετε και να χαράξετε μια καινούργια πορεία που θα σας βγάλει από τον όποιο φαύλο κύκλο έχετε μπει ή θα σας δώσει μια διέξοδο...στο δικό σας αδιέξοδο; Είναι απλό. Βαθιά αναπνοή και πάμε.....

Τι σας λείπει και έχετε κολλήσει; Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Η έμπνευση σας λείπει! Ναι η έμπνευση. Για κάποιο λόγο το μυαλουδάκι σας δεν κατεβάζει πια ιδέες και δεν μπορεί να σας δώσει λύσεις πράγμα που σας στεναχωρεί και σας αγχώνει. Μπορεί να έχετε κουραστεί σωματικά ή να έχετε πληγωθεί συναισθηματικά τόσο πολύ που δεν έχετε πια το κουράγιο να αντιδράσετε. Το πρώτο βήμα σας προς την λύση του αδιεξόδου είναι η ξεκούραση. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος γιατρός και για το κουρασμένο μυαλό αλλά και για την κουρασμένη ψυχή. Με ένα ξεκούραστο κεφάλι σκέφτεστε καλύτερα και με ένα ξεκούραστο σώμα ακόμα και οι ψυχικές ταλαιπωρίες σας καταπονούν λιγότερο.

Η ξεκούραση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε και το άγχος σας και θα σας απαλλάξει από την συνεχή γκρίνια που πιθανό να έχετε για το πόσο πολύ δεν προλαβαίνετε τις δουλειές σας ή για το πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος σας κλπ. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τα προβλήματα και τις σκέψεις που σας βασανίζουν έστω και για λίγο για να μπορέσετε να αποστασιοποιηθείτε και να τα δείτε με ένα άλλο μάτι. Ξεχάστε όλα τα «πρέπει» και τα «θα έπρεπε» που έχετε στο μυαλό σας και απλά χαλαρώστε!

Επόμενο βήμα στη λίστα σας : αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας «κολλάει» και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε μπροστά και να βγείτε από το αδιέξοδο. Τι σας «μπλοκάρει» τελικά; Τα συναισθήματα σας; Ο ίδιος σας ο εαυτός; Κάποιες λανθασμένες επιλογές που έχετε κάνει ή κάποιο άλλο άτομο; Μια κατάσταση ίσως; Εάν καταλάβετε ποιος είναι αυτός ο παράγοντας ή οι παράγοντες που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε τότε θα μπορέσετε να τους επιτεθείτε με όλη σας τη δύναμη και να τους νικήσετε! Μην προσπαθήσετε να επιβληθείτε ή να ελέγξετε όλους αυτούς τους παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εσάς. Αυτούς τους εξωγενείς παράγοντες προσπαθήστε μόνο να τους εντοπίσετε και να τους έχετε υπόψη σας ως αναπόσπαστο κομμάτι του προβλήματος σας αλλά αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να τους επηρεάσετε. Εάν προσπαθήσετε να πολεμήσετε όλα αυτά που δεν μπορείτε να επηρεάσετε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απογοητευτείτε και να κολλήσετε στο πρόβλημα σας ακόμα περισσότερο.

Πολεμείστε αυτά τα κομμάτια του προβλήματος που μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε όπως την αρνητική σας διάθεση, την κατάθλιψη που αισθάνεστε , την απελπισία που σας έχει κυριεύσει , την αποθάρρυνση και την παραίτηση κλπ. Βάλτε όλη σας την ενέργεια στο να καταπολεμήσετε την άρνηση που αποτελεί τροχοπέδη στα πάντα στη ζωή σας. Μαζέψτε όλες σας τις δυνάμεις και αντισταθείτε στο πρόβλημα....

Να θέτετε πάντα πολλούς και μικρούς στόχους! Οι πυραμίδες χτίστηκαν πέτρα προς πέτρα. Σπάστε το πρόβλημα σας σε μικρά κομματάκια και προσπαθήστε να ξεπερνάτε ένα κομμάτι του προβλήματος την κάθε φορά και ποτέ όλα μαζί γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρετε. Οργάνωση, οργάνωση και πάλι οργάνωση. Κάντε ένα βήμα τη φορά και χαρείτε με τις μικρές σας νίκες. Η κάθε νίκη θα σας φέρει πίσω την χαμένη σας έμπνευση και την αισιοδοξία.

Διαφωνήστε με... τον εαυτό σας! Ναι , μπορεί να φαίνεται παράλογο αλλά δεν σημαίνει ότι έχετε σκεφτεί και έχετε πράξει μέχρι τώρα είναι σωστό. Αναλογιστείτε τις κινήσεις σας και αναθεωρείστε όλα αυτά τα οποία θα κρίνετε ότι τα κάνετε με τον λανθασμένο τρόπο. Οι αποφάσεις σας μπορούν να αλλάξουν , δεν είναι κακό. Με το να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και να καταλήξετε στο αν οι κινήσεις σας μέχρι τώρα ήταν σωστές ή λανθασμένες θα σας κάνει καλό και θα σας αναγκάσει να γίνετε πιο δημιουργικοί. Σκεφτείτε ποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και τι επιπτώσεις θα είχαν στη ζωή σας. Κατεβάστε καινούργιες ιδέες και ζορίστε το μυαλό σας μέχρι να φτάσει στα άκρα…όλο και κάτι καινούργιο θα βρείτε που θα σας ενθουσιάσει!

Για να αλλάξετε την ροή των πραγμάτων...αλλάξτε πρώτα από όλα την ρουτίνα σας! Ναι , καλά διαβάσατε! Κάντε κάτι διαφορετικό...μιας και αυτό που χρειάζεστε είναι μια μεγάλη αλλαγή στην οπτική γωνία από την οποία βλέπετε τα πράγματα. Πολλές φορές οι ρυθμοί και οι κανόνες με τους οποίους εμείς οι ίδιοι πλαισιώνουμε την ζωή μας δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι αυτό πρέπει να τολμήσουμε να τους αλλάξουμε. Τολμήστε να κάνετε τα πράγματα που ήδη κάνετε με έναν άλλο τρόπο , διαφορετικό από τον γνώριμο. Ελευθερώστε το μυαλό σας από τα δεσμά που εσείς οι ίδιοι του έχετε βάλει και αφήστε το να λειτουργήσει και να δημιουργήσει ανεπηρέαστα και όχι μηχανικά, σύμφωνα με τους δικούς του ρυθμούς. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Αυτό που πιθανό να μην έχετε σκεφτεί αλλά σας «κολλάει» στο ίδιο σημείο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζείτε ή εργάζεστε. Μια αλλαγή στο χώρο σας στο σπίτι ή στη δουλειά είναι ικανή να σας αλλάξει την διάθεση όσο δεν φαντάζεστε και να σας γεμίζει με καινούργιες ιδέες , ενθουσιασμό , όρεξη και κουράγιο. Αλλάξετε απλά τις κουρτίνες σας στο σπίτι ή πάρτε μερικά χρωματιστά μαξιλάρια που θα κάνουν τον χώρο σας να φαντάζει διαφορετικός χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει. Βάλτε ένα φυτό στο γραφείο σας ή αλλάξτε θέση στα πράγματα σας. Μην αποκοιμίζετε το μυαλό σας με τις ίδιες εικόνες. Δώστε του καινούργια ερεθίσματα. Πηγαίνετε μια εκδρομή για να ανανεωθείτε και θα δείτε ότι μια απλή αλλαγή στο περιβάλλον σας θα σας αλλάξει τον τρόπο σκέψης και θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα τετριμμένα βρίσκοντας έτσι διεξόδους στα ενοχλητικά αδιέξοδα.

Εάν το αδιέξοδο σας είναι καθαρά συναισθηματικό και οφείλεται σε ένα χωρισμό ή σε ένα τσακωμό με κάποιους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για σας , προσπαθήστε για ακόμα μια φορά να ξεχαστείτε από τον θυμό ή την στεναχώρια κάνοντας κάτι άλλο. Απασχολήστε τον εαυτό σας για ένα διάστημα με την δουλειά σας ή με ένα καινούργιο χόμπι ή βγαίνοντας με φίλους που σας φτιάχνουν την διάθεση. Εάν έχετε την δυνατότητα να προσεγγίσετε το άτομο που σας προκαλεί αυτή την συναισθηματική ένταση και να συζητήσετε την κατάσταση μαζί του , κάντε το γιατί η συζήτηση θα σας κάνει καλό και θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να προχωρήσετε μπροστά αφού θα ξέρετε πια ότι έχετε κάνει τα πάντα από πλευράς σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Είναι βασικό να έχετε ήσυχη συνείδηση και να μην αναρωτιέστε και να βασανίζεστε με το «τι θα γινόταν αν....». Εάν δείτε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα σας μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, να βρείτε ξανά τον εαυτό σας και να πατήσετε στα πόδια σας.

Εάν έχετε πέσει σε ένα φαύλο κύκλο στην ζωή σας και αισθάνεστε δυστυχισμένοι μην απελπίζεστε και προ πάντων μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για να ξεφύγετε από όλα αυτά που σας βασανίζουν. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια για να καταφέρετε. Μην περιμένετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη , δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να οργανωθείτε και να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας. Μη χάνετε το κουράγιο σας και σε καμία περίπτωση μην απελπίζεστε! Χαμογελάστε στη ζωή και αυτή θα σας χαμογελάσει...αργά ή γρήγορα! Γι αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αδιέξοδο , δείξτε πίστη στον εαυτό σας. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση , δεν είστε οι μόνοι. Μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα αρκεί να πιστέψετε στις δικές σας δυνάμεις! Μην το αναβάλλετε....

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.8 / 5 σε 48 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

pela1
στις 17/6/2010
1
κοιταμε μπροστα

Στον ανθρωπο λενε πως ο θεος δινει παντα οσα μπορει να αντεξει και αν θελει αντεχει τα παντα
ειμαστε μοναδικα πλασματα κρυβουμε τεραστια δυναμη μεσα μας αρκει να κοιταμε παντα ψηλα

ElizaG
στις 18/6/2010
2
Αποτελέσματα!!

Σε μία τέτοια προσπάθεια δύο είναι οι σύμμαχοι:ο χρόνος και η υπομονή. Όλοι ξέρουμε πως δεν γίνονται θαύματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με το μυαλό και την ψυχή μας. Αν υπάρχει εντοπισμός του προβλήματος και αποφασιστικότητα, τότε όλα την κατάλληλη στιγμή, με τις κατάλληλες κινήσεις, όπως περιγράφονται στο άρθρο, θα υπάρξουν και αποτελέσματα.

ElizaG
στις 18/6/2010
3
αποτελεσματα

Σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια δύο είναι οι σύμμαχοι : ο χρόνος και η υπομονή.Όταν εντοπιστεί το πρόβλημα πιστεύω πως με αποφασιστικότητα σύντομα θα λυθεί.

ElizaG
στις 18/6/2010
4
Αποτελέσματα!

Σε μία τέτοια προσπάθεια σύμμαχοι είναι οι υπομονή και ο χρόνος. Από τι στιγμή που το θέμα που μας απασχολεί εντοπισθεί τότε τα αποτελέσματα θα φανούν αφού κάνουμε πολύ δουλειά με τον εαυτό μας. Η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται!

SCARLET_O-HARA
στις 20/6/2010
5
Η δυναμη της θετικης σκεψης ειναι συμμαχος μασ

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΩΧΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!

AHRHN
στις 25/6/2010
6
Αλλαγή;

Αποδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε και αλλάζουμε ότι μπορούμε. Βασιζόμαστε στον εαυτό μας γιατί μόνον αυτόν μπορουμε να αλλάξουμε αντικαθιστώντας τις αρνητικες σκέψεις με θετικές. Μόνο που αυτό θα πρέπει να το κάνομε συστηματικά για να ξεκολήσουμε.

somelse
στις 16/8/2010
7
Σωστός!

Συμφωνώ και δεν ξέρεις πόσο..
Να σαι καλά

ALICIA_KISS
στις 31/8/2010
8

elsa123
στις 5/9/2010
9
υπομονη

symfono e ola otan omos eksantlhte h ypomonh ti ginete?

agapoulio2
στις 19/9/2010
10

KYNHGOS77
στις 10/10/2010
11
Επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια...

Για να αλλαξει κατι στην ζωη μας, πρεπει να αλλαξει κατι στην ζωη μας.
Μια φραση που κρυβει ολη την δυναμη, κατανοησε την και θα καταλαβεις τι πρεπει να κανεις.

στις 21/10/2010
12

Η ΣΚΕΨΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ..

aliadra
στις 21/10/2010
13

Πολύ δυνατό το θέμα!!! Απλά υπέροχο!!!

incywincyspider
στις 9/11/2010
14
προς παο19θ5

φιλε μου σιγουρα τα συναισθηματα μας εχουν ουσιωδη σημασια στη ζωη μας αλλα δε νομιζεισ οτι αμα αφηναμε μονο αυτα να μας καθοδηγουν θα λεγαμε σε πολλες περιπτωσεις ¨μα καλα,που τοχα το μυαλο μου?"

matina0000
στις 26/11/2010
15

Είναι εύκολο να κοιτάς το πρόβλημα από ψηλά και να βρίσκεις εύκολα λύσεις.Μέσα όμως από αυτό τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.Αξίζει όμως η προσπάθεια.

aris_83
στις 26/12/2010
16
κοριφεο

sovara start

okeanida
στις 29/12/2010
17

renata1970
στις 17/1/2011
18

Συμφωνω απολυτα με τον pao1985 γι'αυτο πρεπει να ειμαστε παντα αισιοδοξοι

chrisa-1998
στις 10/3/2011
19

Συμφωνώ με τη matina0000.

ponokompra
στις 13/3/2011
20
εκδικηση εκδικηση

ola osa diabasa m fainontai idanika... isws eimai mikrh k anwrimh t dexomai...alla pisteuw oti megaluterh euxaristhsh apo tn ekdikhsh dn uparxei...dn 8elw n fanw kakia...alla... 8 8ela n kataferw mia fora stn zwh m n ekdikh8w kapoion ...n tn stenaxwrhsw opws stenaxwrh8hka egw....einai toso la8os h apopsh ths ekdikhshs??

ponokompra
στις 13/3/2011
21
εκδικηση εκδικηση

ola osa diabasa m fainontai idanika... isws eimai mikrh k anwrimh t dexomai...alla pisteuw oti megaluterh euxaristhsh apo tn ekdikhsh dn uparxei...dn 8elw n fanw kakia...alla... 8 8ela n kataferw mia fora stn zwh m n ekdikh8w kapoion ...n tn stenaxwrhsw opws stenaxwrh8hka egw....einai toso la8os h apopsh ths ekdikhshs??

apogohteymenh
στις 29/3/2011
22

Η εκδικιση θα σε κανει να νιωσεις καλα για λιγο και θα σου μαυρισει την ψυχη για παντα

στις 22/4/2011
23

... Ξεκόλλημα!
… Ξεκόλλημα!
... Ξεκόλλημα!

Η δασκάλα ζητάει από τους μαθητές να της διηγηθούν μια ιστορία από την οποία να προκύπτει και ένα δίδαγμα.
Σηκώνει το χέρι του ο Μπόμπος.
- Δασκάλα. «Λέγε Μπόμπο».
- Μπόμπος.
Ο θείος μου ο Λάκης ήτανε στον πόλεμο πιλότος μαχητικού. Λοιπόν μια μέρα χτυπήθηκε το αεροπλάνο του, ο θείος φόρεσε το αλεξίπτωτο και πριν να πηδήσει Πρόλαβε και άρπαξε ένα πολυβόλο, μια δεσμίδα σφαίρες, δύο χειροβομβίδες
Και μια μπουκάλα τσίπουρο.
Πέφτει λοιπόν με το αλεξίπτωτο, αλλά για κακή του τύχη πέφτει μέσα στο στρατόπεδο των Γερμανών !
- Δασκάλα. « ω! και μετά?»
- Μπόμπος
Ορμάνε λοιπόν στο θείο μου εκατό Γερμανοί. Τραβάει ο θείος μου το πολυβόλο
Και σκοτώνει τους πενήντα. Μένουν άλλοι πενήντα. Ρίχνει τις χειροβομβίδες και σκοτώνει τους τριάντα. Μείνανε είκοσι. Τώρα? Ορμάει ο θείος ο Λάκης και τους Πνίγει με τα χέρια!!!
-Δασκάλα . « Ω! μα που είναι το δίδαγμα?»
- Μπόμπος.
Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τον θείο μου το Λάκη όταν πίνει μια μπουκάλα Τσίπουρο!!!

στις 22/4/2011
24
--- Ξεκόλλημα!

... Ξεκόλλημα!
… Ξεκόλλημα!
... Ξεκόλλημα!

Η δασκάλα ζητάει από τους μαθητές να της διηγηθούν μια ιστορία από την οποία να προκύπτει και ένα δίδαγμα.
Σηκώνει το χέρι του ο Μπόμπος.
- Δασκάλα. «Λέγε Μπόμπο».
- Μπόμπος.
Ο θείος μου ο Λάκης ήτανε στον πόλεμο πιλότος μαχητικού. Λοιπόν μια μέρα χτυπήθηκε το αεροπλάνο του, ο θείος φόρεσε το αλεξίπτωτο και πριν να πηδήσει Πρόλαβε και άρπαξε ένα πολυβόλο, μια δεσμίδα σφαίρες, δύο χειροβομβίδες
Και μια μπουκάλα τσίπουρο.
Πέφτει λοιπόν με το αλεξίπτωτο, αλλά για κακή του τύχη πέφτει μέσα στο στρατόπεδο των Γερμανών !
- Δασκάλα. « ω! και μετά?»
- Μπόμπος
Ορμάνε λοιπόν στο θείο μου εκατό Γερμανοί. Τραβάει ο θείος μου το πολυβόλο
Και σκοτώνει τους πενήντα. Μένουν άλλοι πενήντα. Ρίχνει τις χειροβομβίδες και σκοτώνει τους τριάντα. Μείνανε είκοσι. Τώρα? Ορμάει ο θείος ο Λάκης και τους Πνίγει με τα χέρια!!!
-Δασκάλα . « Ω! μα που είναι το δίδαγμα?»
- Μπόμπος.
Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τον θείο μου το Λάκη όταν πίνει μια μπουκάλα Τσίπουρο!!!

στις 23/4/2011
25

violeta62
στις 3/7/2011
26
ξεκολα

ο χρονος φερνει παντα θετικα αποτελεσματα

violeta62
στις 3/7/2011
27
ξεκολλα

ο χρονος φερνει παντα θετικα αποτελεσματα

violeta62
στις 3/7/2011
28
προσωπικη βελτωση

ο χρονος φερνει θετικα αποτελεσματα

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή