Πως πραγματοποιώ τα όνειρα μου ;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 10252 φορές
Όλοι ονειρευόμαστε! Όλοι έχουμε τα δικά μας 'θέλω', τις δικές μας φιλοδοξίες και προσδοκίες. Όλοι προσευχόμαστε σε κάποιο Θεό να μας βοηθήσει να γίνουμε αυτό που θέλουμε ή αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Το τραγικό όμως είναι ότι πολύ λίγοι από εμάς καταφέρνουμε αυτό που ονομάζουμε όνειρο να το βιώσουμε σαν πραγματικότητα. Τι φταίει που δεν πραγματοποιούνται τα όνειρα μας; Μήπως είμαστε άτυχοι; Μήπως δεν μας δίνονται ευκαιρίες; Μήπως η ζωή δε μας φέρθηκε σωστά; Μήπως τελικά τα όνειρα μας είναι γραμμένο να είναι καταδικασμένα και να σαπίζουν απραγματοποίητα και ανικανοποίητα μέσα μας;

Όνειρα απλά και όνειρα πιο πολύπλοκα! Όνειρα καθημερινότητας και όνειρα ζωής και επιτυχίας! Ο καθένας μας κρύβει μέσα στην ψυχή του τα δικά του μοναδικά όνειρα, με την πίστη πως όταν αυτά επιτέλους πραγματοποιηθούν θα γίνει ευτυχισμένος, ολοκληρωμένος και θα έχει τα πάντα. Τα πιο συνηθισμένα μας όνειρα; Να βρούμε το ταίρι μας έτσι όπως το θέλουμε. Να επιτύχουμε επαγγελματικά και να χαίρουμε αναγνώρισης. Να γίνουμε πλούσιοι. Να αποκτήσουμε το χ αυτοκίνητο και να έχουμε το τάδε σπίτι. Να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Να μην χρειάζεται να δουλεύουμε. Να γίνονται όλες μας οι επιθυμίες πραγματικότητα.

Χιλιάδες όνειρα...που όταν φτάσουμε στο σημείο όπου θα κάνουμε ένα επαναπροσδιορισμό της ζωή μας το μόνο που ανακαλύπτουμε είναι πως τα περισσότερα έχουν μείνει απλά στη σφαίρα του φανταστικού και στο επίπεδο της επιθυμίας. Και εκεί γινόμαστε μίζεροι, χαιρέκακοι και ζηλιάρηδες. Βρίζουμε την κακή μας τύχη , γιατί πάντα φταίει αυτή ή οι άλλοι που δεν μας άφησαν να κάνουμε όλα αυτά που ονειρευτήκαμε ή που με κόλπα και με απάτες κατάφεραν να ανέβουν πιο ψηλά από εμάς χωρίς να το αξίζουν!

Ξέρω ότι η προσέγγιση αυτή πιθανό να ενοχλήσει αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα .Ξέρετε ποιος φταίει όταν τα όνειρα μας μένουν στα αζήτητα ; EMEIΣ! Ναι , εμείς. Το ξέρω πως είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε γιατί ο εαυτός μας φέρνει χίλιες δικαιολογίες : Δεν φταίω εγώ φταίει που δεν είχα τα μέσα να σπουδάσω. Δεν φταίω εγώ φταίνε οι γονείς μου που δεν με βοήθησαν οικονομικά. Δεν φταίω εγώ φταίει η γυναίκα μου που είναι γκρινιάρα και με περιορίζει. Δεν φταίω εγώ , είχα τα παιδιά που έπρεπε να τα μεγαλώσω. Δεν φταίω εγώ , είμαι καλός άνθρωπος και δεν μπορώ να πατάω επί πτωμάτων όπως πατάνε οι άλλοι. Έτσι δεν γίνεται ; Για κάθε όνειρο μας που κλείσαμε στο ντουλάπι έχουμε μια πολύ καλή δικαιολογία για τον εαυτό μας. Είναι η εύκολη λύση να αποποιούμαστε τις ευθύνες της προσωπικής μας αποτυχίας και είναι ακόμα ευκολότερο να απορρίπτουμε τα όνειρα μας λέγοντας πως έτσι και αλλιώς ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν γιατί τα όνειρα είναι για τους ονειροπαρμένους και όχι για τους βιοπαλαιστές και τους ρεαλιστές. Ολοι έχουμε το δικαίωμα στα όνειρα...

Η ζωή αποδεικνύει καθημερινά , σε όσους έχουν παλέψει και σε όσους δεν έχουν εγκαταλείψει τα όνειρα τους πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως τα όνειρα δεν είναι για τους λίγους. Κοιτάξτε γύρω σας! Επιτυχημένοι άνθρωποι υπάρχουν πολλοί. Αυτοδημιούργητοι άνθρωποι υπάρχουν χιλιάδες! Ευτυχισμένοι άνθρωποι επίσης. Και πανέμορφες οικογένειες και ιδανικές σχέσεις και όμορφα αμάξια και σπίτια με θέα και καριέρες που απογειώνονται...και τα πάντα. Αυτοί οι άνθρωποι τι έκαναν που εμείς δεν έχουμε κάνει ; Δεν σταμάτησαν να πιστεύουν σε αυτό που ονειρεύτηκαν. Δεν τα έβαλαν κάτω με τις δυσκολίες. Δεν βολεύτηκαν στην καθημερινότητα αλλά πολλές φορές θυσίασαν την άνεση τους ή την ξεκούραση τους για να πετύχουν αυτό που πραγματικά θα τους έκανε να αισθάνονται ευτυχισμένοι και γεμάτοι. Δεν εγκατέλειψαν τα όνειρα τους και δεν πρόδωσαν τον εαυτό τους . Δεν περίμεναν το όνειρο τους να πραγματοποιηθεί από μόνο του...τυχαία. Δημιούργησαν ευκαιρίες , χάραξαν δρόμους με τα ίδια τους τα χέρια χωρίς να βασίζουν τα δικά τους μοναδικά βήματα σε δεκανίκια. Όταν τα όνειρα μας πηγάζουν από την ψυχή μας , όταν τα όνειρα μας οδηγούν στο σωστό δρόμο και στην ολοκλήρωση μας ως άτομα , τότε όντως το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνουν πραγματικότητα όπως λέει και ο Πάολο Κοέλλο.

Πως πραγματοποιούμε τα όνειρα μας; Δεν έχει σχέση η ηλικία μας. Κανένας δεν είναι πολύ μεγάλος ή πολύ γέρος για να ονειρεύεται. Τα όνειρα μας σχετίζονται με την παιδικότητα που κρύβουμε στην ψυχή μας και όχι με την βιολογική μας ηλικία. Έχω δει ανθρώπους 75 χρονών να ονειρεύονται το μέλλον και αυτό είναι στάση ζωής, μια πολύ μεγαλόψυχη στάση ζωής. Δεν έχει σχέση το παρελθόν μας. Το παρελθόν πέρασε και μπορεί να μας απογοήτευσε αλλά είναι στο χέρι μας να κάνουμε την ανατροπή στο παρόν και στο μέλλον. Εάν ζούμε με την πεποίθηση πως όλα είναι δυνατά σε αυτή την ζωή , εάν αποδεχτούμε ότι όλα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο , εάν είμαστε πιστοί και παλεύουμε καθημερινά για την πραγμάτωση των ονείρων μας και εάν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε θυσίες γι αυτά τότε είναι βέβαιο ότι σύντομα θα πάψουν να είναι όνειρα αλλά θα αποτελούν την ονειρική μας πραγματικότητα. Την πραγματικότητα που θα θέλαμε να ζούμε και που είναι εκεί , δίπλα μας , μέσα μας , γύρω μας.

Η διαφορά των ανθρώπων που πραγματοποίησαν τα όνειρα τους με αυτούς που δεν τα κατάφεραν είναι ότι οι πρώτοι ποτέ δεν πρόδωσαν τα όνειρα τους αλλά πάλεψαν για να τα δουν να γίνονται πραγματικότητα. Τίποτα στην ζωή δεν χαρίζεται. Η ζωή θέλει αγώνα , θέλει πίστη , θέλει δύναμη και καλώς νοούμενο 'τσαμπουκά'. Η ζωή για να μας δώσει πρέπει να έχουμε αξίες και αρχές. Η ζωή για να μας αγαπήσει πρέπει να παίζουμε με τους κανόνες της και να την σεβόμαστε. Και τότε είναι πολύ απλόχερη απέναντι μας και αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τα όνειρα μας. Εάν φερόμαστε σωστά στη ζωή και η ζωή φέρεται σωστά σε εμάς. Δεν είναι άδικη. Αντιθέτως έχει ένα πολύ δίκαιο σύστημα ανταπόδοσης του καλού και του κακού , του σωστού και του λάθους, του δίκαιου και του άδικου. Η ζωή δίνει σε όλους μας ευκαιρίες αλλά δεν φταίει αυτή εάν εμείς δεν είμαστε σε θέση να τις αναγνωρίσουμε ή να τις εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει.

Εάν έχουμε τις κεραίες της διαίσθησης μας ανοιχτές , εάν δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα, εάν αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα σαν μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πιο ψηλά , μια ευκαιρία να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας , σαν μια ευκαιρία να ξεριζώνουμε από την ψυχή μας το μικρό και να αφήνουμε ένα κομμάτι περισσότερο χώρο για το μεγάλο , τότε τα όνειρα μας παύουν να είναι όνειρα. Αυτοί που ονειρεύτηκαν και δεν πρόδωσαν τον εαυτό τους έχουν την μεγάλη ικανοποίηση του να ζουν καθημερινά αυτό που ονειρεύτηκαν. Αυτοί πάλι που εγκατέλειψαν τον αγώνα δυστυχώς είναι στην θέση του επικριτή , του πικραμένου , του απογοητευμένου , του κυνικού , του άπιστου και του ανικανοποίητου.

Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα σας. Μην δίνετε άλλοθι στον εαυτό σας για να βολέψετε και να θάψετε όλα αυτά που επιθυμεί η ψυχή σας. Παλέψτε γι αυτά , όποια και να είναι. Αγκαλιάστε τα. Αγωνιστείτε γι αυτά και γεμίστε την ψυχή σας με ικανοποίηση , αγάπη για τη ζωή , ζεστασιά για τον συνάνθρωπο και πάνω από όλα με ευτυχία! Στο χέρι σας είναι να γίνετε ένας από αυτούς που θαυμάζετε....και αυτοί κάποτε ήταν στην δική σας θέση.

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.7 / 5 σε 56 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

DwrakiD
στις 12/6/2010
1
Εμπνευστικό πραγματικά!!

Αγαπητή Μυρτώ, ήταν μέχρι να διαβάσω αυτό το άρθρο. Μόνο αυτό: σε ευχαριστώ και σε ευχαριστούμε :-)

cbabis
στις 24/6/2010
2

zizou-21121982
στις 9/7/2010
3

polla like!!!!!!!!!!kati poli endiaferon prepei oloi na to diavasete!!!!!!!!!!!!!!!!!!oloi krivoume vatheia mesa mas kati poli kalo kairos na vgei!!!!!!

mayra
στις 30/7/2010
4
Πολυ ωραιο!!!

πραγματικά είναι πολύ ωραία αυτά που γράφεις Μυρτω. Έχω διαβάσει και ενα ανάλογο βιβλίο στο παρελθόν. το θέμα είναι πως όταν δεν σου πάνε καλα τα πράγματα στιν ζωή σου. Όταν νοιώθεις μεγάλη απογοήτευση και πίκρα πως μπορείς να κρατάς την αισιοδοξία σου, να διώχνεις τις άσχιμες σκέψεις και να κάνεις όνειρα για την ζωή?? μπορεις σε παρακαλώ να με βοηθήσεις σε αυτό??

argys2
στις 8/11/2010
5

Blackdero
στις 20/11/2010
6

Με βομβάρδισες...Και το σήμερα? Το τώρα? Ποιός ξέρει αύριο τι θα γίνει? Τα άκρα αντίθετα...Μπράβο σου όμως!

angelwhere
στις 6/12/2010
7
Πραγματικά έχεις δίκιο!

Είναι πολύ δύσκολο να δεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται στη ζωή και πόσο μάλιστα όταν ζεις σε ένα περιβάλλον που βλέπεις την πλειοψηφία γύρω σου να συμβιβάζεται. Νέους ανθρώπους να βολεύονται και να ζουν στο κενό. Εκεί όμως είναι και η μαγεία......να σηκώνεις το κεφάλι ψηλά και να λες εγώ θα πάω μπροστά, δεν θα γίνω έτσι, κανένα σύστημα, καμιά ανάπυρη λογική, καμία ανασφάλεια, κανένας φόβος, κανένας πόνος δεν θα με λυγίσει. Στο τέλος ο νικητής θα είμαι εγώ (βέβαια νικητής στη ζωή είναι όποιος εργάζεται έντιμα και παλεύει με σημαία τους τα ιδανικά και τις αρχές του.-) και συτό είναι ευχή και όρκος μαζί, όρκος ζωής να ακολουθείς πάντα τα ονειρά σου και να γίνεσαι ψυχικά πλουσιότερος. Ακούγεται ουτοπικό ίσως....αλλά είναι ο σωστός δρόμος κατά τη γνώμη μου.

angelwhere
στις 6/12/2010
8
Πραγματικά έχεις δίκιο!

Είναι πολύ δύσκολο να δεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται στη ζωή και πόσο μάλιστα όταν ζεις σε ένα περιβάλλον που βλέπεις την πλειοψηφία γύρω σου να συμβιβάζεται. Νέους ανθρώπους να βολεύονται και να ζουν στο κενό. Εκεί όμως είναι και η μαγεία......να σηκώνεις το κεφάλι ψηλά και να λες εγώ θα πάω μπροστά, δεν θα γίνω έτσι, κανένα σύστημα, καμιά ανάπυρη λογική, καμία ανασφάλεια, κανένας φόβος, κανένας πόνος δεν θα με λυγίσει. Στο τέλος ο νικητής θα είμαι εγώ (βέβαια νικητής στη ζωή είναι όποιος εργάζεται έντιμα και παλεύει με σημαία τους τα ιδανικά και τις αρχές του.-) και συτό είναι ευχή και όρκος μαζί, όρκος ζωής να ακολουθείς πάντα τα ονειρά σου και να γίνεσαι ψυχικά πλουσιότερος. Ακούγεται ουτοπικό ίσως....αλλά είναι ο σωστός δρόμος κατά τη γνώμη μου.

andymorfy
στις 6/12/2010
9
ακου

mono enas theos iparhi

gwgoulitsaa
στις 27/12/2010
10
ονειρο γαι τον ερωτα..

loipon.. ola auta ta sofa logia 8ewro oti einai e3eretika didaxtika kai sumfwno kai pau3ano... exw apeira oneira.. pou pisteuw oti isws na mhn ta kataferw ena oneiro mou exei pragatopoih8ei ws twra alla 8elw pl na kanw sxesh me ena agori pou mou aresw kai apo oti 3erw tou aresw ligaki.. alla sunexws to paizei adaforos alla eimaste pl filoi ti na kanw kunigaw to oneiro mou alla den 3erw ti alo na kanw na tou pw ti niw8o alla an den mou pei oti tou aresw ti na kanw telika ?? 8a h8ela pl thn gnwmh sas euxaristw...

στις 23/4/2011
11
Πολυ ομορφο το αρθρο.

Ετσι ειναι με τα ονειρα οπως το περιγραφεις απλα οι περισσοτεροι χανουμε τη πιστη στον εαυτο μας οτι θα τα καταφερουμε και καποιοι αλλοι απλα δεν πιστευουμε οτι δικαιουμαστε τα καλυτερα της ζωης για πολλους και διαφορους λογους. Η αληθεια ομως ειναι πως ολοι δικαιουμαστε οτι ονειρευομαστε να το εχουμε παρολο που εχουμε μαθει να τα αφηνουμε στο πεδιο του ονειρου. Η απογοητευση που αναφερει μια κοπελα παραπανω δεν ειναι τιποτα λιγοτερο απο μια απλη προφαση για να τα παρατησουμε. Μπραβο σας πολυ ολοκληρωμενο αρθρο.

Kaith1966
στις 31/5/2011
12
εαν ξυπνήσεις από το όνειρο βλέπεις την πραγματικότητα

Μας έχουν στερήσει το δικαίωμα στα όνειρα.Φυσικά χωρίς όνειρα και δημιουργία παύεις να ζείς.

athinaelgo
στις 14/7/2011
13

μπραβο

ANTONIS1950
στις 16/7/2011
14

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ?

Bananita
στις 26/7/2011
15

exeis apolito dikio....etsi einai apla kaneis dn thelei n to paradextei.

athinaelgo
στις 29/7/2011
16
εξαιρετο αρθρο

πρεπει να πιστεψουμε σ'αυτα και να μην αφησουμε τις δυσκολιες της ζωης να μας παρουν απο κάτω....

79maria
στις 22/9/2011
17
εροτευμενι

pos mporo na ton kano na me eroteyti

nkostas-1
στις 5/10/2011
18
πνευματικη αναταση ευεξια οικονομικη ανοδος

οι προσδοκιες μου ειναι σε αυτη την κλιμκα σκεψεις ,μπορειτε να με βρητε στο πρωτο βιβλιο
yposeinidito.blogspot.com εκει εχω και τα υπολοιπα στοιχεια μου.

kleon-2011
στις 19/10/2011
19
πραγματοποίηση ονείρων

Διαβασα κάπου ότι το " Μπόντγουέι" δίνει στον καθένα ότι ζητήσει. Ότι οι αδύναμες επιθυμίες φέρνουν αδύναμα αποτελέσματα. Και το σπουδαιότερο γνωρίζοντας ότι η γνώμη των άλλων είναι το φτηνότερο αγαθό να πιστεύουμε πεισματικά σε αυτό που κάνουμε και να μην μας επηρεάζουν οι γνώμες των άλλων που κάνουν τους ειδικούς.

hhjnskjv
στις 23/7/2012
20

me flertari ala den moy zitah na ta ftia joyme ton agapo alla den exo fili8i pote moy kai den jero na filo

zwitsa_18
στις 21/8/2012
21
ουαου

ονειρευομαι σαν τρελη εδω και 4 χρονια να κατακτησωτ ον πανεμορφο μπαρ μαν που με περναει 6 χρονια κ ειναι θεος..του αρεσω κ εγω αλλα ειμαι πολυ μικρη..δεν ξερω πως να το πετυχω..τι να κανω?

zwitsa_18
στις 21/8/2012
22
ουαου

ονειρευομαι σαν τρελη εδω και 4 χρονια να κατακτησωτ ον πανεμορφο μπαρ μαν που με περναει 6 χρονια κ ειναι θεος..του αρεσω κ εγω αλλα ειμαι πολυ μικρη..δεν ξερω πως να το πετυχω..τι να κανω?

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή