Η αλχημεία της επιτυχίας...

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 5500 φορές
Οι αλχημιστές είχαν σαν στόχο της ύπαρξης τους να επιτύχουν την μετατροπή των μέταλλων σε χρυσό! Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που επιτυγχάνουν σε οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους. Μετατρέπουν την κάθε ιδέα τους σε χρυσό! Ποιο είναι το μυστικό συστατικό των σύγχρονων αλχημιστών που μετατρέπει την κάθε τους κίνηση σε επιτυχία;

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε ότι επιθυμούμε; Το μεγάλο μυστικό , που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό πολλών επιτυχημένων επαγγελματιών, είναι κάτι πολύ απλό αλλά παράλληλα και πολύ δύσκολο : είναι η ικανότητα να της συγκέντρωσης και η εστίαση στην επίτευξη των στόχων ! Σας φαίνεται απλό; Δεν είναι και τόσο!

Για να συγκεντρωθούμε και να εστιάσουμε στην επίτευξη κάποιου επαγγελματικού στόχου θα πρέπει να διοχετεύσουμε όλες τις πνευματικές μας δυνάμεις και όλες τις ικανότητες μας σε αυτό τον ιδιαίτερο στόχο που έχουμε θέσει , για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η δυνατότητα της συγκέντρωσης δεν επηρεάζει την επιτυχία μας μόνο στο επαγγελματικό τομέα αλλά σε όλους τους τομείς της ζωή μας. Η συγκέντρωση είναι μια ικανότητα που δύσκολα μπορεί να διδαχτεί και ακόμα πιο δύσκολα να χρησιμοποιείται σωστά όταν υπάρχει. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να εστιάζουν την προσοχή τους σε πράγματα αμφιβόλου αξίας και σημασίας ενώ δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στα πράγματα στα πάνω στα οποία βασίζεται ολόκληρη η ζωή τους! Είναι τραγικό αν το σκεφτείτε. Εστιάζοντας σε ασήμαντα πράγματα , κουραζόμαστε και αδυνατούμε τελικά να ασχοληθούμε με τα σημαντικά αφήνοντας τα όνειρα μας και τις επιθυμίες μας σε δεύτερη μοίρα.

Η δυνατότητα της συγκέντρωσης και η διοχέτευση όλης της πνευματικής μας δύναμης στο στόχο μας είναι η αρχή και το τέλος της επιτυχίας. Εάν επιτύχουμε την συγκέντρωση τότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε αρκετές διαφορετικές δουλειές σε πολύ λίγο χρόνο και με σχετικά μικρή προσπάθεια. Οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι ,σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν την δυνατότητα μέσω της συγκέντρωσης να εισέρχονται σε ένα επίπεδο μέγιστης εγκεφαλικής λειτουργίας και πνευματικής διαύγειας που συχνά αναφέρεται ως « η ζώνη » ή «η ροή» , κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να δημιουργήσουν καταπληκτικά αποτελέσματα για τον στόχο τους.

Εάν παρατηρήσουμε και από τον εαυτό μας , υπάρχουν στιγμές στις οποίες έχουμε εκπληκτική διαύγεια η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε μεγάλη πρόοδο σε κάτι με το οποίο ασχολούμαστε , αλλά δυστυχώς η διαύγεια αυτή είτε δεν διαρκεί για πολύ είτε δεν την έχουμε συχνά για να μπορεί να επηρεάσει την συνολική επίτευξη των στόχων μας. Οι εξαιρετικά πετυχημένοι άνθρωποι προκαλούν αυτό το είδος διαύγειας μέσω της συγκέντρωσης : έχουν διαύγεια κατ επιλογή και όχι τυχαία. Επίσης , η διαύγεια τους είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και όχι ένα μεμονωμένο συμβάν.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με αυτή την ικανότητα που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χάρισμα . Όσοι όμως από εμάς δεν διαθέτουμε το χάρισμα της φυσικής συγκέντρωσης, μπορούμε να το καλλιεργήσουμε μετά από αρκετή προσπάθεια. Το βασικό σε αυτή την διαδικασία είναι να έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο μακροχρόνιο αλλά και σχετικά πολύπλοκο στόχο , η επίτευξη του οποίου μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και μας ικανοποιεί κάποια επιθυμία μας. Εάν συγκεντρωνόμαστε καθημερινά και συστηματικά στην επίτευξη αυτού του στόχου κάνοντας μικρή πρόοδο στην αρχή , θα δούμε ότι με την πάροδο του χρόνου το μυαλό μας αρχίζει να προσαρμόζεται λειτουργώντας πιο έντονα και βοηθώντας μας έτσι στην δημιουργία ενός καλού αποτελέσματος σε μικρότερα χρονικά διαστήματα. Εάν παρατείνουμε αυτή την διαδικασία για μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν την επαναλάβουμε για την επίτευξη περισσοτέρων του ενός στόχων , η συγκέντρωση έρχεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και γίνεται σχεδόν υποσυνείδητα.

Θα ήταν επίσης σημαντικό , πριν να επιχειρήσουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία της συγκέντρωσης σε ένα συγκεκριμένο στόχο, να προσπαθήσουμε να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας μια περίπτωση στην οποία είχαμε διαύγεια και εσωτερική ηρεμία. Πότε μας παρουσιάζεται αυτή η διαύγεια και κάτω από ποιες συνθήκες; Μήπως μπορούμε να επιτύχουμε την συγκέντρωση στις βραδινές ή τις πρωινές ώρες; Μήπως όταν επιτυγχάνουμε να συγκεντρωθούμε θα πρέπει να έχουμε κοιμηθεί αρκετά και να μην είμαστε αγχωμένοι; Θα πρέπει λοιπόν να καθορίσουμε ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες συγκέντρωσης για ειδικά για εμάς, για να βοηθηθούμε στο να την επιτύχουμε.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες που έγιναν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες , εκατομμυριούχους ,παγκόσμιους πρωταθλητές στον αθλητισμό και σε υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιριών , η δυνατότητα της συγκέντρωσης ήταν ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας τους. Οι περισσότεροι από αυτούς επίσης υποστήριξαν ότι το χαρακτηριστικό αυτό το καλλιέργησαν σημαντικά για να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Γιατί όχι και εσείς; Μετατρέψτε τις ιδέες σας σε χρυσό και γίνετε ένας σύγχρονος αλχημιστής επιτυχίας! Μπορείτε....


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 16 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

xaanthos
στις 15/9/2010
1
Καλό αλλα..

Γειά σου Μυρτω. Ωραίο το σχόλιο σου αλλά νομίζω οτι εστιάζεις πολύ στούς (επιτυχημενους) αυτοί ειναι ευτυχισμένοι? γιατί η αυτό είναι το ζητούμενο..

GIOLANDA_31
στις 20/11/2010
2

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΗΛΡΩΜΑΤΙΚΗ

ntomino121
στις 24/11/2010
3
Αλχημεία της επιτυχείας

Συμφωνώ και προσυπογράφω. το πρόβλημα είναι πως είναι σχεδόν αδύνατο να εχει κανείς διάυγεια σήμερα με τόσες σκοτούρες και προβλήματα κάθε είδους. Ο μόνος τρόπος να πάψουμε να βλέπουμε τηλεόραση και να γυρίσουμε στόν παλιό αλάθητο τρόπο της παρέας, να ξανασυστηθούμε, και να αρχίσουμε να μιλάμε να συζητάμε να γελάμε να κάνουμε πάρτυ ρεφενέ να ερωτευτούμε, να βγούμε απο τό λήθαργο που μας θέλει κλεισμένους σπίτι καναπέ και ...ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

spitogatos45
στις 29/12/2010
4

Mυρτω συγχαρητηρια,εχεις απολυτο δικιο

ouff7
στις 6/1/2011
5
Συμφωνώ

Η συγκέντρωση είναι όντως ο βασικός παράγοντας επιτυχίας στην επίτευξη των στόχων μας.

efi-artemis
στις 18/4/2011
6

Συμφωνώ και προσυπογράφω και εγω.

στις 19/4/2011
7
Λίγες είναι οι αιτίες για τις πάμπολλες αποτυχίες!

Κάνοντας ένα μαθηματικό μοντέλο για το άρθρο σας ,θα αναφέρω την αρχή του Ιταλού στατιστικού μαθηματικού Παρέτο " Το 20% των αιτίων ευθύνεται για το 80% των αποτυχιών και το 20% των αποτυχιών οφείλεται στο 80% των αιτίων".
Με άλλα λόγια είναι λίγα αλλά σημαντικά τα αίτια που δημιουργούν συστηματικά πολλές αποτυχίες και τα οποία πρέπει να εντοπίσουμε και εάν είναι δυτατόν να εξαλείψουμε και τα πολλά και ασήμαντα αίτια δημιουργούν ελάχιστες αποτυχίες και για τα οποία αίτια δεν απαιτείται να δίνουμε και μεγάλη σημασία.
Η μαθηματική αυτή αρχή μπορώ να βεβαιώσω οτι κάνει ευχάριστη και αποδοτική την εργασία μου (που αλλοιώς θα ήταν ένα πέλαγος επιπλεόντων και λιμναζόντων διοικητικών θεμάτων).
Συνεπώς δεν αρκεί μόνο να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε στην επίτευξη του επαγγελματικού μας στόχου για να επιτύχουμε, αλλά να εντοπίσουμε και να εξαλείψουμε τις ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αιτίες που μπορεί να μας δημιουργήσουν ... παρατράγουδα, ώστε να μπορέσουμε να ιεραρχίσουμε σωστά τις ενέργειές μας.
Αιτίες του ... κακού μπορεί να είναι κρυμένες στο οικογενειακό και εργασιακό μας περιβάλλον ακόμα και στις λέξεις που μας είπαν φίλοι και συγγενείς.
ι

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή