H δύναμη της σκέψης μας.

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 17903 φορές
Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας ευθύνονται για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας ; Aυτό που σκεφτόμαστε είναι ουσιαστικά αυτό το οποίο ζούμε. Η σκέψη μας επηρεάζει την συμπεριφορά μας , την διάθεση μας , τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα , τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον. Άρα αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας είναι η ζωή μας η ίδια!
Η δύναμη του μυαλού αποτελεί το δεύτερο δυνατότερο εργαλείο μας , μετά από την δύναμη της ψυχής η οποία μπορεί σε πολλές καταστάσεις να μας δώσει ακόμα και υπεράνθρωπη θέληση ή υπεράνθρωπες δυνάμεις. (π.χ σε περιπτώσεις κινδύνου). Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί για το τι σκεφτόμαστε και πως το σκεφτόμαστε! Σκεφτείτε ότι το μυαλό σας λειτουργεί σαν μια μονάδα αναπαραγωγής εικόνας. Οι εικόνες που προέρχονται από την σκέψη μας , πολλές φορές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στο μυαλό μας και είτε μας φοβίζουν , είτε μας δίνουν την δύναμη να δημιουργήσουμε , είτε μας εμπνέουν , είτε μας κάνουν να ονειρευόμαστε.
Οι αρνητικές σκέψεις μας δημιουργούν αρνητικές εικόνες και συνεπώς και αρνητικές αντιδράσεις τις οποίες και εκφράζουμε προς το περιβάλλον μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις θετικές μας σκέψεις που κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά , προς όφελος μας. Πως μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ; Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι εφικτές μόνο όταν μπορούμε να ελέγχουμε την σκέψη μας , να φιλτράρουμε τον αρνητισμό και να προβάλλουμε μόνο τα θετικά και την ομορφιά που περιέχει η ζωή μας. Αυτή είναι η δύναμη της σκέψης μας!
Μπορούμε λοιπόν, εκτός από θετικές σκέψεις να κάνουμε δημιουργικές σκέψεις. Να προγραμματίζουμε , να σχεδιάζουμε και να βάζουμε στόχους για το αύριο. Παράλληλα, με την δύναμη της δημιουργικής σκέψης μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε και τους γύρω μας. Μπορούμε να τους εμψυχώσουμε , να τους εμπνεύσουμε , να τους δώσουμε κίνητρα και να τους μεταδώσουμε ενέργεια και όραμα. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται δημιουργικά. Ξεκινώντας από τα απλά , καθημερινά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμα μας , μπορούμε σε πρώτο στάδιο να οργανώνουμε τη σκέψη μας για το πως θα υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε να κάνουμε.

Σε δεύτερο στάδιο , δημιουργικά , προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για απλουστεύσουμε και να διευκολύνουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του προσωπικού μας χρόνου που είναι απαραίτητος για την προσωπική μας βελτίωση.

Στο τρίτο στάδιο και αφού έχουμε λύσει κάποια από τα λειτουργικά προβλήματα της καθημερινότητας μας , μπορούμε να διοχετεύσουμε την δύναμη της σκέψης μας στο να οραματιστούμε τα επόμενα βήματα στην ζωή μας , στις προσωπικές μας σχέσεις στην καριέρα μας και στην οικογένεια μας.

Οι σκέψεις μας έχουν την ιδιότητα να περνούν και να αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας το οποίο μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας. Οι σκέψεις μας έχουν την δυνατότητα , όπως είπαμε και πιο πάνω , να περάσουν και στο υποσυνείδητο των γύρω μας , όταν τις εκφράζουμε. Οι σκέψεις που έχουμε μοιραστεί με άλλους ανθρώπους , τους προδιαθέτουν θετικά ή αρνητικά απέναντι μας , τους δημιουργούν αισθήματα σεβασμού ή αγάπης , συναισθήματα θυμού. Οι σκέψεις μας δημιουργούν δράση και αντίδραση και στον ψυχικό μας κόσμο αλλά και στον κόσμο που μας περιβάλλει.
Ονειρευτείτε! Η δύναμη της σκέψης σας μπορεί να σας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθατε ευτυχισμένοι , στην παραλία από το νησί των διακοπών σας ! Σας μεταφέρει ήχους , χρώματα , μυρωδιές , ανθρώπους....δεν είναι εντυπωσιακό ;
Oνειρευτείτε τώρα...πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας , η σχέση σας , η δουλειά σας και σκεφτείτε το όσο πιο έντονα μπορείτε με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες! Αυτή η σκέψη σας κάνει να νιώσετε όμορφα ; Αυτή η σκέψη σας δίνει κίνητρα να προσπαθήσετε να φτάσετε στο σημείο το οποίο ονειρευτήκατε ; Ναι! Πρέπει να την κάνετε καθημερινά αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά και ξανά!

Εγκαταστήστε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλο σας που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά , θα αγνοεί τους φόβους και δεν θα τους μετατρέπει σε εικόνες , θα αγνοεί τις κακές σκέψεις για πιθανές αποτυχίες και θα τις μετατρέπει σε μια μεγάλη εικόνα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης . Θα δείτε ότι με την πάροδο του χρόνου και η ζωή σας θα γίνει πιο όμορφη και θα πλησιάζει την ζωή που ονειρευτήκατε αλλά και η συμπεριφορά σας θα γίνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδεκτή από το περιβάλλον σας. Πολεμίστε τις κακές σκέψεις από την ρίζα τους και μην τις αφήνετε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Στο χέρι σας είναι...ή μάλλον στο μυαλό σας!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.4 / 5 σε 121 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Javelin57
στις 28/6/2010
1

Απο μικρός απόφευγα να σκεφτώ η να διαβάσω ορισμένα θέματα όπως καρκίνος, διαζύγια, χωρισμός γονιών απο τα παιδιά του, πισομαχαιρώματα απο δικά σου άτομα, σοβαρές αρρώστιες, ο μη σεβασμός απο τον σύντροφο σου η εκμετάλλευση απο έμπιστα σου άτομα κλπ νομίζοντας ότι αυτά δεν με αφορούσαν αρκή εγώ να είμαι σωστός και τίμιος και δεν θα χρειαζόταν ποτέ να τα αντιμετοπίσω. Τώρα στα 50 μου χρόνια αφού έχω χάση την δουλιά μου που θυσιαστικα για 25 χρόνια, αφού η γυναίκα μου με χώρισε για άλλο άντρα με περισσότερα χρήματα, μετα από 25 χρόνια γάμου χωρίς εστω και ενα καυγά, αφού απέκτισα καρκίνο, αφού δεν βλέπω τόσο συχνά τα παιδιά μου αφού μένουν σε άλλη πόλη, τώρα που έχω καταστραφή σχεδόν οικονομικά ΤΩΡΑ έχω καταλάβη ότι τα κακά που με περιμένουν είναι ίσος πολύ περισσότερα. Είμαι όμως δυνατός και τα περιμένω για να τα αντιμετοπίσω όσα και να είναι.
Ίσως να χρειάζομαι κάποια δίπλα μου για κουράγιο αλλά και χωρίς αυτή θα επιζήσω
Το μήνυμα μου είναι ποτέ μη τα βάζετε κάτω. όλα είναι μια φάση της ζωής όπως και η ευτυχία και θα περάση. Πάντα με τη Θετική σκέψη

nickos1
στις 8/7/2010
2
Περί της δύναμης της σκέψης

Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω και γω τα σχόλιά μου πάνω στο παρόν άρθρο.
Σας διαβεβαιώ όλους πως αν ακολουθήσετε αυτά που υποστηρίζει το άρθρο, θα χάσετε πολύτιμο χρόνο από την ζωή σας χωρίς κανένα όφελος ή και θα πάθετε κακό.

Η σκέψη είναι μια αυθόρμητη λειτουργία του οργανισμού μας, όπως το συναίσθημα, η αναπνοή και οι χτύποι της καρδιάς. Μπορούμε να οργανώσουμε την δουλειά μας ή άλλες δραστηριότητες αλλά την σκέψη μας δεν μπορούμε να την βάλουμε σε καλούπι. Όσοι νομίζουν ότι θα μπορέσουν να την ελέγξουν γελιώνται οικτρά. Πάντα το μυαλό τους θα ξεφεύγει χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Τι πάει να πει θετική και αρνητική σκέψη;;; Οι σκέψεις είναι φυσιολογικές όταν είναι ρεαλιστικές. Το να επιβάλλουμε στο μυαλό μας το μοτίβο της θετικής σκέψης, μας απομακρύνει από την πραγματικότητα, η οποία είναι πολύ θλιβερή ορισμένες φορές αλλά πρέπει να την αναγνωρίσουμε ως έχει.
Το πρόβλημα πολλών ανθρώπων είναι το εξής: Σκέφτονται συνεχώς το κακό εκεί που δεν υπάρχει. Γιατί αυτό; Και πως θα σταματήσει; Τα απωθημένα συναισθήματα κινούν τα νήματα φίλοι μου. Όταν ένας άνθρωπος π.χ στερήθηκε την αγάπη από τους γονείς του στην παιδική του ηλικία, τότε εκείνη την στέρηση δύσκολα θα την ξεπεράσει και θα την εκδραματίζει και στο παρόν με σκέψεις του στιλ:"Κανείς δεν με θέλει". ΄Μόνο αν επιλύσουμε τα απωθημένα μας συναισθήματα μπορούμε να ομαλοποιήσουμε(και όχι να θετικοποιήσουμε)τις σκέψεις μας και την ζωή μας.

"Ονειρευτείτε! Η δύναμη της σκέψης σας μπορεί να σας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθατε ευτυχισμένοι" :
Αυτό είναι ουσιαστικα μια φυγή από την πραγματικότητα. Δημιουργούμε έναν ψεύτικο κόσμο επειδή δεν μπορούμε να χαρούμε στον αληθινό.

"Οι σκέψεις μας έχουν την ιδιότητα να περνούν και να αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας" : Οι σκέψεις και η λογική επίγνωση είναι δουλειά του αριστερόύ ημισφαρίου του εγκεφάλου. Στο ασυνείδητο το οποίο βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο, κυβερνούν τα συναισθήματα. Καμία θετική σκέψη δεν μποορεί να εισχωρησει μέσα σε αυτά και να τα αλλάξει. Είναι πολύ δυνατότερα. Αντιθέτως, αυτά έχουν την δύναμη να εισωρούν στο αριστερό ημισφαίριο και να επηρεάζουν την σκέψη μας.

"Εγκαταστήστε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλο σας που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά" : Αν είναι δυνατόν! Τι είναι ο εγκέφαλος; Ένας υπολογιστής που ότι του βάζουμε το παίζει; Ο εγκέφαλος διαμορφωνεται απο την στιγμή της σύλληψης του εμβρύου και έπειτα. Μέρα με την μέρα, σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Το πως θα εξελιχτεί, εξαρτάται από το DNA και κυρίως από τις εμπειρίες που θα ζήσουμε.

Ένα βιβλίο που περιέχει φοβερές ανακαλύψεις για τον εγκέφαλο, τις σκέψεις και τα συναισθήματα είναι το : Πρωτογενής Θεραπεία" του Άρθουρ Τζανοφ, εκδόσεις Έσοπτρον. Όποιος το διαβάσει θα αποκτήσει σημαντικότατες γνώσεις.

Αν και εδώ δεν είναι forum, επιτρέψτε μου να πω κάτι στον παραπάνω σχολιαστή.
Javelin57, κουράγιο φίλε. Εύχομαι ολόψυχα να θεραπευθείς. Χωρίς να θέλω να το παίξω γιατρός που κάνει διάγνωση, ίσως και η θετική σκέψη συνέβαλε στον καρκίνο που έπαθες. Ναι! Εσύ, όπως ανέφερες, προσπαθούσες πάντα να μην κάνεις αρνητικές σκέψεις και να αποφεύγεις τα επώδυνα συναισθήματα. Τα συαναισθήματα, όμως, όποια και αν είναι αυτά, έχουν μια τρομερή οργανική ύναμη. Αν προσπαθήσεις, να τα εμποδίσεις με το μυαλό σου, τότε,η ενέργειά τους θα διοχετευθεί σε άλλα σημεία του οργανισμού σου και κυρίως στα πιο ευάλωτα ζωτικά όργανα. Αν κρατάμε μέσα μας τον πόνο μας και δεν τον εκφράζουμε, τότε αυτός θα μας σκοτώσει. Καλη δύναμη πάντως!

GREG1962
στις 9/7/2010
3

GREG1962
στις 9/7/2010
4

Πόσα εξαιρετικά πράγματα δεν θα είχαν γίνει, δεν θα είχαν ανακαλυφθεί, δεν θα υπήρχαν, αν κάποιοι δεν ονειρέυονταν, δεν έκαναν θετικές σκέψεις, δεν πίστευαν και πάλευαν για το ανέφικτο, το μη ρεαλιστικό.
Η δύναμη του μυαλού μας είναι τεράστια και δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτό. (Βολεύει πάρα πολλούς να είμαστε όλοι οι υπόλοιποι αδύναμοι και μοιρολάτρες...)
Ψάξτε λίγο για τη μέθοδο Σίλβα και πως μπορεί να βελτιώσει την ζωή σας πνευματικά, σωματικά και νοητικά.

littlepony
στις 15/7/2010
5

Κάποιοι ζουν μέσα απο τα όνειρα όσο κατεστραμμένη και αν είναι η ζωή τους. Οι θετικές και αισιόδοξες σκέψεις δεν σταματούν ποτέ γι'αυτούς και μέσα απο αυτές τις σκέψεις γεννιέται η ελπίδα, η θέληση και η δύναμη. Πιστεύω ότι η θετική σκέψη μπορεί να κάνει "θαύματα" χωρίς όμως να θάβουμε τα αρνητικά αισθήματα και συναισθήματα γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή ο οργανισμός θα ξεσπάσει πολύ άσχημα. Άρα καλό είναι να λειτουργούμε με αυθορμητισμό αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή βγαίνει ο ήλιος για όλους μας..

parina123
στις 16/7/2010
6

gia sas.sygnomi alla to ps mou den exei ellinika.mporo na xrisimopoio mono auto ton tropo grafis.einai polli sosta ola osa anafairete sto proigoymeno arthro alla alithia pos mporis na ta efarmoseis.
elpizo na eiste dipla moy kai na moy diksete to tropo gia na ta katafero kai ego

στις 17/7/2010
7

Αν ήταν εύκολο να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, θα το είχαμε κάνει. Από τη μία, μεγαλώνοντας κανείς δε μας έδειξε τον τρόπο-δε μας εκπαίδευσε, από την άλλη ο τρόπος ζωής δε μας επιτρέπει να διαλογιστούμε.

στις 17/7/2010
8

Διαβάζοντας τα υπόλοιπα σχόλια των αναγνωστών, αναρωτιέμαι: τελικά μήπως πρέπει να αποδεχόμαστε αβίαστα και ίσως φυσικά ό, τι μας συμβαίνει. Δεν το αναφέρω με την έννοια της μοιρολατρείας αλλά με την ρεαλιστική.

littlepony
στις 21/7/2010
9

Σίγουρα πρέπει να αποδεχόμαστε αυτό που μας συμβαίνει γιατί διαφορετικά είναι σαν να ζούμε σε έναν γυάλινο, παραμυθένιο, δικό μας κόσμο. Κάποια στιγμή που θα επανέλθουμε απότομα στην ωμή πραγματικότητα τότε θα είναι τραγικές οι συνέπειες. Αβίαστα και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε εξ'αιτίας της αυθόρμητης αντίδρασης μας. Απλώς θα ήταν καλό να σκεφτόμαστε θετικά ακόμα και αν όλα γύρω μας είναι συντρίμια. Πάντα μια θετική και αισιόδοξη σκέψη είναι σαν μια ηλιαχτίδα μες στην σκοτεινιά των συναισθημάτων μας. Αν περνάτε μια δύσκολη φάση, προσπαθήστε να κάνετε μια ευχάριστη σκέψη. Σιγά σιγά αυτή η σκέψη θα ωθήσει μια ακόμη και πάει λέγοντας. Έτσι θα έρθει μια μέρα που αυτό το πρόβλημα ναι μεν θα μας απασχολεί αλλά θα έχουμε περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να χαμογελάμε και λιγάκι! Ε?

FONTANADITREVI
στις 28/7/2010
10

Σε γενικέσ γραμμέσ συμφωνώ κι εγώ.σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να καταπιέζουμε το θυμό μασ ή να αποφεύγουμε τα αρνητικά ερεθίσματα,γιατί η προσπάθεια μασ να τα αποβάλλουμε μασ δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση.Απλώσ όσο μεγαλώνουμε και οι εμπειρίεσ μασ, μασ οριμάζουν ,καλό είναι να μάθουμε να ελέγχουμε κάποια συναισθήματα και σκέψεισ δυσάρεστεσ για μια καλύτερη ποιότητα ζωήσ

iluna
στις 8/8/2010
11
η δυναμη της σκεψης

Σε ολη τη διαρκεια της ζωης μου εκανα θετικες σκεψεις. Εκανα ονειρα.Προσπαθουσα με δυναμη ψυχης να αντιμετωπισω διαφορα προβληματα που μου παρουσιαζοντουσαν.Τελικα συμφωνω οτι πρεπει να ελεγχουμε τα συναισθηματα μας και να μην εχουμε τιποτα δεδομενο στην ζωη μας

LONLINESS
στις 11/8/2010
12

Συμφωνώ με όλα όσα λες και απαυξάνω. Τί γίνεται όμως στις περιπτώσεις που είσαι τόσο καταβεβλημένος απο την συμπεριφορά των ανθρώπων και ιδιαίτερα αυτούς στους οποίους πίστεψες. Πώς αναγιεννιέσαι; Προσωπικά νιώθω πολύ προδομένη από τον άνθρωπο που ήμουν μαζί του δύο χρόνια και ερήμην μου βγήκε απο την ζωή μου ενώ τις προάλλες τον είδα και με άλλη; Έλεος πότε πρόλαβε;;;;;;;;;;;

humorous5
στις 23/8/2010
13
Συμφωνώ

Το πρόβλημα όμως, σε πολλές περιπτώσεις, έγκειται στο ότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Παρόλο που ο ένας σκέφτεται ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΑ, ο άλλος σκέφτται ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΆ. Σ ' αυτές τις καταστάσεις τί γίνεται?

xaris-1939
στις 31/8/2010
14

Αυτα ειναι σωστα σ'ενα κοσμο ομορφο αγγελικα πλασμενο.Πιστευω ο,τι και την σκεψη μας δεν μπορουμε να κανουμε κουμαντο μεσα σ'αυτο τοκοσμο τον διεφθαρμενο.Ακομα και να θελεις ν'αγιασεις δεν μπορεις.

lousalome84
στις 8/9/2010
15
The secret

εγω το πιστευω ακραδαντα...θα συνιστουσα να δειτε το μυστικο η να το διαβασετε ειναι και βιβλιο..τρομερο...αλλαζεισ τροπο ζωης και σκεψης

chrisa-1998
στις 14/9/2010
16
Συμφωνώ

Πιστεύω στις θετικές σκέψεις και στο ρόλο που παίζουν στη ζωή μας.Έχει σημασία όμως και ο τρόπος που αντιμετοπίζουμε τις αντιξοότητες της ζωής.Εκεί πρέπει να φανούμε ανθεκτικοί και θετικοί .

whitecat1953
στις 21/9/2010
17

εξαιρετικό και δοκιμασμένο .....με άριστα αποτελέσματα !!! Σε ευχαριστούμε Μυρτώ !!! να έχεις κάθε καλό ... !!!

Erzengel
στην 1/11/2010
18

Πράγματι η σκέψη είναι ένας παράγοντας ζωτικής και πνευματικής λειτουργίας στη ζωή μας.

Η ποιότητα των σκέψεων ανήκει κατά πάσα πιθανότητα στις ακούσιες λειτουργίες μας παρά στις εκούσιες με την ένοια ότι μπορούμε να αποφύγουμε μια αρνητική σκέψη αντικαθιστώντας την με μια θετική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την διαγράφουμε.

Το να σκέφτεσαι θετικά κυμαίνεται στο φάσμα της αισιοδοξίας.Αυτό σε καθιστά απροετοίμαστο να δέχεσαι την αποτυχία μιας και η αισιοδοξία δεν εγγυάται επιτυχία δυστυχώς.Απεναντίας δίδει την ψευδαίσθηση της επιτυχίας.

Σκεπτόμενοι θετικά θέματα φυσικά και λειτουργεί ανασταλτικά στη διάθεση μας και στην ποιότητα ζωής.Όμως μια σκέψη αποκτά την αξία της όταν μετατρέπεται σε πράξη όπου είναι και ο λόγος ύπαρξης της κατ'εμέ.Όπως η εφυία απαιτεί την μόρφωση για να ξεδιπλωθεί.

Το να σκέπτεσαι και κατ'επέκτασιν να ενεργείς είναι ένα αν όχι το μεγαλύτερο ατού του ανθρώπου και είναι απόλυτα προσωπικό και αυτός ορίζει την εχέμυθεια στην ύπαρξη της.

Οπότε συμφωνώ!

Να σημειώσω ότι η υπερβολική σκέψη,είτε θετική είτε αρνητική είτε συνονθύλευμα αυτών οδηγεί και σε κάποια σχετική διαταρραχή της πνευματικής ισορροπίας (ή εγκεφαλικής λειτουργίας δια τους υλιστάς ).Ημικρανίες,απώλεια ύπνου,έλλειψη συνοχής σκέψεων καθώς και παράνοια.

-Παρθενικό μου ποστ και ξεκίνησα τις δαιδαλώδεις μου διακυμάνσεις!-

TheLostAngel
στις 4/11/2010
19
Εξαιρετικό άρθρο

Πραγματικά. Μου άρεσε πολύ. Το έχω ψάξει πολύ. Να ρωτήσω όμως αν το κάνεις και αν έχεις δει αλλαγές στη ζωή σου? Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια. Και η αλήθεια είναι ότι έχω δει να πραγματοποιείται. Όταν όμως πέσεις ψυχολογικά δεν δουλεύει τίποτα. Παρόλα αυτά το άρθρο είναι εξαιρετικό. Ευχαριστώ

sania4
στις 5/11/2010
20
δυσκολο στην πραξη

Πραγματικα το αρθρο ειναι σπουδαιο.
Προσπαθησα να εφαρμοσω κατι αντιστοιχο στο παρελθον αλλα με μικρη επιτυχια. Μια βδομαδα ημουν καλα κατοπιν κατι με επηρρεαζε και σταματουσε ολη η θετικη προσπαθεια. Τι δεν κανω σωστα? και δεν ειναι πως δεν θελω να σκεφτομαι θετικα αλλα υπαρχουν και εξωτερικοι παραγοντες μου επηρρεαζουν ολη αυτη την προσπαθεια. εχω μεγαλη αναγκη για ηρεμια. μπορει καποιος να μου δωσει καποια συμβουλη???

dalia1968
στις 9/11/2010
21
αρνητισμος σκεψης

συμφωνω με το ονειρο της θετικης σκεψης΄΄ομως οταν προσφερεις καθημερινα τον εαυτο σου και περιμενεις μια αναγνωριση εστω μικρη που δεν ερχεται ποτε στεγνωνεις και το ονειρο ειναι δυσκολο ΄΄φανταζει απιαστο και φοβασαι πως αυτες οι σκεψεις που κυριαρχουν το μυαλο σου υπερτερουν και δε σβηνουν ευκολα

matina0000
στις 20/11/2010
22
Εξαιρετικό, μα μη εφαρμόσιμο

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε καλά , να είμαστε καλά και να σκεφτόμαστε θετικά.Η καθημερινότητα,τα προβλήματα,το άγχος,μας αποσυντονίζουν,μας δημιουργούν νεύρα και σαν συνέπεια αρνητικές σκέψεις.Αξίζει όμως να το παλέψουμε και σιγά σιγά να βελτιωθούμε

korina1976
στις 16/12/2010
23

etsi akribws einai!!!!to kalo...fernei to kalutero kai antistrofa...!!!!

theoducati
στις 2/1/2011
24

το πρόβλημα του να ζεις σε ένα παράλληλο κόσμο ουτοπίας πως λύνεται?

DOCTOR-Z
στις 10/1/2011
25
Με χαμόγελο λοιπόν...

Ήδη νιώθω καλύτερα τώρα που το διάβασα μιάς και ταξίδευα σε πολλές σκέψεις καθ'όλη τη διάρκεια του κειμένου(κυρίως στο τέλος)
Ευχαριστώ για τον χρονο σου...Καλή σου μέρα!

gland
στις 26/1/2011
26

η δύναμη της σκέψης με βοήθησε έχοντας πίστη στο όνειρο μου, το παιδί μου να γίνει απο άρρωστο καλά σκεφτόμενη θετικά ή ίδια δύναμη της σκεψης είναι αυτή που καποιες στιγμες με ωθεί να σκεφτομαι τόσο αρνητικά ενώ οι γύρω μου πιστεύουν ότι είμαι απο τους τυχερούς ανθρώπους

lilith67
στις 27/1/2011
27

tha ithela na topothetitho ke ego sto arthro i dinami tis skepsis .prin xronia ke se mena etixe na thelo kapin poli ke deniksera pos na ton fero konda moy /omos ton ixa sinexia sto mialo moy.ena bradi plisiase to trpezi poy kathomastan .to leo kai sti kori moy otan theloyme kati poli sinomoti to siban gia na to petixoyme.ayta eyxaristo

JamesBrownEyes
στις 31/1/2011
28
Τοποθέτηση

Θα ήθελα να τοποθετηθώ σχετικά με ό,τι αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο του κατά τ'άλλα (πραγματικά) ενδιαφέροντος αυτού άρθρου.Ο άνθρωπος, κατά την γνώμη μου, αυτοβελτιώνεται και βελτιώνει με τη συμπεριφορά του τους συνανθρώπους του βιώνοντας επιτυχίες μαζί με αποτυχίες.Πιστεύω, πως οι αποτυχίες είναι εξίσου σημαντικές με τις επιτυχίες της ζωής, αρκεί ο άνθρωπος να ''μάθει'' να ξεπερνάει αυτές τις αποτυχίες και δυσκολίες και να τες διαχειρίζεται κατάλληλα έτσι ώστε να και να μην τον ''αφήνουν'' να ροβοληθεί το επίπεδό του ως ανθρώπινο ον, αλλά και να τον καταστήσουν ανώτερο άνθρωπο.Αυτή η λεπτομέρεια θεωρώ ότι είναι αρκετά σπουδαία, και πρέπει να
διασαφηνιστεί στους αναγνώστες.

LOREN1980
στις 4/2/2011
29

tο εχω δωκιμασει πολεσ φορεσ κι οδωσ..οτι σκεφτομουν,φισιολογικα πραγματα,μου βγεικε στη πραγματικοτιτα...και προσοχη στησ αρνιτικεσ σκεψεσ..σκεφτομουν χωρισ λογο τελευτεα για το αυτοκινιτο,σερβισ,ατυχιματα..χαζα...χαχα κι τι εγινε!χαλασε ετσι απλα,2000 τωρα να πληροσω μπορει για.....αρνιτικη σκεψη.....χαχα..

angelika-1980
στις 17/2/2011
30

linaaa
στις 21/2/2011
31

SofiaI
στις 12/3/2011
32
:)

Apla ena uperoxo keimeno me polu kali apodosi!!!

pe9enw
στις 29/3/2011
33

πως μπορω να κανω θετικες σκεψεις οταν δεν εχει συμβει κατι καλο στην ζωη μου??οταν ολα μου πανε στραβα??οταν το "για παντα μαζι" εγινε "σε βαραθηκα"

rosanac
στις 4/4/2011
34
ηελλο

greetings from (rosanafumba@yahoo.com)
My name is miss Rosana Fumba,am single and never married before,am 5.6ft tall,Slim stature,open minded,honest,trusted,and caring and just to mention but a little.I hope honesty and trust they say build a strong relationship.That is why I have the confident to write you this brief mail after i read your profile today I want you to contact me with this email i (rosanafumba@yahoo.com)

Though we have not meet each other before but i have the believe that it takes nothing for one to know one.I will like to hear from you,so that we can get to know better and would send you my pictures soon as i receive your reply.I want you to contact me with this email id (rosanafumba@yahoo.com)
I am not of the beauty type but i think i have the beauty of the mind.Feel free and contact me if you are of good and decent origin. I do not care were my kind of friend comes from provided he/she is a decent person.
Please I'm waiting eagerly to see your mail soon.

Remain healthy
Yours Sincerely,
Rosana

gnfole
στις 19/5/2011
35

nikos_12
στις 6/6/2011
36

Όλα είναι μες στο μυαλό

attraversiamo
στις 12/7/2011
37
Δύσκολο αλλά εφικτό

Για να τα καταφέρεις να αλλάξεις τη νοοτροπία σου και να σου διαρκέσει μπορείς νακολουθήσεις την τεχνική των αυτομάτων σκέψεων...

attraversiamo
στις 12/7/2011
38
Δύσκολο στην πράξη αλλά εφικτό 1

Πραγματικά πολύ καλό το άρθρο και αληθινό απλά δύσκολο να εφαρμοστεί. Άλλωστε τι είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή και τι κατακτιέται χωρίς πολλή προσπάθεια? Sania4 πιστεύω από προσωπική μου εμπειρία πως ο μόνος τρόπος

attraversiamo
στις 12/7/2011
39
Δύσκολο στην πράξη αλλά εφικτό

Είναι όντως πολύ καλό και αληθινό το άρθρο απλά η εφαρμογή του δεν είναι εύκολη! Άλλωστε τι είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή και τι γίνεται χωρίς προσπάθεια? sania4 απλά το να σκεφτείς θετικά δε γίνεται να διαρκέσει έτσι απλά. Σκέψου πως για να φτάσεις σαυτό τον τρόπο σκέψης, σαυτήν τη νοοτροπία δεν πέρασε 1 βδομάδα ή έστω λίγος καιρός. Σκέφτεσαι έτσι γιατί αυτή η νοοτροπία διαμορφώθηκε από μικρή, από οικογένεια, φίλους, απτις σχέσεις σου δηλαδή από το περιβάλλον σου τόσα χρόνια. Δύσκολο να αλλάξει και ο μόνος δραστικός τρόπος πιστεύω από προσωπική μου εμπειρία πως είναι η τεχνική των αυτόματων σκέψεων. Είναι εφαρμοσμένη τεχνική και πολύ αποτελεσματική. Και χωρίς χαρτί και στυλό δε γίνεται τίποτα. Υπάρχουν πολλά βιβλία σχετικά. Άμα έχεις όρεξη να δουλέψεις πολύ πάνω σαυτό, θα τα καταφέρεις.

athinaelgo
στις 14/7/2011
40
συγχαρητηρια

Μακαρι όλες οι σκεψεις μας να ήτανε τοσο θετικές
Αναρωτηθήκαμε όμως γιατί κανουμε αρνητικές σκέψεις? Μήπως και για να μην απογοητευτούμε αν μας έρθει κάτι αντίθετο από ότι περιμέναμε?

athinaelgo
στις 14/7/2011
41

ANTONIS1950
στις 16/7/2011
42

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ

attraversiamo
στις 17/7/2011
43
Δύσκολο στην πράξη αλλά εφικτό

Sania4 πιστεύω από προσωπική μου εμπειρία πως ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις να αλλάξεις τη νοοτροπία σου και να σου διαρκέσει είναι νακολουθησεις την τεχνική των αυτομάτων σκέψεων. Είναι εφαρμοσμένη τεχνική, δύσκολη αλλά πολύ αποτελεσματική.

athinaelgo
στις 30/7/2011
44
απαιχτη

Τελικα Μυρτω οτι και να γράφεις ειναι υπεροχο και μας αγγιζει όλους.Συνεχισε ετσι....

461980
στις 2/9/2011
45

Cr3at0r
στις 13/9/2011
46
Μυαλό και πραγματικότητα

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό διότι πιστεύω οτί τα πάντα υπάρχουν στο μυαλό μας και μόνο και κυρίως οι αισθήσεις μας όπως ευτηχία κτλ.

HLEKTRA117
στις 23/2/2012
47
Η Δύναμη της Σκέψης σας είναι απεριόριστη

Υπάρχει μια μοναδική, ευφυής Συνείδηση που εισχωρεί σε ολόκληρο το Σύμπαν -πανίσχυρη, πάνσοφη, πανδημιουργός και πανταχού παρούσα- ο Οικουμενικός Νους. Το μυαλό σας είναι μέρος αυτού του Ενός οικουμενικού Νου και δεδομένου ότι οι σκέψεις σας είναι ένα προϊόν του μυαλού σας, τότε κατά συνέπεια η Δύναμη της Σκέψης σας είναι επίσης απεριόριστη. Μόλις καταλάβετε αληθινά ότι ο νους σας είναι ένα με την μοναδική Πηγή της Παντοδυναμίας και ότι αυτή η δύναμη είναι μέσα σας, θα έχετε βρει τη μόνη αληθινή πηγή άπειρης δύναμης για την οποία τίποτα δεν είναι αδύνατο και το αδύνατο είναι τίποτα. Να ξέρετε ότι η Δύναμη της Σκέψης έρχεται από μέσα. Όλη η δύναμη έρχεται από μέσα.

HLEKTRA117
στις 23/2/2012
48
Διάλεξε σήμερα τι θα σκεφτείς

Σήμερα ξεκίνησες τη μέρα σου κάνοντας δεκάδες επιλογές από το τι θα φορέσεις, που θα πας σε ποιόν θα χαμογελάσεις και πολλές άλλες. Διάλεξε σήμερα τι θα σκεφτείς γιατί οι σημερινές σου σκέψεις θα χτίσουν τη μελλοντική σου ζωή και θα πας τόσο ψηλά όσο κι αυτές.

jgurudeva108
στις 17/3/2012
49
Η δύναμη της σκέψης και ο Υπερβατικός Διαλογισμός

Υπερβατικός Διαλογισμός, Dr. John Hagelin

Υπερβατικός Διαλογισμός, τι λέει η Οπρα

Ο Νους είναι αυτός που διοικεί την φυσιολογία και το προς τα που θα στραφούμε στην ζωή μας.
Νους δυνατός που μπορεί να υποστηρίξει σωστές αποφάσεις και εκπλήρωση των επιθυμιών μας είναι ο Νους που λειτουργεί σε συνοχή με τάξη και διαύγεια.
Για να το επιτύχουνε αυτό και ο Νους αυτόματα να έχει τις σωστές και θετικές σκέψεις χρειάζεται μια νοητική τεχνική που θα μπορέσει να εξυψώσει τον Νου στο μέγιστο δυναμικό του. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός σύμφωνα με τις 600 έγκυρες επιστημονικές μελέτες " Ο Νους αποκτά μια κατάσταση βαθιάς ξεκούρασης η συνείδηση στρέφεται προς τα μέσα για να εξερευνήσει πιο ήρεμες καταστάσεις σκέψης μέχρι να αφήσει πίσω υπερβαίνοντας ακόμη και την πιο απαλή σκέψη ώσπου η συνειδητότητα μείνει μόνης της, αντιλαμβάνοντας την φύση της. Αυτή η ονομαζόμενη κατάσταση διαλογισμού η κατάσταση ξεκούραστης εγρήγορσης συνοδεύεται από μια μοναδική νευροφυσιολογική λειτουργία μια ηλεκτροεγκεφαλογραφική συνοχή, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί με τάξη. Ειδικότερα η ηλεκτρική δραστηριότητα του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου συγχρονίζεται με την δραστηριότητα της αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Και η πρόσθιος μετωπιαίος λοβός με τον πίσω ινιακό λοβό όπως επίσης οι βρεγματικοί και κροταφικοί λοβοί, όλος ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν μια ορχήστρα με πλήρη συνοχή, με πλήρες ενοποιημένο πλήρες συγχρονισμένο τρόπο. Αυτή η λειτουργία του εγκεφάλου με τάξη στην κατάσταση διαλογισμού είναι μοναδική και δεν θα την βρείτε στις άλλες καταστάσεις ξύπνιου, ύπνου, ονείρου η ύπνωσης. Και είναι τόσο σημαντική γιατί συνοδεύεται με την μέγιστη εγρήγορση μέγιστη εκτεταμένη κατανόηση, αύξηση της νοημοσύνης ή του IQ αύξηση της δημιουργικότητας της μνήμης, των ακαδημαϊκών επιδόσεων, της ετοιμότητας και του χρόνου αντίδρασης, ενισχύει την κρίση, την ηθική σκέψη, την ψυχολογική σταθερότητα, συναισθηματική ωριμότητα, οτιδήποτε αφορά τον εγκέφαλο εξαρτάται από την τακτική του λειτουργία. Και τώρα για πρώτη φορά με τον Υπερβατικό Διαλογισμό είναι μια απλή τεχνική για να φέρει μέγιστη λειτουργία του εγκεφάλου στον καθένα και επίσης αύξηση του IQ της δημιουργικότητας, της παραγωγικότητας, της ευκολότερης μάθησης, όλα αυτά τα οφέλη προέρχονται από την τακτική λειτουργία του εγκεφάλου που είναι η αυθόρμητη επίδραση της κατάστασης του διαλογισμού.

Frinh
στις 18/6/2012
50
Φόβος

Γειά σας παιδιά γράφω πρώτη φορά εδώ.Είμαι 21 ετών εδώ και 6 χρόνια έχω πρόβλημα με το άγχος κρίσεις πανικού και διταραχές άγχους..Σε ότι και αν συμβαίνει γύρω μου φοβάμα,κάνω αρνητικές σκέψεις πολλές και ιδίως πρόσφατα σκοτώθηκε σε τροχαίο ένας φίλος μου και απο τότε φοβάμαι για την υγεία των δικών μου ανθρώπων μην πάθουν κάτι η πεθάνουν ξαφνικά και δεν μπορώ και μόνο στην ιδέα τρέμω και με πιάνουν κρίσεις πανικού και νιώθω ότι θα τρελαθώ η ότι είναι διαίσθηση αυτά..νομίζω οτι δεν έχει τίποτα νόημα στην ζωή και ότι όλα καταστρέφονται κάποια στιγμή.Θα τρελαθώ τι να κάνω???βοηθήστε με!!!

nomiki
στις 8/9/2012
51
ερωτηση

ta exw kanei oti leei kai anti na erxontai thetika erxontai pali arnhtika pou wfeilete

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή