Ζήλια και αυτοκαταστροφή!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 22359 φορές
Γιατί ένα άτομο ζηλεύει; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ; Η ζήλια είναι αποτέλεσμα της κακής γνώμης που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του αλλά και αποτέλεσμα της συνεχούς αρνητικής αυτοκριτικής. Η συνεχής κριτική προς τον εαυτό μας που συνεχώς τον βρίσκει ανεπαρκή ως προς τις επιδόσεις του, την εμφάνιση του, την προσωπικότητα και τα αποκτήματα του μας οδηγεί σταθερά προς την ζήλια και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
Δυστυχώς στηρίζουμε την αυτοεκτίμηση μας στα λάθος πράγματα. Συνήθως η αυτοεκτίμηση μας στηρίζεται στο αν πήραμε προαγωγή στην δουλειά μας, αν βγάζουμε πολλά λεφτά, αν είμαστε πιο όμορφοι ή πιο πετυχημένοι από τους γύρω μας. Η πραγματική αυτοεκτίμηση δεν στηρίζεται σε υλικά αγαθά αλλά στην δύναμη που πηγάζει από μέσα μας, στο ξεκαθάρισμα του ποιοι πραγματικά είμαστε σαν άνθρωποι, στο πόσο πραγματικά τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας και στο πόσο η ζωή μας βασίζεται πάνω σε προσωπικές αξίες και αρχές. Συνήθως η επίκριση προς τον εαυτό μας είναι αποτέλεσμα σύγκρισης μας με τους γύρω μας. Με την αυτοεπίκριση επιτειθόμαστε στον εαυτό μας βρίσκοντας τον κατώτερο από τους γύρω μας, πράγμα που με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί σύμπλεγμα κατωτερότητας το οποίο και σιγά-σιγά γίνεται ένα μόνιμο συναίσθημα που μας οδηγεί στην ζήλια και στο αίσθημα της ανεπάρκειας και στις προσωπικές μας σχέσεις.

Το άτομο που ζηλεύει σε μια ερωτική σχέση χρησιμοποιεί σαν μέτρο σύγκρισης και επιβεβαίωσης της αξίας του το πόσο ή όχι, αγαπιέται από τους ανθρώπους γύρω του και πιο ειδικά τον/ την σύντροφο του. Η επιδοκιμασία από τον / την σύντροφο το ανεβάζει στα ουράνια ενώ η αποδοκιμασία με οποιοδήποτε τρόπο σημαίνει καταστροφή και αναξιότητα. Η απόρριψη από τον/ την σύντροφο αποτελεί για το ζηλόφθονο άτομο τον μεγαλύτερο εφιάλτη, με τον οποίο τρομοκρατεί συνεχώς τον εαυτό του. Η απόρριψη προς ένα ενήλικο , υγιή και κατασταλαγμένο άτομο είναι απλά δυσάρεστη. Για το ζηλόφθονο άτομο η απόρριψη είναι λόγος πανικού, κρίσης αυτοπεποίθησης ,μερικές φορές βίας και αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς .Πως αποτρέπετε την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά; Διοχετεύοντας όλη την ενέργεια που η ζήλια και ο θυμός μπορεί να προκαλέσουν σε κάτι πραγματικά δημιουργικό που θα σας ανεβάσει σας άτομο και θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση! Το σκεφτήκατε ποτέ αυτό;

Το ζηλόφθονο άτομο σε μια σχέση αναπόφευκτα δημιουργεί μια σχέση αφέντη-δούλου. Πως γίνεται αυτό; Σπάνια αυτός που ζηλεύει κρατάει την ζήλια και τις φοβίες του για τον εαυτό του. Συνήθως τις εκφράζει, πολλές φορές και βίαια, απαιτώντας να βρει λύσεις και απαιτώντας ο/ η σύντροφος να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις του. Εξαναγκάζει με λίγα λόγια τον/ την σύντροφο του να ακολουθήσει και να εφαρμόσει συμπεριφορές που πιθανό να του μη αποδεκτές. Προκειμένου όμως να γλιτώσει από τα ξεσπάσματα ζήλιας τις αποδέχεται και καταπιέζεται. Γίνεται δηλαδή δούλος στις επιθυμίες του ζηλόφθονου συντρόφου. Ένα ζηλόφθονο άτομο δεν είναι επίσης καθόλου εύκολο στην συμβίωση. Συνήθως υιοθετεί αντιδημοκρατικές απαιτήσεις, που γι αυτό είναι απόλυτα λογικές. Ελέγχει τα πάντα. Το πότε ο/ η σύντροφος του ήρθε στο σπίτι, με ποιόν μίλησε στο τηλέφωνο, τι έκανε όλη την μέρα και άλλα πολλά. Έτσι με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί ένα καθεστώς δικτατορίας στην οποία είναι ο απόλυτος άρχοντας εις βάρος του / της συντρόφου του. Δυστυχώς τα ζηλόφθονα άτομα τείνουν να θεωρούν τον/ την σύντροφο τους ιδιοκτησία τους, πιστεύουν πως τους ανήκουν και δεν νοιάζονται για τα συναισθήματα του/ της συντρόφου τους παρά μόνο για τα δικά τους. Έχουν επίσης 2 κατηγορίες κανόνων : αυτούς για τον εαυτό τους και αυτούς για τους άλλους. Συνήθως, οι κανόνες που αφορούν τον εαυτό τους είναι πολύ πιο ελαστικοί. Δίνουν εντολές και απαιτούν συμμόρφωση. Ο σκλάβος δεν έχει δικαιώματα αλλά μόνο υποχρέωση να ακολουθεί κανόνες!

Δυστυχώς το ζηλόφθονο άτομο είναι ψυχολογικά τυφλό. Τι σημαίνει αυτό ; Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι ζηλόφθονα άτομα είναι συνήθως άτομα όμορφα ,έξυπνα, χαρισματικά ή μορφωμένα ή άτομα ικανότατα σε διάφορους τομείς της ζωή που δυστυχώς αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και φέρονται στα αγαπημένα τους πρόσωπα με τον χειρότερο τρόπο! Αυτό τα οδηγεί στην αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Ενώ ο χειρότερος φόβος τους είναι να χάσουν το άτομο που αγαπούν έρχονται οι ίδιοι και τον διώχνουν με την συμπεριφορά τους! Δεν κάνουν απλά πράγματα που θα ενοχλήσουν τον/ την σύντροφο τους αλλά συμπεριφέρονται ακραία και γίνονται απόλυτα απωθητικά με οποιοδήποτε κόστος προκειμένου να λάβουν την αποδοχή του / της συντρόφου τους σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Η αποδοχή της ακραίας συμπεριφοράς τους δίνει προσωρινά την πεποίθηση της αγάπης και της αποδοχής. Και μετά ο ίδιος φαύλος κύκλός της ζήλιας αρχίζει ξανά και ξανά με μοναδικό αποτέλεσμα την θυματοποίηση και την καταπίεση του συντρόφου που πρέπει να συνύπαρξη με το ζηλόφθονο άτομο. Το θύμα, είναι ο θύτης!

Αναγνωρίζετε κάποιες συμπεριφορές δικές σας ή του / της συντρόφου σας στα πιο πάνω; Εάν ναι, τότε χρειάζεται να δείξετε μεγάλη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα .Η ζήλια είναι ο πιο βέβαιος τρόπος για να οδηγηθεί μια σχέση στην καταστροφή. Μπορεί πολύ εύκολα και απαρατήρητα να μετατρέψει την αγάπη σε μίσος και μια υπέροχη σχέση σε έναν καθημερινό εφιάλτη χωρίς τέλος. Σε επόμενο άρθρο θα προχωρήσουμε στους τρόπους με τους οποίους ένα ζηλόφθονο άτομο μπορεί να ελέγξει την ζήλια του αλλά και σε τρόπους στους οποίους πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ένα ζηλόφθονο άτομο προκείμενου να το αφοπλίσουμε από την καταπιεστική συμπεριφορά. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αναλογιστούμε το κατά πόσο ο καθένας από εμάς τρέφει αισθήματα ζήλιας που μπορεί να βασανίζουν και να καταπιέζουν τον/ την σύντροφο μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ζήλια μας απομακρύνει από την αγάπη και χτίζει τείχη που το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να μας απομονώσουν από αυτούς που πραγματικά αγαπάμε. Πρέπει λοιπόν να την πολεμήσουμε!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.7 / 5 σε 98 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

endless
στις 20/1/2004
1
Συμφωνω απολυτως σε ολα!!

Ομως με ποιο συγκεκριμενο τροπο μπορουμε να καταπολεμησουμε την ζηλια?

anna737
στις 30/7/2004
2
Σε διώχνουν με τη συμπεριφορά τους

Είναι αλήθεια ότι σε διώχνουν με τη συμπεριφορά τους. Η ανασφάλεια τους αυτή, που τους οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση υποσκάπτει τα θεμέλια της σχέσης. Την καθιστά ανυπόφορη.
Προσωπικά μου έχει συμβεί να μην θέλω να χωρίσω έναν άνθρωπο επειδή π.χ. έχω άλλον στο μυαλό μου ή επειδή δεν τον εκτιμώ, αλλά να μην τον αντέχω! Τι να πεις. Ίσως υπάρχουν κάποιοι λίγοι πολύ δυνατοί που η υπομονή τους είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα που αντέχουν παρατεταμένα αυτές τις καταστάσεις.

Εφόσον, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι κατά βάθος δεν εκτιμούν τον εαυτό τους διότι δεν έχουν δει ακόμη την πραγματική τους αξία, δεν αγαπούν και τους άλλους και στην ουσία δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για τα συναισθήματα των άλλων. Πολύ απλά, κατηγορούν μέσα τους τους άλλους για ό,τι τους συμβαίνει και προσδοκούν από τους άλλους να τους χαρίσουν την ευτυχία. Πράγμα, όμως, αδύνατο διότι ναι μεν είναι ευχάριστο να έχεις δίπλα σου εναν άνθρωπο που σε αγαπάει αλλά δεν είναι ο άλλος υπεύθυνος για να καλύψει τη δική σου ανασφάλεια.

Βέβαια η ζωή και οι οδύνες της, φέρνουν τα πράγματα σε τέλμα πολλές φορές και αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν τη μόνη διέξοδο που είναι να πάψουν να προσδοκούν την κάλυψη από τους άλλους και να εκτιμήσουν αληθινά τον εαυτό τους ανεξάρτητα από τη γνώμη, τη στάση και τη συμπεριφορά του άλλου ή των άλλων γενικότερα. έτσι μαθαίνουν να αγαπούν.
Η Μυρτώ σωστά επισημαίνει ότι η βάση της ζήλιας είναι ο συνδυασμός της σύγκρισης με τους απέξω και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

angie79
στις 16/6/2005
3
Βοηθεια τρελαινομαι

ζηλευω, ψαχνω το κινητο του οταν νιωθω οτι κατι δεν παει καλα, και παντα βρισκω μηνυματα απο κοπελες... οχι τιποτα extreme αλλα με πληγωνουν. Οταν το συζηταμε (γιατι δεν του το κρυβω μου τα παρουσιαζει ολα σαν να μην ηταν κατι που επρεπε να μου πει για να μην πληγωθω). Δεν ξερω τι να πιστεψω πια... Εχει δικιο; Με κουρασε αυτη η κατασταση και θελω να τον πιστεψω χωρις ομως ισως να κλεινω τα ματια μου σε πιθανες απιστιες του.... ok Ειναι ερωτευσιμος ανθρωπος και βρισκω λογικο να τον ενοχλουν πολλες (και εγω το ιδιο εκανα για να τον κερδισω απο την πρωην του και τα καταφερα... μηπως φοβαμαι γι'αυτο...

aporimenos
στις 10/1/2006
4
Νομίζω, πως είμαι ζηλόφθονος!

Διέκρινα πολλές καταστάσεις και συναισθήματα, που είναι οικεία στον χαράκτήρα μου και στην συμπεριφορά μου, είτε όταν βρίσκομαι μόνος στο σπίτι, είτε μαζί με τον άνθρωπο που αγαπώ και ενδια φέρομαι. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τους τρόπους καταπολέμισης αυτού του προβλήματος που δεν περιορίζεται μόνο στην σχέση μου, αλλά και στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους γενικότερα.

Elisavet
στις 24/5/2006
5
Ναι ζηλεύω!

Αλλά μόνο όταν θα βγούμε μαζί και όταν θα κοιτάξει κάποια άλλη.
Δεν ελέγχω όταν θα βγει με τους φίλους ή που βρίσκεται όλη την ημέρα...
Νομίζω ότι ένας άντρας θα έπρεπε όταν συνοδεύει τη γυναίκα του έξω, να μην υπάρχει άλλη για τα μάτια του...
Είμαι παράλογη?
Θα ήθελα βέβαια να ξέρω τι φταίει και ζηλεύω τόσο...

lorna
στις 31/8/2006
6
ναι ζηλευω...

αν και δεν μου εχει δωσει δικαιωμα και ειναι πολυ σωστος απεναντη μου.... εγω εξακολαθω να ξηλευω... τι να κανω? φοβαμαι οτι θα των χασω...

barca
στις 31/10/2006
7
Σαν να την βλέπω...

Τια κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο άτομο λοιπόν???

barca
στις 31/10/2006
8
Σαν να την βλέπω...

Πώς όμως αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο άτομο....?

gremlin_k
στις 27/11/2006
9

BIANCA1987
στις 7/3/2007
10

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..

BIANCA1987
στις 7/3/2007
11
Ζηλεια=μη...Αυτογνωσια

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..

kakerlak
στις 25/3/2007
12
ζηλια= τυφλωση

εγω μια μερα εψαχνα στα χαρτια του να δω αν θα βρω τιποτα και απο το ανχος μου μηπως βρω τιποτα, ενα χαρτακι εγραφε τρελοκομειο[ενας φιλος γνωστος] κ εναβ τηλ. κ εγω διαβασα τρελοκοριτσο κ τον πειρα τηλ. κλεγοντας οσπου με ηρεμισε... κ μου εξηγησεεγω ενιωθα ηλιθεια.......

kakerlak
στις 25/3/2007
13
ζηλια= τυφλωση

εγω μια μερα εψαχνα στα χαρτια του να δω αν θα βρω τιποτα και απο το ανχος μου μηπως βρω τιποτα, ενα χαρτακι εγραφε τρελοκομειο[ενας φιλος γνωστος] κ εναβ τηλ. κ εγω διαβασα τρελοκοριτσο κ τον πειρα τηλ. κλεγοντας οσπου με ηρεμισε... κ μου εξηγησεεγω ενιωθα ηλιθεια.......

kakerlak
στις 25/3/2007
14
ζηλια= τυφλωση

εγω μια μερα εψαχνα στα χαρτια του να δω αν θα βρω τιποτα και απο το ανχος μου μηπως βρω τιποτα, ενα χαρτακι εγραφε τρελοκομειο[ενας φιλος γνωστος] κ εναβ τηλ. κ εγω διαβασα τρελοκοριτσο κ τον πειρα τηλ. κλεγοντας οσπου με ηρεμισε... κ μου εξηγησεεγω ενιωθα ηλιθεια.......

VanilaSeduction
στις 18/3/2008
15

Είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο ,το οποίο αφορά θέμα που συναντάμε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βρισκόμαστε μέσα σε μια σχέση είτε σαν θύτες είτε σαν θύματα.Διαβάζοντας πολλές φορές χαρακτηριστικά τα οποία αντιλαμβανόμαστε ότι μας περιγράφουν ,εφόσον ενδιαφερόμαστε κυρίως για τη δική μας ψυχική υγεία,μπορεί να αποτελέσει εφόδιο ώστε να γίνει η αρχή της αντιμετώπισης.

markentios
στις 30/9/2008
16
σχεδον τελειο τελειο

αλλα θα ηθελα και καποιες προτασεις για την καταπολεμηση της.

dorita82
στις 26/2/2009
17

Καταπληκτικό άρθρο.Πιστεύω πως πραγματικά θα βοηθήσει πολλούς.

στις 7/4/2009
18
ζειστε χορις ζιλια...

πραγματι...το εζησα για 9 μηνες αυτο... εσεις ζηλευεται και εμεις απο την αλλη πλευρα πληγωνομαστε σε φαση που μας μένουν στιγματα πολυ θλιβερα μέχρι κ καταθλιψη... με την ζηλια γινεστε κ εγωιστες γτ δεν σκεφτεστε ποσο πληγωνομαστε κ ποσο ασχιμα νιωθουμε που αδικουμαστε τοσο... κλεει η ψυχη μου κάθε μέρα...!!!

Sad_briNa
στις 7/4/2009
19
Ζειστε χωρις ζηλια... :(

πραγματι...το εζησα για 9 μηνες αυτο... εσεις ζηλευεται και εμεις απο την αλλη πλευρα πληγωνομαστε σε φαση που μας μένουν στιγματα πολυ θλιβερα μέχρι κ καταθλιψη... με την ζηλια γινεστε κ εγωιστες γτ δεν σκεφτεστε ποσο πληγωνομαστε κ ποσο ασχιμα νιωθουμε που αδικουμαστε τοσο... κλεει η ψυχη μου κάθε μέρα...!!!

Sad_briNa
στις 7/4/2009
20
Ζειστε χωρις ζηλια... :(

πραγματι...το εζησα για 9 μηνες αυτο... εσεις ζηλευεται και εμεις απο την αλλη πλευρα πληγωνομαστε σε φαση που μας μένουν στιγματα πολυ θλιβερα μέχρι κ καταθλιψη... με την ζηλια γινεστε κ εγωιστες γτ δεν σκεφτεστε ποσο πληγωνομαστε κ ποσο ασχιμα νιωθουμε που αδικουμαστε τοσο... κλεει η ψυχη μου κάθε μέρα...!!!

στις 7/4/2009
21
Επειγον... ψυχική και σωματική βία !!!

Ημουν θύμα αυτης της αρρωστημενης ζήλιας.. μου έκανε πολύ κακο ψυχολογικα..με μειωνε με προσβαλε με τα λογια του και με χτυπούσε μέρα παρα μερα..πιστευει πως η γυναικα είναι κατώτερη και περιφανέυτεται την μυική του δύναμη..
αποφάσισα να πάω αστυνομία..εδωσα μια κατάθεση και θα 3αναπάω να δώσω μια ολοκληρωμένη κατάθεση απο την αρχή των γεγονότων.. Δεν μπορώ να το αφήσω έτσι...
Πιστευω πως κάνω το σωστό... Μυρτώ τι λες?
Με εφτυνε σαν ενα σκουπίδι..οτι ασχιμη λέξη κ χαρακτηρισμό μου το έλεγε κ οχι για μενα μονο αλλα κ για τις αρχεσ, αξιες μου και για την οικογένεια μου..πως μεγάλωσα στους δρόμους κ πως ποτέ μου δεν ειχα γονείς σωστούς πράγμα εντελώς λάθος...
εντομεταξύ είμαστε Αγγλία και σπουδάζουμε κ οι 2 μας.. κ στην αγγλία θα τα κάνω όλα αυτα..Εδώ τα πέρνουν πολύ σοβαρα αυτά τα θεματα... Μπορεις σε παρακαλώ Μυρτώ να μου απαντήσεις προσωπικά? Σε ευχαριστώ πολυ!!

insomnia74
στις 7/5/2009
22

EINAI TELEIWS MESA SE OSA LEEI..TO EXW VIWSEI AKRIVWS ETSI!!!

elefthe
στις 2/9/2009
23
προβλιμα

ti ginete stin periptosi pou niothoun kai oi dio to idio?einai kai oi dio zilofthones?

nicoless
στις 11/2/2011
24
Πως αντιμετωπιζεται η ζηλεια του συντροφου?

nicoless
στις 11/2/2011
25
Πως αντιμετωπιζεται η ζηλεια του συντροφου?

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

aktaia
στις 4/4/2011
26
Λυση...?

Παιδια, η λυση, πιστευω, ειναι μια, να μαθουμε να αγαπαμε τον εαυτο μας, δοκιμαστε κανενα απο τα παρακατω:
-προσεξτε την εξωτερικη σας εμφανιση (θυμομαστε οτι ειναι ωραιο να βλεπει ο συντροφος μας τη φυσικη μας ομορφια, ομως με οριο!)
-απασχοληστε τον εαυτο σας με κατι που πραγματικα σας εκφραζει & σας γεμιζει
-τηλεφωνιστε σε κανεναν ανθρωπο ο οποιος θα σας κανει να χαμογελασετε κι δεν θα σας φορτωσει παραπανω αγχως
-βγητε εξω καμια βολτουλα η απολαυστε μια υπεροχη ηλιολουστη μερα στο μπαλκονακι με καφε & βιβλιο
-οπως ελεγε μια φιλη μου, μαθετε να κανετε μικρα δωρακια στον εαυτο σας,
γιατι στο κατω-κατω, θελετε ο/η συντροφος σας να ειναι χαρουμενος και ευτυχυσμενος που ειναι μαζι σας, και οχι να προσεχει την καθε κινηση του μπας και εκκραγει το υφαιστειο της ζηλιας παλι

aktaia
στις 4/4/2011
27
Πολυ σωστη σε βρησκω.. δυστυχως..

Η υπερβολικη (παθολογικη) ζηλια ειναι ο σιγουρος τροπος να βγει ο μεγαλυτερος ισως φοβος μου αληθινος.. Συμφωνω απολυτα οτι ειναι θεμα χαμηλης αυτοπεποιθησης και προσπαθω να το δουλεψω τελευταια με διαφορους τροπους, οτιδηποτε χρειαστει ωστε να ελλατωθει η ζηλια! Προσεχω περισσοτερο το ντυσιμο μου, περιποιουμε περισσοτερο τον εαυτο μου, κανω φιλιες.. Το παλευω με λιγα λογια γιατι τελευταια με εχει τρελανει αυτο το συναισθημα..

renak
στις 6/4/2011
28

εγώ την πατησα πολυ ασχημα...ζηλευα τοον συντροφο μου παρα πολύ..και επειδή δεν ήθελα να το παραδεχτώ το κρατούσα μέσα μου.. μέσα στον πρώτο μήνα έγινε το πρώτο μεγάλο μπαμ και χωρίσαμε... δώσαμε ακόμα μια ευκαιρία και ήμασταν καλά εγώ συνέχισα να ζηλεύω αλλά το έκρυβα καλά... μου έδινε συνεχώς δικαίωμα μου έλεγε πράγματα που με πλήγωναν και εγώ αντί να τα πάρω σαν αστείο τα πίστευα και τρελαινόμουν...9 μήνες μετά χωριζουμαι οριστικά.. πέρασαν τρεις μήνες και εγώ θέλω ακόμα να γυρίσει... κατάλαβα το λάθος μου αν και αργά και κάθε μέρα προσπαθώ να καταπολεμήσω τη ζηλεια που δεν το κρύβω ακόμα νιώθω..δεν ξέρω τι να κάνω για να τον πλησιάσω και να του δείξω ότι είμαι διατεθειμένη να διορθώσω το λάθος μου όσο και αν αυτό πληγώνει τον εγωιστή εαυτό μου.. φοβάμαι πως αντί να τον πλησιάσω θα γίνω πάλι πιεστική και θα τον ξαναδιωξω.. θέλω πολύ να ξαναειμαστε μαζί αλλά δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να είναι δίπλα σου..τι να κάνω??? θέλω απλά να τον πλησιάσω χωρίς να τον ταράξω και να του δείξω ότι δεν είμαι όπως ήμουν τον τελευταίο καιρό

samantha1982
στις 13/9/2011
29
κ το επομενο σταδιο ειναο η σωματικη βια

Εαν φτασεις κ σε αυτο το στάδιο ειναι αρκετά δυσκολο να ξεφυγεις..σε κανει να πιστευεις ολα τα ασχημα που πιστευει εκείνος για σενα κ νιώθεις ανήμπορος

isless
στις 10/1/2012
30
αυτοκαταστροφικη οντως!

brhka k egw polla stoixeia ts sumperiforas mou sto ar8ro! pragmatika ftiaxneis senaria dika sou kai sou ftaine oloi k ola....k sumperiferesai sta atoma pou agapas pio pl ap olous me ton xeirotero tropo!! k exw katalabei pws olh auth h zhleia proerxetai apo thn xamhlh plplpl xamhlh autoektimhsh...alla pws to allazoume auto gamwto?????????????

gatonh
στις 7/11/2012
31
προσβολη

pos prepei na fertho sto syntrofo moy otan me meionh kai me prosbalh san gynaika kai san prosopikothta.me ton torpo toy den me afhnei na anapneyso,zhleyei aforhta kai se kapoio problhma poy prospathoyme na lysome mperdeyete kai bgainoyn alla tosa.me apotelesma na xanomai kai na ksexnao ti legame.kala ayta poy diabasa htan ekseretika.sto sxoleio moy pisteyo na tparxoyn kai alla atoma sth thesh moy.edo ti kanome?????

sebh48
στις 16/4/2013
32

συμφωνω απολυτα, καπωσ ετσι και χειροτερα γνωρισα την ζηλεια του ενιωθα καθε μερα τον ελενχο και στο τελοσ ειπα αντιο

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή