Πέντε τύποι γυναικώνβ.που πρέπει να αποφύγετε!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 35260 φορές
Τα παρακάτω , αφορούν αποκλειστικά άντρες , που ενώ συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν λανθασμένες σχέσεις , συνεχίζουν να το επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά! Η κάθε γυναίκα εμφανίζεται καλή στην αρχή , όπως και ο κάθε άντρας! Στο πρώτο διάστημα μιας σχέσης δεν μας είναι εύκολο να ψυχολογήσουμε σε μεγάλο βάθος το άτομο που βρίσκεται απέναντι μας και να καταλάβουμε τα αρνητικά σημεία του χαρακτήρα του. Εξάλλου , δεν μας τα δείχνει! Με την πάροδο όμως κάποιου χρονικού διαστήματος , και αφού περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός , αρχίζουμε να διακρίνουμε χαρακτηριστικά που δεν τα είχαμε παρατηρήσει ή τα είχαμε σκοπίμως αγνοήσει.
Ας δούμε λοιπόν μερικές κατηγορίες γυναικών που από την αρχή , η σχέση μαζί τους πιθανό να καταλήξει σε μεγάλο φιάσκο με δυσάρεστες εκπλήξεις!

Η τυχοδιώκτρια!

Τύπος γυναίκας που τα τελευταία χρόνια δυστυχώς συναντάμε καθημερινά και παντού. Είναι η γυναίκα , που οποιοσδήποτε άντρας δεν τις καλύπτει τις βασικές οικονομικές της ανάγκες , της είναι άχρηστος. Συνήθως , επικεντρώνεται στην ανάλυση των περιουσιακών του στοιχείων παρά στον χαρακτήρα του και σε περίπτωση που ο ισολογισμός του δεν είναι πια κερδοφόρος , προχωρά στον επόμενο.

Ανάλυση αυτής της συμπεριφοράς ; Η ανασφάλεια! Ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Μια γυναίκα που συμπεριφέρεται συμφεροντολογικά ή έχει στερηθεί αρκετά υλικά αγαθά στα παιδικά της χρόνια ή πιστεύει ότι με την προσφορά υλικών αγαθών ο εκάστοτε σύντροφος της , της επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη του. Στόχοι της συνήθως είναι οι πλούσιοι ή επώνυμοι άντρες. Αν δεν ανήκετε σε αυτές τις κατηγορίες τότε δεν υπάρχουν λόγοι για να ανησυχείτε. Δεν θα την συναντήσετε ή αν την συναντήσετε μόλις ανακαλύψει ότι δεν έχετε τα ανάλογα οικονομικά 'προσόντα', θα σας εγκαταλείψει αυτή.

Αν ήδη έχετε μια σχέση με μια γυναίκα που ανήκει σε αυτό τον τύπο , σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι όσα λεφτά και αν ξοδέψετε για αυτήν , το μόνο που θα έχει σαν αποτέλεσμα είναι την συνεχή αύξηση των απαιτήσεων της. Ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένη. Θα σας ζητάει τα ακριβότερα εστιατόρια , τα ακριβότερα ρούχα , ένα καινούργιο αμάξι , εξωτικές διακοπές κλπ κλπ κλπ!

Και εσείς αναρωτιέστε για το τι αισθάνεται αυτή η γυναίκα για σας! Μπορεί να της αρέσετε , αλλά δυστυχώς για όλους τους λάθος λόγους. Εάν λοιπόν δεν είσαστε σίγουροι γι αυτήν απλά σταματήστε την χρηματοδότηση και ανακαλύψτε τότε τα πραγματικά της συναισθήματα για σας!!!

Η απογοητευμένη!

Ναι , ναι , μόλις χώρισε είτε από μια μακροχρόνια σχέση είτε από ένα δύσκολο γάμο. Κρύβει μέσα της έντονα συναισθήματα εγκατάλειψης ,πόνου και θυμού. Ψάχνει απεγνωσμένα έναν άντρα , οποιονδήποτε άντρα όχι ειδικά εσάς , για να της καλύψει το συναισθηματικό κενό και τις πληγές της προηγούμενης σχέσης.

Θα σας πάρει μερικά ραντεβού να καταλάβετε , ότι συναισθηματικά είναι ασταθής και κυκλοθυμική αφού μάλλον δεν έχει ξεπεράσει τον πρώην και ακόμα χειρότερα ότι τον συναντά που και που σε μια προσπάθεια πιθανής επανασύνδεσης.

Η πιθανή κατάληξη μιας σχέσης με αυτόν το τύπο γυναίκας ; Θα επιστρέψει στον πρώην ή θα σας εγκαταλείψει χαρακτηρίζοντας σας ανώριμο! Και εσείς θα μείνετε μόνοι να αναρωτιέστε τι κάνατε λάθος.

Γιατί ; Σύμφωνα με ψυχολόγους , το πρώτο άτομο με το οποίο σχετιζόμαστε μετά από τον χωρισμό μας από μια μακρόχρονη σχέση θεωρείται ως 'μεταβατικό ' άτομο και σχεδόν ποτέ η σχέση με αυτό το άτομο δεν εξελίσσεται σε μια ουσιαστική σχέση. Σε αυτή την περίπτωση , αν μια γυναίκα που μόλις χώρισε πραγματικά σας ενδιαφέρει , τότε παραμείνετε φίλοι μαζί της για ένα διάστημα πριν περάσετε την σχέση σας σε αισθηματικό επίπεδο. Δώστε της τον χρόνο να ξεπεράσει το παρελθόν για να μπορεί να δοθεί στην μεταξύ σας σχέση χωρίς τα βάρη και τα κατάλοιπα της προηγούμενης σχέσης.

Η βασίλισσα του δράματος!

Στην αρχή και αυτή φαίνεται μια χαρά. Η πρώτη ένδειξη που θα πρέπει να σας χτυπήσει τον συναγερμό είναι εάν μετά από δύο - τρία ραντεβού σας αποκαλύψει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εσάς και ότι όλος ο κόσμος της στηρίζετε πάνω σας! Η γυναίκα αυτή , με μαθηματική ακρίβεια θα προσκολληθεί σε σας , θα εξαρτάται από σας και θα είναι χαμένη χωρίς εσάς και θα περιμένει τα πάντα από εσάς. Αυτός ο τύπος γυναίκας έχει την τάση να δραματοποιεί τα πάντα. Θα κλάψει με ασήμαντες αφορμές , θα δείχνει υπερβολικά ευτυχισμένη και ενθουσιασμένη με ασήμαντα πράγματα που θα κάνετε για αυτήν , θα σας πει ότι σας αγαπάει από την πρώτη εβδομάδα γνωριμίας σας και θα αναζητά συνεχώς την προσοχή και την προστασία σας τονίζοντας σας πως χωρίς εσάς η ζωή της δεν αξίζει!

Ποιο είναι το πρόβλημα ; Η γυναίκα αυτή χρειάζεται την συνεχή προσοχή σας! Μάλλον η ίδια δεν έχει μια καλή σχέση με τον εαυτό της και η αυτοπεποίθηση της βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δημιουργεί μια δραματική κατάσταση , αποφεύγοντας έτσι να εκφράσει τις πραγματικές αιτίες της συμπεριφοράς της και την ανασφάλεια της. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μια σχέση με αυτό τον τύπο γυναίκας να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλα ξεσπάσματα και για ατέλειωτες δακρύβρεχτες στιγμές! Μην προσπαθήσετε να την αλλάξετε γιατί η ίδια έχει βολευτεί με αυτή της την συμπεριφορά και δεν πρόκειται ποτέ την αναθεωρήσει ούτε για εσάς αλλά ούτε για κανέναν.
Η στρατηγός!

Το μόνο που την ευχαριστεί και την καλύπτει είναι να δίνει διαταγές ! Πάντα σας επικρίνει για κάτι , πάντα απαιτεί κάτι και θέλει να έχει μονίμως τον έλεγχο στην σχέση. Ξαφνικά αισθάνεστε φαντάρος ξανά!

Ο τύπος αυτός γυναίκας , ζει και τρέφεται από τον έλεγχο. Πως θα την καταλάβετε ; Στο πρώτο ραντεβού θα αποφασίσει που θα πάτε , θα παραγγείλει για εσάς και θα ενοχληθεί εάν φέρετε αντιρρήσεις. Οι ψυχολόγοι έχουν παρατηρήσει ότι ο τύπος αυτός γυναίκας είναι πολύ συνηθισμένος. Σε πολλές περιπτώσεις τα χαρακτηριστικά της γυναίκας στρατηγού παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση μέχρι να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες για να βγουν στην επιφάνεια. Η εξήγηση της συμπεριφοράς της εναπόκειται στο ότι είχε αναλάβει τον ίδιο ρόλο και σε προηγούμενες τις σχέσεις , πράγμα που την οδηγεί να συμπεριφέρεται συστηματικά με τον αέρα της εξουσίας και της δύναμης. Μια άλλη εξήγηση είναι οι αποτυχημένες σχέσεις που μπορεί να είχε στο παρελθόν να την ώθησαν να πάρει αυτή την πρωτοβουλία στα χέρια της για να κάνει την καινούργια σχέση της όσο πιο πετυχημένη γίνεται. Άλλος λόγος είναι το γυναικείο πρότυπο που είχε από την οικογένεια της. Εάν η μητέρα της είχε τον αντρικό ρόλο στο σπίτι , εάν λάμβανε όλες τις αποφάσεις και εάν μεγάλωνε τα παιδιά βασιζόμενη μόνο στα δικά της πιστεύω και αρχές , τότε είναι επόμενο η κόρη να εξελιχθεί σε μια γυναίκα αντίστοιχη με το πρότυπο της μητέρας της.

Αν ψάχνετε για μαμά , αυτή είναι η ιδανική γυναίκα για εσάς , εάν όχι όμως καλύτερα να προχωρήσετε στην επόμενη!
Η αυτοκαταστροφική!

Η γυναίκα αυτή είναι πόλος έλξης όλων των καταστροφικών σχέσεων! Όλα τα πιθανά στραβά σε μια σχέση της έχουν συμβεί στο παρελθόν. Βία ; Την έχει ζήσει! Απάτη ; Την έχει ζήσει! Σχέση με παντρεμένο ; Την έχει κάνει! Έχει την τάση να θυματοποιεί τον εαυτό της και ευχαριστιέται όταν παίρνει κατανόηση , προσοχή , συμπάθεια και επιβεβαίωση από εσάς.

Θα σας διηγηθεί με λεπτομέρεια το σκοτεινό και πονεμένο της παρελθόν το οποίο όσο πιο καταστροφικό τόσο το καλύτερο για αυτήν. Δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος στον εαυτό της. Έχει την πεποίθηση ότι αυτή είναι σωστή και ότι όλοι οι άντρες τρελάθηκαν! Δυστυχώς , δεν είστε κάτι διαφορετικό για αυτήν. Είστε ακόμα ένας άντρας που θα την οδηγήσει στην καταστροφή ! Θα σας αναγκάσει να την οδηγήσετε στην καταστροφή γιατί μόνο από τέτοιες καταστάσεις τρέφεται και υπάρχει. Προσοχή λοιπόν. Εάν δεν θέλετε να εμπλακείτε σε ένα ακόμα καταστροφικό σενάριο της ζωής της , φύγετε μακριά όσο ακόμα έχετε καιρό.
Πριν εμπλακούμε σε μια σχέση με ένα άλλο άτομο , είναι απαραίτητο να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε στοιχεία του χαρακτήρα του που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον. Είναι λάθος να μπαίνουμε σε μια σχέση βιαστικά και χωρίς να εξετάζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά του άλλου ατόμου. Οι προβληματικές καταστάσεις πάντα μας πληγώνουν , μας κουράζουν και μας εξαντλούν συναισθηματικά. Καλό είναι λοιπόν να τις προλαβαίνουμε και να τις αποφεύγουμε!


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.2 / 5 σε 220 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

quite
στις 2/4/2003
1
Μισες αληθειες;...

Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανδρας η γυναικα που να μην εχει ταυτοχρονα ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα.φυσικα καποιο απο αυτα ειναι πιο εντονο,θα ελεγα ειναι το βασικο χαρακτηριστικο.
εδω δεν βλεπουμε τα δικα μας ελατωματα πως να δουμε των αλλων;

Eley8eria
στις 3/4/2003
2

Μοιάζει με σχόλιο παρμένο από οδηγό χρήσης-χειραγώγησης γυναικών.Μονόπλευρο,ρατσιστικό.Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες,δεν εντάσσονται σε μια και μόνο κατηγορία και δη αρνητική όπως στο "σχόλιο" αυτό.Δεν μιλάω μόνο για χαρακτήρες γυναικών,αλλά ανθρώπων.
Όλοι λίγο πολύ έχουμε και τα ακραία στοιχεία που τόσο "επιστημονικά" αναλύονταιστο εν λόγω "άρθρο"
Η συμβουλή μου προς τους άνδρες,που θα διαβάσουν αυτό, για να δουν ποιούς τύπους γυναικών θα πρέπει ν' αποφύγουν,θα ήταν (το ίδιο θα συμβούλευα βέβαια και όσες γυναίκες διάβαζαν ένα αντίστοιχο κείμενο) θα ήταν μια επίσκεψη σ' έναν ψυχαναλυτή να δούνε γιατί συνήθως διαλέγουν τον ίδιο τύπο ανθρώπου,εν προκειμένω γυναίκας,γιατί επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.
Κατά τ' άλλα μου φαίνεται το λιγότερο γελοίο κάποιος που θα βγει με κάποια,έχοντας διαβάσει το κείμενο αυτό,αντί να φροντίσει να περάσουν όμορφα,να ψάχνει,ν' αναλύει κάθε κίνηση και φράση του ατόμου με το οποίο βγήκε,να το κατατάξει σε κάποια κατηγορία που είδε εδώ και ίσως από μια λάθος ερμηνεία να σταματήσει ό,τι καλό πήγε να ξεκινήσει.
Λυπάμαι ειλικρεινά να διαβάζω ....συμβουλές προς ναυτιλομένους τύπου cosmopolitan.

Eley8eria
στις 3/4/2003
3
χριστηνα

φυσικά και βλέπω τί γίνεται ..
μάλλον δεν κατάλαβες το "πνεύμα" της απάντησής μου και τις αντιρρήσεις.
Το άρθρο μιλάει για επαναλαμβανόμενα λάθη και σαν συμβουλή δίνει 5 τύπους γυναικών προς αποφυγή.
Η γνώμη μου είναι μια και δεν αλλάζει.όταν κάποιος, επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος,τις ίδιες λανθασμένες επιλογές και ειδικά στις σχέσεις,τότε χρειάζεται να ψάξει τον εαυτό του,ίσως και με τη βοήθεια ειδικού,είτε πρόκειται για άντρα ή γυναίκα και όχι απερίσκεπτα να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους....απλά να ψάξουμε πιο πολύ εμείς τι χρειαζόμαστε περισσότερο.
Επιμένω το άρθρο /κείμενο της Μυρτώς,ήταν γραμμένο χωρίς ώριμη σκέψη .

Yiannis
στις 3/4/2003
4
Καταστροφή!!!

Μου αρέσει που η σχέση με παντρεμένο συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με την βία και την απάτη!!!!!!!!!!!!!!!
μήπως το έχουμε χάσει?????

KANENAS
στις 9/4/2003
5
Οι ρατσισμοί ποτέ δεν πεθαίνουν...

Όσο υπάρχουν κερδοσκοπικοί μηχανισμοί αναπαρωγής της γενικής κοινής γνώμης, άλλο τόσο θα αναπαράγονται τετριμμένες αντιλήψεις περί κοινωνικών ρόλων και θεσμών.
Αποτελεί φυσικά επαγγελματικό καθήκον της Μυρτώς η τροφοδοσία του Φόρουμ με ενδιαφέροντα θέματα που διεγείρουν τον επισκέπτη να πει κάτι κι αυτός, άλλωστε οι γνώμες είναι ελεύθερες...
Το κακό είναι ότι όταν οι γνώμες εκφράζονται από άσχετους με το θέμα, δεν έχουν ούτε επιστημονική βάση, ούτε υποθάλπτουν ένα ανοικτό διάλογο επί της ουσίας, δεν καταλήγουν πουθενά αλλού από το να κάνουν διάγνωση της πεπερασμένης αντίληψης του κόσμου, με όλα τα σχετικά περί ιδεολογισμών, εταιροχρονισμού της σκέψης σε περασμένους αιώνες και κοινωνικά συστήματα.
Αυτά είναι και τα όρια του κυβερνοχώρου άλλωστε, όταν οι θεσμοί και οι λειτουργίες (δημοκρατικότητα αποφάσεων και αξιοπιστία φορέα) θυσιάζονται στο βωμό της εύκολης θεματολογίας προς άγραν κοινού, αριθμών, διαφημίσεων, κερδών.
Ας πάξουμε λοιπόν μαζί εδώ με έννοιες και όρους, γνωρίζοντας ότι αυτό που λέμε ελέφαντας μπορεί να είναι και ποντικάκι...

MarcoPolo
στις 12/4/2003
6
Οι άνδρες

Καλό θα ήταν να βάλετε και την αντίστοιχη κατηγορία ανδρών

skorpios_38
στις 20/4/2003
7

kalo

Thanos__28
στις 9/6/2003
8
σωστο!!κ οχι απολυτο!!

ειναι μεγαλες αληθειες...και προσωπικα εχω περασει και τα 5 σταδια...ομως δεν παυω να ελπιζω...και να συνεχιζω να απολαμβανω την ζωη!!!)

mmanos
στις 27/7/2003
9
Την πάτησα σαν πιτσιρικάς

Ήταν ωραία και απογοητευμένη.Μου άφηνε επίτηδες, ανοιχτό πεδίο για να καταπολεμήσει την ανασφάλειά της.Τώρα είμαστε φιλαράκια, δηστυχώς γι'αυτήν όμως τρώει ήττες στον ερωτικό τομέα,διότι κάνει βεβιασμένες κινήσεις με άτομα που την εντυπωσιάζουν και δεν παίρνει αυτό που πραγματικά θέλει.Έναν άνδρα που να τον εμπιστεύεται.

FILLEGRACIEUSE
στις 19/8/2003
10
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου μυρτω!!

ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΤΡΟΤΕΡΟ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!
ΑΡΑ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ!!!

holborn
στις 22/8/2003
11
γνωρισα

Gnorisa kapia pou eixe kai ta 5. distixos gia mena den to katalava apo tiun arxi kai kapsoureftika,ti lathos thee mou akomi xtipao to kefali mou ston toixo..lipame gia mena.

kameron
στις 9/9/2003
12

Πολύ καλή η προσέγγιση του θέματος...έχω να κάνω μόνο μια παρατήρηση για τον πρώτο τύπο γυναίκας που περιγράφεται.Η τυχοδιώκτρια που εδώ παρουσιάζεται σαν την "συμφεροντολόγα"!Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τύπος.Τυχοδιώκτρια δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι τόσο κακό!Αυτή που κυνηγάει την τύχη της,που δεν φοβάται να ρισκάρει...Αυτή ειναι-κατά τη γνώμη μου-η τυχοδιώκτρια.Ευχαριστώ!

Raoul
στις 3/10/2003
13

Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες έχουν λίγο ή πολύ λίγα από τα χαρακτηριστικά κάθε ενός από τους 5 τύπους. Νομίζω ότι δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει κανένα από αυτά τα στοιχεία, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ή που ταιριάζει απόλυτα με ένα μόνο από τους 5 τύπους.

METROLOGOS
στην 1/2/2004
14

στις 9/3/2004
15
Πολυ καλο!!!

ΜΥΡΤΟΥΛΑ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
YASSMINE

Amelie
στις 14/4/2005
16
Πολύ καλό!

Το άρθρο είναι όντως εξαιρετικό, αλλά δεν είναι λιγάκι φαλλοκρατικό να μην υπάρχει και μια λίστα με τους αντίστοιχους τύπους αντρών; Εκτός και αν ήδη υπάρχει, οπότε και ζητώ ταπεινά συγνώμη από την διεύθυνση...

makedonas9
στις 30/4/2005
17
Αυτες τις γυναικες...Μην τις φοβαστε...

Η ΑΛΗΕΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ....Π Α Ν Α Η !!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ,ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ -ΨΕΥΤΡΕΣ.!!!
ΜΥΡΤΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ .

στις 26/5/2005
18
συν ενας τυπος ακομη

Ενας ακομη τυπος που κυκλοφορει ελευθερα και πολυ διαδεδομενα στις μερες μας ειναι της τρελλης.κατα κυρια βαση η τρελλα της εχει προελθει απο ολα τα κομπλεξ που κουβαλαει απο τη μητερα της η τον περηγηρο της ο οποιος ειναι αλαθητος.κρυβεται πολυ ωραια η τρελλα αυτη με την βιτρινα της ανεμελειας και της δηθεν ελευθεριας,αλοιμονο στο φουκαρα που θα πεσει που θα πεσει στη Σαλωμη...

Kimmy
στις 20/9/2005
19

Και πάλι έχω να παρατηρήσω ότι αυτοί οι τύποι συναντώνται και στους άντρες.

Επίσης γιατί στις γυναίκες είναι 5 οι τυποι που πρέπει να αποφεύγονται ενώ στους αντρες 3?? Αδικία.

fantasiako
στις 28/3/2007
20
επικεντρωση

Θα μπορούσε κάθε γυναίκα να ανήκει σε μια απο τις παραπάνω κατηγορίες. Οι άνθρωποι ομως ειναι πιο σύνθετοι. Ευτυχώς.

AKISHAD
στις 28/3/2007
21
Συμφωνώ

συμφωνώ απόλυτα για τα σχόλια της αυτοκαταστροφικής Γυνάίκας

EliasFP
στις 6/4/2007
22
Αν έιναι δυνατόν

Πρόσφατα χώρισα από μια κοπέλα η οποία ταίριαζε γάντι στο 1ο,3ο και 4ο τύπο την ερωτεύτηκα τρέλλα και μέσα σε 6 μήνες με έκανε να μή θέλω να τη βλέπω μπροστά μου. Κρίμα.

στις 7/4/2007
23
σεμιναρια επιμορφωσης ανδρων...

τα θερμα μου συγχαρητηρια για τα σεμιναρια επιμορφωσης ανδρων, εξαιρετικο το θεμα!!

himera
στις 17/4/2007
24

Δεν ξέρω αν η "Μυρτώ"είναι ψυχολόγος, αλλά το άρθρο μου φάνηκε πολύ επιφανειακό και κοντόφθαλμο. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο περίπλοκα όντα για να μπορούν να κατηγοριοποιηθούν τόσο εύκολα. Λίγο πολύ, κάποιες στιγμές. όλοι έχουμε περάσει από φάσεις χωρισμού, ή έχουμε θελήσει να γίνει το δικό μας, ή έχουμε κλάψει ή ή ή...αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας μπει η ταμπέλα του στρατηγού ή του αυτοκαταστροφικού κλπ. Γενικά οι ταμπέλες με απωθούν πολύ!

ODIN1
στις 6/5/2007
25
Πολυ ρεαλιστικό

Αμφιβάλω αν κάποιος δεν είχε συνειρμούς την ώρα που διάβαζε το αρθρο. Δεν θα ισχυριστω οτι οι αντρες δεν θα μπορούσαν επισεις να "κατηγοριοποιηθούν".
Επι της ουσίας όμως πιστεύω οτι οι κατηγορίες που περιγράφονται είναι υπαρκτες και κάποιες χρειάζονται και αμμεση ψυχολογική βοήθεια γιατί λειτουργούν έτσι για βαθύτερους λόγους.
Για τα σχόλια των γυναικών και συγκεκριμένα της Ελευθερίας σημειώνω οτι δεν θεωρώ το άρθρο ρατσιστικό αλλα ρεαλιστικό. Προς θεού δεν λεω καθε φορά που γνωρίζουμε καποια να προσπαθήσουμε να την βάλουμε σε καλούπια αλλά θα ήταν ανόριμο να μην μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες συμπεριφορές όταν συμβαίνουν. Είναι εξάλλου και καθήκον μας να διακρίνουμε αυτές τις συμπεριφορές ώστε να αποφασίσουμε αν μας ενδιαφέρει πραγματικά μια γυναίκα και αν είμαστε διατεθημένοι να να προσπαθήσουμε για ενα ατομο για το οποίο ενδιαφερόμαστε διότι μακροπρόθεσμα η άγνοια οδηγεί στην καταπίεση και στον χωρισμό.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην προσωπικότητα και στην συμπεριφορά κάθε ανθρώπου και είναι δυνατόν κάποιος πολύ καλός κατα βάθος χαρακτήρας να συμπεριφέρεται με εναν απο τους ακραίους αυτούς τρόπους.

ODIN1
στις 6/5/2007
26
Πολυ ρεαλιστικό

Αμφιβάλω αν κάποιος δεν είχε συνειρμούς την ώρα που διάβαζε το αρθρο. Δεν θα ισχυριστω οτι οι αντρες δεν θα μπορούσαν επισεις να "κατηγοριοποιηθούν".
Επι της ουσίας όμως πιστεύω οτι οι κατηγορίες που περιγράφονται είναι υπαρκτες και κάποιες χρειάζονται και αμμεση ψυχολογική βοήθεια γιατί λειτουργούν έτσι για βαθύτερους λόγους.
Για τα σχόλια των γυναικών και συγκεκριμένα της Ελευθερίας σημειώνω οτι δεν θεωρώ το άρθρο ρατσιστικό αλλα ρεαλιστικό. Προς θεού δεν λεω καθε φορά που γνωρίζουμε καποια να προσπαθήσουμε να την βάλουμε σε καλούπια αλλά θα ήταν ανόριμο να μην μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες συμπεριφορές όταν συμβαίνουν. Είναι εξάλλου και καθήκον μας να διακρίνουμε αυτές τις συμπεριφορές ώστε να αποφασίσουμε αν μας ενδιαφέρει πραγματικά μια γυναίκα και αν είμαστε διατεθημένοι να να προσπαθήσουμε για ενα ατομο για το οποίο ενδιαφερόμαστε διότι μακροπρόθεσμα η άγνοια οδηγεί στην καταπίεση και στον χωρισμό.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην προσωπικότητα και στην συμπεριφορά κάθε ανθρώπου και είναι δυνατόν κάποιος πολύ καλός κατα βάθος χαρακτήρας να συμπεριφέρεται με εναν απο τους ακραίους αυτούς τρόπους.

proteos
στις 24/7/2007
27
Μπράβο σου!

Ποτέ δεν πίστευα οτι θα διάβαζα τόσες αλήθειες για τις γυναίκες απο μια γυναίκα! Συνέχισε να γράφεις γιατί βοηθάς να καταλάβουμε πολλά πράγματα για σας.

proteos
στις 24/7/2007
28
Μπράβο σου!

Ποτέ δεν πίστευα οτι θα διάβαζα τόσες αλήθειες για τις γυναίκες απο μια γυναίκα! Συνέχισε να γράφεις γιατί βοηθάς να καταλάβουμε πολλά πράγματα για σας.

sakil4
στις 26/7/2007
29

ολα καλα ρε μυρτο!αλλα ετσι μηπως γινομαστε λιγο κουρδισμενοι, χανοντας την ουσια της ζωης?οχι στο φοβο της αποτυχιας!απλα ζηστε!

kostiskaf
στις 19/8/2007
30
Πολύ ενδιαφέρον!

Είμαι μόνο 21 χρονών αλλά αναγνωρίζω συμπεριφορές που περιγράφονται και στους 5 τύπους! Έχω γνωρίσει μάλιστα μια κοπέλα η οποία ενώ θα μπορούσε θεωρητικά να είναι εντελώς ανεξάρτητη και ελεύθερη, επέλεγε να ακολουθεί τακτικές και "τυχοδιώκτρας", και "βασίλισσας του δράματος" και "αυτοκαταστροφικής", καταλήγοντας στο να ταλαιπωρεί και εμένα, και άλλους και κυρίως και τον εαυτό της. Ειδικά η συμπεριφορά της "αυτοκαταστροφικής" είναι και η πιο ψυχοφθόρα: μπορεί να προσπαθείς πραγματικά για το καλύτερο και να εισπράττεις τα χειρότερα. Και ξέρετε πώς πάει μετά... Αν την έχεις ερωτευτεί μπορεί να σε πείθει ότι όντως κάνεις κάτι λάθος εσύ, όσο παράλογη κι αν είναι στην πραγματικότητα.

Γενικότερα έχει ενδιαφέρον το πώς "παλαιού τύπου" ψυχολογικές ανασφάλειες και κοινωνικά κόμπλεξ του στυλ "πρέπει να βρεις έναν καλό σύζυγο και να ξέρεις πώς να τον κρατήσεις" κτλ. καταφέρνουν μερικές φορές να βρίσκουν το δρόμο τους και να επηρεάζουν τη συμπεριφορά κατά τ' άλλα σύγχρονων κοριτσιών.

biopanos
στις 20/12/2007
31
τωρα εξηγηται...

Φετος τελειωσα μια σχεσει 1ος ετους που το ετερον μου ημιση ηταν και απογοητευμενη και αυτοκαταστροφικη!! Πως να τη βοηθουσα?!

giota2
στις 30/4/2008
32
...

Είμαι γυναικα(!) και +φωνώ με το αρθρο. Το σωστό να λέγεται...

marina31
στις 10/5/2008
33
Τελειο!

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!

στις 13/6/2008
34
Για να σου πω την αληθεια!!!

Ολοι αυτοι τυποι γυναικων μου θυμιζουν γυναικες φιλων μου, συγγενων μου κ.τ.λ. οποτε το αρθρο ειναι αληθες!

helena64
στις 8/7/2008
35
διαφερω!

EIMAI KSEXWRISTOI KIAYTOI OI TYPOI TWN GYNAIKWN DEN ME TAIRIAZOUN!GNWRISEME APO KONTA GIA NA ME KRINEIS POTE APO MAKRIS MHN KRINEIS GIATI DEN EISAI AKSIOS!

helena64
στις 8/7/2008
36
διαφερω!

EIMAI KSEXWRISTH,ERWTIKH SYNTROFOS,GYNAIKA,K AYTOI OI TYPOI TWN GYNAIKWN DEN ME TAIRIAZOUNE!GNWRISEME APO KONTA GIA NA NIWSEIS AYTO TO DIAFORETIKO POYXW MESA MOY K POTE MHN KRINEIS APO MAKRIA GIATI DEN EISAI AKSIOS NA PSYXOLOGISEIS SWSTA!

andreastangra
στις 18/7/2008
37
Μακρια...

Δεν έχω συναντήσει τα υπόλοιπα είδη γυναικών που αναφέρονται... το είδος της απογοητευμένης όμως είναι το πιο δύσκολο...
μακάρι να είχα διαβάσει αυτό το άρθρο νωρίτερα...
προσοχή...
μεγάλη προσοχή...

sissy1983
στις 17/12/2008
38
pantremeos sthn zwh mou sos

arxisa na milaw me kapoion pantremeno mou aresei poly ginetai paixnidi edw kai duo xronia mono me ta matia twra ksekinhsame epafh me to thl.alla mou eipe oti einai pantremenos ti na kanw????

nik1312
στις 18/12/2008
39
πολυ καλο

alla den mas eipes poia apemine gia kali giati oles etsi einai!!!kai sugkekrimena eixa mia kopela pou eixe 4 apo auta pou aneferes sxedon ta eixe ola,,,ti emeine loipon?

arissidiropoulos
στις 8/1/2009
40

Tis gunaikes pou exoun idi diapraxei apistia na tis apofeugoume akomi ki an dilwnoun metaniwmenes?

aloupos
στην 1/3/2009
41

nastaziaathens
στις 15/3/2009
42
Οχι τοσες προκαταληψεισ

Βρίσκω το άρθρο συμπαθητικό και πιο πολύ εισπράττω πως γράφτηκε με σκοπό όχι τόσο συμβουλευτικό αλλά χιουμοριστικό.
Δεν γίνεται να αποδεχονται οι άνδρες πως υπάρχουν πέντε "είδη" γυναικών , και κάθε φορά να στίβουν το μυαλό τους για να βρούνε σε ποιά κατηγορία ανήκει η εκάστοτε κοπέλα που τους ενδιαφέρει! Στην προσπάθειά τους αυτή χάνουν την ουσία ...και αν τελικά καταλήξουν πως η χ κοπέλα εντάσσεται σε μια απο τις 5 "απαγορευμένες" κατηγορίες μπρρρρρ....μακριά!Τι θα γίνει αν τελικά δεν την αφήσετε να σας πλησιάσει και τελικά καταφέρετε χωρίς πολύ κόπο να χάσετε την γυναίκα που θα σας έκανε ευτυχισμένο? Τα καλά θέλουν κόπο, τα άσχημα όχι, αν το βάζουμε στα πόδια απο την αρχή...τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά!!! Θα αναφέρω κι ένα παράδειγμα με μία φίλη μου που μόλις χώρισε μετά απο μια σχέση 2 ετών δέχτηκε την πρόσκληση για έξοδο με έναν γνωστό της με τον οποίο βρίσκονταν σπάνια και τυχαία επειδή μένανε κοντά.Την πρώτη εβδομάδα κιόλας θεωρούνταν ζευγάρι. Τώρα τα παιδιά έχουν μωρό και είναι ευτυχισμένοι. Δεν είπαν να περιμένουν να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι να αρχ'ισουν να βγαίνουν για να μην καταταχτεί η κοπέλα σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες....ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σίγουρα μπορεί μετα απο μια δύσκολη σχέση η αμέσως επόμενη να είναι πολύ καλύτερη εφόσον έστω ένας απο τους δύο το περίμενε αυτό πως και πως. Άρα η "απογοητευμένη " μετά απο λίγο καιρό θα μπορούσε να γίνει "ευτυχισμένη", η "στρατηγός" αρνάκι κτλ

pierre-gr
στις 5/9/2009
43
ευγε

ακριβεστατη ... στο Νο 3 ειδικα

saxlabourdas
στις 31/10/2009
44
Τυπος Dimension 2 σε 1

Ελα ρε τι ρατσισμους λετε και τετοια.Ειναι απλα ένα αρθρο,που πεφτει μεσα ομως ! Εγω εχω παντρευτει εναν καινουργιο τυπο την βασίλισσα του δραματος με αυτοκαταστροφη μαζι ! Οσο για τον φιλο που λεει "μετα απο λιγο καιρο μην ειδατε τον παναη " μπορει αυτος ο λιγος καιρος να κοστισει !

katsou69
στις 31/1/2010
45
Και λίγα λες !

Το σενάριο της τρελής το έζησα και εγώ, όπως και ολα τα άλλα ! και το περίεργο είναι ότι όσο περισσότερο τα ζεις τόσο πιο βαθιά μπαίνεις στον λάκκο.. και τρωσ την πατάτα !

elmorro
στις 26/6/2010
46

αν και ειμαι κατα της κατηγοροποιησης των ανθρωπων και ειδικα των γυναικων το βρισκω αρκετ
α ενδιαφερον

delook
στις 22/2/2011
47

εγω θελω να ρωτισω κατι αλλο τι πρεπει να κανουμε οταν μια κοπελα μας θελει αλλα κραταη αποστασεις και μας το παιζει δυσκολη,και + οτι εχουμε φασωθει????

delook
στις 22/2/2011
48

εγω θελω να ρωτισω κατι αλλο τι πρεπει να κανουμε οταν μια κοπελα μας θελει αλλα κραταη αποστασεις και μας το παιζει δυσκολη,και + οτι εχουμε φασωθει????

mpempa91
στις 25/2/2011
49

πολυ ωραιο αρθρο,πλακα εχει . . .ειναι σαν τυποι ιων,πως να τους αναγνωρισετε απο τα συμπτωματα,χαχα

mpempa91
στις 25/2/2011
50

πολυ ωραιο αρθρο,πλακα εχει . . .ειναι σαν τυποι ιων,πως να τους αναγνωρισετε απο τα συμπτωματα,χαχα

HRYSA645
στις 15/11/2011
51

Πολύ συχνά συμβαίνει τα αρνητικά στοιχεία να είναι εμφανέστατα από την πρώτη στιγμή. Και φυσικά αναφέρομαι και στα δύο φύλα.Ομως ο έρωτας είναι τυφλός.Άρα σ αυτή την περίπτωση ή εθελοτυφλούμε ή ωραιοποιούμε μια κατάσταση γιατί το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής. Και τότε καλή μας όρεξη σε μια νοστιμότατη χυλόπιτα!

HRYSA645
στις 15/11/2011
52
Ο έρωτας είναι τυφλός

Πολύ συχνά συμβαίνει τα αρνητικά στοιχεία να είναι εμφανέστατα από την πρώτη στιγμή. Και φυσικά αναφέρομαι και στα δύο φύλα.Ομως ο έρωτας είναι τυφλός.Άρα σ αυτή την περίπτωση ή εθελοτυφλούμε ή ωραιοποιούμε μια κατάσταση γιατί το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής. Και τότε καλή μας όρεξη σε μια νοστιμότατη χυλόπιτα!

yparxv
στις 4/3/2012
53
πολη καλο

συμφωνω απολητα σε οτι διαβαζω ομως αν ενα ανθρωπο που ειναι αυτοκαταστροφικος και τον αγαπαμε θελοντασ να τον βοηθισουμε γιατι καποια χαρακτιριστικα που εχει τα εχουμε προκαλεσει και εμεισ οι ιδιοι τη κανουμε τοτε?

loucas
στις 5/3/2012
54

Your Question
im thiking of the girl that i dont no if its may fort?
im was going out with girl for 3 monts when we starty to go out in the two weeks it was her bierthday and next day was christmas and i build her a iphone 4 for bresent she ghe told i shouldent but i wantie to get it for her we were going out for drinks dinner she meet me her frieds we went out had fun , we had close frieds that it was the wedding and i told her im thiking not to give money for breset im thiking to close them a beutifull hotel and she agraid with me and we did it together but i paid evrything i didnt let her and we sayd that it nice to go to so we went to with r frieds i wantind to suprice her so i older 33 roses and ballons in the room ,i didnt tell u that she was in mest from her ex because she broke up last 7 months ,soorry on the 14 lof fubuary i sent her flowers to her perents house were she liv she didnt no it because after work that day she was with me and it was the first time we had sex and she got supriced wen she went home .when we went to the hotel the week that bast she got supice with the roses and ballons , we went out the nght with frieds we had fun when we went to the hotel that it was near to sea with a beutifull view and the best hotel in my contry she didnt want to have sex with me she was tired so i trait but she didnt so stop the next day we went out to my frieds perents for dinner arter we wennt for coffe it was the carnivall day we went to her gradmas that i met her twice and her uncle and unties and cuzuns we sat there for lots of hours , after we went to the hotel to fix up to out the nigth to go to the best clup we were with lots of frieds we had fun when we went back to the hotel kissing she starty to bush me and she said i dont want i didnt like the way she told me eat and i got mad and was shoulding i liitle way r u doing this to me and i left the hotel four a hour when i come back she was craing i told her that im not mad that u dont or not ready for sex with me its the way u r doing it me so i got her from the soffer and but her in bed the morning we wake up she wasnt talking to me very good i maid her ,her tea we fixt r bags and we left ,. we didnt speak till night time and i told her wants rong u dont want me she told me that she didnt like the way shoulty liitle bit and she sayd that she lost my trust i told her tha i love her so munch , and told her want u want i love u and u saying this to me , she said that she wants to be alone so i told her i love so munch i care abaout u i want u but u have to forget so u have to by happy u and araoud u love u bye, i miss her so munch we r not speaking noow for two days i dont now want to do i order her i liittlie puppie wevwere speak abaout a week ago i didnt find and i older from a ather contry ant in this days its coming how to give it to her should i not i mest up i need your help ( sorry for my reating )

armando-alex
στις 28/1/2013
55
???

ma den menei k kamia.. giati oi perisoteres exoun to ena apo ta 5 parapanw....

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή