Ψάχνεις δουλειά. Ψάχνεις σωστά;

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 6713 φορές
Λεφτά –αντίθετα με όσα μια φορά κι έναν καιρό ειπώθηκαν- δεν φαίνεται να υπάρχουν. Δουλειές υπάρχουν; Μια ματιά στα job sites και στις εφημερίδες δείχνει ότι η αγορά κινείται, αλλά με αργούς, διστακτικούς ρυθμούς. Στη σταδιοδρομία μας και στη ζωή μας συνολικά υπάρχουν παράμετροι που μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως, παράμετροι που ελέγχουμε μερικώς και παράμετροι που είναι εκτός του ελέγχου μας.
Αφήνω στην άκρη τον πόνο για την κατάντιά μας ως χώρα και την ανασφάλεια για το αύριο, γιατί κλέβουν από την αυτενέργεια. Εστιάζω στο τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, για να αυξήσει τις πιθανότητες να βρει εργασία στην Ελλάδα, σε έναν τομέα που λίγο-πολύ να ταιριάζει με τις προσωπικές επιθυμίες και τα ατομικά προσόντα του/της.
Σύντομο check list, αντλώντας από τις καθημερινές απορίες μικρών και μεγάλων:

1. Αγγελίες εργασίας: ψάχνω στα σωστά και επίκαιρα μέρη, διαδικτυακά και μη; ή ακόμα αναρωτιέμαι γιατί εκεί που ψάχνω είναι περισσότερες οι αγγελίες «χαρίζονται γατάκια»; πόσο συχνά διαβάζω τις αγγελίες; κρατάω αρχείο;

2. Βιογραφικό: είναι μέχρι 2 σελίδες; τονίζει τα σημαντικά σημεία της μέχρι σήμερα πορείας μου και τα ποσοτικά και ποιοτικά επιτεύγματα που με ξεχωρίζουν; ή φλυαρώ άσκοπα;

3. Συνοδευτική επιστολή: παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο την προσωπικότητά μου, τους στόχους μου και τους λόγους που θα ταίριαζα στη συγκεκριμένη εταιρεία;

4. Δίκτυο γνωστών & φίλων: ξέρουν ότι ψάχνω; ή ντρέπομαι να ζητήσω τη βοήθειά τους; «βοήθα με να σε βοηθώ» το μότο της περιόδου, με ανθρωπιά και όχι με ρουσφετολογική διάθεση.

5. Online networking: είμαι δικτυωμένος/η ηλεκτρονικά; προσέχω τι γράφω; αναζητώ συνέργειες; ή περιμένω να με ανακαλύψουν και να μου χαρίσουν απλόχερα τη θέση που τόσο αξίζω;

6. Νέες ιδέες: έχω κολλήσει σε έναν συγκεκριμένο τομέα ή έχω τα ραντάρ μου σε εγρήγορση και για κάτι παρεμφερές ή τελείως νέο;

Η αναζήτηση μονιμότητας και εισοδήματος από μία μόνο πηγή μάλλον θυμίζει πλέον την αναζήτηση του ¶γιου Δισκοπότηρου. Ας επιστρατεύσουμε εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες και ας πειραματιστούμε με νέους τρόπους να τις αξιοποιήσουμε, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε τίτλους και ταμπέλες.
Δήμητρα Καρατώλου,
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Προσωπικής Ανάπτυξης, MSc
ΗR Passport
σχόλια & ερωτήσεις στο: [email protected]

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 3.2 / 5 σε 5 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 27/4/2011
1
Οου..ου...θέμα που καίει!!!

Οου..ου.. ου ,θέμα που καίει!!!

1.Σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα της «Δικτύωσης», όπως και για την …’πτώση στο κενό με αλεξίπτωτο…ή άνευ’, κάποια ολίγα έγραψα. Σήμερα πάμε παρακάτω . ..ξεκινώντας από την αρχή!
2.Πώς οι επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπινους πόρους?
Την αναζήτηση αυτή η επιστήμη της Διοίκησης την διακρίνει σε Εσωτερική και Εξωτερική.
Εσωτερική αναζήτηση (δεν είστε εδώ!!!)………..…………
Αναφέρεται στην μετεκπαίδευση και μετακίνηση υπάρχοντος προσωπικού σε άλλες θέσεις, οπότε τις κενές θέσεις που προκύπτουν η επιχείρηση θα τις καλύψει κάνοντας Εξωτερική αναζήτηση
ανθρώπινων πόρων.
Εξωτερική αναζήτηση (εδώ είμαστε!!!)……………………….
Η επιχείρηση θα αναζητήσει ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό περιβάλλον για να καλύψει: α) Τις κενές θέσεις που πιθανόν προέκυψαν από μια εσωτερική μετακίνηση β) Τις νέες θέσεις εργασίας που προκηρύσσει.

Που βάζουν οι επιχειρήσεις αγγελίες προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού, πως θα βρούμε «άκρη»?
-Αγγελίες καριέρας στον τύπο
Βάζουν αγγελία στον τύπο όπου δημοσιεύεται και η ανάλυση της θέσης εργασίας.
-Επαγγελματικοί σύλλογοι
Σε επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία από των οποίων τις βάσεις δεδομένων μπορούν να έχουν προσέλκυση υποψηφίων.
-Γραφεία Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας (ΑΕΙ/ ΤΕΙ)
Είναι πηγές άντλησης εξειδικευμένου προσωπικού και ταλέντων.
-Γραφεία Εύρεσης Εργασίας
Α) Δημόσιο (ΟΑΕΔ) - Παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στις Επιχειρήσεις.
Β) Ιδιωτικά Γραφεία - Προσφέρουν με αμοιβή υπηρεσίες αναζήτησης και επιλογής ανθρωπίνου δυναμικού.
Γ) Γραφεία Ευρέσεως Προσωρινής Απασχόλησης που «νοικιάζουν» σε επιχειρήσεις τους υπαλλήλους τους για προσωρινή απασχόληση.

- Μέσω διαδικτύου (e-στρατολόγηση)
Επιχειρήσεις με παρουσία στο διαδίκτυο προβάλλουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ιστοσελίδα τους και οι ενδιαφερόμενοι είτε συμπληρώνουν τις on-line αιτήσεις είτε αποστέλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό σημείωμα.
- «Κυνηγοί κεφαλών»: Αν και μακάβρια, η ελληνική απόδοση του αγγλικού όρου (Head Hunters) είναι μια από τις καταλληλότερες πηγές στην περίπτωση που αναζητούν τα ικανά στελέχη της αγοράς και δεν θέλουν να κατακλυστούν από σωρεία βιογραφικών σημειωμάτων δημοσιεύοντας μια αγγελία σε κάποιο μαζικό μέσο. Εδώ θα σας βοηθήσουν τα «Δικτυά» σας.

- Ανταγωνισμός (πειρατεία): Με το πρώτο άκουσμα δεν φαίνεται μια «σωστή» μέθοδος, εξασφαλίζει όμως αποδεδειγμένα καλά στελέχη, με σημαντικό έργο, τα οποία είναι σε διάθεση αναζήτησης μιας καλύτερης ευκαιρίας.
- Ημέρες Καριέρας: Πλέον γνωστές εταιρίες του χώρου του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και κάποιες σχολές ή και δήμοι ξεκινούν τη διοργάνωση ημερών καριέρας. Ποσοτικά άριστη πηγή, η οποία όμως παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα μιας ολιγόλεπτης προσωπικής επαφής και ποιοτικής αξιολόγησης.
Στο επόμενο: Ποια δικαιολογητικά θα σας ζητηθούν, ετοιμαστείτε για συνέντευξη και αξιολόγηση …και καλή σταδιοδρομία!!!

hremia20
στις 27/4/2011
2

white_black
στις 19/5/2011
3
Δουλεια

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ(ΦΑΝΗ) ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
1. ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ
2. ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ
3. ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΕ SEX ΜΕ 10.000.000 ΑΤΟΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ: NSA / USA / ΧΩΡΕΣ

anna2013
στις 22/5/2013
4
Δουλεια

Λοιπόν, μια φίλη μου προχτές μου ανέφερε για μια καινούρια εταιρία που ψάχνει να στελεχωθεί. Είναι σε φάση επέκτασης απ' ότι κατάλαβα. Όποια φίλη από Αθήνα ενδιαφέρεται, ας μου στείλει pm να της πω λεπτομέρειες.

Νομίζω είναι καλή ευκαιρία...

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή