Ξεκόλλα!

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 10246 φορές
Και να που έρχονται εκείνες οι στιγμές στη ζωή μας που φτάνουμε σε αδιέξοδο! Αδιέξοδο επαγγελματικό , συναισθηματικό , αδιέξοδο στα πάντα. Για κάποιο περίεργο λόγω δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την κατάθλιψη ή τον θυμό που το δικό μας αδιέξοδο μας προκαλεί και συνεχίζουμε να θυμώνουμε και να τα βάζουμε με τον εαυτό μας , με τον κόσμο γύρω μας , με την ατυχία μας , με τα λάθη μας , με τα πάντα. Θέλετε να ξεκολλήσετε και να χαράξετε μια καινούργια πορεία που θα σας βγάλει από τον όποιο φαύλο κύκλο έχετε μπει ή θα σας δώσει μια διέξοδο...στο δικό σας αδιέξοδο; Είναι απλό. Βαθιά αναπνοή και πάμε.....

Τι σας λείπει και έχετε κολλήσει; Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Η έμπνευση σας λείπει! Ναι η έμπνευση. Για κάποιο λόγο το μυαλουδάκι σας δεν κατεβάζει πια ιδέες και δεν μπορεί να σας δώσει λύσεις πράγμα που σας στεναχωρεί και σας αγχώνει. Μπορεί να έχετε κουραστεί σωματικά ή να έχετε πληγωθεί συναισθηματικά τόσο πολύ που δεν έχετε πια το κουράγιο να αντιδράσετε. Το πρώτο βήμα σας προς την λύση του αδιεξόδου είναι η ξεκούραση. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος γιατρός και για το κουρασμένο μυαλό αλλά και για την κουρασμένη ψυχή. Με ένα ξεκούραστο κεφάλι σκέφτεστε καλύτερα και με ένα ξεκούραστο σώμα ακόμα και οι ψυχικές ταλαιπωρίες σας καταπονούν λιγότερο.

Η ξεκούραση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε και το άγχος σας και θα σας απαλλάξει από την συνεχή γκρίνια που πιθανό να έχετε για το πόσο πολύ δεν προλαβαίνετε τις δουλειές σας ή για το πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος σας κλπ. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τα προβλήματα και τις σκέψεις που σας βασανίζουν έστω και για λίγο για να μπορέσετε να αποστασιοποιηθείτε και να τα δείτε με ένα άλλο μάτι. Ξεχάστε όλα τα «πρέπει» και τα «θα έπρεπε» που έχετε στο μυαλό σας και απλά χαλαρώστε!

Επόμενο βήμα στη λίστα σας : αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας «κολλάει» και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε μπροστά και να βγείτε από το αδιέξοδο. Τι σας «μπλοκάρει» τελικά; Τα συναισθήματα σας; Ο ίδιος σας ο εαυτός; Κάποιες λανθασμένες επιλογές που έχετε κάνει ή κάποιο άλλο άτομο; Μια κατάσταση ίσως; Εάν καταλάβετε ποιος είναι αυτός ο παράγοντας ή οι παράγοντες που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε τότε θα μπορέσετε να τους επιτεθείτε με όλη σας τη δύναμη και να τους νικήσετε! Μην προσπαθήσετε να επιβληθείτε ή να ελέγξετε όλους αυτούς τους παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εσάς. Αυτούς τους εξωγενείς παράγοντες προσπαθήστε μόνο να τους εντοπίσετε και να τους έχετε υπόψη σας ως αναπόσπαστο κομμάτι του προβλήματος σας αλλά αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να τους επηρεάσετε. Εάν προσπαθήσετε να πολεμήσετε όλα αυτά που δεν μπορείτε να επηρεάσετε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απογοητευτείτε και να κολλήσετε στο πρόβλημα σας ακόμα περισσότερο.

Πολεμείστε αυτά τα κομμάτια του προβλήματος που μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε όπως την αρνητική σας διάθεση, την κατάθλιψη που αισθάνεστε , την απελπισία που σας έχει κυριεύσει , την αποθάρρυνση και την παραίτηση κλπ. Βάλτε όλη σας την ενέργεια στο να καταπολεμήσετε την άρνηση που αποτελεί τροχοπέδη στα πάντα στη ζωή σας. Μαζέψτε όλες σας τις δυνάμεις και αντισταθείτε στο πρόβλημα....

Να θέτετε πάντα πολλούς και μικρούς στόχους! Οι πυραμίδες χτίστηκαν πέτρα προς πέτρα. Σπάστε το πρόβλημα σας σε μικρά κομματάκια και προσπαθήστε να ξεπερνάτε ένα κομμάτι του προβλήματος την κάθε φορά και ποτέ όλα μαζί γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρετε. Οργάνωση, οργάνωση και πάλι οργάνωση. Κάντε ένα βήμα τη φορά και χαρείτε με τις μικρές σας νίκες. Η κάθε νίκη θα σας φέρει πίσω την χαμένη σας έμπνευση και την αισιοδοξία.

Διαφωνήστε με... τον εαυτό σας! Ναι , μπορεί να φαίνεται παράλογο αλλά δεν σημαίνει ότι έχετε σκεφτεί και έχετε πράξει μέχρι τώρα είναι σωστό. Αναλογιστείτε τις κινήσεις σας και αναθεωρείστε όλα αυτά τα οποία θα κρίνετε ότι τα κάνετε με τον λανθασμένο τρόπο. Οι αποφάσεις σας μπορούν να αλλάξουν , δεν είναι κακό. Με το να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και να καταλήξετε στο αν οι κινήσεις σας μέχρι τώρα ήταν σωστές ή λανθασμένες θα σας κάνει καλό και θα σας αναγκάσει να γίνετε πιο δημιουργικοί. Σκεφτείτε ποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και τι επιπτώσεις θα είχαν στη ζωή σας. Κατεβάστε καινούργιες ιδέες και ζορίστε το μυαλό σας μέχρι να φτάσει στα άκρα…όλο και κάτι καινούργιο θα βρείτε που θα σας ενθουσιάσει!

Για να αλλάξετε την ροή των πραγμάτων...αλλάξτε πρώτα από όλα την ρουτίνα σας! Ναι , καλά διαβάσατε! Κάντε κάτι διαφορετικό...μιας και αυτό που χρειάζεστε είναι μια μεγάλη αλλαγή στην οπτική γωνία από την οποία βλέπετε τα πράγματα. Πολλές φορές οι ρυθμοί και οι κανόνες με τους οποίους εμείς οι ίδιοι πλαισιώνουμε την ζωή μας δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι αυτό πρέπει να τολμήσουμε να τους αλλάξουμε. Τολμήστε να κάνετε τα πράγματα που ήδη κάνετε με έναν άλλο τρόπο , διαφορετικό από τον γνώριμο. Ελευθερώστε το μυαλό σας από τα δεσμά που εσείς οι ίδιοι του έχετε βάλει και αφήστε το να λειτουργήσει και να δημιουργήσει ανεπηρέαστα και όχι μηχανικά, σύμφωνα με τους δικούς του ρυθμούς. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Αυτό που πιθανό να μην έχετε σκεφτεί αλλά σας «κολλάει» στο ίδιο σημείο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζείτε ή εργάζεστε. Μια αλλαγή στο χώρο σας στο σπίτι ή στη δουλειά είναι ικανή να σας αλλάξει την διάθεση όσο δεν φαντάζεστε και να σας γεμίζει με καινούργιες ιδέες , ενθουσιασμό , όρεξη και κουράγιο. Αλλάξετε απλά τις κουρτίνες σας στο σπίτι ή πάρτε μερικά χρωματιστά μαξιλάρια που θα κάνουν τον χώρο σας να φαντάζει διαφορετικός χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει. Βάλτε ένα φυτό στο γραφείο σας ή αλλάξτε θέση στα πράγματα σας. Μην αποκοιμίζετε το μυαλό σας με τις ίδιες εικόνες. Δώστε του καινούργια ερεθίσματα. Πηγαίνετε μια εκδρομή για να ανανεωθείτε και θα δείτε ότι μια απλή αλλαγή στο περιβάλλον σας θα σας αλλάξει τον τρόπο σκέψης και θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα τετριμμένα βρίσκοντας έτσι διεξόδους στα ενοχλητικά αδιέξοδα.

Εάν το αδιέξοδο σας είναι καθαρά συναισθηματικό και οφείλεται σε ένα χωρισμό ή σε ένα τσακωμό με κάποιους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για σας , προσπαθήστε για ακόμα μια φορά να ξεχαστείτε από τον θυμό ή την στεναχώρια κάνοντας κάτι άλλο. Απασχολήστε τον εαυτό σας για ένα διάστημα με την δουλειά σας ή με ένα καινούργιο χόμπι ή βγαίνοντας με φίλους που σας φτιάχνουν την διάθεση. Εάν έχετε την δυνατότητα να προσεγγίσετε το άτομο που σας προκαλεί αυτή την συναισθηματική ένταση και να συζητήσετε την κατάσταση μαζί του , κάντε το γιατί η συζήτηση θα σας κάνει καλό και θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να προχωρήσετε μπροστά αφού θα ξέρετε πια ότι έχετε κάνει τα πάντα από πλευράς σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Είναι βασικό να έχετε ήσυχη συνείδηση και να μην αναρωτιέστε και να βασανίζεστε με το «τι θα γινόταν αν....». Εάν δείτε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα σας μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, να βρείτε ξανά τον εαυτό σας και να πατήσετε στα πόδια σας.

Εάν έχετε πέσει σε ένα φαύλο κύκλο στην ζωή σας και αισθάνεστε δυστυχισμένοι μην απελπίζεστε και προ πάντων μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για να ξεφύγετε από όλα αυτά που σας βασανίζουν. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια για να καταφέρετε. Μην περιμένετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη , δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να οργανωθείτε και να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας. Μη χάνετε το κουράγιο σας και σε καμία περίπτωση μην απελπίζεστε! Χαμογελάστε στη ζωή και αυτή θα σας χαμογελάσει...αργά ή γρήγορα! Γι αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αδιέξοδο , δείξτε πίστη στον εαυτό σας. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση , δεν είστε οι μόνοι. Μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα αρκεί να πιστέψετε στις δικές σας δυνάμεις! Μην το αναβάλλετε....

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.3 / 5 σε 46 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

theodon2112
στις 15/10/2011
1
be cool

πολλές φορές είχα αναρωτηθεί όλα τα παραπάνω και έλεγα στον εαυτό μου ξεκόλλησε.αλλά οι φίλοι όταν τους έψαχνα δεν ήταν εκεί και απ οτι φάνηκε δεν είχα και την ψυχραιμία της αυτοκριτικής.τελικά κατέφυγα σε ειδικό.οι συνεδρίες έκαναν αρκετά καλό ώσπου σταμάτησαν όταν η πρόοδος ήταν φανερή.το συμπερασμα;
Σβήσε το αλαρμ!
Ναι καλα ακούς,σβήσε το αλαρμ.οι συνεχείς αγωνίες τα μικρα και μεγάλα προβλήματα ή καθημερινά η μακροχρόνια ενεργοποιούν συναγερμό στον οργανισμο.αν δε σβήσεις το αλαρμ ο οργανισμός θα εκραγεί.πρέπει να σκέφτεσαι δύο κλικ ποιο γρήγορα και να δρας δρας δύο κλικ πιο αργά.να παίρνεις τις αποφάσεις με γνώμονα εσένα και μόνο εσένα.μη ψάχνεις πάντα εσυ τους άλλους.όσοι σε αγαπούν σίγουρα θα φτάσει η ώρα να σε ψάξουν

mbaxar
στις 18/10/2011
2
κουραστηκα να ελπιζω

ζω μια ασχημη κατασταση εδω κ 5 μηνες .χωριζω μετα απο 24 χρονια μιας αρκετα καλης σχεσης.Ο λογος θελει να ναι ελευθερος.να μην δινει λογαριασμο.να απελευθερωθει.Ειμαι χαλια παλευω να στσθω στσ ποδια μου συναισθηματικα .επαθα θυροειδη με οζους ,καπνιζω ανεξελλεγκτα .δεν τρωω δεν κοιμαμαι.Δυστυχως δεν δουλευω γιατι ειχα μαθει να εξαρτιεμαι απο αυτον.ΤΕΛΙΚΑ φιλοι δεν υπαρχουν μονο τα παιδιαμου ,αλλα ποσο θα τα φορτωνω?

vasvas11
στις 6/11/2011
3
χορισμοσ

xorisa apo mia sxesi edw k 25 meres peripoy mesa to h8ela k egw alla twra giati to mioalo moy einai pali eki gia de eimai kala giati 8elo na ksero pos einai ayto to atomo twra epikoinonia kamia,ti na kano de 8elo na ririso pali eki giati 8a 8elo mesa moy na fygo ti na kano

shinyangel
στις 27/11/2011
4
ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν ξεκολλάς

γιά μένα το πραγματικό πρόβλημα που δεν ξεκολλάω είναι οι γονείς μου που δεν με αφήνουν με τίποτα να ανεξαρτητοποιηθώ ψυχολογικά και συναισθηματικά από αυτούς πείθωντας με ότι μόνη μου δεν μπορώ να πετύχω τίποτα στη ζωή μου και ότι όλος ο άλλος κόσμος είναι κακός και θα μου κάνει κακό.

shinyangel
στις 27/11/2011
5
ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν ξεκολλάς

γιά μένα το πραγματικό πρόβλημα που δεν ξεκολλάω είναι οι γονείς μου που δεν με αφήνουν με τίποτα να ανεξαρτητοποιηθώ ψυχολογικά και συναισθηματικά από αυτούς πείθωντας με ότι μόνη μου δεν μπορώ να πετύχω τίποτα στη ζωή μου και ότι όλος ο άλλος κόσμος είναι κακός και θα μου κάνει κακό.

panagiotisgia
στις 9/12/2011
6
ολα ειναι στο χαρακτηρα

o logos pou den mporeis n 3ekollhseis apo mia katastash einai o xarakthras sou...otan exoume ma8ei n sthrizomaste s katastaseis k oxi ston idio mas ton eayto ayta pa8enoume...Prepei omws gia mia fora sth zwhs mas na t peksoume egwistes k symferontologoi....prepei n yposthriksoume t proswpikothta mas k n doume pws mporoume n zhsoume emeis kalytera....h zwh einai mikrh gia na stanaxwriesai alla k megalh gia n kaneis polles epiloges gia thn eytyxia sou...

AMALIA100
στις 22/4/2012
7
ξεκολλησα...απλα γιατι χωρισα

δν ξερω αν ειναι εμπνευση οταν φτανεις στο σημειο να ξεκολλησεις απο μια σχεση, απο εναν γαμο...ξερω οτι δν θες να συνεχισεις...κ γιατι να χαλιομαστε..δν αξιζει..κανουμε ενα βημα παραπανω...δν ξερω αν λεγεται θαρρος ή θρασος...ξερω ομως οτι αυτο που ακολουθει ειναι η ελευθερια...οχι μονο σε κινησεις αλλα κ σε σκεψεις...εγω τουλαχιστον αυτο εφαρμοσα κ στηριχθηκα στις δικες μου δυναμεις...κ κερδισα...

james82
στις 8/5/2012
8

πολύ ωραία και σωστά όλα αυτά.προσπαθώ πάντα να μην το βάζω κάτω, και αν και δεν με χαρακτηρίζει η υπομονή, διαθέτω πολύ δυναμισμό που με βοηθά να παλεύω.όμως νιώθω πολύ μόνη.δεν έχω σχέση εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν και γνωρίζω συχνά άτομα.βαριέμαι κάθε δραστηριότητα με φίλους

otarzan100
στις 7/6/2012
9

αρκετα ενδειαφερον

blueskay
στις 11/6/2012
10
επαναπροσδιορισμος

οτι καλυτερο και πιο προσοδοφορο μηνυμα εχω παρει.πολλες φορες ενω τα σκεπτομαστε ολα αυτα,οτι ετσι πρεπει δηλαδη να πραξουμε,κατι μας κραταει πισω και κολλαμε.Εαν ομως το δουμε το θεμα δοσμενο διαφορετικα απο καποιους αλλους,τοτε μπορουμε να σκεφτουμε να ξεκινησουμε επιτελους ναπραττουμε οσα μας αναλογουν και να νοιωθουμε καλα.ευχαριστω πολυ.

xamogelaSuLew
στις 17/6/2012
11

Εχασα πριν δυο χρονια τον παπου μ...τον λατρευα αλλα η ζωη παντα μ τα φερνει ασχημα ισως ο Θεος να με δοκιμαζει δε ξερω....δυο χρονια εκλαψα κ ακόμα κλαιω αλλα η ζωη συνεχιζετε με αυτο το γεγονος ειδα πως τελικα δεν ειναι ολα ροδινα στη ζωη με αυτο το κακο καταερευσα ομως σηκοθηκα στα ποδια μ...ειμαι μονο 16 χρονων κ οτι κανω το αφιερωνω σε εκεινον κ οταν καθε φορα σκοπευω να κανω κατι τοτε το υποσχομαι σε αυτον για το λογο οτι να πεισμοσω κ να μην υτα παρατησω ποτε γιατι οταν υπόσχομαι κατι το κανω....μπορει για καπιους να να φαινετε χαζο κι ομως δε ειναι, ειμουν μαθητρια του 15 κ εγινα του 18 γιατι του υποσχεθηκα οτι θα διαβαζω κ οτι θα πετυχω το στοχο μ για χαρη του , ξερω οτι χαρούμενος κ οτι με βλεπει απο ψηλα κ ειναι χαρουμενος γιατι μετα απο πολλα χρονια ξαναειδε τη γιαγια....κ μπορει να στεναχωριεμαι που εφυγε αλλα αυτός ειναι χαρουμενος που ειβαι με τη γιαγιακα ξανα κ αφου ειναι αυτος καλα τότε ειμαι κ εγω αυτο σκεφτομαι οταν κλαιω για αυτον κ τοτε σταματαω κ γελαω κ του στελνω ενα φιλι

xamogelaSuLew
στις 17/6/2012
12
Στον παπου μ

Αααα κ κατι ακομα για μενα ζει στην καρδια μ..........τις μερες που ειχα καταρευσει αυτο που με εκανε να ξανασυκοθω ηταν ααυτη η φραση που ποτε δε τη ξεχνω κ σε καθε δυδκολια τη θυμαμαι. "Επιτρεπετε να πέσεις αλλα επιβαλετε να συκοθεις"

Gus73
στις 17/6/2012
13
Πρωτα εσυ!

Εχεις πολυ δικιο...βρισκομαι στη μεση θα ελεγα ενος μεγαλου συναισθηματικου προβληματος που δημιουργησα ο ιδιος.
Πραγματι η ξεκουραση κ κινησεις που βοηθουν στη δημιουργια νεον καταστασεων οπως κ το να αφησουμε πισω το "τι εφταιξε"ειναι μια καλη αρχη θα ελεγα κ απο συμπτωση το κανω εδω κ λιγους μηνες κ βλεπω αποτελεσματα!

shekshek314
στις 9/9/2012
14

Έτσι! Σωστά τα λέει o MR!

emilian
στις 14/10/2012
15
οι ανθρωποι δεν αλλαζουν

unoturbo
στις 8/3/2013
16
βιαζονται και κρινουν

ολα αυτα που εχετε γραψει και εχω περασει καποιο σταδιο,ειναι οτι δεν πυστευω σχεσεις ,,ερωτες κτλ..αδιαφορα..

tasoylis1968
στις 18/3/2013
17
αποψι

ti zoi gia na ti zisis prepi no ti filosofisis me agapi gia ti fisi

στην 1/4/2013
18

Ωφέλιμο το άρθρο, αλλά.
Καλησπέρα. Γύρω μας υφίστανται άνθρωποι που πάσχουνε από αγοραφοβία και δεν μπορούνε τον κόσμο: πρόσφατα μια κοπέλα στο τραμ, κατέβηκε μετά από δύο στάσεις, γι' αυτό ακριβώς, τον λόγο. Μήπως να της πούμε κι εκείνης, το ίδιο? Να πιστέψει πως μπορεί να τα καταφέρει και να ζήσει φυσιολογικά, όπως ...όλοι. Μήπως να το πούμε και στα μογγολάκια, που δεν πρόκειται ποτέ, να κάνουνε, έρωτα και μάλιστα τους το απαγορεύουν, εμμέσως ή άμεσα, οι γονείς τους. Ή μήπως να στρέψουμε στο θετικό μέρος της ζωής και τους ανάπηρους που τους απορρίπτουνε, προς δημιουργία, σχέσης. Οι συμβουλές δεν λειτουργούνε σε όλους το ίδιο, και δεν υπάρχει μία φόρμα, για όλους. Υφίστανται άνθρωποι που έχουνε φτάσει σε μια Α ηλικία και ακόμα δεν έχουνε κάνει, έρωτα, επειδή τους παράτησαν και δεν είχανε τις συμβουλές που έπρεπε. Κατόπιν είναι το θέμα της ανεργίας που ταλανίζει αρκετούς ανθρώπους, και εμένα, επίσης. Ύστερα...... κυριαρχεί η τακτική του νομισματοζόμπι, κράτους, που καταστρέφει την ζωή μας. Μήπως να πούμε και σε αυτούς τους ανθρώπους, ιδίως σε όσους παίρνουν σύνταξη, από 300 ευρώ, πως έχουνε, μέλλον? Για ορισμένους δεν υπάρχει χρόνος, μόνο το τώρα, και με ευχολόγια, δεν λύνονται τα πάντα, ιδίως όταν οι λίγοι περνάνε καλά και οι ...υπόλοιποι, βασανίζονται. Δυστυχώς, αυτού του τύπου την ...προσφορά, την παρατηρώ διαρκώς, γύρω μου, ιδιαίτερα από μέλη της οικογένειας μου, που έχουνε ζήσει την ζωή τους, και πιστεύουνε πως εμείς οι ....υπόλοιποι, πρέπει να τους μοιάσουμε. Λες και έχουμε τις ίδιες αντοχές και βοήθεια.

marakipap1985
στις 20/4/2013
19

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή