Οι σωστές επιλογές...

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 11277 φορές
Κάποιος είπε ότι η μοίρα μας δεν εξαρτάται από την τύχη αλλά είναι αποτέλεσμα των συνεχόμενων επιλογών που κάνουμε στη ζωή μας. Οι ευκαιρίες , δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα τύχης ή συγκυριών. Τις ευκαιρίες στη ζωή μας πρέπει να τις δημιουργούμε ΕΜΕΙΣ για τον εαυτό μας. Το μέλλον μας είναι κάτι που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε και δυστυχώς μόνο όταν αρχίσουμε να λειτουργούμε με αυτή την πεποίθηση και πάψουμε να είμαστε μοιρολάτρες θα δούμε την ζωή μας να αλλάζει δραματικά και να αρχίζει να μοιάζει με εκείνη την ζωή που ονειρευτήκαμε για τον εαυτό μας.

Όλα αυτά που θα θέλαμε να μας συμβούν λοιπόν , δεν μας συμβαίνουν γιατί εμείς δεν τα προκαλούμε για να μας συμβούν – γιατί εμείς δεν έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων μας. Η κάθε επιλογή μας έχει τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της στην ζωή μας , είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά. Το σύνολο των επιπτώσεων των επιλογών μας είναι αυτό που καθορίζει το ποιοι είμαστε και το τι έχουμε πετύχει.

Πολλοί λένε ότι η ζωή μας είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα μας. Αλλά αν το δείτε πιο προσεκτικά ο ίδιος μας ο χαρακτήρας διαμορφώνεται και αυτός από τις επιλογές μας. Πάρτε για παράδειγμα την επιλογή που ο καθένας μας έχει για την μόρφωση ή για την πνευματικότητα. Είναι επιλογή μας το αν θα σπουδάσουμε ή όχι. Είναι επιλογή μας το αν θα επιθυμήσουμε να εμβαθύνουμε στο νόημα της ζωής ή αν θα παραμείνουμε επιφανειακοί και λάτρεις της ύλης. Είναι επιλογή μας εάν θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τον γάμο μας ή να διατηρήσουμε τη σχέση μας ή αν θα προκόψουμε στην δουλειά μας ή ακόμα εάν θα ευτυχίσουμε ή θα δυστυχήσουμε στη ζωή μας. Ναι , ακόμα και αυτή η ευτυχία εξαρτάται από την επιλογή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Είναι το ποτήρι μας μισό – άδειο ή μισό – γεμάτο; Είμαστε επιτυχημένοι γιατί αξίζουμε την επιτυχία ή είμαστε αποτυχημένοι γιατί είμαστε άτυχοι; Τελικά, είμαστε υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή μας....

Κάποιοι θα πουν : «Δεν επέλεξα να μην έχω χρήματα , δεν έχω επιλέξει να είμαι άρρωστος, δεν έχω επιλέξει να είμαι δυστυχισμένος....!» Ναι , σαφώς , κανένας δεν επιλέγει να είναι φτωχός, αλλά όμως επιλέγει να ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει και να είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό ή επιλέγει να επιθυμεί πράγματα χωρίς να σκέφτεται τρόπους για να τα αποκτήσει. Κανένας δεν επιλέγει να είναι άρρωστος αλλά είναι επιλογή του μια ζωή να καπνίζει , να μην ασκείται , να καταναλώνει βλαβερά φαγητά , να κάνει κατάχρηση αλκοόλ και είναι μόνιμα αγχωμένος. Όσο για την δυστυχία κανείς δεν θα ήθελε να είναι δυστυχισμένος αλλά δεν προσέχει το πως φέρεται στο / στη σύντροφο του , έχει παραμελήσει την οικογένεια και τους φίλους του , έχει γίνει εργασιομανής και έχει μείνει μόνος , έχει γίνει πικρόχολος ,απότομος και εριστικός. Μετά λοιπόν φταιει η μοίρα; Όχι...δεν φταιει καμία μοίρα και καμία σκοτεινή συνομωσία του σύμπαντος που μας θέλει να δυστυχούμε , να αποτυγχάνουμε , να χωρίζουμε , να πονάμε και να υποφέρουμε. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! Εμείς και οι λανθασμένες επιλογές μας....

Δυστυχώς είναι δύσκολο να καταλάβουμε την στιγμή που κάνουμε μια επιλογή ή που παίρνουμε μια απόφαση , το αντίκτυπο που η επιλογή αυτή θα έχει στην μετέπειτα ζωή μας. Δεν γνωρίζουμε εάν η επιλογή μας θα μας φέρει επιτυχία και ευτυχία ή προβλήματα και δυστυχία , έτσι δεν είναι; Αλλά πάντα θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να επιλέγουμε και το θάρρος να διορθώνουμε τις λανθασμένες μας επιλογές. Οι λανθασμένες επιλογές δεν διορθώνονται με άλλα λάθη , αλλά με μια καινούργια και αντικειμενική αντιμετώπιση της ζωής μας και των καταστάσεων στις οποίες κατά καιρούς βρισκόμαστε. Οι σωστές εκτιμήσεις , οδηγούν στις σωστές επιλογές.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την σημασία που έχουν οι επιλογές μας - η ελεύθερη βούληση μας – το Θείο αυτό δώρο που μας δόθηκε αλλά που δυστυχώς επιλέγουμε να μην το χρησιμοποιούμε. Πολλές φορές αποφασίζουμε χωρίς να σκεφτούμε. Άλλες φορές πάλι δεν δίνουμε σημασία στις αποφάσεις μας και έχουμε μια περίεργη πεποίθηση ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό αυτό που θα αποφασίσουμε , ότι δεν θα μας επηρεάσει. Μας είναι πιο εύκολο να ρίξουμε το φταίξιμο ( και την ευθύνη) της ζωής μας στους άλλους, στην ατυχία , στην μοίρα και σε χιλιάδες άλλα πράγματα...εκτός από τον εαυτό μας. Μόλις συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας και μόλις καταλάβουμε την δύναμη που οι επιλογές μας μπορούν να μας χαρίσουν μόνο τότε μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα και που δεν μας βγήκε σε καλό και είναι στο χέρι μας να τολμήσουμε και να δώσουμε μια γροθιά στο χθες συνθλίβοντας το και κτίζοντας πάνω στα συντρίμμια του την καινούργια μας ζωή.Είναι στο χέρι μας να μείνουμε βολεμένοι στην δυστυχία μας ή να τολμήσουμε το άγνωστο που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία μας.

Η ευτυχία μας και η επίτευξη των στόχων μας στηρίζεται και στην ψυχική μας κατάσταση. Εάν έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από τους φόβους μας , τον θυμό μας και την άρνηση , εάν έχουμε το θάρρος να ζούμε την κάθε μας στιγμή και εάν έχουμε την δύναμη να δημιουργούμε την δική μας πραγματικότητα βασισμένη στις προσωπικές μας αξίες, εάν δεν απορρίπτουμε την ευτυχία μας αλλά την αγκαλιάζουμε και την ενθαρρύνουμε καθημερινά τότε είμαστε και ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι αλλά και εσωτερικά γαλήνιοι. Είναι δική μας επιλογή το να μετατρέπουμε κάθε γεγονός στην ζωή μας σε πηγή μάθησης, σε ελπίδα , σε δύναμη για να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο αγώνα.

Πρόσφατα έπιασα τον εαυτό μου να κατηγορεί την τύχη ή μάλλον την ατυχία για κάτι που μου συνέβηκε. Πόσοι από εμάς καθημερινά βασανιζόμαστε ή στεναχωριόμαστε με κάποιο γεγονός; Τη σχέση μας , την δουλειά μας , τα οικονομικά μας , την οικογένεια μας κ.λ; Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς. Μόλις λοιπόν μου πέρασε η απογοήτευση και τα νεύρα , αφού μίλησα με τον εαυτό μου και έκανα τον απολογισμό μου κατάλαβα πως οδηγήθηκα σε αυτή την "ατυχία" γιατί επέλεξα να ακούσω λόγια που πραγματικά δεν πίστευα , γιατί επέλεξα να δείξω εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ήξερα πως δεν είχαν βαρύτητα λόγου και γιατί επέλεξα να παραμένω σε μια κατάσταση που μου φέρνει δυστυχία ,απογοήτευση και με φορτίζει με συνεχή αρνητική ενέργεια! Ωραία μέχρι εδώ… αλλά τι κάνω γι αυτό; Η κατανόηση των λανθασμένων επιλογών δεν είναι αρκετή αλλά είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή εάν συνοδεύεται και από καινούργιες "διορθωτικές" επιλογές που θα με έβγαζαν από τον φαύλο κύκλο.

Βήμα πρώτο : Εκανα λάθος… το παραδέχομαι και φέρω εγώ και κανένας άλλο την ευθύνη της κατάσταση αυτής! Πόσο σοβαρό ήταν το λάθος μου; Μου έγινε το πάθημα , μάθημα; Τι μαθήματα έχω πάρει;

Βήμα δεύτερο: Πως μπορώ να διορθώσω το λάθος μου; Ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές μου; Προσπαθώ να μην τα βάλω κάτω με την "ατυχία" μου. Τι είναι αυτό που αν άλλαζε θα με έκανε να νιώσω καλύτερα; Να αρχίσω επιτέλους να ακούω την διαίσθηση μου και τις πραγματικές μου επιθυμίες για το θέμα που με απασχολεί. Και ακόμα και αν οι επιθυμίες μου με φοβίζουν… θα πρέπει να βρω το θάρρος και το κουράγιο να τις αντιμετωπίσω και να κάνω ένα βήμα πάνω από το πρόβλημα που με βασανίζει.

Βήμα τρίτο : Εάν οι κινήσεις που επέλεξα να κάνω δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να είμαι σε θέση να σκεφτώ καινούργιους τρόπους αντιμετώπισης και να κάνω καινούργιες κινήσεις.

Αυτός είναι ένας πολύ απλός τρόπος εξέτασης και αναθεώρησης επιλογών που μπορεί να γίνει εξαιρετικά πολύπλοκος ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Η ουσία σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει όμως η ίδια : Αυτοκριτική -Δράση - Επανεξέταση επιλογών.

Η ζωή είναι μια ασύλληπτα υπέροχη περιπέτεια. Την έχετε ποτέ δει έτσι ή απλά την αντιμετωπίζετε σαν ένα σκληρό αγώνα που σας πληγώνει και σας εξαντλεί; Η ζωή που όλοι ζούμε είναι δική μας επιλογή , με τα καλά της , με τα στραβά της , με τα λάθη της και τις επιτυχίες της. Είναι όμορφο να έχουμε την επίγνωση , ότι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , παρ 'όλες τις δυσκολίες , πάντα υπάρχει κάτι που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και κάτι που θα αξίζει έστω και στιγμιαία να μας φέρει την ευτυχία. Είναι σημαντικό να έχουμε την επίγνωση ότι στα χέρια μας κρατάμε εκείνο το μαγικό ραβδάκι που μπορεί να μετατρέψει την αναποδιά σε απίστευτη τύχη , την στεναχώρια σε γνώση , την απογοήτευση σε αυτοπροστασία, τον πόνο σε δημιουργία και την αδυναμία σε τεράστια πηγή δύναμης. Αν λοιπόν νιώσετε πως κάτι στη ζωή σας, σας κάνει δυστυχισμένους , κάντε μια γερή αυτοκριτική , πάρτε τα μέτρα σας επιλέγοντας τις επόμενες σας κινήσεις και παρακολουθήστε την εξέλιξη της κατάστασης λαμβάνοντας τις ανάλογες επιπρόσθετες αποφάσεις που θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε : η ζωή μας είναι οι επιλογές μας γι αυτό επιλέξτε να μάθετε , επιλέξτε να γελάσετε , επιλέξτε να ερωτευτείτε , επιλέξτε να κλάψετε και να πονέσετε , επιλέξτε να αγαπήσετε….επιλέξτε να την ζήσετε έτσι όπως εσείς θέλετε και έτσι όπως σας αξίζει!


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 67 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

kleon-2011
στις 17/10/2011
1
Οι σωστές επιλογές

Σωστή γενικά η προσέγγιση. Όπως είπε ένας σοφός η σκέψη μας είναι η πραγματικότητα μας. Τα πράγματα συμβαίνουν δύο φορές μια στη σκέψη μας και μια παίρνουν την υλική τους μορφή.Είναι αλήθεια ότι όταν πράγματι θέλουμε κάτι και πιστεύουμε πως μπορούμε να το πετύχουμε όλες οι δυνάμεις της φύσης συνομοτούν για να πετύχουμε. Ο Χριστός είπε πως αν πούμε με απόλυτη πίστη στο βουνό να πάει στη θάλασσα αυτό θα υπακούσει.

immediate
στις 24/10/2011
2
Αλλαγη πλευσεως!!!

Αλλο ειναι το θεμα αγαπητε..οχι απλα η δυναμη της σκεψεως..αλλα η αλλαγη πλευσεως..οταν γινομαστε μοιρολατρες!!δεν φταιει η μοιρα μας οταν επαναλαμβανουμε τα ιδια λαθη η οταν επιλεγουμε κατι που εκ των προτερων γνωριζουμε τι πιθανοτητες εχει να αποτυχει..

agoraki90
στις 12/11/2011
3
καλο αλλα λιγο εντονα ναπο

agoraki90
στις 12/11/2011
4
καλο αλλα λιγο εντονα ναπο

trip-
στις 28/11/2011
5

Είχα κάποτε ακούσει από μία μεγάλη γυναίκα να λέει:Δέν φτάνει μόνο το "θέλω" φτάνει και το "μπορώ".Και πως πολλές φορές μπορεί να έχουμε κάνει τις επιλογές μας,να έχουμε την θέληση να αλλάξουμε καταστάσεις δυσάρεστες για εμάς,αλλά να είναι έτσι οι παράγοντες της ζωής μας που να μας εμποδίζουν να κάνουμε τις ανατροπές και να οδηγούμαστε σε αδιέξοδα.Και εδώ μπαίνει ο παράγοντας τύχη...

mikeagelakis
στις 15/1/2012
6

καλο

emanoyel
στις 13/1/2012
7
καταπλικτικο

symfono apolita .

kuriakos12
στις 30/1/2012
8
απαντηση στο ποιο πανο αθρο

συμφονο με το ποιο πανο αθρο που εγραψε η μυρτο και ειδικα στους δυο τελεφταιους παραγαφους
που αυτο θελη να βγαλη απο μεσα της οπου ειναι η πραγματικοτητα της ζοης συχαρητηρια αν θες παρε τλ 0035799163066 κυριακος να το αναλισομαι ευχριστο

olynew
στις 4/2/2012
9
σωστες επιλογες για μια ζωη που μας αξιζει

συμφωνω απολυτα με την τοποθετηση ειναι οτι ακριβως εχω συνειδοποιησει αυτο τον καιρο για μενα. Παντα συμβιβαζομουν με το φοβο του αγνωστου και γιατι το ηξερα ηθελε γερα κοτσια για να προχωρησω σε οτι η καρδια μου και η διαισθηση μου με ελεγε οτι ειναι καλο για μενα. Παντα εκανα την αυτοκριτικη μου αλλα δεν προχωρουσα ενα βημα παρακατω .Οταν μαλιστα κανεις και την αυτοκριτικη σου και ξερεις ακριβως τι θελεις τοτε ειναι ακομα χειροτερα γιατι κανεις τις τρεις μαιμουδες (δεν μιλω ,δεν ακουω , δεν βλεπω) και αισθανεσαι διαρκως ενα κενο που οσο και να προσπαθεις να το τακτοποιησεις συνεχωε ερχεται μπροστα σου .Διαβασα κατι πολυ ωραιο σχετικα με αυτο και θελω να το μοιραστω μαζι σας
Η ζωη δεν ειναι ευκολη για κανενα απο εμας .Αλλα κααι τι μ αυτο?Πρεπει να επιμεινουμε και πανω απο ολα να εχουμε εμπιστοσυνη στον εαυτο μας .Πρεπει να πιστεψουμε οτι ειμαστε προικισμενοι για κατι και πως αυτο το κατι μ οποιοδηποτε κοστος πρεπει να επιτευχθει

vanessajolie
στις 8/2/2012
10
βανεσσαξολιε

Πολύ βοηθητικό αυτό το άρθρο... Πράγματι η ζωή μας είναι γεμάτη από επιλογές.. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι η ωριμότητα παίζει σπουδαίο ρόλο. Προσωπικά εμένα με βοηθάει αυτή η προσέγγιση του άρθρου.. Θα ήθελα και περισσότερες συμβουλές επί του θέματος.

despoinakh_1990
στις 11/2/2012
11
δν μπορω να βρω το ευατο μ

K AYTO TO KEIMENO M TAIRIAZEI GT KATALAVA PRAGMATIKA TI SHMAINEI ERWTAS K OXI NA EISAI ME ENA ANTHRWPO P SE KOROIDEUEI....ALLA TI PATHSA MAZI T K DN MPORW NA 3EKOLHSW...GIAYTO ESTEILA EDW GT THELW VOITHEIA PRAGMATIKA..........

alepoy_1987
στις 14/3/2012
12
εισαι ομορφοι

eisai koykla

takis117
στις 7/4/2012
13

poli kalo bravo !

ti_lei_edw
στις 17/5/2012
14

Εύχομαι στο συντάκτη του άρθρου να μην αλλάξει ποτέ γνώμη!Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη δεν είναι όλα μετρημένα κουκιά.Όσο για το θέμα της αρρώστιας πόσοι άνθρωποι και τρώνε σωστά και δεν καπνίζουν και παρόλα αυτά αρρωσταίνουν!Ας είμαστε όλοι πιο συγκρατημένοι σε τέτοια θέματα!

toxotis1980
στις 24/5/2012
15
Υπεροχο και δυνατο κειμενο!

ziokp
στις 24/5/2012
16

gatwoman
στις 26/5/2012
17

dtsin1
στις 16/7/2012
18
Πως θα συνδυάσετε το μακιγιάζ με το trendy μαγιό σας!

Τα χρώματα αρέσουν πολύ στις γυναίκες, αφού μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας ομορφαίνουν! Για αυτό λοιπόν μπορείτε να συνδυάσετε το trendy μαγιό σας με μια πολύ ωραία χρωματιστή σκιά ή ένα μολύβι. Όλες οι επώνυμες άλλωστε, της εγχώριας και της ξένης showbiz δίνουν έμφαση στο βλέμμα! Δεν είναι ανάγκη να έχετε κάποια έξοδο, μπορείτε και στην παραλία να λάμψετε δια της εμφανίσεως σας… Εάν το μαγιό σας είναι άσπρο ή μαύρο μπορείτε να φορέσετε μωβ σκιά! Το μωβ είναι το απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού και ταιριάζει με όλα, ακόμα και με ροζ! Για πιο extreme καταστάσεις...
http://www.rodacino.gr/article.jsf?id=43184A18BCB11D1BA6C8C834B7E8A915&at=1

VoulDr
στις 23/7/2012
19
εχει μεγαλο δικια

ola e3atronte apo mas! apo to pos 9a ta antimetopi sou! pos 9a pra3oume!dn prepi na perimenoume tipota na er9i se emas to ftanoume emis! mpori na einai kamia fora kourastiko alla protimotera! epis pote dn einai arga gia tipota an pistevoume pos mporoume kai 9a apotixoume mono otan pistevoume pos 9a apotixoume

Goomena
στην 1/8/2012
20
Συμφωνώ!

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Όλοι περνάμε δύσκολα, αλλά - ειδικά όταν πρόκειται για σχέσεις - πολλοί γκρινιάζουν ότι φταίει η τύχη τους, ή "οι άλλοι". Ενώ η "τύχη" παίζει ρόλο στην καθημερινότητά μας, οι δικές μας επιλογές καθορίζουν εάν θα την ακολουθήσουμε ή όχι.

Ας μην αφήνουμε την ουρά μας απ' έξω!

Xaraagnoite
στις 6/8/2012
21
Τελειο

Εχεις απολυτο δικιο

mmtm2
στις 28/10/2012
22
Ωραίο άρθρο!

Υπάρχει ένας δρόμος ισορροπίας ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα και μάλλον είναι ο καλύτερος μπούσουλας της ζωής. Οι λάθος επιλογές όσο και να κατακρίνονται δεν αλλάζουν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι, ακόμα μια φορά μια σωστή επιλογή όπως να αναγνωρίσεις τις λάθος επιλογές που σε οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, να τις παραδεχθείς και να τις νικήσεις! Ο αγώνας της ζωής είναι ειρηνικός. Και ας είμαι ονειροπόλος!

XDATE
στις 2/11/2012
23
σχετικά με το σχόλιο του χρήστη TRIP

Πραγματικά πιστεύω ότι όσα εμπόδια, αδιέξοδα και ηθικοί φραγμοί να υπάρχουν στη ζωή μας, είναι απλά δοκιμασίες για το πόσο αξίζουμε να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε. Πάντα υπάρχει ο σωστός δρόμος για να αγγίξουμε την ζωή όπως ακριβώς την θέλουμε. Πίστη, θάρρος, επιμονή και υπομονή μόνο χρειάζεται μόνο. Η τύχη μπορεί να ευθύνεται για τα εμπόδια, όχι όμως και για τις επιλογές μας.

eva997
στις 8/11/2012
24

Διαβάζοντας το κείμενο εντελώς τυχαία χαζέυοντας διάφορα θα ήθελα να πώ την άποψη μου που είναι εντελώς αντίθετη.θα φέρω 2 αληθινά παραδείγματα απ' τη ζωή μου που δεν τα επέλεξα ουτε τα προκάλεσα.Στα 21 μου πέρασα μια μορφή καρκίνου δεν κάπνιζα δεν έπινα δεν υπάρχει κληρονομικότητα έγινα καλά. Προκάλεσα κάτι?Τα παιδικά μου χρόνια ήταν απ' τα χειρότερα .μήπως επέλεξα σε ποιά οικογένεια θα μεγαλώσω? Ενα άσχετο τώρα. Τα παιδάκια που που πεινάνε που κακοποιούνται είναι επιλογή τους?Αν απολυθείς απ' τη δουλειά σου είναι επιλογή σου?Ειναι τόσα πολλά που δεν είναι επιλογές μας είναι απλά επιλογές άλλων. η μιάς αόρατης δύναμης που κανονίζει κ΄κατευθύνει τα πάντα γύρω σου. Υπάρχουν φυσικά και λάθος επιλογές μα δεν είναι πάντα έτσι..

sebh48
στις 15/1/2013
25

arghsa alla to katalaba

litsa_89
στις 5/2/2013
26
το αρθρο σου ειναι ενδιαφερον ασχολεισαι με την ψυχολογια;

τοΕγω ειμαι καινουρια στο Sxeseis.gr για την ακριβεια μολις πριν λιγο γραφτηκα και διαβασα το αρθρο σου και το βρηκα εξαιρετικο και απευθυνεται στην πραγματικοτητα που δυστυχως λιγοι την αντιλαμβανονται μεσα στους λιγους ειμαι και Εγω.
Εγω εκανα δυσκολο τροπο ζωης και μολις μου δοθηκε η ευκαιρια για να φυγω απο αυτον τροπο ζωης κατευθεαν χωρις να σκεφτω το μελλον δεχτηκα τον αλλον τροπο ζωης σε καποια σημεια ναι με παραδεχομαι που αποφασισα να δεχτω τον αλλον τροπο ζωης αλλα σε καποια αλλα σημεια λεω στον εαυτο μου γιατι δεν με συγκρατησανε.
τα σημεια που με αρεσουν ειναι οτι εχω το δικο μου σπιτικο το κανω οτι θελω Εγω,εχω ιντερνετ ακουω μουσικη τις ωρες που κανω τις δουλειες,εχω ανθρωπους να με αγαπανε και να με λατρευουν που πριν δεν ειχα και εναν αρραβωνιαστικο που ζει μονο για Εμενα.Αυτα που δεν με αρεσουν ειναι οτι δεν εχω φιλους ή φιλες για να ανταλλαζουμε αποψεις,να βγενουμε για καφε ή για ποτακι ή ακομα πηγενουμε για καφε στο σπιτι της μιας και της αλληνης ή να κανουμε εκδρομες,επειδη ειμαι ανεργη δυστυχως και ο αρραβωνιαστικος μου εργαζεται δεν ξερω πως να τον πλησιασω ενταξει δεν λεω με αγκαλιαζει και ερωτικη ζωη εχουμε αλλα το θεμα ειναι οτι περα απο τον ερωτα υπαρχουν πραγματα που μπορουμε να κανουμε που Εμεις δεν τα γνωριζουμε καν.
τελος θελω να πω μεσα απο την περιγραφη της ζωης μου οτι δεν φτανει να αποφασιζουμε σωστα δεν πρεπει να αποφασιζουμε βιαστικα γιατι οι βιαστκες αποφασεις μας οδηγουν τις περισσοτερες φορες παλι σε λαθη.

litsa_89
στις 5/2/2013
27
εξομολογηση και συμπερασμα

Εγω ειμαι καινουρια στο Sxeseis.gr για την ακριβεια μολις πριν λιγο γραφτηκα και διαβασα το αρθρο σου και το βρηκα εξαιρετικο και απευθυνεται στην πραγματικοτητα που δυστυχως λιγοι την αντιλαμβανονται μεσα στους λιγους ειμαι και Εγω.
Εγω εκανα δυσκολο τροπο ζωης και μολις μου δοθηκε η ευκαιρια για να φυγω απο αυτον τροπο ζωης κατευθεαν χωρις να σκεφτω το μελλον δεχτηκα τον αλλον τροπο ζωης σε καποια σημεια ναι με παραδεχομαι που αποφασισα να δεχτω τον αλλον τροπο ζωης αλλα σε καποια αλλα σημεια λεω στον εαυτο μου γιατι δεν με συγκρατησανε.
τα σημεια που με αρεσουν ειναι οτι εχω το δικο μου σπιτικο το κανω οτι θελω Εγω,εχω ιντερνετ ακουω μουσικη τις ωρες που κανω τις δουλειες,εχω ανθρωπους να με αγαπανε και να με λατρευουν που πριν δεν ειχα και εναν αρραβωνιαστικο που ζει μονο για Εμενα.Αυτα που δεν με αρεσουν ειναι οτι δεν εχω φιλους ή φιλες για να ανταλλαζουμε αποψεις,να βγενουμε για καφε ή για ποτακι ή ακομα πηγενουμε για καφε στο σπιτι της μιας και της αλληνης ή να κανουμε εκδρομες,επειδη ειμαι ανεργη δυστυχως και ο αρραβωνιαστικος μου εργαζεται δεν ξερω πως να τον πλησιασω ενταξει δεν λεω με αγκαλιαζει και ερωτικη ζωη εχουμε αλλα το θεμα ειναι οτι περα απο τον ερωτα υπαρχουν πραγματα που μπορουμε να κανουμε που Εμεις δεν τα γνωριζουμε καν.
τελος θελω να πω μεσα απο την περιγραφη της ζωης μου οτι δεν φτανει να αποφασιζουμε σωστα δεν πρεπει να αποφασιζουμε βιαστικα γιατι οι βιαστκες αποφασεις μας οδηγουν τις περισσοτερες φορες παλι σε λαθη.

litsa_89
στις 5/2/2013
28

Εγω ειμαι καινουρια στο Sxeseis.gr για την ακριβεια μολις πριν λιγο γραφτηκα και διαβασα το αρθρο σου και το βρηκα εξαιρετικο και απευθυνεται στην πραγματικοτητα που δυστυχως λιγοι την αντιλαμβανονται μεσα στους λιγους ειμαι και Εγω.
Εγω εκανα δυσκολο τροπο ζωης και μολις μου δοθηκε η ευκαιρια για να φυγω απο αυτον τροπο ζωης κατευθεαν χωρις να σκεφτω το μελλον δεχτηκα τον αλλον τροπο ζωης σε καποια σημεια ναι με παραδεχομαι που αποφασισα να δεχτω τον αλλον τροπο ζωης αλλα σε καποια αλλα σημεια λεω στον εαυτο μου γιατι δεν με συγκρατησανε.
τα σημεια που με αρεσουν ειναι οτι εχω το δικο μου σπιτικο το κανω οτι θελω Εγω,εχω ιντερνετ ακουω μουσικη τις ωρες που κανω τις δουλειες,εχω ανθρωπους να με αγαπανε και να με λατρευουν που πριν δεν ειχα και εναν αρραβωνιαστικο που ζει μονο για Εμενα.Αυτα που δεν με αρεσουν ειναι οτι δεν εχω φιλους ή φιλες για να ανταλλαζουμε αποψεις,να βγενουμε για καφε ή για ποτακι ή ακομα πηγενουμε για καφε στο σπιτι της μιας και της αλληνης ή να κανουμε εκδρομες,επειδη ειμαι ανεργη δυστυχως και ο αρραβωνιαστικος μου εργαζεται δεν ξερω πως να τον πλησιασω ενταξει δεν λεω με αγκαλιαζει και ερωτικη ζωη εχουμε αλλα το θεμα ειναι οτι περα απο τον ερωτα υπαρχουν πραγματα που μπορουμε να κανουμε που Εμεις δεν τα γνωριζουμε καν.
τελος θελω να πω μεσα απο την περιγραφη της ζωης μου οτι δεν φτανει να αποφασιζουμε σωστα δεν πρεπει να αποφασιζουμε βιαστικα γιατι οι βιαστκες αποφασεις μας οδηγουν τις περισσοτερες φορες παλι σε λαθη.

tasoylis1968
στις 18/3/2013
29
αποψι

i skepsi ferni logia talogia tis skepsis fernoyn praksis ta logia tis skepsis poy fernoyn praksis diamorfonoyn xaraktira o xaraktirasmas einai i moira mas

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή