Μύθοι και πραγματικότητα... για την αγάπη!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 10543 φορές
Πολλά λέγονται για την αγάπη, για την δύναμη της να αντέχει στις δυσκολίες , για την δύναμη της να μεγαλώνει στον χρόνο , για την σημασία και την αδιαμφισβήτητη αξία της. Όλοι ψάχνουμε για την αδελφή ψυχή , αυτήν που θα μας χαρίσει την πραγματική αγάπη των μυθιστορημάτων , αυτήν την αγάπη που ο καθένας μας ονειρεύεται. Τελικά , από όλα αυτά που ακούμε για την αγάπη τι μπορεί να μας έχει παραπλανήσει ;
H αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα! Μύθος πρώτος και ίσως ο πιο γνωστός. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η αγάπη μπορεί να νικήσει την ψυχική ή σωματική βία σε ένα ζευγάρι; Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η αγάπη μπορεί να νικήσει την απιστία ; Μπορεί η αγάπη να νικήσει μήνες καυγάδων και φθοράς ; Γι αυτό κάθε φορά που πάτε να εμπλακείτε σε ένα καυγά , ή το μυαλό σας τρέχει σε οποιοδήποτε άλλο άτομο εκτός από τον / την σύντροφο σας , καλό θα ήταν να σκεφτείτε διπλά το αντίτιμο της συμπεριφορά σας. Η ύπαρξη της αγάπης , δεν εξαφανίζει την ύπαρξη του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας αυτών που αγαπάμε και μας αγαπούν!
Μόνο μια είναι η αληθινή αγάπη στην ζωή μας! Μύθος δεύτερος. Στην γη υπάρχουν περίπου 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Εάν πιστέψουμε λοιπόν ότι μόνο ένας άνθρωπος σε αυτό το τεράστιο πλήθος είναι ο ιδανικός για εμάς μήπως υπάρχει περίπτωση να ψάχνουμε για ΄ψύλλους στα άχυρα΄; Μήπως αναζητώντας την μια και μοναδική αγάπη τελικά αρνούμαστε να δούμε τους ανθρώπους που πραγματικά μας αγαπούν και βρίσκονται γύρω μας καθημερινά ;
Μόλις βρούμε την αδελφή ψυχή μας θα είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι! Μύθος τρίτος. Εάν δηλαδή είμαστε εκ φύσεως γκρινιάρηδες , κακόκεφοι , μίζεροι και βλέπουμε πάντα την χειρότερη πλευρά του κάθε γεγονότος δεν είναι λιγάκι ουτοπικό να πιστεύουμε πως η αδελφή ψυχή θα έρθει στην ζωή μας και θα διαγράψει όλα τα αρνητικά συναισθήματα από την ψυχή μας ; Είναι άδικο να απαιτούμε από τον/την σύντροφο μας να μας καλύψει ανάγκες που εμείς οι ίδιοι θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να καλύψουμε για τον εαυτό μας!
H σεξουαλική χημεία αποτελεί την αρχή της αγάπης! Μύθος τέταρτος! Δηλαδή δεν έτυχε ποτέ σε κανένα να αισθάνεται μόνο έντονη σεξουαλική επιθυμία και καμία μα καμία απολύτως συναισθηματική σύνδεση !Σύμφωνα με τους ανά την γη επιστήμονες η σεξουαλική επιθυμία-χημεία αποτελεί ένα φυσικό μέσο σύνδεσης των ζευγαριών στα πρώτα στάδια μιας σχέσης. Προνόησε γι αυτό η μητέρα φύση! Τι γίνεται όμως όταν η επίδραση των ορμονών περάσει ανεπιστρεπτί; Η σεξουαλική έλξη δεν αποτελεί απαραίτητο συστατικό της αγάπης και ούτε η ύπαρξη της βεβαιώνει την ύπαρξη αγάπης.

Στην αγάπη δεν χωράει συγνώμη! Μύθος πέμπτος! Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα ποιος μεγάλος εγωιστής επινόησε αυτή τη απαράδεκτη φράση. Η συγγνώμη αποτελεί μεγαλείο ψυχής και όταν αγαπάμε δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε λάθη. Είναι τιμή μας να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μετανοούμε ειλικρινά γι αυτά!
Όσοι αγαπιούνται είναι μονίμως ευτυχισμένοι! Μύθος έκτος! Ναι , πραγματικά , όσοι αγαπιούνται δεν τσακώνονται ποτέ , δεν εκνευρίζονται ποτέ , δεν διαφωνούν ποτέ και ζουν σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο. Μα αν είναι δυνατόν! Η αγάπη δεν μας αποχαυνώνει και ούτε μας εξαφανίζει την προσωπικότητα , τις απόψεις μας και το ταμπεραμέντο μας. Η αγάπη μπορεί να μας φέρει την μεγαλύτερη ευτυχία αλλά παράλληλα μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη σε ορισμένες καταστάσεις. Τα ζευγάρια που μοιράζονται την αγάπη μπορεί πιο εύκολα να βρουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν και να γεφυρώσουν τις διαφορές τους με κατανόηση και ζεστασιά , αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν διαφορές!
Η αγάπη πάντα μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα! Μύθος έβδομος! Η πραγματική αγάπη προϋποθέτει πολλές φορές να πρέπει να βάλουμε το κοινό καλό της σχέσης πάνω από το προσωπικό – ατομικό καλό. Η αγάπη απαιτεί θυσίες και οι θυσίες κατά κανόνα δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχα. Πολλές φορές η αγάπη προϋποθέτει και την προσπάθεια βελτίωσης κάποιων ελαττωμάτων των δύο συντρόφων που μπορεί να αποτελούν εμπόδιο στην σχέση. Το να πολεμάμε με τον εαυτό μας δεν είναι ούτε εύκολο ούτε ιδιαίτερα ευχάριστο συναίσθημα. Άρα η αγάπη δεν είναι μόνο λουλούδια και γέλια και ευχάριστα συναισθήματα.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως τα μυθιστορήματα και ο κινηματογράφος μας έχουν περάσει εικόνες για την αγάπη οι οποίες δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα αλλά μια τρομερά εξωραϊσμένη όψη της. Ας μην παρασυρόμαστε από τα κλισέ και ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους γλιτώνοντας τον εαυτό μας από ένα μακρύ και επώδυνο ταξίδι αναζήτησης μιας αγάπης που δεν υπάρχει πάρα στα παραμύθια!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.5 / 5 σε 57 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Chris_Rea
στις 19/4/2004
1

anna737
στις 30/7/2004
2
Σωστά

Η αγάπη είναι μακρόθυμη, όμως άνθρωποι είμαστε και δεν αντέχουμε κάποιες συμπεριφορές των άλλων. Αν υπάρχει κατανόηση, καλώς. Αν δεν υπάρχει και ο καθένας ή η μία μόνο πλευρά κοιτάει την ατομική του ικανοποίηση τότε οι εντάσεις οδηγούν σε χωρισμούς. Έτσι είναι η ζωή. Τα κλισέ είναι καμια φορά επικίνδυνα γιατί μας οδηγούν να σκεφτόμαστε το "πώς πρέπει να νιώθουμε" και όχι το "τί πραγματικά νοιώθουμε". Αν δούμε την πραγματικότητα μπορεί να βρεθεί και η λύση. Αν όχι ζούμε σε ψευδαισθήσεις και αργά ή γρήγορα η σχέση καταλήγει στην απέχθεια ή την ανία ή την απιστία ή τον χωρισμό.

Hearthunter
στις 2/11/2004
3
Όσο για τα δυο πρώτα κομμάτια του θεμάτος...

1) Η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα κ δεν είναι μύθος,εφόσον δεν είναι μονόπλευρη,(κάτι που δεν διευκρινίζεται)! Ο λόγος αυτονόητος! Όταν υπάρχει αγάπη κ από τις δυο πλευρές δεν υπάρχει ούτε σωματική βία,ούτε ψυχική,ούτε απιστία,ούτε μήνες καυγάδων κ μήνες φθόρας! Μιλώντας πάντα για αγάπη κ από τις δυο πλευρές!

2) Κ φυσικά δεν είναι μύθος ότι μπορεί να υπάρξει μια κ αληθινή αγάπη στη ζωή μας! Κ δεν χρειάζεται να είναι κανείς ρομαντικός για να το πει! Επειδή δεν είναι δυνατό κ λογικό να γνωρίσουμε τους 6 δις. ανθρώπους της γης (που δεν είναι τόσοι αν αφαιρεσουμε ηλικιωμένους,παντρεμένους κ.τ.λ.), το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ένας ή μια για μας που δεν θα τον γνωρίσουμε ποτε!
Αλλά ποιος είπε ότι τη μια κ αληθινή αγάπη την ψάχνουν όλοι μακρυά;;; Ποιος είπε ότι ψάχνουμε ψύλλους στ'άχυρα;; Ποιος είπε ότι κάποιοι,αρνηθήκαν κ δεν ανακάλυψαν την αγάπη που ήταν γύρω τους κ ήταν η μια κ αληθινή;; Ίσως οι περισσότεροι να το κάνουν.. Όχι,όμως όλοι.. ;ο)

DoraS
στις 6/11/2005
4
Ενδιαφερουσα αποψη αλλα...

Θα ηθελα πολυ να συμφωνησω σε ολα αυτα που περιγραψατε Μυρτω αλλα πιστευω μεσα σε καθε μυθ κρυβεται και μια η και παραπανω πραγματικοτητες. εχω αγαπησει και αγαπω ακομη τον ιδιο ανθρωπο για χρονια και πιστευω πως οταν υπαρχει αγαπη γινομαστε λιγακι αλτρουιστες. Υπαρχει αληθεια σε οσα λετε αλλα θα προτιμουσα μια λιγοτερο μονοπλευρη αποψη για αληθινη. Σας ευχαριστω.

ewigkeit
στις 28/11/2005
5
Πραγματικά

Πραγματικά όλες αυτές οι εντυπώσεις δεν αφήνουν τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι χρειάζονται πολλά συστατικά και συνεχής προσπάθεια για να διατηρηθεί η αγάπη

mairi_monaxi
στις 18/9/2012
6

την αγαπη μπορει να στην δωσει ο καθενας με ξεχωριστο και μοναδικο τροπο!

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή