Μοναδικοί και υπέροχοι!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 4498 φορές
Αυτό είμαστε! Ο καθένας μας πρέπει να πιστέψει πως είναι μοναδικός , ξεχωριστός και υπέροχος μέσα στην διαφορετικότητα του. Γιατί είμαστε ξεχωριστοί ; Kαι τι σημασία έχει αυτό ; Με ποιο τρόπο η συνειδητοποίηση της μοναδικότητα μας μπορεί να μας αλλάξει την ζωή ;
Είμαστε μοναδικοί λοιπόν γιατί ο καθένας μας γεννήθηκε διαφορετικός , εξυπηρετώντας ένα συγκεκριμένο σκοπό και με προοπτική να πραγματοποιήσει τα πράγματα που γεννήθηκε για να πραγματοποιήσει. Κανένας δεν μπορεί να μας αντικαταστήσει στην ολοκλήρωση του σκοπού μας πάνω στην γη. Ο καθένας μας παίζει τον δικό του ρόλο και βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτό που λέγεται ανθρωπότητα και εξέλιξη!
Σκεφτείτε πόσο πολυσύνθετος είναι ο καθένας μας! Έχει τα δικά του συναισθήματα , την δική του εξυπνάδα , τους δικούς του τρόπους λειτουργίας και αντιμετώπισης των πραγμάτων και όσο και να μοιάζουμε ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε οι ίδιοι γιατί το πνεύμα μας , οι ψυχές μας διαφέρουν και ξεχωρίζουν. Σαν άτομα με ελεύθερη θέληση λοιπόν, μπορούμε να κρατάμε τα κλειδιά για κάθε κλειστή πόρτα που συναντάμε στη ζωή μας , να βρίσκουμε μοναδικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα , να μετατρέπουμε τα πάντα με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο σε χαρά , ευτυχία , ομορφιά .Να μετατρέπουμε τα πάντα στην δική μας μοναδική αλήθεια!
Δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους γύρω μας! Δεν υπάρχει ανάγκη σύγκρισης αφού η σύγκριση δύο ανόμοιων όντων δεν είναι εφικτή. Αντί να σπαταλάμε τον χρόνο μας συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους γύρω μας γιατί δεν τον εκμεταλλευόμαστε για να μάθουμε από τους άλλους ; Γιατί δεν τον εκμεταλλευόμαστε για να μοιραστούμε μαζί τους τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους;
Δεν πρέπει ποτέ να νιώθουμε ανώτεροι ή κατώτεροι σαν όντα από τους γύρω μας! Δεν πρέπει να θυματοποιούμαστε αλλά ούτε και να αισθανόμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου. Πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό , τον πραγματικό μας εαυτό, αυτόν που αποτελεί ένα θαύμα από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του! Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν! Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό!
Ο καθένας μας έχει ένα μυαλό που λειτουργεί παρόμοια -αλλά ποτέ με τον ίδιο τρόπο -με όλων των άλλων ανθρώπων γύρω μας.Το μυαλό μας είναι ικανό να σκεφτεί και να δημιουργήσει υπέροχα πράγματα. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας στο max! Ο κόσμος μας , η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες που περιμένουν να τις εκμεταλλευτούμε. Σκεφτείτε όλα τα όμορφα πράγματα που μπορούμε να απολαύσουμε αν μάθουμε να χρησιμοποιούμε το ξεχωριστό μας μυαλουδάκι και το κάνουμε να δουλεύει για την ευτυχία μας!


Εάν συνειδητοποιήσουμε πόσο μοναδικοί και πόσο ξεχωριστοί είμαστε μπορούμε να αλλάξουμε ακόμα και αυτό τον κόσμο που ζούμε. Μπορούμε να αφήσουμε το στίγμα μας στα πράγματα ! Εάν εκπληρώνουμε τα όνειρα μας , εάν πραγματοποιούμε τις ιδέες μας , δεν προσφέρουμε μόνο στον εαυτό μας αλλά αλλάζουμε σημαντικά την οικογένεια μας , το περιβάλλον μας , τον κόσμο ολόκληρο!

Έχουμε μοναδικές ικανότητες και ο καθένας μας είναι ιδιοφυΐα με τον δικό του τρόπο! Αντιδράστε! Μην σκέφτεστε ότι ο δίπλα σας μπορεί να κάνει καλύτερα από εσάς αυτό που εσείς επιθυμείτε και να αποθαρρύνεστε. Εάν αποθαρρύνεστε και γίνεστε διστακτικοί τότε απλά χάνετε την ευκαιρία να προσπαθήσετε και να πετύχετε!
Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με αγάπη , την αγάπη που του αξίζει. Τονώστε το ηθικό σας και μην σταματάτε ποτέ να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ότι είστε δυνατότεροι από ότι νομίζετε , ότι οι προοπτικές εξέλιξης σας δεν έχουν όριο , ότι οι δυνατότητες σας είναι απεριόριστες και αξιόλογες , ότι κάθε μέρα εξελίσσεστε προς το καλύτερο και ότι σας αξίζει να είσαστε ευτυχισμένοι γιατί είστε μοναδικοί!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 38 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

saeman
στις 10/5/2004
1
μοναδικι και υπεροχι

Agapiti Μυρτο(eime fovera anorthografos giafto grafo me latinikous xaraktires,signomi.) tosxolio sou eine poli kalo,monadiki kai iperoxi imaste gia ton eaftomas,alla prepi na ise dinamikos xaraktiras,gia na metadosis tin monadikotitasou kai tin iperoxisou,ston monadiko kai iperoxo apenanti sou,signomi ego eime apo tous adinamous xaraktires,giafto ta leo etsi,me ektimisi,Saeman

στις 15/12/2004
2

Διαβάζοντας τον τίτλο δεν πήγε ο νους μου τόσο μακρυά.
Διαβάζοντας το κείμενο ένοιωσα μοναδικός.

gliko koritsi
στις 13/1/2005
3
Καταπληκτικό!!

Το άρθρο μας προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική που όλοι την έχουμε ανάγκη για να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι!

Terris
στις 19/1/2005
4
Με πιστεύω

Και βεβαια πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας

εάν ντιέ το πιστεύουμε αυτό

eee!!! τότε είμαστε χαμένη από χέρι

φιλικά όπως πάντα

endelexeia
στις 21/1/2005
5
αγαπητή Μυρτώ

το κείμενο σου είναι υπέροχη και δίνει δύναμη σε κάθε αναγνώστη,τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.παρόλα αυτά όποτε είμαι ψυχολογικά χάλια θα διαβάζω το κείμενο σου(μεχρι να το μάθω απ'έξω .
μακάρι όλος ο κόσμος να σκεφτόταν σαν κι εσένα.
εύχομαι να έχεις δύναμη και να εμψυχώνεις τους ανθρώπους γύρω σου.
με σεβασμό.

endelexeia
στις 21/1/2005
6
αγαπητή Μυρτώ

το κείμενο σου είναι υπέροχη και δίνει δύναμη σε κάθε αναγνώστη,τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.παρόλα αυτά όποτε είμαι ψυχολογικά χάλια θα διαβάζω το κείμενο σου(μεχρι να το μάθω απ'έξω .
μακάρι όλος ο κόσμος να σκεφτόταν σαν κι εσένα.
εύχομαι να έχεις δύναμη και να εμψυχώνεις τους ανθρώπους γύρω σου.
με σεβασμό.

jonny2004
στις 25/1/2005
7
πολύ καλό

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή