Αναζήτηση συντρόφου στο Ιντερνετ ;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 34881 φορές
Θα ψάχνατε τον /την ιδανικό /η σύντροφο στο διαδίκτυο ; Μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτό το χώρο σαν τον πλέον κατάλληλο για να αναζητήσετε το ταίρι σας ; Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί και πολλές βρήκαν το ταίρι τους μέσο του διαδικτύου και πολλοί γάμοι είναι αποτέλεσμα γνωριμιών μέσο internet!

Aλλοι πάλι παρέμειναν στην πεποίθηση ότι όλα τα άτομα που συχνάζουν σε ιστοσελίδες γνωριμιών στο διαδίκτυο πιθανό να είναι προβληματικά με κάποιο τρόπο, να έχουν δηλαδή σοβαρό πρόβλημα εξωτερικής εμφάνισης ή κάποια δυσκολίας ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν άλλους ανθρώπους.
Με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύεται ότι οι ανάγκη του σημερινού ανθρώπου για επικοινωνία διοχετεύεται σε όλα τα πιθανά μέσα που η σύγχρονη τεχνολογία του παρέχει. Γι αυτό το λόγο μην είσαστε απόλυτοι. Το κάθε άτομο που μπαίνει στο διαδίκτυο έχει τους δικούς του λόγους και τις δικές του επιδιώξεις. Άλλοι μπαίνουν απλά για παρέα και για ανθρώπινη επαφή. Άλλοι πάλι μπαίνουν από περιέργεια και ευελπιστούν αν και το θεωρούν σχετικά δύσκολο να γνωρίσουν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις και γιατί όχι ; Συντρόφους! Άλλοι πάλι δυστυχώς κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να εκφράσουν τον χειρότερο τους εαυτό που δεν έχουν την δυνατότητα να τον εκφράσουν στην καθημερινή τους πραγματικότητα.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά των γνωριμιών on -line!Τι πρέπει να προσέχουμε και ποια πραγματικά είναι τα σημεία που ενθαρρύνουν τις καινούργιες γνωριμίες και τις σχέσεις γενικότερα.

Έλλειψη ανασφάλειας

Το Internet σε πρώτο στάδιο δεν προϋποθέτει την έκθεση του κάθε ατόμου στην άμεση κριτική των άλλων. Πολλοί άνθρωποι γύρω μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανασφάλειας και αγχώνονται τρομερά μόνο με την ιδέα ότι θα πρέπει να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους. Αυτό συνήθως σχετίζεται με την εμφάνιση τους ή με άλλες προσωπικές φοβίες οι οποίες τους αποκόπτουν ουσιαστικά από τον κοινωνικό περίγυρο. Ακόμα και αν γνωρίσουν άτομα που τους ελκύουν εμφανισιακά , έχουν δυσκολία στην προσέγγιση. Πώς θα τα πλησιάσουν; Τι θα τους πουν ;Μέσο internet , τα εν λόγω άτομα δεν χρειάζεται να εκτεθούν προσωπικά. Μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα , να μοιραστούν απόψεις και να περάσουν ευχάριστα χωρίς το άγχος των προσωπικών τους ανασφαλειών. Η ανθρώπινη επαφή στο internet απλοποιείται! Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος γνωριμιών είναι πολύ πιο απλουστευμένος και εμπερικλείει λιγότερους κινδύνους από τον σύνηθες. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κομπιούτερ , ένα προφίλ , χρόνο και διάθεση!

Δυνατότητα γνωριμίας της προσωπικότητας

Μέσο internet , και παρατηρώντας την όλη συμπεριφορά και παρουσίαση κάποιου ατόμου σε μια ιστοσελίδα δίνεται η δυνατότητα να σχηματιστεί μια καλή εικόνα της προσωπικότητας του / της , δυνατότητα που δεν δίνεται σε μερικά ραντεβού για καφέ. Μέσο του chat , οι συνομιλίες που διαρκούν ώρες μεταξύ των ανθρώπων που προσπαθούν να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν , μπορούν να δώσουν μια σφαιρική αντίληψη της προσωπικότητας του καθενός. Για παράδειγμα οι επιθετικοί στην ζωή τους άνθρωποι τείνουν να έχουν την ίδια προσωπικότητα στα φόρουμ και στα chat rooms. Το ίδιο συμβαίνει και με τους θετικούς , κοινωνικούς και πρόσχαρους ανθρώπους. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει ότι πολλοί χρήστες μπορούν να παρουσιαστούν με πλαστά προσωπεία και προσωπικότητες! Με την συνεχή όμως εμπλοκή τους σε ένα site γνωριμιών , θα έρθει η στιγμή που θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά στοιχεία του χαρακτήρα τους. Καλύτερα λοιπόν να εξερευνείτε εκ των προτέρων κάποια στοιχεία για την προσωπικότητα κάποιου ατόμου που γνωρίσατε on line πρώτου προχωρήσετε σε ένα πρώτο ραντεβού αμφιβόλου κατάληξης και μια σελίδα γνωριμιών σας δίνει αυτή την δυνατότητα!

Ο χρόνος

Ένα από τα θετικότερα σημεία των γνωριμιών μέσο διαδικτύου είναι η ελευθερία στους χρονικούς περιορισμούς που ένα ραντεβού θέτει. Ένα άτομο μπορεί να περάσετε όσο χρόνο θέλει συζητώντας με διαφορετικούς ανθρώπους χωρίς να έχει το άγχος των μετακινήσεων και χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Οποιαδήποτε στιγμή αισθανθεί την ανάγκη παρέας , ακόμα και αν η ώρα αυτή είναι τρεις τα ξημερώματα , όλο και κάποια άλλα άτομα θα βρει να μιλήσει! Επίσης , για άτομα που έχουν βεβαρημένο εργασιακό πρόγραμμα και δεν έχουν τον χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές και εξόδους το δίκτυο αποτελεί το πιο εύκολο και το πιο ξεκούραστο μέσο για να εμπλουτίσουν τον κοινωνικό τους κύκλο.

Ο τόπος

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός! Όλοι μπορούν να μιλήσουν με όλους , με άτομα από άλλες πόλεις , από άλλες χώρες από άλλες ηπείρους. Μπορούν να γνωριστούν ενώ βρίσκονται στο γραφείο , στις διακοπές τους , στο κρεβάτι τους ή στο τραπέζι του σαλονιού τους. Οι σχέσεις μέσο internet δεν γνωρίζουν σύνορα , ακόμα και αν αυτά είναι οι τοίχοι του δικού μας σπιτιού.
Ο τόπος σαν μειονέκτημα

Λόγω ακριβώς της εξαφάνισης των συνόρων μέσο του διαδιχτύου , καλό θα ήταν να μην ερωτευτείτε κάποιον /α από την Αυστραλία! Συμβαίνουν και αυτά! Καλύτερο να προτιμούνται περιοχές κοντά σε εσάς ούτως ώστε να είναι δυνατή και η κοντινή γνωριμία και παρέα με τα άτομα που γνωρίζετε στο δίκτυο!

Και αν είναι ο δολοφόνος με το πριόνι ;

Πως μπορείτε να ξέρετε ότι το άτομο που βρίσκεται στην άλλη άκρη είναι αληθινό ; Έχουν ακουστεί άπειρες ιστορίες για εγκλήματα , για περίεργες συμπεριφορές ή για παρανοϊκά άτομα που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέσο ανεύρεσης των θυμάτων τους. Κανείς δεν παρουσιάζει αυτό τον κίνδυνο ως ασήμαντο. Με αυτό τον τρόπο γνωριμίας υπάρχει το ενδεχόμενο να γνωρίσετε άτομα που τα ελαττώματα τους ξεκινούν από το ψέμα και τη μυθομανία και καταλήγουν μέχρι το σημείο της σοβαρής ψυχασθένειας που αναφέρεται πιο πάνω. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή. Ποτέ μην συναντιέστε με άτομα για με οποία δεν έχετε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα και δεν έχετε σχηματίσει εικόνα για την προσωπικότητα τους. Ακόμα και αν είσαστε σίγουροι , φροντίστε η πρώτη σας συνάντηση να γίνει σε δημόσιο μέρος για να αποκλείσετε έτσι τον κίνδυνο δυσάρεστων καταστάσεων και συμπεριφορών. Αλλά , δεν θα συμπεριφερόσασταν με τον ίδιο τρόπο για ένα άγνωστο άτομο που γνωρίσατε σε κάποιο μπαρ ; Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά λοιπόν. Δείξτε όση προσοχή δείχνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταστάσεις που προκύπτουν στην ζωή σας.
Το διαδίκτυο , και οι γνωριμίες μέσο αυτού , χαρίζουν μια αίσθηση ελευθερίας και βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των ατόμων που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Το διαδίκτυο είναι απλά το μέσο και όχι ο σκοπός. Το μέσο γνωριμίας με άλλους ανθρώπους με σκοπό την παρέα , την ανταλλαγή απόψεων , την δημιουργία μιας σχέσης. Μην αναλώνετε τον χρόνο σας μπροστά στην οθόνη , μην αποφεύγετε την προσωπική επαφή! Χρησιμοποιείστε τον υπολογιστή σας για να ανοίξετε τις πόρτες προς τους ανθρώπους γύρω σας. Όσο πιο ειλικρινείς και αυθεντικοί είσαστε τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες σας να γνωρίσετε κάποιο αξιόλογο άτομο on-line!
Μη ξεχνάτε ποτέ τους κινδύνους! Είναι εκεί γι αυτό δώστε την ανάλογη προσοχή.
Σας ευχόμαστε....καλή τύχη!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.3 / 5 σε 183 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

antoninius
στις 18/4/2003
1
Σχεδόν όλοι θα το ήθελαν αλλά λίγοι το επιδιώκουν

Μυρτώ μπράβο σου!
Αυτή τη φορά το θέμα σου είναι όχι μόνο πάντα επίκαιρο αλλά και το κυρίαρχο..

Ενώ συμφωνώ πολύ με τις εκτεθιμένες απόψεις σου για την αναζήτηση συντρόφου μέσω του διαδικτύου, έχω την αίσθηση ότι ενώ τα πράγματα είναι τελείως απλά, δύο άνθρωποι τα βρήκαν συζητώντας ή ανταλλάσσοντας τη γνώμη τους σε όσα συζητούν, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να ανοιχτούν και να προχωρήσουν σε σημείο που να φθάσει να γίνει η πρώτη επαφή και να λειτουργήσουν πλέον από κοντά...

Το βλέπω κάθε μέρα στο site μας ή σε άλλα παρεμφερή sites, ότι με πολλή δυσκολία ξεπερνούν το επίπεδο ακόμη και της απλής συνομιλίας, π.χ. να προβούν στην αθώα απάντηση σε ένα μήνυμα που τους στέλνεις..

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση γι' αυτό, αλλά κάτω από το πρίσμα της καλώς εννοούμενης παρέας, φιλίας ή ακόμη και των προσδοκιών καθενός που μετέχει σε μια τέτοια παρέα [site] σαν μέλος της, μια απλή απάντηση έστω και αρνητική θα αποτελούσε ένα δείγμα επιπέδου και καλής συμπεριφοράς..

Είναι αλήθεια, όπως και σύ αναφέρεις, ότι το διαδίκτυο είναι πράγματι ένας τόπος με απρόσωπες επαφές, συνομιλίες απεριορίστου διάρκειας, ανεξάρτητα χρονικής στιγμής, ελεύθερης έκφρασης και λοιπών χαρακτηριστικών...
Ιδανικές συνθήκες λοιπόν για να προσπαθήσει καθένας να εκφραστεί και να κάνει επαφές... Να πεί τον πόνο του και να δημοσιοποιήσει απρόσωπα το πρόβλημά του, που στις περισσότερες των περιπτώσεων, γίνεται αντικείμενο ευρύτερου σχολιασμού, όπου ακούγονται πολλές και ποικίλλες απόψεις - άλλες καλές [συμφέρουσες] και άλλες κακές ή πικρόχολες..

Και πάλι όμως, αν το παρατηρήσεις, υπάρχει μια περιρρέουσα φοβεία και ένας υπέρμετρος δισταγμός.. Αναγνωρίζω ότι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον άνθρωπο είναι η έκφραση [σκεφτείτε ότι σας δίνουν ένα μικρόφωνο και σας λένε ότι είστε "στον αέρα"... ή σας δίνουν ένα λευκό χαρτί και ένα μολύβι και σας λένε "γράψτε"...]

Προσωπικά όμως, με ενωχλεί το γιατί οι άνθρωποι δεν είναι [έστω εδώ στο διαδίκτυο] ειληκρινείς, γιατί δεν δηλώνουν αυτό που είναι, αυτό που θέλουν, αυτό που κάνουν, εκείνο που επιδιώκουν... από τι κρύβονται;
Επειδή δε είναι δεδομένη η ανοχή όλων μας [όπως είναι σήμερα δομημένη η κοινωνία μας ...], ακόμη και η επαγγελματική εμφάνιση κάποιων στο χώρο [και αναφέρομαι στις/στους επαγγελματίες του έρωτα..], θα αντιμετωπιζόταν με συμπάθεια, αρκεί να δηλωθεί... και να είναι σαφές ότι πρόκειται για τέτοια..

Καταλήγοντας λοιπόν θα ήθελα να προτρέψω, όλους μας, να είμαστε πιο αληθινοί και πιο συγκεκριμένοι, ώστε να μπορέσει να ισχύσει αυτό που το παρόν άρθρο σου διαπραγματεύεται, την επιτυχία της αναζήτησης [όποιας μορφής..] συντρόφου μέσα από το διαδίκτυο...

Καλή επιτυχία μας...

KANENAS
στις 18/4/2003
2
Εκμυστηρευσεισ

Μπήκα κι εγώ εδώ προ μηνός, έλληνας του εξωτερικού, για να βρώ φίλους από Ελλάδα κι απογοητεύτηκα. Είχα μπει με τα προσωπικά μου στοιχεία, τα πραγματικά! Άλλωστε είμαι δημόσιο πρόσωπο στην πόλη μου και στο διαδίκτυο, έχω προσωπική ιστοσελίδα μεγάλης επιτυχίας και έχω συνηθίσει να συμμετέχω σε δημόσιο διάλογο και στα ΜΜΕ λόγω εργασίας. Εισέπραξα όμως εδώ μιά βίαιη, κατά τη γνώμη μου αναρμόζουσα αποδοχή από διαφόρους θαμώνες και αποφάσισα να κρατήσω την ανωνυμία. Κακώς, αλλά... το όνομά μου και η αξιοπιστία μου θα είναι βραβείο μόνο για όσους το αξίζουν και το επιδιώκουν!
Πιστεύω ότι στην Ελλάδα περνούμε ακόμα μια νηπιακή φάση της διαπροσωπικής επικοινωνίας, ειδικά σε αυτά τα εισαγωγικά κανάλια απλής γνωριμίας για ερασιτέχνες καμακατζήδες. Πειραματισμοί...
Υπάρχουν ακόμα ορισμένα ποιοτικά στοιχεία εδώ που παρατηρώ με ενδιαφέρον. Αλλά όσο περνά ο καιρός θα ελαχιστοποιούνται προς όφελος των πολλών ανόητων μηνυμάτων που θάβουν τα περιεχόμενα. Τα έχω διαπιστώσει και σε άλλες χώρες, πιο προηγμένες τεχνολογικά, οικονομικά, κοινωνικά.
Τελικά όμως θα σας πώ ότι ειλικρινά αυτό το μέσον, ή μέσω Ίντερνετ (για να μάθει η Μυρτώ να γράφει σωστά το επίρρημα) μου έχει προσφέρει αρκετές καλές επαφές με αξιόλογα πρόσωπα που αλλιώς δεν θα είχα γνωρίσει! Οπότε, παραμένω μεν διακριτικά, διαλέγω τους συνομιλητές μου, προτείνω τα θέματά μου και γεύομαι την επαφή μου με την πάτρια γή και τους ανθρώπους της, κάτι που μου έλειπε για μια εικοσαετία!
Βαγγέλης από Ιταλία - www.grecia.it

Μυρτώ
στις 18/4/2003
3
Κανενασ

ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!
ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΦΥΓΕ!!
ΕΥΓΕ , ΚΥΡΙΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΕ! ΕΚΤΙΜΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ!

andromeda
στις 4/5/2003
4
Με καλυψεσ

Συμφωνώ με όσα έγραψες, ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα....

tabula_rasa
στις 5/5/2003
5

Ta problhmata ola xekinoun apo to gegonos oti ligoi xeroun ti psaxnoun h ti theloun, kai akoma kai an to broun einai toso synaisthimatika eynouxismenoi pou den moroun na to ektimisoun. etsi apla ... san to Germano

Kostas-X
στις 13/5/2003
6
Ωραιο θεμα

Το θέμα σου Μυρτώ το έχω ξανά δει στο άλλο side που ήμουνα πρόσφατα πριν έρθω εδώ και θα πω και σε σένα τα ίδια πράγματα!!
Το INTERNET είναι ένα μέσον της εποχής μας που μπορεί να φέρει κοντά δυο ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους !!
Τώρα το αποτέλεσμα της επαφής αυτής δεν είναι θέμα του μέσου , δηλαδή του INTERNET!!! Αν δηλαδή συμβεί οτιδήποτε με την επαφή αυτή είτε κακό είναι αυτό είτε καλό δεν φταίει το μέσον που έκανε την επαφή !!!Τι φταίει το INTERNET αν βγει ο συνομιλητής σου δολοφόνος με το πριονι,το μαχαίρι κτλ. ή σου βγει ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου!! Μην ρίχνουμε το μπαλάκι όπου μας βολεύει !!! Ανεγκέφαλοι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού όπως και διαμάντια και σωστοί άνθρωποι !!! Προσοχή χρειάζεται παντού και πάντα !! Μόνο αυτό χρειαζόμαστε και .... λίγη τύχη για να πετύχουμε το στόχο μας !!!Μην ξεχνάμε ότι το INTERNET είμαστε εμείς !!! Aν εμείς καλοί και αυτό καλό αν εμείς κακοί αυτό ...??? Καλά να είστε να κάνετε γνωριμίες και μακάρι οι άνθρωποι κάποτε να καταλάβουν και να νιώσουν μέσα τους το καλό !!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ !!!!

saxos
στις 13/6/2003
7
γεια

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

greeneyes
στις 14/6/2003
8
καλο

kalo einai na gnorizeis atoma mesa apo to internet. gia osous omos poy exoyn mia monimi sxesi to na psaxnontai den einai sosto. pantremenoi kai mi ( gia osoys exoun sxesi } oi alloi na vgaloun ta matia tous.

ODIAS
στις 22/6/2003
9

πιστευώ ότι θα ήταν καλήτερα να υπήρχαν ποιό πολλά πιστηκά πράγγματα απο αυτά που γράφετε για το θέμα φλέρτ

sokin67
στις 26/6/2003
10
Ειναι ενας τροπος!

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 1 ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝ.ΚΥΚΛΟ,ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΕΣ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ Η ΓΙΑ "ΧΑΒΑΛΕ".
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ;
ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΟΧΙ ΟΤΙ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ....

Yiannis__
στις 8/7/2003
11
απλά με κάλυψες

Μυρτώ μπράβο για το άρθρο σου! Έπιασες ακριβώς το νόημα για την ύπαρξη τέτοιων δικτυακών τόπων. Με κάλυψε απόλυτα η αποψή σου, γι' αυτό άλλωστε είμαι και μέλος μιας τέτοιας ιστοσέλίδας. Φιλιά!

evans
στις 14/8/2003
12
Μήπως είσαι υπερβολικά αισιόδοξη;

"Όσο πιο ειλικρινείς και αυθεντικοί είσαστε τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες σας να γνωρίσετε κάποιο αξιόλογο άτομο on-line!".
___________

Το παραπάνω κειμενο, είναι μάλλον η η προσωπική σου άποψη, για τις γνωριμίες μέσω του διαδικτύου.

Θα μου επιτρέψεις, αν όχι να διαφωνήσω, να διατηρώ αρκετές, αλλά και έντονες επιφυλλάξεις...

DRAGONEYE
στις 19/8/2003
13
Και αν είναι ο δολοφόνος με το πριόνι

ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ.
Πλέον ομως δεν υπαρχει δυνατοτητα προσωπικης επικοινωνιας. Τα παντα μας παρεχοντε μαζικα και εμεις απομονονομαστε ολο και ποιο πολυ γιατι δεν βρισκουμε λογο να μπουμε στη διαδικασια της αναζητησης γενικότερα λογο της απομυθοποίησης και της προσπάθειας απόκτησης ορισμένων πραγμάτων.

Bipbip12
στην 1/9/2003
14
Και όμως με λίγη προσοχή και τύχη όλα μπορούν να συμβούν!!.

Και όμως με λίγη προσοχή και τύχη όλα μπορούν να συμβούν!!. Πριν από λίγα χρόνια, γύρω στο 1997, άρχισα να μπαίνω στο Internet και πολύ σύντομα και σε chat μαζί με την αδερφή μου. Από τις πρώτες μέρες αρχίσαμε να γνωρίζουμε πολλά άτομα από όλη την Ελλάδα, με μερικούς απ’ τους οποίους γνωριστήκαμε και από κοντά. Η προσωπικότητά τους από κοντά δεν απείχε πολύ απ’όσο παρουσιάζονταν και στο Internet και αυτό πιθανόν συνέβαινε λόγω της ηλικίας τους (συνήθως ήταν άνω τον 25). Έναν όμορφο Οκτώβρη, ενώ υπηρετούσα τη «μαμά» πατρίδα, η αδερφή μου με ενημέρωσε ότι γνώρισε ένα καλό παιδί στο Internet και πιθανόν και να αρραβωνιάζονταν, όπως και έγινε και εν συνεχεία παντρεύτηκαν. Σήμερα ζουν ευτυχισμένοι έχοντας και δύο όμορφα παιδάκια. Η δε κουμπάρα ήταν κοινή γνωστή από το Internet. Στο γάμο πιστεύω ότι συνετέλεσαν κυρίως η μικρή απόσταση που τους χώριζε μιας και ήταν και οι δύο από τον ίδιο νομό. Έτσι ήταν αρκετά εύκολο να βρίσκονται αρκετά συχνά και να δουν αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Τώρα θα με ρωτήσετε, εσύ Bip Bip θα έβρισκες σύζυγο μέσω Internet; θα σας έλεγα, δύσκολα, αλλά «ποτέ μη λες ποτέ». Πάντως το Internet θέλει τρομερή προσοχή για όποιου τύπου γνωριμίες και αν είναι αυτές, και προπάντων μην ξεχνάμε ότι το Internet είμαστε εμείς, άρα όποιοι είμαστε στο Internet είμαστε και στην κοινωνία μας. Μην κρυβόμαστε, είμαστε ειλικρινείς στο Internet είμαστε ειλικρινείς και στην κοινωνία και το αντίστροφο!!!.

Proedros
στις 22/9/2003
15
αντιρρησεις..

Το internet μέρα με τη μέρα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, παγκόσμιως. Φυσιολογικά, η επαφή με άλλα άτομα, ενέχει και την ανάπτυξη όλων των διαπροσωπικών αισθηματων και εκδηλώσεων.. Αφού μπορεί να είναι πρόσφορο το περιβαλλον για φιλικές σχέσεις, γιατί όχι και για φλερτ, ερωτικές σχέσεις, ή ακόμα και γάμο όπως ανέφερε ο προηγούμενος φίλος.
Η αντίρρηση μου είναι για τα άτομα που γίνονται κοινωνοί των chat-rooms με μοναδικό σκοπό την ανεύρεση ερωτικού συντρόφου. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όσους απλά περιορίζονται στο να φλερτάρουν, αλλά σε αυτούς που μόλις συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει υποψήφιο "θύμα", αρχίζουν να το βομβαρδίζουν κυριολεκτικά με πρόστυχα μηνύματα, εμμένουν ακόμα και αν δε λάβουν καμία ανταπόκριση, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ είναι πανέμορφοι (έχουν δεκάδες προτάσεις να γίνουν μοντέλα, αλλά απεχθάνονται τη δημοσιότητα και είναι υπεράνω χρημάτων), ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ είναι απίστευτα προικισμένοι από τη φύση (αρνούνται να παίξουν σε ταινίες πορνό γιατί δεν είναι του επιπέδου τους), ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν εξωπραγματική αντοχή (ασχολούνται με το στίβο αλλά δε συμμετέχουν σε αγώνες, γιατι θα είναι τα κρυφά μας χαρτιά στην ολυμπιάδα), ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ είναι πάρα πολύ άνθρωποι με αγνά αισθήματα (δεν έχουν αγιοποιηθεί ακόμα, συνήθως γίνεται μετα θάνατον).
Δεν είναι η υπερβολή που με πειράζει ούτε η εξαπάτηση.. Πρόβλημα τους και πρόβλημα των τυχόν ευκολόπιστων. Με ενοχλεί που χαλάνε το όποιο καλό κλίμα μπορεί να δημιουργηθεί. Με ενοχλεί που για να ξεπεράσουν το κόμπλεξ και τη μιζέρια τους βγάζουν ένα ψεύτικο πρόσωπο και δημιουργούν ένα τεράστιο σύννεφο καχυποψίας στο διαδίκτυο.
Μέχρι πριν 4 χρόνια συμμετείχα σε chat, μέχρι που αηδίασα απο την προαναφερόμενη κατάσταση. Βρίσκοντας τυχαία το site, διάβασα σε αυτό πολλά αξιόλογα άρθρα και ειλικρινά πιστεύω ότι θα βρω τα άτομα που θα ήθελα πραγματικά να έχω επαφή και όχι τους δήθεν.. Ο χρόνος θα δείξει.
Προς Θεου δε θέλω να αφήσω το μήνυμα ότι όλα πρέπει να είναι αγνά, καλά και ωραία. Θα ήταν ουτοπικο άλλωστε. Να μάθουμε να φερόμαστε ανάλογα με το μέρος που είμαστε και τα άτομα που βρίσκονται σε αυτό. Το διαδίκτυο ΕΧΕΙ χωρο για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ. Απλά να ξέρει ο καθένας τι θέλει και που το ψάχνει..

EPILEKTIKH_panidonistria
στις 8/2/2005
16
Ελληνασ

Εγώ νομίζω ότι τα γεγονότα,μας δείχνουν μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να επικοινωνούν μέσω ίντερνετ,τώρα για τα εγκλήματα που ακούμε να γίνονται αυτά προς το παρόν μόνο στο εξωτερικό γιατί νομίζω ότι πάσχουν από επικοινωνία.Θα μου πείτε βέβαια ότι και εδώ μπορεί να υπάρχουν ''ψυχάκηδες'' αλλά η Ελλάδα έχει λίγο πληθυσμό και ανθρώπους που ασχολούντε με το διαδίκτυο,λίγους.Προσωπικά πάντως όσες γνωριμίες έχω κάνει μέχρι τώρα μέσω ίντερνετ (και προσωπικές σχέσεις) δεν συνάντησα καμμία ''ψυχάκια''. Πάντως καλό είναι να κρατάμε και κάποια απόσταση γιατί όπως λέει και το ρητό:ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ...

thanasis28
στις 26/2/2005
17
Βοηθηστε με να καταλαβω κατι!

Ρε παιδια βοηθηστε με να καταλαβω κατι: Ειμαι σε χωρους σαν αυτο εδω, καλη ωρα για περισσοτερο απο εναμησι χρονο περιπου. Εχω γνωρισει αρκετες κοπελιες απο αυτα τα μερη. Δεν θελω να ειμαι προκατειλημενος , αλλα οσες εχω γνωρισει και εχω βγει εξω (περιπου 15) , ολες μα ολες κατι "κουβαλουσαν" μαζι τους , και αυτο το οποιο "κουβαλουσαν" ηταν η αφορμη για να μπουν στο ψαχτηρι μεσω του δικτυου. Απο σχεσεις που ειχαν και τελιωσαν αδοξα, γεγονοτα στο σπιτι τους, μεχρι και σεξουαλικα προβληματα (μην δινω και λεπτομερειες). Ειλικρινα ενω εχω ολη την καλη διαθεση να βρω κατι νορμαλ, στο τελος θα συμβιβαστω με κατι υποδεεστερο, ριχνοντας τον πηχη των προσδοκιων μου! Χωρια η κοροιδια που παει συννεφο απο παρα πολλες κοπελιες, που πραγματικα δεν ξερουν τι θελουν και ειναι κριμα που δε το γραφουν στο προφιλ τους με σαφηνεια! Ελεος ο χρονος ολων μας ειναι πολυτιμος!

babinos
στις 6/4/2005
18
δεν γνωριζω

σε οποιδηποτε συζητησηπου γινοταν στις παρεες μου για αυτο το θεμα ημουν αρνητικος
σημερα που ψιλομπαινω στον χορο ειλικρινα δεν ξερω.
ν

στις 8/4/2005
19
Ιδανικος, δεν ξερω... Δανεικος, σιγουρα...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΥΡΤΩ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ... ΔΑΝΕΙΚΟ,
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ!!! ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ....

στις 6/5/2005
20
Και όμως είναι δυνατόν!!

Εγώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου εμπειρία. Είμαι μιά αρκετά έως πολύ εμφανίσιμη γυναίκα, με αρκετά καλό χαρακτήρα (απ’ ότι λένε οι άλλοι), χωρισμένη με δύο παιδιά, μιά αρκετά καλή δουλειά και με πολλά ενδιαφέροντα. Θεωρώ ότι έχω αρκετά προσόντα.

Αποφάσισα να γραφτώ στο sxeseis στις 11 Ιανουαρίου. Το έκανα με το σκεπτικό ότι εκεί ίσως υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν τους δινόταν η ευκαιρία να κάνουν καινούργιες γνωριμίες. Εφτιαξα λοιπόν το προφίλ μου χωρίς πολλές περιγραφές, με λίγα και ουσιαστικά λόγια που ήταν ειλικρινά και με αντιπροσώπευαν.

Είχα αλληλογραφία με λίγους γιατί προσπαθούσα απο τα μηνύματά που έπαιρνα να καταλάβω έστω και λίγο αν το προφίλ τους πλησίαζε προς αυτά που ήθελα. Το πρώτο ραντεβού ήταν αποτυχία γιατί ήταν αρκετά μακριά από το στόχο μου. Ηταν πολύ ευγενής, δεν ένοιωσα ούτε μία στιγμή ότι κινδυνεύω, αλλά απλά δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Το δεύτερο ραντεβού ήταν στις 18 Ιανουαρίου. Προηγουμένως είχαμε μια αλληλογραφία για 5-6 ημέρες όπου διάβασα και ένοιωσα θετικά στοιχεία.

Από τότε είμαστε μαζί, νοιώθουμε πολύ όμορφα (κάπου γυροφέρνει και η αγάπη) και δεν σταματάμε να επαναλαμβάνουμε ο ένας στον άλλο πόσο τυχεροί είμαστε που γνωριστήκαμε.

Θα ήθελα λοιπόν να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είχαν την ιδέα της δημιουργίας αυτής της ιστιοσελίδας και το μόνο που θα είχα να προτείνω είναι να προσπαθήσουν να κρατήσουν την ποιότητα που υπάρχει η οποία είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Κατερίνα

picis
στις 7/5/2005
21
οπιμι

prepei na eisai poli kali se ola ayta pou grafeis pistevo kai stis prajeis

salos
στις 9/5/2005
22
Ενα βημα ακομη

Ενα ατομο που δεν κρυβεται πισω απο ενα νικ και μια οθονη θα μπορουσε να δωσει το τηλεφωνο του και το ονοματεπωνυμο του οταν χρειαστει ...στο "σχεσεις" και αντιστοιχα το προσωπο που ενδιαφερεται να δωσει το δικο του παλι στο σχεσεις και αυτο να τα ανταλαξει. ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΖΗΤΗΘΕΙ και απο τους δυο...

d_andonis
στις 23/5/2005
23

STRATAKIS
στις 6/7/2005
24

Προς το σιτε :

Με δουλέυεις ?

stav_ros
στις 16/7/2005
25
γνωριμια

tha ithela na gnoristoume gia auto sou stelno to minima

στις 20/7/2005
26
Ραντεβου μετα το χωρισμο

Γειά σας ! Ερώτηση: πιστεύετε ότι μετά το χωρισμό το καλύτερο είναι να βρείς ένα καινούργιο ..."μωρό" ?

RIBO2
στις 17/8/2005
27
Θαυμασμοσ

ΧΑΡΑ'Σ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥΣας (παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας χρησιμοποιώντας, κανονικό τρόπο γραφής (όπως αυτός!) Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς κεφαλαίους χαρακτήρες ή greeklish.).ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΟΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.Συγγνωμη παντως για το παραπανω χαλι.

WAFFEN
στις 30/12/2005
28
τολμη

polles fores stin zoh mas ofeiloyme na eimaste tolmiroi,kai exalloy mia dokimh den einai kai toso kako pia,giati sto finale einai oloi monoi

DIMITRISpao
στις 16/4/2006
29

eisai iperoxh 8elo na milisoyme

montiliani
στην 1/5/2006
30

sxetika me to proto kimenaki exeis apolito dikio kai i apopsis sou eine poli sostes.alla kai pali pisteuo oti gia na dimiourgithi ena flert opos prepei diladi,allo na dis mia kopela se mia kafeteria na pas na tis milisis kai na tis pis dio omorfa logia na se di an tis aresis an sou aresi,alla einai teleios diaforetiko na milas se ena atmo poy kan pote exeis deikai exeis gnorisei me liga logia na milas me koyti.0tan proto diabasa to kemeno sou nomiza oti eisa ena atomo opou den tou aresoun autes tou idous oi gnorimes kai dn mpoo n katalab pos ena atomo san esena kanei tetoies gopimies tha ithela polu na milae eisai ena opou thes na matheis ta endiaferonta tou ta pisteuo sou ka oi apopseis sou exoun polu endiaferon.Perimeno sintoma apantisi sou mexri tote polla filia!!!

Roman_2006
στις 3/5/2006
31
τελειο

Htan polu kalo

angelofwinter
στις 6/8/2006
32

συμφωνω με τα λεγομενα του αρθρου ειναι στο χερι του καθενος πως θα γνωρισει το ατομο που επιθυμει.ευχομαι να γνωρισω τον ερωτα μου μεσω του ιντερνετ

mariosdark1
στις 20/10/2006
33
Οι κίνδυνοι γνωριμιών στο δυαδίτκιο.

Καλησπέρα,είδα τα σχόλια σας και μου άρεσαν.Στα περισσότερα,από αυτά συνφωνώ.Μπαίνω,συχνά και από την μέχρι τώρα πορεία μου.Βλέπω,ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τον,κάθε τελειωμένο.Να προσέχεις,πολύ τι λές.Μπορεί,βέβαια να συνβεί το αντίθετο.Δηλαδή να πάνε όλα καλά,αλλά???

sunnefoula_
στις 18/11/2006
34
ητχη μου να μεινω χηροσ πριν ακομα πατησω τα48μου χρ0νια

ειμαι 48ετων,χηροσ εισοδηματιασ ζητω μια νοικοκυρα μεχρι 40ετων για σοβαρη γνωριμια γαμου

στις 16/12/2006
35
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω..

Καλή μου Μυρτώ, ωραία τα λες στο άρθρο σου αλλά παραμένω πολέμιος εναντίον των e-γνωριμιών. Απλά θεωρώ διαφορετική την εικονική πραγματικότητα από την πραγματικότητα γύρω μας. Δηλ. όπως κάνεις κλίκ σε ένα ψευδώνυμο και αρχίζεις το φλέρτ, γιατί αν δεις κάποιο άτομο που σε ενδιαφέρει σε ένα μπαρ να πας και να πεις "Γειά, είμαι ο Διονύσης, εσύ ποια είσαι;". Μην παρεξηγηθώ, αλλά θεωρώ ότι έτσι αμβλύνεται μια έμφυτη ιδιότητα του ανθρώπου για δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων και επικοινωνίας. Τι πιο απλό και πιο αληθινό.. Σημάδια των καιρών ίσως..

george1974
στις 28/2/2007
36
μονος αλλα...

εμεινα μονος μετα απο πολυ καιρο και ενω βρισκομουν ενα βημα απο την εκκλησια.τωρα που σκεφτομαι αυτα που περασα τα καλα και τα ασχημα
χαιρομαι που το εκανα αν και στην αρχη ειχα τυψεις.

ntraaxtar
στις 2/4/2007
37

den eime tipota apo olla ayta.to mono pou helo eine na pername kala

MATSAS
στις 11/4/2007
38
φλερτ

AS POYME POS OLA EINE ENTAKSI KAI ENA FLERT KSEKINA ECO TO MONADIKO POY ZITO OXI PSEMA THA PROTIMOYSA KAMIA EPAFI ME KANENAN GNORISA TO PSEMA KAI AIDIASA TA EXO OLA APOXTISI TO MONO POY MOY LIPI EINE TO ALO MOY MISO KAI PISTEBO POS TO SXESEIS BOITHA NA LISO TON FOBOMOY DEN FOBAME KANENAN MONO TON THEO ZO MONIMA MESA STHN NIXTA GNORISA POLA OTI PMORIS NA BALIS STO MIALOSOY KAI TORA FOBAME TA PANTA KSEXASA KAI POS GINETE ETSI STELNO AFTO TO MINIMA

glykoulis30
στις 24/6/2007
39

DENIS540
στις 17/8/2007
40
Σωστα ολα αυτα

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΗΠΩΣΗ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

elenh1964
στις 21/8/2007
41
(Δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω...)

Κάποιες φορές μπορεί να γνωρίσεις έναν άνθρωπο μέσω Ιnternet χωρίς απαραίτητα να επιδιώκεις κάποια σχέση. Στην αρχή ξεκινά πιθανόν και μόνο σαν ανάγκη για να μιλήσεις με κάποιον. Ανάγκη επικοινωνίας ακόμη με έναν άγνωστο... Στη συνέχεια μπορεί να δημιουργηθεί μια όμορφη σχέση εμπιστοσύνης που συνήθως οδηγεί σε φιλία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα μπορεί να πάρουν και κάποια άλλη τροπή, εκείνη που νιώθεις πως έχεις ανάγκη την παρουσία αυτού του ανθρώπου στη ζωή σου!

leledoni
στις 7/10/2007
42

yperapithanos
στις 13/10/2007
43
γνωριμια

pos ginetai na ti gnoriso

asa-1
στις 3/12/2007
44

cevah1
στις 31/3/2008
45

BAZOUL
στις 19/9/2008
46
Σχολιο στα σχολια

Γιατί άραγε ΟΛΑ τα σχόλια είναι τουλάχιστον 5 ετών; Μήπως έχω μπει σε κάποιο μουσειακό χώρο και δεν το κατάλαβα, πρωτάρης καθώς είμαι;

LALUNA72
στις 28/2/2009
47
εεε

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

arwma_angel
στις 22/4/2009
48
Ειμαι εδω

Ξέρω πως ήρθες.Είδα στον κήπο μου λουλούδια να ανθίζουν,και βιαστικά κάτι τα ώθησε και μυρίζουν υπεροχα.Δεν σ’ έχω δει όμως μαντεύω την ανάλαφρη σκιά σου να ερχεται.Καλοs ηρθεs. ΑΓΓΕΛΟΣ

nurfurth
στις 3/12/2009
49
Συντροφοσ

ΠΟΤΕ δεν ξερεισ

στις 29/12/2009
50
Απολυτα σωστα

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΦΙΛΙΑ Η ΑΕΡΟΑΓΑΠΗΣ
Η ΑΕΡΟΕΡΩΤΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΗ ΠΟΙΟΝ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΕΔΩΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΝ ΜΕ ΤΟΝ Η ΤΗΝ
ΣΥΝΡΟΦΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΠΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΤΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΡΟΣ .

TAKHS1
στις 17/4/2010
51
Λιγο βαρος στη συνταξη και στην ορθογραφια

Σε πολλά σημεία τα κείμενα ή τα τεστ κλπ είναι εμφανώς ανορθόγραφα. Ή έχουν προβλήματα σύνταξης!
Δεν είναι κάτι φοβερό. Δεν αλλάζει η ουσία. Απλά χαλάει η εικόνα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Το σχόλιο είναι γενικό και όχι ειδικό για αυτό το κείμενο.

ploutarxosassa
στις 20/3/2011
52

me endiaferi poli

pisidias
στις 22/1/2012
53
καλη μερα παιδια

καλη μερα παιδια ειμαι ο πανος απο χαλανδρι καστανος 40 χρονον και ζητω να γνωρισω καποια κοπελα απο 25-36 χρονων

tzoutzoukos_18
στις 12/7/2012
54

wraio

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή