Χωρίστε , χωρίς να την πληγώσετε!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 17269 φορές
Η σχέση σας δεν προχωράει άλλο. Το έχετε καταλάβει εδώ και καιρό. Αλλά ποιος θα δώσει το τέλος ; Το πήρατε απόφαση πως θέλετε να χωρίσετε , αλλά δεν ξέρετε πως να της το πείτε. Η συμπεριφορά της σας ενοχλεί , έχετε αρχίσει να απομακρύνεστε και να σκέφτεστε κάτι άλλο , θέλετε να βγαίνετε μόνο με την αντροπαρέα και επιτέλους θέλετε να είσαστε μόνος ! Δεν υπάρχει λόγος να την πληγώσετε. Οι σχέσεις συχνά καταλήγουν στο χωρισμό, είναι φυσικό τους επακόλουθο. Αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι ο τρόπος που θα της ανακοινώσετε πως η σχέση αυτή έφτασε στο τέλος της.

Αρχικά , μην κάνετε το λάθος να το ανακοινώσετε σε όλες τις φίλες της ή τους φίλους σας , πριν μιλήσετε με την ίδια. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια γυναίκα από το να την προδώσετε με αυτό τον τρόπο. Δικαιούται και πρέπει να ξέρει πρώτη από όλους την απόφαση σας. Αποφασίστε και καταλήξτε στο πότε είναι η σωστή στιγμή για να της μιλήσετε. Εάν η κοπέλα σας είναι πολύ συναισθηματική και πιθανό να πληγωθεί από τα κακά μαντάτα , προτιμήστε να την Παρασκευή που της δίνει όλο το περιθώριο του Σαββατοκύριακου για να μπορέσει να συναντήσει την παρέα της , να συζητήσει και να ηρεμήσει. Μην ψάχνετε για την τέλεια στιγμή για να της ανακοινώσετε τον χωρισμό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει! Ένας χωρισμός είναι πάντα δυσάρεστος και για αυτόν που τον προκαλεί αλλά και για αυτόν που τον εισπράττει.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ουδέτερο μέρος για της το ανακοινώσετε. Μην το κάνετε κατά την διάρκεια ενός δείπνου που υποτίθεται θα έπρεπε να ήταν ρομαντικό και μην ενεργείτε σε αντίθεση με τα λόγια σας. Δηλαδή η έκφραση 'Σ αγαπάω αλλά θέλω να χωρίσουμε' είναι λίγο οξύμωρη και εντελώς ακατάλληλη για την περίπτωση. Ακόμα χειρότερα ,αν της ανακοινώσετε την επιθυμία σας για χωρισμό κρατώντας της το χέρι , το πιο πιθανό είναι να μη σας πιστέψει ή να μπερδευτεί και να μη σας πάρει στα σοβαρά. Πάρτε την απόφαση σας και φροντίστε να είναι τελειωτική και αμετάκλητη πριν την ανακοινώσετε.

Ποτέ μη χωρίζετε μέσο τηλεφώνου. Δείχνει δειλία κα έλλειψη σεβασμού προς το άτομο της αλλά και προς τη σχέση που καλώς ή κακώς είχατε μαζί της. Είναι λογικό να νιώθετε άβολα αλλά πρέπει να κάνετε το σωστό. Ανακοινώστε της την απόφαση σας κοιτάζοντας την στα μάτια. Θα το εκτιμήσει.

Δεν χρειάζεται να της αναλύσετε όλα αυτά που δεν σας αρέσουν σε αυτή ή όλα αυτά που έπαψε να σας ικανοποιεί. Υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος που να σας κάνει να θέλετε να μειώσετε την αυτοπεποίθηση της και να της δημιουργήσετε ανασφάλειες ; Απλά και ήρεμα πείτε της ότι αισθάνεστε πραγματικά, ότι δεν ταιριάζετε πια και πως ήρθε η ώρα να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Δεν χρειάζονται πικρίες ή πολύπλοκες εξηγήσεις. Και ποτέ μην της πείτε ότι μετανιώσατε για τη σχέση σας. Δε θα σας το συγχωρέσει. Μην διστάσετε να της πείτε ότι ο χωρισμός αυτός είναι εξίσου δύσκολος και για εσάς , εάν έτσι αισθάνεστε. Και προς Θεού , μην της υποσχεθείτε ότι θα της τηλεφωνήσετε για να δείτε τι κάνει , εάν δεν πιστεύετε πραγματικά ότι θα το κάνετε. Αυτό είναι ίσως η χειρότερη αντρική συνήθεια!

Εάν δεν είσαστε ξεκάθαροι με την απόφαση σας , καλό θα ήταν να της λέγατε πως χρειάζεστε λίγο χρόνο χωριστά για να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματα σας γι αυτήν. Αλλά μην χρησιμοποιείτε τον χρόνο σαν την εύκολη έξοδο σας από τη σχέση. Εάν πραγματικά δεν αισθάνεστε μπερδεμένος , αλλά απόλυτα ξεκάθαρος για την απόφαση σας , μην αφήσετε περιθώρια επανασύνδεσης. Είναι άδικο και ανέντιμο να δημιουργείτε ελπίδες όταν δεν υπάρχουν.

Εάν η κοπέλα σας αντιδράσει με πολύ συναισθηματικό τρόπο , προσπαθήστε να της εξηγήσετε λογικά και με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους η σχέση σας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σίγουρα θα είχε καταλάβει και αυτή κάτι όλο αυτό το διάστημα αλλά ίσως δεν ήθελε να το παραδεχτεί. Ρωτήστε την εάν και αυτή είχε αμφιβολίες για τη σχέση σας και ακούστε αυτά που έχει να σας πει με κατανόηση. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβει και η ίδια πως μάλλον η σχέση σας έχει φτάσει σε αδιέξοδο και θα δεχτεί τον χωρισμό πιο ήπια.

Εάν βάλει τα κλάματα, μην νιώσετε ένοχος. Οι γυναίκες είναι σαφώς πιο συναισθηματικές και ευσυγκίνητες. Δείξτε κατανόηση αλλά μην αλλάξετε την απόφαση σας. Δεν είσαστε με μια γυναίκα γιατί την λυπάστε αλλά γιατί είσαστε ερωτευμένος και ευτυχισμένος με την παρουσία της στη ζωή σας.

Εάν έχετε αποφασίσει οριστικά για τον χωρισμό , μην αλλάξετε γνώμη. Κρατήστε την απόφαση σας μέχρι το τέλος. Βράχος! Με αυτό τον τρόπο είσαστε ειλικρινείς απέναντι στις γυναίκες αλλά το κυριότερο : είσαστε ειλικρινείς απέναντι στους εαυτούς σας!

Πήρατε την απόφαση να χωρίσετε βασιζόμενος πάνω σε κάποιους λόγους που δεν θα πάψουν να ισχύουν απλά και μόνο επειδή η κοπέλα σας στεναχωρήθηκε ή δάκρυσε. Εξάλλου , δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια σχέση με συνεχείς χωρισμούς και αμφιβόλου αποτελέσματος επανασυνδέσεις. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να μπει σε αυτό το φαύλο κύκλο.

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την απόφαση σας και να την φέρετε εις πέρας με τον καλύτερο και με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο. Μην ξεχνάτε να είσαστε ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σας και στα συναισθήματα σας. Αυτό είναι το καλύτερο και για εσάς αλλά και για την 'πρώην' πια κοπέλα σας. Μάθετε να είσαστε τζέντλεμαν ακόμα και στο χωρισμό!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 60 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 19/10/2004
1
Πάρα πολύ σωστά αυτά που γράφεις, αλλά...

- Όλα αυτά, ισχύουν μόνο για τους άντρες?
- Ποτέ δεν είδα μια γυναίκα να δακρύζει και να κλαίει μπροστά μου. Αντιθέτως, έχω κλάψει πολλές φορές.

webmaster
στις 19/10/2004
2
Θα ακολουθήσει άλλο άρθρο που θα αφορά τις γυναίκες

newgirl
στις 20/10/2004
3
Αρκετα καλο

Πολυ καλα ολα αλλα τελικα εχει αρκετη διαφορα απο την πραγματικοτητα γιατι συνηθως η ατμοσφαιρα ειναι τοσο φορτισμενη που ισως να μην υπαρχει η δυναμη και η ψυχραιμια να τα κανεις ολα αυτα πραξη ....

-NEFELWMA-
στις 26/10/2004
4
Αξιόλογο

Αλλα πόσοι είναι αυτοί που ακολουθούν αυτόν το τρόπο, συνήθως την ώρα του χωρισμού υπάρχουν πολλές έντονες αντιδράσεις που φτάνουν τα δύο μέλη στα άκρα. Μακάρι όλοι να χειριζόντουσαν έτσι το θέμα του χωρισμού.

antonia36
στις 9/8/2005
5

προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανένα άνδρα να χωρίζει έτσι ... εσείς?

antonia36
στις 9/8/2005
6

προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανένα άνδρα να χωρίζει έτσι ... εσείς?

shadowlike2
στις 28/8/2005
7

Ο χωρισμός είναι πάντα χωρισμός και η απόρριψη πάντα θα πονά, όσο τζέντλεμαν κι αν είναι ο άντρας. Πόσο μάλλον αν η ώρα της ανακοίνωσης σε βρεί τελείως απροετοίμαστη και ακόμα να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι για αυτή τη σχέση. Το καλύτερο για μένα είναι να είναι πιο προσεκτικοί οι άντρες σε αυτά που τάζουν και δίνουν στην αρχή, ώστε να έχουμε λιγότερα κλάμματα στο τέλος. Αυτά.

στις 22/12/2005
8
Απορίες

Έχω μερικές απορίες σχετικά με το άρθρο αλλά δεν έχω βρει ακόμα πως τις στέλνω.
Βοήθα με και θα το σχολιάσω αν και παλιό

katykate
στις 16/2/2007
9

Aν κι εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε που γραφτηκε το τελευταιο σχολιο, τι να κανουμε, εγω τωρα χωρισα, τωρα θα σχολιασω... Σιγουρα ο τροπος που σου ανακοινωνει καποιος το χωρισμο εχει μια καποια σημασια οσον αφορα το ποσο γρηγορα θα το ξεπερασεις. Εγω για παραγειγαμ δεν ακουσα ποτε τη λεξη "χωριζουμε" απο τα χειλη του. Αποστσιοποιηση και σιωπη στην αρχη, ραντεβου που μ εστησε μετα, απολυτη σιωπη επειτα, μια ναθοδεσμη μετα απο μια βδομαδα και μετα παλι σιωπη... Το γιατι ποναει πολυ, αλλα τελικα σημασια εχει οχι τοσο τι εχει να πει ο αλλος για σενα οσο το τι εχεις να πεις εσυ για τον εαυτο σου. Αν εχεις λιγη σωστη κριση μπορεις να δεις τι δεν πηγε καλα χωρις ο αλλος να σου πει τιποτε. Σιγουρα το να το ακουσεις σε βγαζει απο την διαδικασια της αβεβαιοτητας, αλλα νομιζω μπορουμε και μονοι μας να κανουμε την αυτοκριτικη μας. Εξαλλου ενας ανθρωπος που φευγει απο τη ζωη μας δεν πρεπει να χει πιο πολλη επιρροη απ οση εχουμε εμεις οι ιδιοι πανω μας. Και τελικα το μαθημα του χωρισμου εμεις οι ιδιοι το κερδιζουμε με τη δικη μας κατανοηση. Προσωπικα ποναω ακομη, υπαρχουν στιγμες που κλαιω πολυ, αλλα ξερω οτι καποια στιγμη ο θρηνος θα περασει. Με τρωει το γιατι και η ασχημη συμπεριφορα του αλλα σκεφτομαι οτι ολοι φερομαστε ασχημα σε αλλους καποια στιγμη στη ζωη μας για διαφορους λογους. Δεν ωφελει να κατηγορεις τον αλλον γι αυτο που θελει η δεν θελει πια. Σημερα θα τον δω γιατι θα μου φερει τα πραγματα μου και τρεμω τη στιγμη που θα φανει στην πορτα. Αλλα πανω απ ολα σκεφτομαι πως ειμαι κυρια. Κι αυτη θελω να ναι η τελευταια του εικονα απο μενα. Οχι της κατινας, ουτε της καημενης. Αλλα της κυριας με Κ κεφαλαιο... χωρις κακιες και πικριες λοιπον, προχωραμε μπροστα... ευχαριστω

Giotoylini
στις 22/6/2008
10
τελειο

AYTO POY DIABASA ITAN AYTO POY KATHE ANTRAS EPREPE NA KANEI!

magiko_taxidi
στις 29/12/2009
11

πολυ καλο

JULIVS_CEASAR
στις 20/2/2010
12

Αυτός που τα έγραψε αυτά έχει χωρίσει ποτέ του; Ωραία να τα γράφεις, τι γίνεται όμως εκείνη τη στιγμή είναι άλλο...

ntorouy
στις 9/3/2010
13
Μάθετε να είσαστε τζέντλεμαν ακόμα και στο χωρισμό!

Πιστεύω λίγο δύσκολο για έναν άντρα είτε παίρνει εκείνος την πρωτοβουλία για τον χωρισμό ή να πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός. Κυρίως για τους παρτάκηδες.......

elina1987
στις 27/3/2010
14

pws xwrizeis apo kapoion pou agapas eilikrina alla pleon den se ikanopoiei?

elina1987
στις 27/3/2010
15
γυναικα

πως χωριζει μια γυναικα ενω αγαπαει αλλα απλα της λειπει το παθος?

UserNamexD
στις 8/5/2010
16
καλο αλλα οχι αρκετο

Mipws tha borousate na peite kt parapanw me perissoteres leptomereies?ta exw me mia kopela 1misi xrono k dn thelw na tin plhgwsw.efxaristw

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή