¶σπονδοι φίλοι ;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 16272 φορές
Κάποτε κάποιος μου είπε κάτι που μου φάνηκε περίεργο στην αρχή ,αλλά με τη πάροδο του χρόνου κατάλαβα πως ήταν ίσως μια από τις πιο σοφές κουβέντες που έχω ακούσει. "Φίλος δεν είναι αυτός που λυπάται με τη λύπη σου. Φίλος είναι μόνο αυτός που χαίρεται με τη χαρά σου".

Όλοι έχουμε τη τάση να πιστεύουμε πως οι φίλοι μας είναι δίπλα μας και στα δύσκολα αλλά και στη χαρά. Η αλήθεια είναι ότι μόνο οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να αντέξουν τη χαρά ή την επιτυχία μας. Γιατί αυτό; Οι πραγματικοί φίλοι μας αγαπούν αληθινά , χωρίς ζήλιες, μικρότητες και ανούσιες συγκρίσεις. Οι πραγματικοί φίλοι δεν μένουν μόνο στα εντυπωσιακά λόγια αλλά δείχνουν με τις πράξεις και τη ζεστασιά τους το πώς πραγματικά αισθάνονται για εμάς.

Σε ένα κόσμο γεμάτο "γνωστούς" οι πραγματικοί φίλοι σπανίζουν και είναι πολύτιμοι. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού, αληθινού φίλου ; Οι αληθινοί φίλοι ξέρουν να μοιράζονται τη ψυχή και τα συναισθήματα τους χωρίς να φοβούνται ότι θα παρεξηγηθούν ή θα γίνουν περίγελος από τους φίλους τους. Κλαίνε μαζί ,γελάνε μαζί, διασκεδάζουν, αγκαλιάζονται , αγαπάνε και ξέρουν να συγχωρούν.

Οι αληθινοί φίλοι, αλληλοϋποστηρίζονται στα δύσκολα και η στεναχώρια του ενός δεν παύει να είναι και στεναχώρια για τον άλλο - όχι χαρά! Δυστυχώς , στις μέρες μας, η δυστυχία ή η ατυχία κάποιου "φίλου" γίνεται αιτία κακόβουλων κουτσομπολιών ή αιτία χαράς για τους άλλους που δεν χάνουν την ευκαιρία να πετροβολήσουν τον "φίλο" τους για να ανέβουν οι ίδιοι.

Οι αληθινοί φίλοι ξέρουν να συζητούν και να λύνουν τα προβλήματα και τις διαφορές τους με γνώμονα τη φιλία τους και το κοινό τους παρελθόν. Οι αληθινοί φίλοι επικοινωνούν αποτελεσματικά μιας και έχουν φτιάξει κοινούς κώδικες λεκτικής επικοινωνίας και πολλές κοινές αναμνήσεις. Δύσκολα αμφισβητούν τις μεταξύ τους προθέσεις μιας και γνωρίζουν πολύ καλά το ποιος είναι ο φίλος τους και ποια τα κίνητρα του.

Οι πραγματικοί φίλοι αποδέχονται ο ένας τον άλλο. Αποδοχή δεν σημαίνει απαραίτητα και έγκριση αλλά σημαίνει ανοχή σε κάποιες παραξενιές ή ιδιομορφίες του χαρακτήρα τους. Η αποδοχή προϋποθέτει επίσης και την αναγνώριση όλων αυτών των θετικών πλευρών των φίλων μας , που είναι σημαντικότερες από τις αρνητικές τους πλευρές και τις κάνουν να φαίνονται ασήμαντες. Οι πραγματικοί φίλοι δεν κατακρίνουν αλλά συμβουλεύουν. Οι πραγματικοί φίλοι δεν τιμωρούν αλλά εξηγούν.

Οι πραγματικοί φίλοι πάντα νοιάζονται για το καλό των φίλων τους και είναι ειλικρινείς απέναντι τους. Το ενδιαφέρον και η ειλικρίνεια πολλές φορές πληγώνουν , αλλά ένας πραγματικός φίλος οφείλει να μιλήσει στο φίλο του με αυτό τον τρόπο ακόμα και αν ρισκάρει να τον πληγώσει. Τα κίνητρα του είναι καλά και μακροπρόθεσμα, τα αποτελέσματα της ειλικρίνειας θα επιφέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Οι πραγματικές φιλίες δε χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη αλλά χρειάζονται χρόνο και δουλειά. Οι πραγματικές φιλίες έχουν δοκιμαστεί και έχουν αντέξει στο χρόνο. Για αυτό ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που αποκαλούμε "φίλους" δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλοί γνωστοί. Τους αποκαλούμε "φίλους" για όσο διάστημα φέρονται φιλικά απέναντι μας και με την πρώτη δυσκολία οι μεταξύ μας σχέσεις μετατρέπονται σε κάτι παραπάνω από εχθρικές γιατί πολύ απλά δεν είχαν γερές φιλικές βάσεις. Πραγματικοί φίλοι δεν είναι επίσης αυτά τα άτομα με τα οποία απολαμβάνουμε να πίνουμε ένα καφέ που και που ή που περνάμε καλά μαζί εάν βγούμε μια φορά το μήνα. Οι πραγματικοί φίλοι διατηρούν επαφή και ακόμα και αν έχουν χρόνια ολόκληρα να συναντηθούν μόλις αντικρίσουν ο ένας τον άλλο, συνεχίζουν από εκεί που έμειναν , ακόμα και αν η ζωή τους έχει αλλάξει εντελώς.

Με τους αληθινούς φίλους έχουμε χιλιάδες αναμνήσεις και στιγμές που μας δένουν και που μας κρατάνε ζωντανούς. Ας μη μιλήσω και για τους παιδικούς φίλους που μας θυμίζουν πανέμορφα κομμάτια της παιδικής μας ηλικίας και της εφηβείας που έχουν φύγει χωρίς γυρισμό. Φροντίσετε τους φίλους σας , μάθετε να είσαστε πραγματικοί φίλοι απέναντι τους, μην τους ξεχνάτε και μη τους παραμελείτε. Οι καλοί φίλοι είναι απαραίτητοι για μια ισορροπημένη προσωπικότητα. Οι καλοί φίλοι είναι ευλογία.

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.6 / 5 σε 86 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

pintser
στις 19/11/2004
1
Χαρά και λύπη

Το άρθρο μου άρεσε πάρα πολυ και με συγκίνησε! Διαβάζοντάς το κατευθείαν το μυαλό μου έκανε συνειρμούς και σε κάθε παράγραφο έβλεπα πτυχές από τις σχέσεις με τους αληθινούς μου φίλους.
Και ..ΝΑΙ! Φίλος είναι μόνο αυτός που χαίρεται με τη χαρά σου. Λόγω προσωπικής εμπειρίας έχω διαπιστώσει ότι η λύπηση είναι πολύ πιο εύκολο συναίσθημα από τη χαρά!
Το νου μας λοιπόν στους πραγματικούς μας φίλους. Να τους προσέχουμε,να τους αγαπάμε και να τους λέμε και πολλά μπράβο όταν το αξίζουν!

MITO2004
στις 20/11/2004
2

QUIZ: Γιατί όσο μεγαλώνουμε ενώ τους έχουμε μεγαλυτερη ανάγκη κάνουμε όλο και λιγότερους φίλους ;

Μυρτώ
στις 22/11/2004
3

Joannaki
στις 25/11/2004
4
Παν μέτρον...

Μια αλήθεια πολύ σημαντική, ένα θέμα που καίει. Περιστατικά που στη ζωή μας ίσως περνουν ασήμαντα... Καποιοι λένε "θα είμαι κοντα σου στη χαρά σου αν με θες, αλλά στη λύπη θες δε θες"... Ειναι εξίσου σημαντικό να είναι ο φίλος σου διακριτικός τόσο στη χαρά όσο και στη λύπη. Να ξέρει να γιορτάσει μαζί σου χωρίς να παρεξηγηθεί αλλά να σου συμπαρασταθεί χωρίς να γίνει φορτικός.

triada
στις 8/2/2005
5
δυσκολα τα πραγματα

MAKARI NA HTAN EGO PROSOPIKA DEN TO EXO BREI AKOMA AYTO ENO EGO PROSPATHO NA EIMAI FILI OSO MPORO

Sinanas
στις 8/2/2005
6
Σε συλυπάμε ή είσαι για λύπηση?

Πολύ σωστό άρθρο και δίνει χώρο για σκέψη. Πραγματικά στη λύπη θα υπάρξουν αρκετοί "φίλοι" για να σε ακούσουν, αλλά δε ξέρεις αν το κάνουν από ενδιαφέρον ή από ανάγκη για κουτσομπολιό. Όλοι θέλουν να ακούνε τα προβλήματα των άλλων, τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα για τα δικά τους προβλήματα και αυτό δεν είναι φιλία είναι εγωϊσμός. Ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που θα είναι μαζί σου στη χαρά, ακόμη και αν αυτός δεν έχει αυτό το οποίο σου δίνει ευτυχία. Γιατί τότε πραγματικά βάζει τον εαυτό του στην άκρη πράγμα που σημαίνει ότι θέλει πραγματικά το καλό σου και είναι αληθινός φίλος.

makari_na_iksere_o_theos
στις 8/2/2005
7
μμμ

wraia ola auta den ine ki o monadikos typo filias pou yparxei eprepe na tonistei oti xreiazete kairos ki min anamenoume tin teliotita se auton tomea idios tis me xalari epafi axrika ki me xrono ki koines katastaseis i filia erxete xwris na xreiazete na tin ftiaxneis synfono stin ilikrinia i arxi statheras rois stin kathe sxesi mas pou epiferi koini antilipsi twn aisthimatwn twn filwn me tetio tropo wste na min dimourgountai pareksigiseis

CAPONE
στις 9/2/2005
8
Ασπονδοι φιλοι

Συμφωνω απολυτα με την ρηση σου (καλος φιλος ειναι αυτος που χαιρεται με την χαρα σου ,και οχι αυτος που λυπαται με την λυπη σου).Αλλα και οτι ο φιλος (ΑΛΗΘΙΝΟΣ) στα δυσκολα φαινεται.

LaLeiNa
στις 11/2/2005
9
δεν υπαρχουν

ο καλος ο φιλος πολυ σωστα θα φανει στην χαρα σου, αλλα δεν προκειται να βρεις πολλους, θα βρεις εναν, δυο? στα τοσα ατομα που μπορεις να κανεις παρεα και να υπαρχουν κοινα και αναμνησεις και ολα αυτα, ποσα μπορεις να πεις οτι ειναι ειλικρινεις και δεν σε μαχαιρωνουν?σε λιγα, πολυ λιγα!
και σε αυτο μπορεις να φταις εσυ, μπορει και οι αλλοι, αν φταις εσυ και το καταλαβεις το διορθωνεις αν φταινε αυτοι που θελεις να εχεις ειλικρινη σχεση, τι κανεις?? δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα....

Terris
στις 11/2/2005
10
σοφές κουβέντες ...

παρα πολύ σώστε κουβέντες
τέτοιους φίλους είχα κάνει κι εγώ πόλους

melique
στις 11/2/2005
11
Η φιλία κερδίζεται...δεν χαρίζεται.

Πολύ καλό άρθρο και μας θυμίζει πράγματα που δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε.

Θέλω να προσθέσω οτι είναι βασικό κάποια στιγμή στην ζωή μας να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν, στο βαθμό που μπορούμε και έστω και αργά να τους απομακρύνουμε απο κοντά μας, όταν αποδεικνύουν οτι δεν αξίζει να βρίσκονται πλάι μας.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η πραγματικότητα...

Από την άλλη οι πραγματικοί φίλοι ήταν, είναι και θα είναι μέρος της ζωής μας και θεωρώ οτι η καθημερινότητα και οι συγκυρίες είναι αυτές που μας δίνουν την απόδειξη γι'αυτό με κάθε ευκαιρία.

giot620
στις 13/2/2005
12

Ετσι ειναι πραγματικα Δεν ξερω πολλοι μαζευονται οταν εισαι σε χαλια καταστασεις αλλα λιγοι ειναι αυτοι που θα χαρουν πραγματικα μαζι σου και θα σου το δειξουν . Αξολογεις προχωρας εκτιμας και εισαι και συ εκει στην χαρα του δικου σου φιλου

EYA1319
στις 16/2/2005
13

MAKARI NA HTAN ETSI OLOI OI AN8RWPOI AKOMA KAI AYTOI POU TOUS 8EWROUME H' TOUS 8EWRHSAME FILOUS MAS ...ALLA PLEON KATI TETOIO ,KAI MALISTA ME TA SHMERINA DEDOMENA THS EPOXHS MAS,EINAI UPERBOLIKA DUSKOLO...MAKARI OMWS AN YPARXOUN TETOIOI FILOI GIA TON KA8ENAN MAS KAI NA TOUS ANAKALYPSOUME SYNTOMA...

NINEMIA
στην 1/4/2005
14
Μια φιλία γεννιέται από τις στάχτες του παρελθόντος...

Έκανα πολλά χρόνια να βρω έναν πραγματικό/η φίλο/η!...τόσο που είχα απογοητευτεί και πίστευα ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρω.

Είχα ήδη στο παρελθόν, στα σχολικά μου χρόνια, "τρεις φίλες" για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι ταυτόχρονα, όμως στην πρώτη ευκαιρία που τους ανοίχτηκε στον ορίζοντα της ζωής τους το έσκασαν στην κυριολεξία χωρίς ούτε μια εξήγηση, χωρίς μια δικαιολογία.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθούσα να τις προσεγγίσω και να βρω το λάθος ή τα λάθη που έκανα. Καμιά απάντηση!
Με το πέρασμα των χρόνων η πληγή στην ψυχή μου έκλεισε, γιατί μπόρεσα να βρω το κουράγιο και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους, όποια κι αν είναι αυτή, έστω και μακριά μου... εγώ θα είμαι εδώ να τους περιμένω όταν θελήσουν να επιστρέψουν, χωρίς να ρωτήσω τίποτα...απλώς θα συνεχίσω από εκεί που σταματήσαμε.
Δεν πιστεύω ότι είμαι μεγαλώψυχη ή κάτι άλλο, απλώς πιστεύω στις ανθρώπινες αδυναμίες τις οποίες έχω και εγώ και πάνω απ' όλα νιώθω ακόμα φίλη τους...
Ίσως τελικά να μην ήταν και η σωστή ώρα για να βρω φίλες ή ίσως έπρεπε να δοκιμαστώ για να μάθω από τα λαθη και να προετοιμαστώ για το καλύτερο...
Στάχτες όμως έμειναν στην ψυχή μου να μου θυμίζουν τα συντρίμια από το παρελθόν και να μου δείνουν κουράγιο και ελπίδα για την αναβίωση...

...μιας νέας φιλίας! Τώρα νιώθω δυνατή να συνεχίσω και πιστεύω ακόμα περισσότερο στις φιλίες... ίσως όπως προείπα να μην είχε φτάσει η κατάλληλη ώρα για να βρεθεί στο δρόμο μου το κατάλληλο άτομο που θα αναπτυσόταν μία φιλία... κι αυτό το οφείλω στη φίλη μου, που είμαστε η μια πλάι στην άλλη τέσσερα χρόνια εώς τώρα χωρίς να έχουμε ανταλλάξει μια πικρή κουβέντα μεταξύ μας!
Ίσως το μυστικό είναι στο ότι η μία βρίσκεται πλάι στην άλλη και όχι η μία μπροστά και η άλλη πίσω.
Είμαστε μαζί στις λύπες αλλά και στις χαρές... Ελπίζω να της έχω αποδείξει πόσο πολύ τη νοιάζομαι, την εκτιμώ, τη σέβομαι...
Εκείνη μου το απέδιξε για άλλη μια φορά με την πρόταση που μου έκανε να την παντρέψω!...Για άλλη μια φορά μου δίνει την ευκαιρία να βρίσκομαι "δίπλα της" στη χαρά της...
Με μεγάλη μου τιμή θα είμαι εκεί... "ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ", ΌΧΙ μπροστά της μα ΟΥΤΕ πίσω της! Και θα καμαρώνω για άλλη μια φορά που είμαι φίλη της...

lolla
στην 1/4/2005
15
συνειρμός...

φίλος....σύντροφος....ταίρι...αν όλα τα παραπάνω ή ακόμα και τα μισά τα ζούσαμε και τα νιώθαμε και με τους συντρόφους μας δεν θα χώριζε κανείς..ας το ξαναδιαβάσουμε βάζοντας όπου φίλος τη λέξη σύντροφος ή σύζυγος! Λίγο σαν παιχνίδι...

stenis
στις 8/4/2005
16
Διαφωνώ!!!

Ο πραγματικός φίλος ούτε λυπάται με τη λύπη σου, ούτε χαίρεται με τη χαρά σου. Λυπάται και χαίρεται όποτε του 'ρθει. Απλά είναι φίλος σου γιατί θέλει να είσαι στη ζωή του.

gougou
στις 19/5/2005
17
Συμφωνώ απόλυτα με τον Steni!

Δεν θα μπορούσα να χαίρομαι συνέχεια για τον φίλο μου όταν αυτός δεν θα συνέχιζε να είναι στη ζωή μου!Θα χαιρόμουν σίγουρα για αυτόν αν κάτι καλό του συνέβαινε αλλά ας κοίταζε και λίγο τι κάνω εγώ...έτσι για να δει αν θα χάρει ή όχι!

athiniw_kriti
στις 6/8/2006
18
που είναι όμως?

είμαι αρκετά κοινωνική θα έλεγα!έχω γίνει πολλές φορές χαλί να με πατήσουν για ανθρώπους που αγαπούσα και θεωρούσα πραγματικούς φίλους και όμως αυτοί στο τέλος ...μου παν εν ολιγης οτι δεν σήμαινε και τίποτα η φιλία μας.έχω βαρεθεί να κάνω μόνο εγώ προσπάθειες για να κρατήσει μια φιλία

athiniw_kriti
στις 6/8/2006
19
που είναι όμως?

είμαι αρκετά κοινωνική θα έλεγα!έχω γίνει πολλές φορές χαλί να με πατήσουν για ανθρώπους που αγαπούσα και θεωρούσα πραγματικούς φίλους και όμως αυτοί στο τέλος ...μου παν εν ολιγης οτι δεν σήμαινε και τίποτα η φιλία μας.έχω βαρεθεί να κάνω μόνο εγώ προσπάθειες για να κρατήσει μια φιλία

arxontomaggas
στις 2/9/2006
20

Τους φιλους μου θελω να μαθω τους εχθρους μου
τους ξερω!!!

mara31
στις 6/10/2006
21
απο mara31

Συμφωνώ απόλυτα με τον αρχοντομαγκα. Εγώ είναι 30 χρονών και στην ζωή μου βρήκα μια μόνο αληθηνή φίλη. Οι άλλες όσο καλά και αν φέρονταν σε 1, 2, 3, 4 χρόνια πάντα κάτι έκαναν, άλλες μου πήραν γκόμενους, άλλες με συκοφαντούσαν, άλλες προσπαθούσαν να με μειώσουν για να φαίνονται αυτές καλές. Πιστεύω στην ενηλική ζωή δύσκολα βρήσκεις φιλίες. Την φίλη μου που ποτέ δεν σκεύτηκε κάτι κακό για μένα και μου φέρετε άψογα την έχω από το σχολείο

pokaki
στις 27/12/2006
22
Η φιλία δοκιμάζεται αλλά σπάνια επιβιώνει

Πολύ ωραίο άρθρο,κάθε παραγραφος κατι μου θύμιζε,ναι οι φίλοι πρέπει να ξέρουν να συγχωρούν,να χαιρονται μαζί σου και προπαντώς να μην σε παρατάνε για ένα άτομο που το βλέπουν μια φορά τον μήνα ενώ εσύ ήσουν εκει σε κάθε χαρά,λύπη,αμφιβολία!

pokaki
στις 27/12/2006
23
Η φιλία δοκιμάζεται αλλά σπάνια επιβιώνει

Πολύ ωραίο άρθρο,κάθε παραγραφος κατι μου θύμιζε,ναι οι φίλοι πρέπει να ξέρουν να συγχωρούν,να χαιρονται μαζί σου και προπαντώς να μην σε παρατάνε για ένα άτομο που το βλέπουν μια φορά τον μήνα ενώ εσύ ήσουν εκει σε κάθε χαρά,λύπη,αμφιβολία!

στις 6/6/2007
24
απολυτα αληθινο

xris_7
στις 28/6/2007
25

Μπράβο Μυρτούλα!
Πολύ καλοζυγισμένο και σωστό άρθρο στις λεπτές του αποχρώσεις. Σπάνια διαβάζω τέτοια!

Mona_Lisa31
στις 19/11/2007
26
Πόσο δίκιο έχεις!!!

Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα διάβασα,είναι πολύ όμορφα γραμμένα.Πολλά από αυτά μου φέραν στο νου πικρές αναμνήσεις, αφού είχα πολλούς "φίλους" που λυπήθηκαν πολύ με τις λύπες μου αλλά πολύ περισσότερο με τις χαρές μου... Σοφά λόγια

ioanna79
στις 19/12/2007
27

Οι φίλοι είναι άγγελοι που μας σηκώνουν ψηλά στον ουρανό οταν τα δικά μας φτερά ξεχνάνε πώς πετάνε.

DJstratos
στις 3/4/2008
28

Επηδη προσφατα μαλωσα με τον !κολητο μου! που τον θεορουσα τον καλητερο μου φιλο κ δυστηχος τελειωσα μαζι του για παντα... συμφωνω απολυτα με τα οσα αναγραφοντε παραπανω...
Να εκτιματε παντα αυτο που εχετε διπλα σας. Γιατι οταν αυτο χαθει τοτε θα καταλαβεται την πραγματικη του αξια...!

DJstratos
στις 3/4/2008
29
Να εκτιματε οσα εχεται...!

Επηδη προσφατα μαλωσα με τον !κολητο μου! που τον θεορουσα τον καλητερο μου φιλο κ δυστηχος τελειωσα μαζι του για παντα... συμφωνω απολυτα με τα οσα αναγραφοντε παραπανω...
Να εκτιματε παντα αυτο που εχετε διπλα σας. Γιατι οταν αυτο χαθει τοτε θα καταλαβεται την πραγματικη του αξια...!

nasia_19
στις 24/8/2008
30

αν υπήρχαν....

axiopistos
στις 26/9/2008
31

ego paidia egina sxedon 22 xronon gia na anakalipso ton pragmatiko m filo o opios einai 18xrono..metaxi mas iparxi ilikrinia,agapi.lipate o enas lipate k o allos,xerete o enas xerete k o allos

axiopistos
στις 26/9/2008
32

oti leei to athro erxomai ego na to epiveveoso legontas sas oti etsi einai i filia mas k to alithino m filaraki to vrika tora p ime 22 k to filaraki m 18..einai kati parapano apo aderfos m

iliak
στις 23/11/2008
33
φιλοι

συμφωνω απολυτα!στα δυσκολα ολοι ειναι κοντα μας,ειτε απο οικτο,ειτε απο καθηκον.οταν αρχιζει καποιος να ανεβαινει,να βελτιωνεται δραματικα η ζωη του,για να δει τοτε,ποσοι θαναι διπλα του να χαρουν μαζι του...αυτο ειαι και το τεστ.ειχα μια φιλη χρονια,και οταν η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο,εκεινη αρχισε να απομακρυνεται...το τιμιο εκ μερους της ειναι πως μου το ειπε..γιαυτο,κοιτω να γνωριζω ανθρωπους χορτατους,χωρις απωθημενα

markos4
στις 4/12/2008
34
ασπονδοι φιλοι

o pragmatikos filos poles fores einai kaliteros kai apo adelfos alla poy eine stis meres mas xathkan mono kakia uparxi

elena-80
στις 30/8/2009
35

SELES
στις 14/4/2010
36
Ασπονδοι φιλοι

pragmatikos_kolitios
στην 1/7/2010
37
συνφωνω και διαφωνω!

ο φιλος και χερεται με τι χαρα σου και λυπατε με τη λυπη σου αλλα οπως ειπαι ο stenis αλπος θελει να ειναι φιλος σου γιατι θελει να εισαι στη ζωη σου!

pragmatikos_kolitios
στην 1/7/2010
38
συνφωνω και διαφωνω!

ο φιλος και χερεται με τι χαρα σου και λυπατε με τη λυπη σου αλλα οπως ειπαι ο stenis αλπος θελει να ειναι φιλος σου γιατι θελει να εισαι στη ζωη σου!

sesilia1986
στις 25/8/2010
39
"φιλια"

makari na eixa filous sti zwi mou..tous xreiazomai toso alla distixos den tous exo.einai poli diskolo na eisai se ena kosmo monos peritrigirismenos apo xiliades gnwstous k na min mporis na apoktisis filous.filous pragmatikous.

lilith23
στις 5/9/2010
40
ΧΑ!τι απογοητευση>>>

πωσ μπορεσαν κ μασ χωρισαν οι ανθρωποι καρδια μ?πωσ ειναι δυνατον μετα απο οσα εχουμε περασει να σταθεις απεναντι μ κ να με κρινεισ?εσυ?η αδερφη μ οπωσ ελεγεσ.ντρεπομαι για λογαριασμο σ τοσο λιγη ησουν!!!!!!!!

angelm30
στις 5/1/2011
41
Φιλία

Συμφωνώ με 1000

angelm30
στις 5/1/2011
42
Φιλία

Συμφωνώ με 1000

woulverina
στις 22/2/2011
43

πολύ καλό το άρθρο, και κρύβει πολλές αλήθειες. απλή φιλική παρατήρηση: ξέρω πως το άρθρο αναφέρεται "στους πραγματικούς φίλους κλπ", απλώς η συνεχής επανάληψη αυτής της φράσης, τείνει να γίνει λίγο κουραστική, όταν τη διαβάζεις συνεχώς σε κάθε πρόταση. συνεχίστε την καλή δουλειά!

2MN2011
στις 13/3/2011
44
και τι γινεται αν?

τι γινεται αν ο κολλητος σου απομακρυνθηκε απο διπλα σου επειδη ακουσε στα ψευτικα λογια τριτων και δεν σε εμπιστευτηκε επειτα απο χρονια φιλιας? τι κανεις για να σε πιστεψει και να δειξεις την αληθεια ενω αποφευγει ακομα και να σου μιλησει, ποσο μαλλον να σε συναντησει.. τι γινεται οταν ξερεις την αληθεια και για να μην του χαλασεις την εικονα που εχει για τον κοσμο του καθεσαι και υπομενεις τα ψευδη εις βαρος σου ενω ξερεις και ξερει την αληθεια? πως ξανακερδισζεις μια τετοια φιλια ενω ολα τα υπολοιπα ειναι εναντιον σου? πως τον πλησιαζεις για να του εξηγησεις την αληθεια χωρις την παρουσια των τριτων και ενω εκεινοι ειναι ολη την ωρα διπλα του και του υποβοσκουν ψευδη? μπορει καποιος να μου απαντησει?! σας παρακαλω κοντευω να τρελαθω απο την στεναχωρια μου που εχασα τον κολλητο μου.. ευχαριστω

kleon-2011
στις 17/10/2011
45
¶σπονδοι φίλοι ;

Σύμφωνα με τους σοφούς προγόνους μας ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει και τοις των φίλων λόγοις αεί πιστεύομεν.

kelly16
στις 21/8/2012
46

maris1989
στις 21/1/2013
47
εξαρτιμενες φιλιεσ

theoro oti to na ise eksartimenos apo ena filo ine poly asximo pragma, oso kalos kai an ine enas filos den prepi pote na epemveni kai na isvalli stin zoi sou. Sth teliki o filos ine gia na ton "xrisimpoiis" kai gia ti kales alla kai gia tis kakes stigmes, na kseris oti ine panta eki gia sena sosta?filos den ine autos pou ine mazi soy sta club kai stous kafedes alla aytos poy kseris oti tha se katanoisi..theoro omos oti o filos den prepi aparetita na exei kina endiaferonta mazi sou, oute na exete kini parea, an thelis pragmatika ena anthropo gia filo, tha frontisis na perasis xrono mazi tou sosta?

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή