Βιάγκρα β Τι είναι;

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 4254 φορές
Βιάγκρα, είναι η εμπορική ονομασία της φαρμακευτικής ουσίας sildenafil. H ουσία αυτή χορηγείται κατόπιν συνταγής γιατρού σε άντρες με σοβαρά προβλήματα στύσης, προκειμένου να είναι σε θέση να έχουν σεξουαλική επαφή. Με τον όρο στυτική δυσλειτουργία εννοούμε τη δυσκολία του πέους να γίνει σκληρό ή να παραμείνει σε αυτή τη κατάσταση για όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Το Βιάγκρα λαμβάνεται περίπου μια ώρα πριν από τη σεξουαλική επαφή και δεν επιτρέπεται να λαμβάνετε περισσότερα από ένα χάπι το 24ωρο ή να αγνοείτε την συμβουλή του θεράποντα ιατρού σας όσο αφορά τη δοσολογία του φαρμάκου.

Το Βιάγκρα έχει κάποιες επιπλοκές οι οποίες πάντα θα πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα ιατρό. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ακόλουθες :

Πονοκέφαλος
Εξάψεις κυρίως στη περιοχή του προσώπου ή στο πάνω μέρος του σώματος
Στομαχικές διαταραχές
Σπανιότερα παρουσιάζονται αλλαγές -αλλοιώσεις στην όραση

Το Βιάγκρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από ασθενείς που λαμβάνουν και άλλη φαρμακευτική θεραπεία με βάση τη νιτρογλυκερίνη. Τέτοια φάρμακα είναι τα ακόλουθα: Isosorbide mononitrate (Με εμπορική ονομασία: Ismo, Monoket, Imdur)
Isosorbide dinitrate (Με εμπορική ονομασία: Isordil, Sorbitrate) ,Υπογλώσσια χαπάκια ή σπρέι νιτρογλυκερίνης (Με εμπορική ονομασία: Nitrostat, Nitrolingual spray) Νιτρογλυκερίνη σε εφαρμογές οι οποίες δρουν δια μέσου του δέρματος (Με εμπορική ονομασία: Minitran, Nitro-Dur, Transderm-nitro TTS)

Οι ασθενείς που λαμβάνουν Βιάγκρα θα πρέπει σε οποιαδήποτε περίπτωση αισθανθούν πόνο στο στήθος να ενημερώνουν αμέσως τον θεράποντα ιατρό τους. Μην ξεχνάτε πως απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αυτού του φαρμάκου χωρίς τη συνταγή γιατρού.
Πηγή :World Health Organization

Sxeseis.Health

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 5 / 5 σε 1 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή