Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για το ξύρισμα!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 5323 φορές
Το ξύρισμα , για τους περισσότερους από εσάς αποτελεί δουλειά ρουτίνας. Πως μπορείτε να αποφύγετε τους ερεθισμούς , την ξηρότητα και τα αντιαισθητικά κοψίματα για να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο τέλειο ξύρισμα ;

Χρειάζεστε τον απαραίτητο χρόνο. Ακόμα και μέσα στη βιασύνη του πρωινού ξυπνήματος και των ετοιμασιών σας για τη δουλειά , αφιερώστε λίγα περισσότερα λεπτά στο ξύρισμα σας. Γιατί ; Εάν βρέξετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και σαπούνι θα απομακρύνετε την λιπαρότητα καθαρίζοντας τους πόρους. Με αυτό τον τρόπο τα σκληρά γένια θα μαλακώσουν και θα αποφύγετε έτσι τον ερεθισμό του δέρματος σας. Εάν κάνετε ντους το πρωί , ξυριστείτε ακριβώς μετά , την στιγμή που το ζεστό νερό έχει ενεργήσει και έχει κάνει τα γένια σας πιο απαλά. Μη ξυρίζεστε αμέσως με το που θα ξυπνήσετε! Αμέσως μετά το ξύπνημα το πρόσωπο σας έχει ένα ελαφρό πρήξιμο. Δώστε λίγο χρόνο πριν το ξύρισμα.

Μην ξυρίζεστε ποτέ χωρίς αφρό γιατί θα ερεθίσετε το δέρμα σας και πολύ πιθανό να κοπείτε ή να πάθετε ξηροδερμία. Επιλέξτε τον κατάλληλο αφρό για τον τύπο δέρματος σας και απλώστε μια άφθονη ποσότητα από αφρό (η ζελέ) πριν το ξύρισμα. Αφήστε το για λίγη ώρα να ενεργήσει πριν αρχίσετε το ξύρισμα. Ένα λεπτό είναι αρκετό.

Προσέξτε τα ξυραφάκια σας! Μη τα χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενα απλό ξυραφάκι χρειάζεται αλλαγή κάθε δύο ξυρίσματα ενώ τα πιο ακριβά χρειάζονται αλλαγή περίπου στα τέσσερα. Δοκιμάστε αρκετές μάρκες από ξυραφάκια μέχρι να βρείτε αυτήν που ταιριάζει στο δέρμα σας και σας προκαλεί τους λιγότερους ερεθισμούς. Η αγορά ενός καλού ξυραφιού δεν είναι ποτέ σπατάλη.

Μη ξυρίζεστε με απότομες και γρήγορες κινήσεις. Θα κοπείτε! Προσεκτικά και προ πάντων αργά ξεκινήστε να ξυρίζεστε με την φορά που έχει η τρίχα σας, πρώτα τα μάγουλα , συνεχίστε με το λαιμό και τέλος το πηγούνι. Το κόντρα ξύρισμα μπορεί να σας φαίνεται πιο αποτελεσματικό αλλά είναι ότι χειρότερο για την υγεία του δέρματος σας.

Αφού ξυριστείτε , ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με κρύο νερό ή τοποθετήστε την ανάλογη λοσιόν (balm) για μετά το ξύρισμα. Είστε έτοιμος! Και εκτός από το τέλειο ξύρισμα έχετε καταφέρει να νικήσετε τους ερεθισμούς , τις αντιαισθητικές κοκκινίλες και τα σπυράκια που προκαλούνται από τρίχες ή αμυχές.
Sxeseis.Care & Fashion


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 2.9 / 5 σε 8 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

mr_perfect
στις 7/1/2010
1

dionussis
στις 12/1/2010
2
???

Και καλά γιατί δεν κάνουνε λέιζερ να τελειώνουν μια και καλή;

Minds_trip
στις 19/1/2012
3

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή