Παρίσι. Η πόλη του φωτός!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 5810 φορές
Πληροφορίες από το 24hours.gr

Πριν 2.000 χρόνια το Παρίσι ονομαζόταν Lutece, το 508 ο Clovis το ανακύρηξε πρωτεύουσα του βασιλείου του, αλλά κι οι ηγεμόνες που τον διαδέχθηκαν σημάδεψαν την εποχή τους με μοναδικά αριστουργήματα. Την ξεχωριστή λάμψη της η πρωτεύουσα της Γαλλίας την χρωστάει στους κατοίκους της που έγραψαν πολλές σελίδες της γαλλίκης ιστορίας.
Τι θα επισκευτείτε :

Η Παναγία των Παρισίων

Το αριστούργημα της γοτθκής αρχιτεκτονικής στην καρδιά του Παρισιού. Ενέπνευσε τους μεγαλύτερους γάλλους συγγραφείς όπως Β.Ουγκώ και ο Πωλ Κλωντέν.

Πύργος του Άιφελ

Ο πύργος του Άιφελ, έργο της Δημοκρατίας, κρατά περήφανα τα 300 μέτρα ύψος και τους 7.000 τόννους σιδήρου.Στο δεύτερο όροφο τα εστιατόρια και τα καταστήματα προσφέρουν μια απίστευτα πανοραμική θέα, ενώ στα πόδια του αργοκυλά ο Σηκουάνας.

Aψίδα του Θριάμβου & Ηλύσσια Πεδία

Η λεωφόρος των Ηλυσσίων Πεδίων, που δημιούργησε η Αικατερίνη των Μεδίκων, είναι μία από τις ωραιότερες του κόσμου.
Ο Ναπολέοντας ύψωσε την αψίδα του Θριάμβου, όπου αργότερα προστέθηκαν τα κολοσσιαία γλυπτά που την κοσμούν και ο Τάφος του Αγνώστου Στραιώτη, φόρος τιμής σ΄ αυτούς που πέθαναν κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Βερσαλλίες

Βασιλικό σύμβολο, κατοικία των Γάλλων Μοναρχών απο τον Λουδοβίκο 14ο ως τον Λουδοβίκο 16ο, με την αίθουσα των καθρεπτών, το διαμέρισμα και το υπνοδωμάτιο του βασιλιά, τα συντιβάνια με την βασιλική αλλέα, τις λίμνες του Απόλλωνα και του Πωσειδώνα. "Να η αληθινή κατοικία των βασιλιάδων, το σπίτι των αιώνων" έλεγα ο Ναπολέοντας.

Eurodisney
Το παραμύθι γίνεται πραγματικότητα και εσείς γίνεστε ήρωες της πιο απίστευτης περιπέτειας. Η main street (μια μαγευτική κωμόπολη του περασμένου αιώνα), η Frontierland (Άγρια Δύση), η Adventure land , η Fantasy Land και η Discovery Land σας περιμένουν

H Μονμάρτη, χαρακτηριστικό στέκι του Πικάσο, του Μπρακ, του Ανρί Τουλούζ Λωτρέκ, του Απολλινέρ και του Μπορίς Βιαν, το Καρτιέ Λατέν, κέντρο της διανόησης, με την Σορβόννη, τα φημισμένα Λύκεια, τα πανεπιστήμια και το Κολλέγιο της Γαλλίας, η συνοικία του Saint Germain, γνωστή από την εποχή των υπαρξιστών και της Juliet Greco και τα στενά δρομάκια του νησιού Saint-Louis στον Σηκουάνα περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Μια μίνι κρουαζιέρα με bateaux-mouche, είναι ίσως ο πιο γραφικός τρόπος για να γνωρίσετε το Παρίσι.

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.5 / 5 σε 2 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή