Κύπρος -- Ταξίδι στην Ομορφιά, την Ιστορία, την Παράδοση!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 5070 φορές
Από το ellada.net

Ένα χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος, η Κύπρος, σας περιμένει. Ένα προσκύνημα στην αγωνιζόμενη Μεγαλόνησο είναι κάτι που συγκινεί και πρέπει να συγκινεί, κάθε Έλληνα.

Η Κύπρος, φημισμένη για την φιλοξενία της, έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Γιατί ένα ταξίδι στην Κύπρο είναι ένα ταξίδι...
.... στην Ελληνική Κύπρο, όπου θα δούμε δείγματα του Ελληνικού πολιτισμού της, το Κούρειο και τα ψηφιδωτά της οικίας Διονύσου, το ναό του Απόλλωνα και τον τόπο που γεννήθηκε η Αφροδίτη. ....στην Βυζαντινή Κύπρο, για να προσκυνήσουμε την Παναγία του Κύκκου, του Μαχαιρά, της Τροοδίτισσας αλλά και τον Αγιο Νεόφυτο, το Τίμιο Ξύλο στο Σταυροβούνι και τις τόσες άλλες Βυζαντινές Εκκλησίες και Μοναστήρια με πολύτιμους Θησαυρούς της Βυζαντινής Τέχνης.

....στην Αγωνιστική Κύπρο, όπου με συγκίνηση θα επισκεφθούμε τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο των Ηρώων, το κρησφύγετο του Αυξεντίου.

....στην Μαρτυρική Κύπρο, για να βουρκώσουμε σιωπηλά στην Πράσινη Γραμμή βλέποντας το νησί να μοιράζεται στα δυο από τον Τούρκο κατακτητή.

...στην Πανέμορφη Κύπρο με τα καταπράσινα βουνά και τα χιλιοτραγουδισμένα χωριά της, τις ακρογιαλές και τα αμπέλια της. Να νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες για το υψηλό βιοτικό επίπεδο που κατάφεραν να επιτύχουν οι Έλληνες - Κύπριοι, παρά την καταστροφική εισβολή των Τούρκων.

Να θαυμάσουμε τις σύγχρονες πόλεις, τους αυτοκινητόδρομους, τους τεράστιους υδατοφράκτες, τις αναδασώσεις σε χέρσα γη, τα οικολογικά πάρκα.

Αλλά η Κύπρος είναι πασίγνωστη και για τους μεζέδες της. Σε μια τυπική Κυπριακή ταβέρνα δεν παραγγέλνετε ένα συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα παρελάσουν μπροστά σας οι σεφταλιές, τα χαλλούμια, το οφτόν, οι χούμοι και άλλοι συνολικά 15, 20 ή και παραπάνω λαχταριστοί μεζέδες. Και είτε τους φάτε είτε....δεν αντέξετε να τους φάτε όλους, θα πληρώσετε 3500 δρχ. περίπου. Παράδεισος για καλοφαγάδες, απόλαυση για απαιτητικούς και χαρά για....τσιγκούνηδες! Κι όλα αυτά, με απόλυτη καθαριότητα και αυστηρό έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων, ακόμα και στο πιο απλό καφενεδάκι. Κι αν είστε από αυτούς που συνδυάζουν τις διακοπές με ψώνια, η Κύπρος δεν θα σας απογοητεύσει.Η αγορά της είναι πολύ πλούσια. Ρίξτε μια ματιά στα καταστήματα οπτικών, στα υφάσματα, τα κεντήματα, τα δερμάτινα, τα ασημικά και τα κοσμήματα, καθώς και τα καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, σε όλες τις πόλεις, για ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά και άλλα είδη. Θα εντυπωσιαστείτε από την ποικιλία, την ποιότητα και τις τιμές.

Και μην ξεχνάτε πως η Κύπρος, είναι πασίγνωστη για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα ταξί, οι τράπεζες, τα καταστήματα. Παντού σεβασμός για τον άνθρωπο.

Ένα ταξίδι στην Κύπρο είναι....Συγκίνηση! είναι Προσκύνημα! είναι Γνώση! είναι Διασκέδαση και Ψώνια!

Είναι ένα ταξίδι που το χρωστάτε στον εαυτό σας.

Σας περιμένουμε....



Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 5 / 5 σε 1 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή