Αχλαδια με σοκολατα!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 1677 φορές
Υλικά
8 αχλάδια

3 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

250 γρ. κουβερτούρα

1 κουταλιά κορν φλάουρ (προεραιτικά)

αμύγδαλο φιλέ


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε σε 3 κούπες νερό για 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας τη ζάχαρη, τη βανίλια και προεραιτικά το κορν φλάουρ. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε την κουβερτούρα να λιώσει μέσα στο σιρόπι που βράζει. Αφού λιώσει την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αχλάδια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στη μέση της πιατέλας ένα μπολάκι. Περιχύνουμε τα αχλάδια με λιωμένη σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τη σοκολάτα που θα περισέψει τη βάζουμε μέσα στο μπολάκι που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο της πιατέλας.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Πρόσκληση σε γεύμα".

Από τη Βέφα Αλεξιάδου

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 3 / 5 σε 1 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή