Γλυκο με καρυδα!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 6639 φορές
Υλικά

3 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο
10 αβγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
λίγη καρύδα για το πασπάλισμα

Υλικά για το Σιρόπι

5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 λεμονόκουπα και 1 πορτοκαλόκουπα

Εκτέλεση

Ανάβετε το φούρνο. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών, προσθέτετε το σιμιγδάλι, στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε συνέχεια το μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, και πορτοκαλιού και το κονιάκ. Μετά χτυπάτε πολύ καλά τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μείγμα (προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει). Τέλος, προσθέτετε και την καρύδα. Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί, βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε ζεστό. Μόλις το σιροπιάσετε, το πασπαλίζετε με λίγη καρύδα. Το αφήνετε να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι. Το κόβετε κρύο.

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με - / 5 σε 0 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή