Γλυκο με φραουλες και ανθοτυρο!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 2831 φορές
Υλικά
1/2 κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές ζάχαρη

3 αυγά (χωρισμένα)

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές ζελατίνη σκόνη

1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα (πτι-μπερ)

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/4 κούπας καθαρό* λιωμένο βούτυρο

800 γρ. ανθότυρο

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1 κούπα σαντιγύ

1 κιλό φράουλες


Εκτέλεση
Ρίχνουμε 1/2 κούπα ζάχαρη μέσα στα 3 κροκάδια αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού, αδειάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 2 κουταλιές ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει και την προσθέτουμε στο μπεν μαρί με το μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα με 2 κουταλιές ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι κανέλα και ρίχνουμε μέσα 1/4 καθαρό λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο. Αν θέλουμε το ψήνουμε για 7'-8' στους 180 βαθμούς Κελσίου ή το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα απαλή. Χτυπάμε 800 γρ. ανθότυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι αλάτι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο μπεν μαρί, μέσα στο μίγμα τυριού και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγύ και τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και το γαρνίρουμε με φράουλες ή σάλτσα φράουλας και αμύγδαλα.

* ΄Οταν λέμε καθαρό βούτυρο, εννοούμε το βούτυρο που το έχουμε βράσει, το έχουμε αφήσει να κρυώσει και έχουμε αφαιρέσει το λίπος που αφήνει επάνω.


Από τη Βέφα Αλεξιάδου

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με - / 5 σε 0 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή