Λεμον παΪ!
Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 2749 φορές
-
0
0
Μοιραστείτε το στο Yahoo Buzz
Μοιραστείτε το στο Digg
Μοιραστείτε το στο Tweeter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μερίδες: 10-12
Θερμίδες: - ανά μερίδα
Υλικά: 6 ασπράδια από ΑΥΓΑ
1/2 φλυτζανάκι ΖΑΧΑΡΗ
ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
το ξύσμα από 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 φλυτζάνι κρέμα ΣΑΝΤΙΓΥ
1/2 φλυτζάνι χυμό από ΛΕΜΟΝΙ
2 φλυτζάνια ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε και ψήνετε την ζύμη πάστα φλώρα σύμφωνα με την βασική συνταγή. Την αφήνετε να κρυώσει.
2. Αναμιγνύετε σε μπωλ με το σύρμα την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τη σαντιγύ.
3. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.
4. Καλύπτετε την τάρτα με το μίγμα της κρέμας.
5. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και καλύπτετε την τάρτα σε ωραίο σχήμα.
6. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
Από gma-nitsa.gr
Θερμίδες: - ανά μερίδα
Υλικά: 6 ασπράδια από ΑΥΓΑ
1/2 φλυτζανάκι ΖΑΧΑΡΗ
ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
το ξύσμα από 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 φλυτζάνι κρέμα ΣΑΝΤΙΓΥ
1/2 φλυτζάνι χυμό από ΛΕΜΟΝΙ
2 φλυτζάνια ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε και ψήνετε την ζύμη πάστα φλώρα σύμφωνα με την βασική συνταγή. Την αφήνετε να κρυώσει.
2. Αναμιγνύετε σε μπωλ με το σύρμα την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τη σαντιγύ.
3. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.
4. Καλύπτετε την τάρτα με το μίγμα της κρέμας.
5. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και καλύπτετε την τάρτα σε ωραίο σχήμα.
6. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
Από gma-nitsa.gr
στα social media