Παελια!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 4356 φορές
Υλικά
1/2 κούπα λάδι

1/2 κιλό φιλέτο στήθος από κοτόπουλο

2 πράσινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν (λωρίδες)

1 κούπα αρακά

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 μικρά χωριάτικα λουκάνικα σε κομματάκια

1 κονσέρβα αγγινάρες

12 καραβίδες μεγάλες ωμές

1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 κιλό μύδια

2 κούπες ρύζι για πιλάφι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού σωταριστούν ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τις αγγινάρες, τον αρακά και τα λουκάνικα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10'-15'. Αφού βράσουν, ρίχνουμε από πάνω το ρύζι πασπαλίζοντας, τα μύδια, τις καραβίδες, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Σερβίρουμε. Αν βάλουμε τα μύδια με το κέλυφος, πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, τα πλένουμε καλά και τα βουρτσίζουμε. Αποφεύγουμε να βράσουν πολύ τα θαλασσινά, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά.


Από τη Βέφα Αλεξιάδου

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με - / 5 σε 0 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή