Σπαγγετι με σαλτσα τυριου και ελιες!
Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 3670 φορές
-
0
0
Μοιραστείτε το στο Yahoo Buzz
Μοιραστείτε το στο Digg
Μοιραστείτε το στο Tweeter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Υλικά: 1 πακέτο Σπαγγέτι
λίγο Βούτυρο
2 κουταλιές σούπας Αλεύρι
2 κούπες ζεστό Γάλα
2 κούπες τριμμένη Γραβιέρα
1 κούπα γεμιστές (σε φέτες) Ελιές
λίγο Μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας Λάδι
Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζετε δύο λίτρα νερό και χοντρό αλάτι να βράσουν. Οταν αρχίσει και βράζει το νερό, προσθέτετε τη μια κουταλιά λάδι και τα μακαρόνια. Οσο θα βράζουν ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να ξανθύνει. Ρίχνετε το ζεστό γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει και να γίνει σφιχτό σαν κρέμα. Θα προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τη γραβιέρα, τις ελιές και το μαϊντανό. Θα ανακατέψετε και θα αφήσετε τη σάλτσα να βράσει για δύο λεπτά.
Θα τοποθετήσετε τα μακαρόνια σε ζεστή πιατέλα και θα τα περιχύσετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Από gma-nitsa.gr
λίγο Βούτυρο
2 κουταλιές σούπας Αλεύρι
2 κούπες ζεστό Γάλα
2 κούπες τριμμένη Γραβιέρα
1 κούπα γεμιστές (σε φέτες) Ελιές
λίγο Μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας Λάδι
Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζετε δύο λίτρα νερό και χοντρό αλάτι να βράσουν. Οταν αρχίσει και βράζει το νερό, προσθέτετε τη μια κουταλιά λάδι και τα μακαρόνια. Οσο θα βράζουν ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να ξανθύνει. Ρίχνετε το ζεστό γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει και να γίνει σφιχτό σαν κρέμα. Θα προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τη γραβιέρα, τις ελιές και το μαϊντανό. Θα ανακατέψετε και θα αφήσετε τη σάλτσα να βράσει για δύο λεπτά.
Θα τοποθετήσετε τα μακαρόνια σε ζεστή πιατέλα και θα τα περιχύσετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Από gma-nitsa.gr
στα social media