Χοιρινο με λαχανο!
Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 7803 φορές
-
0
1
Μοιραστείτε το στο Yahoo Buzz
Μοιραστείτε το στο Digg
Μοιραστείτε το στο Tweeter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Υλικά
2 κιλά λάχανο
1 κούπα λάδι
1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες
1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
2 κούπες ντοματάκια πολτοποιημένα
αλάτι - πιπέρι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2-3 κουταλιές ξίδι
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'
Εκτέλεση
Κόψτε το λάχανο σε κομμάτια, πετάξτε το κοτσάνι και όλα τα σκληρά μέρη. Πλύντε το και βάλτε το σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει. Βράστε το 5' και στραγγίστε το. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό ελαφρά. Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι καγιέν, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και το λάχανο να κρατάει λίγο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα. Σερβίρετέ το ζεστό. Αντί χοιρινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο κρέας. Αν το κρέας είναι άπαχο, βάλτε 1/2 κούπα λάδι ακόμη. Εναλλακτικά, φτιάξτε το φαγητό με λάχανο τουρσί. Ξαλμυρίστε το αν είναι αλμυρό. Γίνεται πολύ νόστιμο.
Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική".
Από τη Βέφα Αλεξιάδου
2 κιλά λάχανο
1 κούπα λάδι
1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες
1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
2 κούπες ντοματάκια πολτοποιημένα
αλάτι - πιπέρι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2-3 κουταλιές ξίδι
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'
Εκτέλεση
Κόψτε το λάχανο σε κομμάτια, πετάξτε το κοτσάνι και όλα τα σκληρά μέρη. Πλύντε το και βάλτε το σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει. Βράστε το 5' και στραγγίστε το. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό ελαφρά. Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι καγιέν, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και το λάχανο να κρατάει λίγο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα. Σερβίρετέ το ζεστό. Αντί χοιρινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο κρέας. Αν το κρέας είναι άπαχο, βάλτε 1/2 κούπα λάδι ακόμη. Εναλλακτικά, φτιάξτε το φαγητό με λάχανο τουρσί. Ξαλμυρίστε το αν είναι αλμυρό. Γίνεται πολύ νόστιμο.
Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική".
Από τη Βέφα Αλεξιάδου
στα social media