Μαύροι κύκλοι στοπ!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 10690 φορές
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των σημερινών εργαζόμενων γυναικών είναι οι αντιαισθητικοί κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι πολλές ώρες στον υπολογιστή , η υπερβολική κούραση των ματιών με το διάβασμα καθώς και οι περιορισμένες ώρες ύπνου είναι οι αιτίες που προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Πολλές από εμάς επίσης έχουν την φυσική προδιάθεση για μαύρους κύκλους. Πως τους αντιμετωπίζουμε ;

Μια εύκολη λύση είναι να πάρουμε ένα μεταλλικό κουταλάκι και να το αφήσουμε κάτω από τρεχούμενο παγωμένο νερό για λίγη ώρα. Μετά τοποθετούμε το παγωμένο κουταλάκι στους μαύρους κύκλους για ένα λεπτό περίπου. Αυτό θα τους ξεφουσκώσει και θα τους απαλύνει. Το ίδιο μπορείτε να το κάνετε και με παγάκια , εάν το αντέχετε.

Η πιο γνωστή μέθοδος για σπιτική αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων είναι το αγγούρι. Πάρτε δύο λεπτές φέτες αγγούρι και απλώστε τις στα μάτια σας σαν κομπρέσα για μερικά λεπτά. Σίγουρα τα μάτια σας θα φαίνονται πιο ξεκούραστα!

Ευεργετικές ιδιότητες για τους μαύρους κύκλους έχει επίσης και το μαύρο τσάι! Πάρτε 2 φακελάκια μαύρο τσάι (το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ) και αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μερικά λεπτά. Τοποθετήστε τα φακελάκια στα μάτια σας για δέκα λεπτά περίπου. Το μαύρο τσάι βοηθά στο να καταπολεμήσετε το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών στην περιοχή.

Εάν το πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους επιμένει , τότε περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας. Το αλάτι βοηθά στην παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό γενικότερα. Έτσι εάν ο οργανισμός σας έχει την τάση να παρακρατεί υγρά, τα αλμυρά για εσάς πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο!

Τέλος, φροντίστε να έχετε ένα ανατομικό μαξιλάρι που θα σας δίνει τη σωστή θέση στο κεφάλι και τον αυχένα και να κοιμάστε αρκετά , τουλάχιστον για 6 – 7 ώρες ημερησίως. Μάθετε να ξεκουράζεστε. Αφιερώνετε το σωστό χρόνο στη ξεκούραση σας και διατηρήστε ένα πρόσωπο χωρίς μαύρους κύκλους και φουσκωμένα μάτια!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.4 / 5 σε 14 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

maurosf
στις 25/11/2005
1
Οτι και να κανω

ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΠΟΙΑ
ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΒΑΖΩ ΠΑΓΑΚΙΑ ΒΑΖΟ ΚΟΙΜΑΜΕ ΠΟΛΥ ΤΡΟΩ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!

dolorin
στις 13/3/2007
2
Ανωμαλια νεφρων

Έχω δοκιμάσει και γω τα πάντα μα χωρίς αποτέλεσμα, νομίζω ότι είναι κληρονομικό (έχει η μητέρα μου, η γιαγιά μου). Η φαρμακοποιός μου μου σύστησε ενα gel της talika λέγοντας ότι έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Έχω κάνει και εξετάσεις για ανεμία αλλά τίποτα. Κάποιος νοσηλευτής μου πρότεινει να εξετάσω τα νεφρά μου, δεν ξέρω έχω απελπιστεί.

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή