Όμορφο δέρμα!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 6534 φορές
Το δέρμα μας χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συστηματική ενυδάτωση για να διατηρεί την σφριγιλότητα και τη φρεσκάδα του. Πως μπορούμε να το προστατεύσουμε με μερικούς απλούς τρόπους ;΄
Πρέπει να αποφεύγουμε τις εντάσεις και το άγχος. Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της υγείας μας γενικότερο αλλά και του δέρματος μας.
Ο ήλιος επίσης βοηθά την διαδικασία γήρανσης. Δεν καθόμαστε πολλές ώρες στο ήλιο και όταν το κάνουμε φροντίζουμε να έχουμε μια πολύ καλή ενυδατική και αντηλιακή κρέμα προσώπου.
Το κάπνισμα μαζί με όλες τις άλλες αρνητικές του επιπτώσεις επιταχύνει επίσης την διαδικασία γήρανσης του δέρματος ενώ παράλληλα το θαμπώνει και το καταβάλλει. Μακριά λοιπόν από το τσιγάρο και από χώρους που έχουν πολύ καπνό.
Το νερό είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματος μας. Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα κάνουν την επιδερμίδα μας φωτεινή και σφριγηλή και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο και ίσως ένας από τους μεγαλύτερους σύμμαχους της ομορφιάς μας. Ο ύπνος βοηθά και στην διατήρηση της φρεσκάδας τους δέρματος μας. Ας μην τον παραμελούμε.
Οι φυτικές ίνες , τα λαχανικά και οι χυμοί είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος μας. Ας μη τα ξεχνάμε και ας φροντίσουμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας συστηματικά.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίζουμε το δέρμα μας , αφαιρώντας κάθε ίχνος μακιγιάζ προ του ύπνου. Το σαπούνι και το νερό είναι η καλύτερη λύση για να καθαρίζουν οι δερματικοί πόροι και να αφαιρείται η λιπαρότητα που

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 3.8 / 5 σε 6 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

arina
στις 12/6/2005
1

πολύ ωραίο άρθρο που αναφέρει τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε προκριμένου να έχουμε καλό δέρμα.ευχαριστούμε μυρτώ

DoraS
στις 6/7/2005
2
Κατι αλλο?

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΗ ΟΣΩΝ ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ!

vasoula-82
στις 8/6/2008
3

leuk_1
στις 30/9/2010
4

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟΣΗ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ?

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή