Εξωσωματική γονιμοποίηση.

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 30281 φορές
Από το μέλος Natalia:Πολλά ζευγάρια τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται από διάφορες συνθήκες να καταφύγουν στη βοήθεια της τεχνολογίας για να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα παιδί. Παλιότερα πολλοί το θεωρούσαν ένα θέμα ταμπού, ακόμα και ζευγάρια που ήδη είχαν καταφύγει στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τους ήταν πολύ δύσκολο να παραδεχτούν άρα πόσο μάλλον να συζητήσουν ανοιχτά για το θέμα αυτό.

Οι ερωτήσεις πολλές και διάφορες αφού κάθε γυναίκα έχει διαφορετική ψυχολογία και διαφορετικό επίπεδο γνώσεων για το θέμα της εξωσωματικής. Η ουσία όμως παραμένει μία: Όλες περιμένουμε να κρατήσουμε ένα μικρό θαύμα στην αγκαλιά μας…..

Το άρθρο αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να γράψω από την προσωπική μου εμπειρία και από τις γνώσεις που κατάφερα να μαζέψω από το γιατρό μου αλλά και το διαδίκτυο.

Ας αρχίσουμε με τα βασικά, τι λέτε;

Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Είναι η τεχνική της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου το σπέρμα του άνδρα και τα ωάρια της γυναίκας έρχονται σε επαφή και γίνεται η γονιμοποίηση εκτός σώματος, στο εργαστήριο, μέσα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα ή ένα τριβλίο. Το/α έμβρυο που προκύπτει τοποθετείται μετά από 2-3 ημέρες στη μήτρα.

Πότε κάνουμε εξωσωματική γονιμοποίηση;.

Ενδείξεις από τον γυναικείο παράγοντα:

-Σάλπιγγες (προβλήματα διαβατότητας και λειτουργικότητας)
-ωοθήκες (βαριά προβλήματα ανωορρηξίας)
-Ενδομητρίωση.

Ενδείξεις από τον ανδρικό παράγοντα:

-Βαριά προβλήματα σπέρματος
-Αζωοσπερμία (με βιοψιακό υλικό από τον όρχι)
-Διαταραχές στύσης


Ενδείξεις και από τους δύο:

-Ηλικία.
-Αποτυχία απλών μεθόδων τεχνητής αναπαραγωγής για αντιμετώπιση
προβλημάτων ενός εκ των δύο.
-Αγνώστου αιτιολογίας υπογονιμότητα που δεν ευοδώθηκε με απλές μεθόδους.
-Κληρονομικές παθήσεις για τις οποίες πρέπει να γίνει προεμφυτευτική διάγνωση
-Δωρεές γαμετών (ωαρίων, σπερματοζωαρίων)
Ποια είναι τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Στο πρώτο στάδιο της θεραπείας οι ωοθήκες διεγείρονται με ορμονικά φάρμακα για την παραγωγή πολλών ωαρίων. Όταν τα ωοθυλάκια στα οποία βρίσκονται τα ωάρια αποκτήσουν το επιθυμητό μέγεθος διενεργείται η ωοληψία, η συλλογή δηλαδή των ωαρίων η οποία γίνεται διακολπικά υπό την καθοδήγηση υπερήχων. Τα ωάρια που συλλέγονται τοποθετούνται με το σπέρμα του συζύγου σε ειδικό θρεπτικό υλικό για να γονιμοποιηθούν σε εργαστηριακές συνθήκες. Μετά την πάροδο 2-3 ημερών ακολουθεί το στάδιο της εμβρυομεταφοράς κατά το οποίο γίνεται επανατοποθέτηση των εμβρύων που προκύπτουν από την εξωσωματική γονιμοποίηση στην ενδομητρική κοιλότητα υπό την καθοδήγηση υπερήχων.
Πόσο διάστημα απαιτείται για έναν κύκλο θεραπείας με εξωσωματική γονιμοποίηση;

Από τη στιγμή που η γυναίκα ξεκινά την ορμονική θεραπεία μέχρι και το στάδιο της εμβρυομεταφοράς απαιτούνται κατά μέσο όρο από 2 έως 4 εβδομάδες, ανάλογα με το πρόγραμμα διέγερσης των ωοθηκών που ακολουθείται.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μεγαλύτερο ρόλο έχει η ψυχολογία του ζευγαριού. Άσχετα με το ποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και είναι η αιτία που καθυστερεί μια φυσική εγκυμοσύνη (μια και η απλή αλλά και η εξωσωματική είναι φυσιολογικές εγκυμοσύνες ούτως ή άλλως), σημασία έχει να καταλάβετε ότι είστε μαζί απέναντι στο πρόβλημα.

Επειδή ίσως να μην σας είναι εύκολο να μιλήστε σε δικούς σας ανθρώπους στην αρχή μέχρι να κατανοήσετε τι ακριβώς συμβαίνει και να μπορέσετε να ηρεμήσετε εσείς και το ταίρι σας καλείστε να αποδείξετε ότι είστε εκεί ο ένας για τον άλλον στα δύσκολα.

Η καλύτερη αρχή είναι να βρείτε έναν γιατρό που θα προκαλέσει την εμπιστοσύνη σας. Έχει αποδειχθεί ότι η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στη γυναίκα –ασθενή και τον γιατρό της είναι από τις πιο ισχυρές που μπορεί να υπάρξουν, αφού η γυναίκα καλείται να αφήσει τον εαυτό της απόλυτα στα χέρια κάποιου που μέχρι χθες της ήταν ένας άγνωστος. Αν δεν αισθανθείτε καλά με το γιατρό, μην διστάσετε να πάρετε και μια δεύτερη άποψη ή και αν χρειαστεί να τον αλλάξετε.

Τα διάφορα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης διαθέτουν συνήθως και ψυχολογική υποστήριξη. Μην ντραπείτε να ζητήσετε τη βοήθειά τους. Για αυτό το λόγο είναι εκεί! Από τη στιγμή που περνάτε το κατώφλι εντός τέτοιου κέντρου είστε ασθενείς και όχι πελάτες. Υπάρχουν συναισθηματικές μεταβολές ακόμα και αν δεν το επιθυμείτε, θα υπάρξουν απορίες που άλλες φορές θα σας φαίνονται αστείες κι άλλες φορές τα σοβαρότερα ερωτήματα της ζωής σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό και γι αυτό υπάρχουν οι ειδικοί για να σας πλησιάσουν τρυφερά και να σας βοηθήσουν στη νέα κατάσταση που αντιμετωπίζετε στη ζωή σας.

Ρωτάτε τα πάντα! Αυτά που ξέρετε κι αυτά που δεν ξέρετε. Οι άνθρωποι ενός κέντρου εξωσωματικής είναι επαγγελματίες που συνεχίζουν να διαβάζουν αυτό που κάνουν χρόνια ως επάγγελμα. Δεν είναι περίεργο εσείς που το αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά ίσως, να έχετε ερωτήσεις που σας απασχολούν με τα φάρμακα, τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα.

Βρείτε….ομοιοπαθούσες! Από τη στιγμή που μπήκα σε αυτή την προσπάθεια, το ένστικτό μου έβρισκε μέσα σε γνωστούς, παρέες, φίλους ή απλούς γνώριμους , τους ανθρώπους που είχαν τις ίδιες συμπεριφορές με μένα και άρα ίσως να περνούσαν και την ίδια διαδικασία με μένα. Συνήθως οι ερωτήσεις ξεκινούσαν με το «Πόσα χρόνια παντρεμένοι; Παιδιά;» και στην αρνητική απάντηση έβρισκα άτομα που ήταν ένα βήμα μέχρι να παραδεχθούν ότι είναι πρωταγωνιστές στην διαδικασία μιας εξωσωματικής. Έτσι άρχιζε μια συζήτηση που κάνει καλό και στα δύο μέρη. Θα ακούσετε διαφορετικές διαδικασίες ίσως, θα δείτε πολλές φορές πού φτάνει το ανθρώπινο κουράγιο, θα δείτε το πραγματικό νόημα της λέξης «Υπομονή», θα νοιώσετε ότι δεν είστε μόνοι σας, δεν είστε κάτι το αξιοπερίεργο, δεν είστε εξαιρέσεις!

Δεν είναι εύκολο να περιγραφεί το συναίσθημα και η ψυχολογία μιας γυναίκας. Υπάρχει πάντα το παράπονο όμως «Γιατί σε μένα όταν τόσα εκατομμύρια γυναίκες μπορούν να κάνουν φυσιολογικά παιδιά;» Δεν θα βρείτε την απάντηση ή αυτή που θα βρείτε θα διαφέρει σε κάθε μία από εμάς. Η δική μου απάντηση ήταν από την αρχή ότι «Είμαι γεννημένη για τα δύσκολα» κάτι που γνώριζα και η πράξη απλά μου το επιβεβαίωνε.

ΟΜΩΣ:

Μην μιζεριάζετε!

Η επιστήμη υπάρχει για να μας βοηθήσει! Δεν είμαστε οι μόνες γυναίκες που έχουμε καταφύγει σε αυτή και το πιο χαρούμενο μήνυμα είναι ότι έχουν γεννηθεί χιλιάδες παιδιά με τη μέθοδο της εξωσωματικής και πολλά σπίτια αντηχούν τα γέλια τους!

Αισιοδοξείτε!

Έχετε μια λύση! Τα παλιά χρόνια κάποιοι έμεναν χωρίς να γεμίζει η αγκαλιά τους γιατί δεν είχαν καμία εναλλακτική λύση. Έχετε το γιατρό σας, έχετε το ταίρι σας, ίσως έχετε βρει και φίλες στην ίδια θέση με σας!!

Θετική σκέψη!

Κάνοντας την προσπάθεια υπάρχουν δύο εκδοχές: Η επιτυχία ή η αποτυχία. Η αποτυχία θα σας αφήσει με το ίδιο αποτέλεσμα που είστε και τώρα. Η επιτυχία όμως θα γεμίσει την αγκαλιά σας με ένα μικρό θαύμα. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να νοιώσει άνετα και με τις δύο σκέψεις όσο αυτό είναι δυνατόν. Από τη στιγμή όμως που θα πατήσετε το πόδι σας σε ένα κέντρο εξωσωματικής, προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά. Να σκέφτεστε τα όμορφα πράγματα που θα ακολουθήσουν. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ο γιατρός και η ομάδα του που κύριο μέλημά τους είναι να στεφθεί η προσπάθεια με επιτυχία, υπάρχετε εσείς που κάνετε ακριβώς ό,τι σας ζητηθεί για να πετύχετε αλλά υπάρχει και ο Θεός.

Κουράγιο!

Μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμά σας, να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα, να κάνετε ενέσεις που κάποτε η λέξη και μόνο σας τρόμαζε, όμως κουράγιο! Δείτε το σαν μια φάση! Σαν μια μικρή δοκιμασία, μην σας παίρνει από κάτω, κι αν αυτό γίνεται βρείτε έναν τρόπο να αισιοδοξείτε. Κρατήστε ανθρώπους κοντά σας που μπορούν να σας στηρίζουν, που ίσως να μπορούν να καταλάβουν την αγωνία σας, το άγχος σας και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να χαμογελάσετε….
Κυρίως όμως, πιστέψτε στον εαυτό σας. Μην τον κατηγορείτε για τίποτα. Όποια κι αν είναι η αιτία που καταφεύγετε στην εξωσωματική αυτήν την αιτία δεν την προκαλέσατε για να περάσετε αυτή την κατάσταση.

Δεν είστε μόνες σας. Υπάρχουμε πολλές που αργήσαμε ίσως αλλά βρήκαμε το κουράγιο να μιλήσουμε και να ανοιχτούμε, να δεχθούμε ερωτήσεις και να φτάσουμε σήμερα να προσπαθούμε να στηρίξουμε κοπέλες στην ίδια θέση με μας.

Εύχομαι τα καλύτερα σε όποια ξεκινάει τώρα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.8 / 5 σε 18 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Rania
στις 3/6/2005
1
-Πάντα 'Αψογη Ναταλάκι μου-

Πάντα Αψογη Ναταλάκι μου!
Κείμενο για εκτύπωση κ εμψύχωση όποτε αναγκαίο!!
Ενα ακόμη ευχαριστώ απο τα βάθη της ψυχής μου!!
Το φιλαρακι σου, Ράνια

pand199
στις 25/7/2005
2
χαρα

ειναι μια δυσκολη διαδικασια η εξωσωματικη
αλλα αν υπαρχει αλληλοστηριξη τα γελια που
θα ακουγονται σε λιγο στο σπιτι θα σας αποζημι
ωσουν και θα σας κανουν να ξεχασετε οτι και αν περασατε. για το λογο αυτο προσπαθειστε και μην χανετε την ελπιδα σας και αγαπηθειτε περισσοτερο θα χαρειτε στο τελος . και να μην ξεχνατε υπαρχουν πολλες λυσεις . Σας τα λεω λογω εμπειριας . Καλη δυναμη και επιτυχια.

Livelloula
στις 7/9/2005
3
ΆΡγησα...

Ένας από τους λόγους που γράφτηκα στη σελίδα αλλά δυστυχώς άργησα να γνωρίσω έναν τόσο δυνατό και αισιόδοξο άνθρωπο.
Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη, άσχετα ότι δεν θα μάθεις ποτέ πόσο βοήθησες!!

jade_k
στις 26/10/2005
4
Και η αρνητική πλευρά...

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι σίγουρα ένα θαύμα της επιστήμηςπου προσέφερε και προσφέρει μεγάλη χαρά σε εκατομμύρια άτεκνα ζευγάρια που προσπαθούν χρόνια επί ματαίω να αποκτήσουν ένα παιδί. Υπάρχει, όμως, δυστυχώς και η αρνητική πλευρά της εξωσωματικής την οποία θα ήθελα να σας εκθέσω με συντομία και, προς Θεού, χωρίς πρόθεση να τρομάξω κανέναν. Είναι απλώς η κατάθεση της προσωπικής μου εμπειρίας...
Οι εξωσωματικές κυήσεις είναι συνήθως πολύδυμες, λόγω των περισσότερων του ενός εμβρύων που μεταφυτεύονται στη μήτρα κατά την εμβρυομεταφορά. Η πολύδυμη κύηση είναι από μόνη της δύσκολη όχι μόνος στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα που είναι προορισμένα από τη φύση να φέρνουν, συνήθως, μόνο ένα μικρό στον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα, το σώμα της οποίας δεν ήταν έτοιμο να κυοφορήσει και ξαφνικά βρίσκεται όχι με ένα, αλλά με δύο ή και τρία και ορισμένες φορές με περισσότερα μωρά μέσα στη μήτρα της. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που ένα μεγάλο ποσοστό των εξωσωματικών (και πολύδυμων) κυήσεων καταλήγει σε πρόωρο τοκετό. Και όταν μιλώ για προωρότητα, δεν εννοώ τον τοκετό στον όγδοο μήνα, όπου έτσι και αλλιώς, με τη συμπλήρωσή του, είναι προγραμματισμένος, συνήθως με καισαρική τομή, για να διασφαλιστεί η ζωή και η υγεία των μωρών. Μιλώ για πολύ πιο πρόωρα μωρά (όπως τα δικά μου που γεννήθηκαν την 26η εβδομάδα της κύησης, δηλαδή 6 μηνών και 2 ημερών), από αυτά που γεμίζουν τις θερμοκοιτίδες στις Μ.Ε.Ν.Ν. (Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών) τόσο των Δημόσιων Παιδιατρικών Νοσοκομείων όσο και των Μαιευτηρίων. Όμως κανένας γυναικολόγος δεν μιλάει ποτέ για την πιθανότητα πολύ πρόωρου τοκετού, ούτε για τα επακόλουθα της προωρότητας στη ζωή και την υγεία των παιδιών αυτών. Ίσως γιατί είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν θέλουν να σκεφτούν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργεί. Δεν μιλούν για τις εγκεφαλικές αιμορραγίες των πρόωρων (οι οποίες εάν δεν είναι τόσο σοβαρές ώστε να επιφέρουν το θάνατο, ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρά σωματικά και διανοητικά προβλήματα στο παιδί). Δεν μιλούν για το Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας από το οποίο πάσχουν τα περισσότερα πρόωρα και μπορεί και αυτό να αποβεί μποιραίο για τη ζωή τους. Δεν μιλούν για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υεία των πρόωρων που νοσηλεύονται στις Μ.Ε.Ν.Ν.
Λυπάμαι για όλα όσα γράφω και πάνω απ' όλα λυπάμαι αν μαυρίζω λιγάκι τη χαρά όσων δοκίμασαν και πέτυχαν να μείνουν έγκυες με εξωσωματική γονιμοποίηση. Εύχομαι σε όλες το καλύτερο και, πάνω απ' όλα, ένα και δό και τρία υγιή μωράκια. Έπρεπε όμως να τα πω. Ίσως για να τα βγάλω και λίγο από μέσα μου, αν και το ξέσπασμά του ήταν αρκετά ήπιο. Ίσως αν τα γνώριζα όλα αυτά, ίσως αν μπορούσα να προβλέψω το μέλλον και τη ζωή των παιδιών μου και τη δική μου όπως είναι σήμερα, να μην εκλιπαρούσα το γιατρό να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατηθούν τα μωρά μου από την 22η εβδομάδα που έπαθα ρήξη θυλακίου στο ένα από αυτά. Ίσως, αν γνώριζα, να ήμουν καλύτερα προετοιμασμένη ώστε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα υγείας του γιου μου. Ίσως...ίσως...ίσως...

Livelloula
στις 20/12/2005
5
ξαδε_κ

Το άρθρο της Ναταλίας ήταν ο λόγος που γράφτηκα σε αυτό το σάιτ. Διαβάζοντας τη δική σου εμπειρία, ειλικρινά λυπήθηκα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη αιτιολογία παρά η συμπαράσταση που νοιώθουμε εμείς οι "ιδιαίτερες" γυναίκες που έχουμε μπει σε αυτή την προσπάθεια.
Αυτό που θέλω όμως να σου πω είναι πως και στην πρώτη μου αλλά και στην δεύτερη προσπάθεια (έχω δίδυμα δις) ήμουν άψογα προετοιμασμένη. ΓΙΑ ΟΛΑ. Τόσο από το γιατρό μου όσο και από τη μαία μου. Είχα το ίντερνετ σύμμαχο, τη βιβλιοθήκη και ό,τι έπεφτε στα χέρια μου.
Σίγουρα και προβλήματα βγήκαν στην πορεία μου. Και στις δύο εγκυμοσύνες μου. Προβλήματα που θα μπορούσαν να τύχουν ακόμα κι αν δεν είχα μπει στην διαδικασία της εξωσωματικής.
Είμαι λίγη μπροστά στη δύναμη της ψυχής σου, και είμαι σίγουρη ότι επιλέχθηκες γιαυτή τη δύναμη.
Δεν μπορώ να διαννοηθώ το πρόβλημά σου πόσο μάλλον να έβρισκα την αντοχή να το περάσω.
Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα.....

Stellastra
στις 15/2/2006
6
Νέα στην εξωσωματική

Ομολογώ πως ο λόγος που κι εγώ αποφάσισα να γραφτώ εδώ είναι το κείμενο της Ναταλίας. Είμαι 30 χρονών και είμαι στην πρώτη εξωσωματική. Δεν έχω προχωρήσει πολύ στη διαδικασία (έχω ακόμα 8 μέρες με Meliane) όμως το άγχος μου είναι τρομερό.
Ισως αν δεν είχα διαβάσει τις παρενέργεις όλων των φαρμάκων (Gonal F, Ultragestan, Cyclacur κλπ) να ήμουν πιο χαλαρή, τώρα όμως εκτός από τον φόβο της ίδιας της διαδιακασίας, τρέμω τις επιπτώσεις των φαρμάκων..
Θέλω ένα παιδί όσο τίποτε άλλο...Αν κάποια απο εσάς που έχει κάνει ή που κάνει τώρα εξωσωματική, μπορεί και θέλει να με εμψυχώσει λίγο σας παρακαλώ ας το κάνει...
Δυστυχώς τέτοιοι φόβοι/φοβίες/σκέψεις δεν μπορούν να μοιραστούν με κάποιον που δεν το ζει...

Noname7
στις 14/3/2006
7
ερωτηση

επειδη με ενδοιαφερει πρωσοπικα το θεμα θα ηθελα να κανω κατι ερωτησεις ...πρεπει να εισια οπως διποτε παντρεμενος για να κανεις εξωσωματικη ....ποσο κοστιζει απλα για να εχεις ενα δωριτη σπερματος?και ποσο καιρο κανει ?

Livelloula
στις 28/11/2006
8

Επειδή κι εγώ γράφτηκα για τη Ναταλία, δυστυχώς όμως όταν μπήκα διαπίστωσα πως ήταν διαγραμμένο μέλος, έψαξα και τη βρήκα κι ήταν παραπάνω από πρόθυμη να βοηθήσει. Κάντε κι εσείς το ίδιο.... αν και θα επιθυμούσα να συνέχιζε ό,τι έχει αρχίσει εδώ μέσα.

starla
στις 30/9/2007
9

εχω ενα παιδι και το λατρευω οσο τιποτα αλλο.την αγαπαω πιο πανω απο την ιδια μου την ζωη συνεχεια ομωσ αναροτιεται ποτε θα ξαναπαντρευτω για να κανω παιδακι.εχουν περασει 3 χρονια που προσπαθουμε φυσιολογικα ακομα και σπερματιχυσειs ενα σωρο λεφτα ενα σωρο εξετασειs και ακομα τιποτα.παρακαλαω τον θεο αλλα δεν με ακουει.οπωs οδηγουν τα πραγματα εκει θα καταληξουμε δεν φοβαμαι απλα θελω να ξαναζησω το χαδι ενοσ βρεφουs τα κλαματα και τα ξενυχτια και τι δεν θα εδινα για ακομα ενα

mariatasia
στις 14/11/2007
10
απελπισμενη

μετα απο 2 προσπαθειες εξωσωματικης εχω γινει κουρελι ψυχολογικα θελω να προχωρησω στην 3 αλλα φοβαμαι την αποτυχια

zouzou_
στις 7/12/2007
11

kalimera sas...blepo pos se ayto to thema den grafei kai poli kosmo....tha ithela an thelete na sizitisoume gia ayto to thema....exo kanei 3 fores ivf..xoris omos apotelesma...molis prosfata diavaza gia ena kenurghio methodo IVM..in vitro maturation....diabazate gia ayto?kserei kaneis tipota?tha ithela poli na mirazoume mazi empiries...na mporoume na ipostirizoume mia tin alli se ayti tin prospathia...einai kai to proto mou minima..kai graftika idietera mono gia ayto to thema,epedi sta alla forum gia to ivf,kaneis den mporei na milaei eleftera...kai zito signomi,gia ta lathakia...megalosa sto eksoteriko....filakia polla

zouzou_
στις 7/12/2007
12

kalimera sas...blepo pos se ayto to thema den grafei kai poli kosmo....tha ithela an thelete na sizitisoume gia ayto to thema....exo kanei 3 fores ivf..xoris omos apotelesma...molis prosfata diavaza gia ena kenurghio methodo IVM..in vitro maturation....diabazate gia ayto?kserei kaneis tipota?tha ithela poli na mirazoume mazi empiries...na mporoume na ipostirizoume mia tin alli se ayti tin prospathia...einai kai to proto mou minima..kai graftika idietera mono gia ayto to thema,epedi sta alla forum gia to ivf,kaneis den mporei na milaei eleftera...kai zito signomi,gia ta lathakia...megalosa sto eksoteriko....filakia polla

elena0009
στις 6/6/2008
13
για πρωτη φορα

κοριτσια γεια σας,
χαρηκα πολυ που βρηκα αυτη τη σελιδα.ειμαι 39 ετων και ειμαι αραβωνιασμενη 2 χρονια. εμεινα εγκυος 1 φορα αλλα απεβαλα στον 3ο.δεν εχω αλλα παιδια.ετσι λοιπον αυτες τις μερες θα κλεισουμε ραντεβου σε ενα κεντρο για εξωσωματικη.λογω 1ου διαζυγιου του συντροφου μου δεν μπορουμε ακομη να παντρευτουμε ωστε να παρω τα φαρμακα εξωσωματικης απο το ικα.ετσι αποφασισαμε να τα πληρωσουμε.οικονομικα δεν μας παιρνει για 2η φορα.καταλαβαινετε λοιπον το αγχος που εχω να πιασω με την 1η.(δυσκολο ε?)θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια απο εσας ,ποσο χρονο χρειαζεται να παιρνω φραμακα για να φτασω ως την εμβρυομεταφορα?εγω θελω να την κανω σεπτεμβρη.πρεπει να επισκευτω απο τωρα τον γιατρο?

boubouka72
στις 6/7/2008
14
Ηδική μου ιστορία

Μπήκα στο site για να πω κ εγώ τον καημό μου.Δυστυχώς από την πρώτη προσπάθεια πριν 3-4χρόνια,πήγαν όλα στραβά.Κόντεψα να χάσω την ζωή μου από λάθη αυτών των ακριβοπληρωμένων γιατρών.Το αποτέλεσμα απίστευτη ευαισθησία πλέον σε όλων των ειδών τα χάπια και νευρικό κλονισμό κατα τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειας 3χρόνια μετά.Συμπέρασμα γιατρού..για να μπορέσω να ξανακάνω προσπάθεια χωρίς να καταρεύσω από τις ορμόνες πρέπει να παίρνω αντικαταθλιπτικά...Αξίζει να ρισκάρεις όμως για το δικό σου εγωισμό να κάνεις παιδί,τη δική του υγεία?Εγώ απάντησα ΟΧΙ κ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για να το αποδεκτώ.Και όλα αυτά για το λάθος που έκανε στην αρχή ο γιατρός που είχα επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς.

isabella75
στις 13/1/2009
15
εροτισι ηελπ

KORITSIA ITHELA TI VOITHIA SAS.PION GIATRO I KENTRO THA MU SINISTUSATE GIA TIN EXOSOMATIKI?EGO ZO STIN ITALIA KE TA PRAGMATA EDO INE XALIA!INE TOSO URITANI KE TO VATICANO VAZI FRAGMUS STIN EPISTIMI

sasa_60
στις 16/5/2009
16

sasa_60
στις 16/5/2009
17

kalispera koritsia ,graftika se auto to site gia na mporesw na moirastw mazi sas thn diki mou istoria kai na sas dwsw dinami kai kouragio...meta apo arketes prospathies, diaforetikous giatrous kai polla polla xrhmata shmera megalwnw thn 2 xronwn kori mou, thn ifigenia kai an me rwtagate an aksize olo auto to agxos kai i talaiporia kai oi apogoiteuseis tha sas elega pws tha ta ksana ekana ksana kai ksana kai ksana an xriazontousan, giati den uparxei megaliteri eutuxia apo to na krataw to mwro mou sta xeria mou!!!! kathe apotuxia mou me ekane na pismwnw kai na to psaxnw akoma pio poli, pira sistaseis, rwthsa kai eutuxws kateliksa sta xeria tou Θάνου Παράσχου, to kentro toy legetai embio medical center kai den einai tuxaio pou einai o giatros pollwn epwnumwn (triantafilopoulos, kwn/nos karamanlis). opoia kopela loipon ksekinaei twra h thelei na kanei akoma mia prospathia me ta matia kleista sas stelnw ston anthrwpo pou me voithise na apokthsw to kalitero dwro tis zwis mou!!!http://www.ivf-embryo.gr/

sasa_60
στις 16/5/2009
18

kalispera koritsia, graftika kai egw mono kai mono gia na mporesw na moirastw thn dikia mou istoria kai eutixia kai na sas dwsw dinami kai kouragio, meta apo polles prospathies....kai polla polla xrhmata shmera megalwnw thn korh mou thn ifigeneia, einai 3 etwn..ama xriazontan tha ekana toses kai alles toses prospathies giati tipota den sigkrinetai me auth thn eutixia. to epsaksa polu, piga se arketa kentra, pira sistaseis kai telika stathika tuxeri pou kataliksa sta xeria tou θάνου Παράσχου, to kentro legetai embio medical center, den einai tuxaio oti polu eponimoi (triantafilopoulos, kwnstantinos karamanlis) ton epeleksan. to site einai http://www.ivf-embryo.gr/.
thelw na sas efxithw kali epitixia kai mhn to vazete katw!!!!

mireluca
στις 2/3/2010
19
προτι εχοσοματικι

geia sas eimai h mireluca kai tha ithela na sas po oti egw xekinisa therapia gia tin proti exosomatiki kai elpizo kai h teleyteia

Vasioula
στις 19/3/2010
20
Η ιστορία μου

Καλησπέρα σας!

Είμαι και εγω μια μανούλα που απέχτησα τα δυο αγγελούδια μου με εξωσωματικής γονιμοποιήσεις!

Έκανα δυο προσπάθειες αλλά ήταν και οι δυο αποτυχημένες ο γιατρός μου μετά από αυτό δεν μου έδινε πολλές ελπίδες όμως εγώ δεν το έβαλα κάτω, απευθύνθηκα σε ένα άλλο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης και μετά από μια αποτυχημένη εξωσωματική και εκεί τελικά μπορώ σήμερα να κρατώ στην αγκαλιά μου τα μωράκια μου!

Υ.Γ sasa60 και εγώ στο embio medical center του κ. Θάνου Παράσχου πήγα και εύτυχως έκανα την σωστή επιλογή!!!!! http://www.ivf-embryo.gr/

SERREA1
στις 9/8/2010
21
Εξωσωματικη γονιμοποιηση

Εχω κανει και εγω μια προσπαθεια εξωσωματικης.Χωρις αποτελεσμα ομως.Θα ηθελα καποιες πληροφοριες για γιατρους και κεντρα εξωσωματικης.Σκεφτομαι να επισκεφτω καποιον Καπετανακη στο Χαλανδρι.

veska
στις 9/6/2011
22
i istoria mu.

Kalispera koritsia,graftika ke ego se afto to site gia na mporeso na mirasto maziasas ke tin diki mou istoria.Ekana mia spermatexensi ke mia eksosomatiki gonomopiesi,ala itan ke i dio apotiximenes.Meta apo tis ormones pu eperna epata inomiomata.Stis 5.1.2011 enxiristika ke tora pali telo na kano eksosomatiki gonomopiesi.Koritsia telo tin voitiasas.Se pion iatro na pao sto panto i sto sintoris?

konstantinamal
στις 7/10/2012
23

ενα μεγαλο μπραβο για ολους οσους προσπαθουν για τη ''γεννηση''

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή